iPad Air
Napisano 13 grudnia 2013 - 19:33
Napisano 13 grudnia 2013 - 20:35
Napisano 13 grudnia 2013 - 22:00
Napisano 13 grudnia 2013 - 23:21
Podeśle ktoś taki obrazek z paskami białymi i szarymi którym się ekran testowalo? Muszę coś sprawdzić.
www.pa3x.ehost.pl/testipadair.rar
Napisano 14 grudnia 2013 - 00:00
Napisano 14 grudnia 2013 - 00:24
Chciałbym zakupić Air 16GB, niestety trochę późno się z tym ogarnąłem - dopiero dziś wjechała kasa na konto...
Do rzeczy. Myślalem, że pójdę do sklepu Apple i dostanę od ręki, ale się przeliczyłemW trzech ispotach w 3mieście brak.
Czy macie jakieś propozycje, jak najlepiej zakupić ten sprzęt przed świętami? AOS pokazuje datę dostawy 20-27 grudnia. Jest niby dostępny w MM ale czy to dobry pomysł kupować ten sprzęt w takim miejscu? mam nadzieję, że ten temat nie był katowany do bólu na forum
A czy byłeś w rivierze? Ja kupiłem tam w niedzielę, 16gb fifirifi. W dodatku zupełnie sprawną

Napisano 14 grudnia 2013 - 00:47
Nie zgodzę się, zimny obraz to przegięcie znów w drugą stronę, przy takiej kalibracji miałbyś np. fatalną czerwieńNo i sprawa przybrała innego obrotu. Sam nie wiem co myśleć, ale bardzo nie podoba mi się ten kolor... Ciepłe barwy są wadą, bo obraz powinien być zimny i śnieżnobiały....
Napisano 14 grudnia 2013 - 01:29
No i sprawa przybrała innego obrotu. Sam nie wiem co myśleć, ale bardzo nie podoba mi się ten kolor... Ciepłe barwy są wadą, bo obraz powinien być zimny i śnieżnobiały....
A ja Ci radzę po prostu zacząć używać swojego Aira i się z niego cieszyć, bo to super sprzęt (o czym właśnie się przekonuję z dnia na dzień). Ja osobiście trochę żałuję, że zgłosiłem wymianę mimo lewej strony cieplejszej i book spine... Teraz już nawet na nie nie zwracam kompletnie uwagi, po prostu używam Aira i jestem baaardzo zadowolony. Tym bardziej, że zamiennik, który ma przyjść w poniedziałek może się okazać gorszy ...

Napisano 14 grudnia 2013 - 06:32
No i sprawa przybrała innego obrotu. Sam nie wiem co myśleć, ale bardzo nie podoba mi się ten kolor... Ciepłe barwy są wadą, bo obraz powinien być zimny i śnieżnobiały....
Z moich doświadczeń wymian kilkudziesięciu 3gen:
1. Nie wiem dlaczego białe ipady maja zimniejsza kalibracje niż czarne
2. Zimny kolor jest różowy w świetle dziennym ciepły bardziej przypomina sephie
3. W świetle sztucznym niesklepowym ciepły jest biały jest bardziej naturalnie biały niż zimny. Zimny zaczyna robić sie taki jak ciepły w świetle dziennym
4. Najważniejsze, tez przerobilem mam ciepłego iphone 5s: nie będziesz tego widział w krótce do poki nie będziesz porównywał

Napisano 14 grudnia 2013 - 10:40
A czy byłeś w rivierze? Ja kupiłem tam w niedzielę, 16gb fifirifi. W dodatku zupełnie sprawną
z tego co chłopaki mówili to było jeszcze sporo. Poza tym non stop otrzymują nowe dostawy. Spróbuj też w cortlandzie na matarni
Tak, tydzień temu to były... pytałem... ale kasa przyszła dopiero teraz

Napisano 14 grudnia 2013 - 11:05
Napisano 14 grudnia 2013 - 11:17
To są bzdury według mnie, nikt tam raczej nie dobiera barw ekranu pod kolor frontu. Miałem białego iPada z ciepłym ekranem, czarne z zimnymi i ciepłymi, 2 czarne Air'y z ciepłozimnymiBo jak wyglądałby biały iPad z ciepłym ekranem... To już po kolorze ramki byś widział ze coś nie tak jest

Coś w temacie, beta 2
https://www.youtube.com/watch?v=M8LC_8jFYGo
Napisano 14 grudnia 2013 - 12:47

Napisano 15 grudnia 2013 - 05:26
Napisano 15 grudnia 2013 - 06:28
Od 6 dni użytkuje Air-a i mam problem z ekranem, tzn nie ma żadnych problemów z podświetleniem czy kolorem bieli tu jest OK. ale mam problem z kurzem…. 2 dnia zauważyłem 2 czarne kropki widoczne najbardziej na jasnym tle (co oczywiste) pierwsza myśl, pixele, ale nie, przy dokładniejszym przyjrzeniu ewidentne sa to drobinki kurzu ponieważ jest do powyżej LCD-pixeli i dokładnie jak by po wewnętrznej powierzchni szyby, co gorsza to nie koniec, bo wczoraj dojrzałem kolejne takie „kwiatki” w tym jeden dużo większy niż te poprzednie, i na pewno wcześniej tego nie było bo po tym jak już dopatrzyłem się tych 2 pierwszych, prześwietlałem i oglądałem cały ekran bardzo dokładnie….
Co jest grane? Czy ktoś tez miał taki problem?, i jeśli tak czy coś z tym robił? Można to reklamować? Jeśli kolejne pyłki będą pojawiać się pod ekranem w takim tempie to po roku nie wiem co będzie.:shock:
Ja miałem, kilkunastokrotnie z 3 gen, nie sądzę, że coś ci wpadło podczas użytkowania, (chociaż teoretycznie jest to możliwe bo ekran nie jest klejony do szyby), większość z nich ma to od etapu produkcji, no i samo nie wyleci, ani się nie przesunie

Napisano 15 grudnia 2013 - 14:27
Napisano 15 grudnia 2013 - 14:44
Napisano 15 grudnia 2013 - 14:53
Przed chwilą wyjąłem iPad'y z etui i posprawdzałem dokładniej na wielu powierzchniach i okazuje się, że na iPad 4 też nie jest idealnie albo mam krzywe meble i podłogi , przeważnie tak ok. -0,7. W każdym razie na iPad 4 problemu z graniem nie ma żadnego. Na Air w tych samych miejscach jest ok -2,2 do -2,5 stopni i jest to już naprawdę odczuwalne w grze. Zresztą dlatego zacząłem to sprawdzać. K$#&@A jego mać jak nie urok to sraczka z tymi iPad'ami. Ten mój ma book spine po lewej i paproch pod szybą a mimo to miałem już dać sobie na luz i go zostawić a tu jednak feler. No nic, jutro zaczynamy kolejną wymianę.U mnie odbiega w granicach jednego stopnia więc niezauważalnie.
Program Dual Level pokazuje około 1,6 do 1,9 stopnia odchyłki Air'a od iPad'a 4 a w sumie prawie 3 stopnie.
Kolego uczaj27, moje Air'y też szły z Pragi. Później Lipsk, Gdańsk i dopiero do mnie.
Napisano 15 grudnia 2013 - 15:02
Napisano 15 grudnia 2013 - 16:30
Przed chwilą wyjąłem iPad'y z etui i posprawdzałem dokładniej na wielu powierzchniach i okazuje się, że na iPad 4 też nie jest idealnie albo mam krzywe meble i podłogi , przeważnie tak ok. -0,7. W każdym razie na iPad 4 problemu z graniem nie ma żadnego. Na Air w tych samych miejscach jest ok -2,2 do -2,5 stopni i jest to już naprawdę odczuwalne w grze. Zresztą dlatego zacząłem to sprawdzać. K$#&@A jego mać jak nie urok to sraczka z tymi iPad'ami. Ten mój ma book spine po lewej i paproch pod szybą a mimo to miałem już dać sobie na luz i go zostawić a tu jednak feler. No nic, jutro zaczynamy kolejną wymianę.
Program Dual Level pokazuje około 1,6 do 1,9 stopnia odchyłki Air'a od iPad'a 4 a w sumie prawie 3 stopnie.
Kolego uczaj27, moje Air'y też szły z Pragi. Później Lipsk, Gdańsk i dopiero do mnie.
Jeszcze gyroscope bym przebolał, ale paprocha na ekranie nie ma szans. Moja wymiana też idzie z Pragi tylko tnt ma jakieś opóźnienie. Miał być jutro...
Napisano 15 grudnia 2013 - 16:53

Napisano 15 grudnia 2013 - 16:54
Ba i co poradzisz jak Apple odstawia taką chałę. Pomyślałem, że trzeba obniżyć wymagania stawiane Air'owi do poziomu chińskich tabletów za ok. 600 PLN albo nie mieć go wcale. Ekran jest wyjątkowo biały i fajny nawet mimo book spine i tego paprocha. Nie wiem już sam, czy nagle zacząłem mieć pecha do iPad'ów czy Apple już kompletnie nie kontroluje tego co produkuje. Miałem 3 iPhone i 5 iPad'ów przed Air'em i nigdy z żadnym z tych sprzętów nie miałem absolutnie żadnych problemów. A tu nagle: pierwszy Air, żółta połowa ekranu, druga biała i zimna, w drugim to samo plus book spine. Trzeci, biały ekran bez żółci, book spine po lewej, paproch pod szkłem i teraz jeszcze ten żyroskop. Przecież to już poziom GoClever, albo i niżej, tylko tamci mają kiepski serwis a tu można wymieniać do usranej śmierci. Doczytałem, że w przypadku iPhone 5S na ten problem z żyroskopem coś zaradzili w sofcie 7.0.3 ale w iPad jest już 7.0.4 i pupa. Odtworzę go jeszcze i sprawdzę.Jeszcze gyroscope bym przebolał, ale paprocha na ekranie nie ma szans. Moja wymiana też idzie z Pragi tylko tnt ma jakieś opóźnienie. Miał być jutro...
Napisano 15 grudnia 2013 - 17:50
Ba i co poradzisz jak Apple odstawia taką chałę. Pomyślałem, że trzeba obniżyć wymagania stawiane Air'owi do poziomu chińskich tabletów za ok. 600 PLN albo nie mieć go wcale. Ekran jest wyjątkowo biały i fajny nawet mimo book spine i tego paprocha. Nie wiem już sam, czy nagle zacząłem mieć pecha do iPad'ów czy Apple już kompletnie nie kontroluje tego co produkuje. Miałem 3 iPhone i 5 iPad'ów przed Air'em i nigdy z żadnym z tych sprzętów nie miałem absolutnie żadnych problemów. A tu nagle: pierwszy Air, żółta połowa ekranu, druga biała i zimna, w drugim to samo plus book spine. Trzeci, biały ekran bez żółci, book spine po lewej, paproch pod szkłem i teraz jeszcze ten żyroskop. Przecież to już poziom GoClever, albo i niżej, tylko tamci mają kiepski serwis a tu można wymieniać do usranej śmierci. Doczytałem, że w przypadku iPhone 5S na ten problem z żyroskopem coś zaradzili w sofcie 7.0.3 ale w iPad jest już 7.0.4 i pupa. Odtworzę go jeszcze i sprawdzę.
Tak jak już pisałem wcześniej idealnego ekranu w iPadzie nie da się uzyskać ba, pójdę z tym dalej w żadnym tablecie... Tym za 600 i tym za 3000. W poprzednim roku postanowiłem, że przejdę na jeszcze bardziej retinowaty ekran w nexusie 10, produkowanym przez samsunga. To była dopiero katastrofa pół ( co ciekawe dokładnie pół) żółta druga kremowa, kolory blade jak w tablecie z biedronki bateria padała po 3-4h. Hm... Co mam powiedzieć jak mieszkałem w Nowym Jorku, było łatwo wymieniać 3gen jeden za drugim, ale co dokładnie to samo, tylko że wtedy myślałem że to co było to jest zasikanie lewej strony, a było to nierownomiernosc podświetlenia. Wymienialem czasami po 5szt. żeby szybciej było

Napisano 15 grudnia 2013 - 18:00
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych