Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

iPad Air

• Please log in to reply
1956 replies to this topic

#1226 RBB

RBB
  • 1371 posts

Posted 08 December 2013 - 22:13

Z tego co czytałem to kurier się ma ze mną skontaktować w sprawie odbioru tak? I mogę się z nim umówić np. na za tydzień ?

Tak, kurier zadzwoni. Druga część pytania - nie powinno być problemu, w moim przypadku nie było, termin wstępnie na piątek 13 :o. Ponoć w razie konieczności można jeszcze przesunąć.

Kurier po poprzedniego ipada jeszcze się nie zgłaszał...

:D Może dzwonił i nie odebrałeś.

Czy jest tu może ktoś kto wie, z której strony iPad Air ma diody? Jaśniejsza jest zawsze prawa strona więc wydaje się, że właśnie z prawej ale kto wie.

#1227 cassinipl

cassinipl
  • 121 posts

Posted 08 December 2013 - 23:08

Naciskaj na wysłanie modelu z innej serii. Początkowo mówiła mi Pani, że to niemożliwe ale jak trochę zacząłem naciskać to jakoś się okazało, że można :)

#1228 Kronos_Iphone

Kronos_Iphone
  • 354 posts
  • Skądopolszczyzna

Posted 09 December 2013 - 06:20

A jak mówimy o wrażeniach z iPada Air to przegięciem jest brak słuchawek w zestawie. Do sprzętu za grubo ponad 2 tyś (2099 i 2599) to już słuchawi powinni wrzucić.

#1229 OleYek

OleYek

• 17478 posts

Posted 09 December 2013 - 10:47

A jak mówimy o wrażeniach z iPada Air to przegięciem jest brak słuchawek w zestawie. Do sprzętu za grubo ponad 2 tyś (2099 i 2599) to już słuchawi powinni wrzucić.

Przegięciem jest chodzenie z iPadem w kieszeni i używanie go jako iPoda, bo inaczej nie wiem po co te słuchawki miały by być. Myślę, że do MacBooków i iMaców powinni też dawać słuchawki bo w końcu sprzęt kosztuje grubo ponad 5 tys. zł.

#1230 pyczkens

pyczkens
  • 8 posts

Posted 09 December 2013 - 14:55

Witam! Chciałbym dorzucić swoje trzy grosze w temacie Air. Zakupiony w iSpocie, nie ma najmniejszych problemów z wyświetlaczem. Brak jakichkolwiek skaz. Chociaż obawiałem się, że trafię na egzemplarz z jakimś defektem. Szczęśliwie tak się nie stało. Co ciekawe sprzedawca iSpotu, zapytany o ilość zwrotów, powiedział, że do tej pory, wróciła tylko jedna sztuka. A jako, że go dobrze znam to mu wierzę:P Wracając jednak do wrażeń. Tych jest sporo i są bardzo pozytywne. iPad śmiga jak szalony, przesiadka z 3 generacji jest wyraźnym krokiem do przodu, wszystko działa dużo szybciej i płynniej. Sam obraz wydaje mi się lekko lepszy, chociaż mogą to być tylko autosugestie. Potwierdzam uczucia coponiektórych odnośnie zbierania odcisków, Air zbiera ich zdecydowanie więcej i szybciej. Z drugiej jednak strony ekran pochłania więcej refleksów. Po prostu odbijane źródła światła nie walą tak po oczach. Domyślam się, że może to wynikać z cieńszej powłoki wyświetlacza. I tu największy minus, paznokcie stukające w ekran przypominają jakim kosztem odchudzono obecną generację iPada. Za to lekki minus. Taki leciutki malutki:] Do Air zakupiony został Smart Case w kolorze brązu. Drogie to tatałajstwo, ale wykonane super premium! Skóra cuuuudnie pachnie, idealnie przylega, Air nie powiększył się jakoś dramatycznie, wąskie rameczki to zdecydowany plus. Po prostu w oryginalnym Case, Air wygląda świetnie. Martwi mnie tylko to czy jak skóra się pobrudzi, to czy da się ją doprowadzić do poprzedniego stanu. Zobaczymy z czasem.

#1231 koliberek1

koliberek1
  • 1091 posts
  • SkądRadom, Poland

Posted 09 December 2013 - 15:09

Martwi mnie tylko to czy jak skóra się pobrudzi, to czy da się ją doprowadzić do poprzedniego stanu. Zobaczymy z czasem.

Jeśli jest z tej samej skóry co case do ip5s, to będzie nieciekawie. Myślałem o zakupie do swojej 5, ale jak zobaczyłem u kumpla jak wygląda - brązowa właśnie po 2 tygodniach użytkowania to zwątpiłem. Tragedia, nie da się tego domyć ani wytrzeć.

#1232 pyczkens

pyczkens
  • 8 posts

Posted 09 December 2013 - 16:10

Jeśli faktycznie tak będzie to będzie mało ciekawie. Oglądałem jakiś wideło-test nowych case'ów gdzie recenzent w pewnym momencie zestawił je ze swoim iPhone'owym. I faktycznie różnica była kolosalna. Ale jeśli dobrze zrozumiałem to chyba wspomniał, że zwyczajnie o niego nie dbał i po czyszczeniu powinien powrócić do lepszego stanu. Ja rozumiem, że case'y kosztują bo są świetnie wykonane ( z fantastycznych materiałów ) i w kosmicznych technologiach, ale czyżby faktycznie ktoś zapomniał o ergonomii i estetyce dłuższego korzystania z tego akcesorium?

#1233 opa_pl

opa_pl
  • 411 posts

Posted 09 December 2013 - 17:26

W moim przypadku drugi case (wymiana) w kolorze czerwonym, śmierdzi. Straszny smród spalenizny.... Pierwszy ładnie pachnie skórą. Drugi ma inny odcień, jaśniejsza czerwień. Na dodatek jest bardziej spłaszczony, tzn zewnętrza część jest bardziej wygładzona... Jak dziad nie wywietrzeje, to reklamacja - ma minimalną skazę na plecach...

#1234 uczaj27

uczaj27
  • 107 posts

Posted 09 December 2013 - 18:19

Chciałbym dowiedzieć się od użytkowników ios 7 ile zajmuję ten system GB , zamówiłem ipada air 16gb i chciałbym się dowiedzieć ile jest wolnego miejsca na czystym systemie.Z góry dziękuję

#1235 cassinipl

cassinipl
  • 121 posts

Posted 09 December 2013 - 18:27

Przyszedł do mnie dzisiaj iPad kolegi. Kurde takiego ekranu życzę każdemu, jakiś tam ledwo widoczny light leak w lewym dolnym rogu, niewidoczny w jasnym pomieszczeniu także to nie wada, ale za to lewa krawędź jasna jak cholera, wydaje mi się ze ekran jest ciemniejszy z prawej ale z pewnością nie jest żółty i nie ma żadnych book spine i żadnych niebieskich krawędzi, potem foto wrzuce i sprawdzę numer seryjny.

#1236 RBB

RBB
  • 1371 posts

Posted 09 December 2013 - 18:46

Przyszedł do mnie dzisiaj iPad kolegi. Kurde takiego ekranu życzę każdemu, jakiś tam ledwo widoczny light leak w lewym dolnym rogu, niewidoczny w jasnym pomieszczeniu także to nie wada, ale za to lewa krawędź jasna jak cholera, wydaje mi się ze ekran jest ciemniejszy z prawej ale z pewnością nie jest żółty i nie ma żadnych book spine i żadnych niebieskich krawędzi, potem foto wrzuce i sprawdzę numer seryjny.

Ale lepszy od tego? :P

http://forums.macrum...53&d=1386376551

No bo na tym foto ekran jest idealny.

Wybacz, nie mogłem się powstrzymać z tą złośliwością:D

#1237 cassinipl

cassinipl
  • 121 posts

Posted 09 December 2013 - 18:47

Nie no lepszY XDDDDDDDDDDDD

#1238 migal

migal
  • 351 posts
  • Skądmam wiedzieć ?

Posted 09 December 2013 - 18:50

Wystarczy zapakowac iPada do oryginalnego pudełka oddając do zwrotu czy trzeba mieć jakąś kopertę/pudełko dodatkowe ? Czy kurier się tym zajmie ? I ponoć trzeba jakiegoś maila drukować i do podpisu mu dać, który to, bo dostałem cztery ? :P

#1239 cassinipl

cassinipl
  • 121 posts

Posted 09 December 2013 - 18:53

Nice Name: iPad Air (WiFi - Cellular) Family name: Group1: iPad Group2: Air Generation: CPU speed: 1.4GHz Screen size: 9.7 inch Screen resolution: 2048x1536 pixels Colour: Space Gray Production year: 2013 Production week: 48 (December) Model introduced: 2013 Capacity: 32GB Memory - flavour: xx Factory: DM (China - Foxconn) No i moja teoria ze w parzyste tygodnie produkują dobre zaczyna nabierać na znaczeniu xddd

#1240 RBB

RBB
  • 1371 posts

Posted 09 December 2013 - 19:12

Wystarczy zapakowac iPada do oryginalnego pudełka oddając do zwrotu czy trzeba mieć jakąś kopertę/pudełko dodatkowe ? Czy kurier się tym zajmie ? I ponoć trzeba jakiegoś maila drukować i do podpisu mu dać, który to, bo dostałem cztery ? :P

Ja włożę go w oryginalne opakowanie i ten karton, w którym przyjechał. Dla nas zostaje pewnie sender's copy.

No i moja teoria ze w parzyste tygodnie produkują dobre zaczyna nabierać na znaczeniu xddd

Ten, którego mam w tej chwili jest z 46 tygodnia. Teoria legła w gruzach :D

#1241 Mati1135

Mati1135
  • 93 posts

Posted 09 December 2013 - 20:21

Ja włożę go w oryginalne opakowanie i ten karton, w którym przyjechał. Dla nas zostaje pewnie sender's copy.

Tak dokładnie, najlepiej jak się ma kartony, w których produkty zostały pierwotnie przysłane, wtedy nie mamy problemów z pakowaniem, konsultanci polecali na te kartony nakleić nr zwrotu z wiadomości e-mail od Apple, ma to im ułatwić przetwarzanie zwrotu w magazynach, jeśli chodzi o zwrot przez TNT dostaje się list przewozowy składający się z 5 stron, pierwsza z nich zostaje dla nas, jako dowód przekazania przesyłki kurierowi, proponuję podpisać wszystkie 5 kartek jeszcze zanim pojawi się kurier oszczędza to czas. :)

#1242 djdom

djdom
  • 210 posts

Posted 09 December 2013 - 20:49

Ten, którego mam w tej chwili jest z 46 tygodnia. Teoria legła w gruzach :D

Ja czekam na wysyłkę nowego, ale z zastrzeżeniem, że odeślę starego po otrzymaniu nowego. Kartony w których wysyłają są na pewien sposób "super" ;) (patrz: na wypadek wadliwego wyświetlacza w "naszych" opiniach :) )

#1243 emeph

emeph
  • 325 posts

Posted 09 December 2013 - 21:58

Witam ponownie, przyszedł dziś do mnie drugi ipad air 32gb, tym razem koloru srebrnego. Chyba mam calkiem do nich szczęście ponieważ 2 raz jest to urządzenie z minimalnymi skazami. Kolorystycznie ekran jest lepszy niż w czarnym (brak żółtej poświaty od lewego dolnego rogu), natomiast jest delikatny book spine ktorego nie mialem wczesniej. W nowym również jest zdecydowanie luźniejszy górny przycisk usypiania/budzenia. Nr seryjny to DMPLR, 48 tydzień produkcji. W obu przypdkach airów które kupiłem skazy nie kwalifikują ich moim zdaniem do zwrotu, gdyby nie to forum nigdy bym o nich nie wiedział ;)

#1244 cassinipl

cassinipl
  • 121 posts

Posted 09 December 2013 - 22:04

Jeżeli chodzi o ekran to jedynie te light leaki występują na tym nowym, przy dolnej krawędzi i coś mi się zdaje ze oświetlenie teraz jest od dołu zamontowane w tym iPadzie... To pewnie dlatego obydwie krawędzie są jasne. Moim zdaniem docelowo zorientują się ze jak dodadzą po jednej diodzie i zrobią podświetlenie z góry i z dołu ekranu ilością diod jaka jest z prawej strony dodadzą dwie albo nawet nie dodadzą to efekt będzie o wiele lepszy. Co do ewentualnych skaz, które nie przeszkadzają w użytkowaniu, nie wymieniajcie. Macie rok gwarancji, albo możecie przedłużyć o dodatków rok. Przed końcem gwarancji zglosicie ze coś się dzieje albo ze przycisk home się zacina xd, i dostaniecie nowego iPada bez żadnego problemu. Za rok z pewnością bedą one lepsze, a air ma szanse zastąpić iPada 2, a nawet z pewnością zastąpi bo nie sadze by nadal handlowali 4 letnim modelem iPada.

#1245 migal

migal
  • 351 posts
  • Skądmam wiedzieć ?

Posted 09 December 2013 - 22:14

Witam ponownie,
przyszedł dziś do mnie drugi ipad air 32gb, tym razem koloru srebrnego. Chyba mam calkiem do nich szczęście ponieważ 2 raz jest to urządzenie z minimalnymi skazami. Kolorystycznie ekran jest lepszy niż w czarnym (brak żółtej poświaty od lewego dolnego rogu), natomiast jest delikatny book spine ktorego nie mialem wczesniej. W nowym również jest zdecydowanie luźniejszy górny przycisk usypiania/budzenia. Nr seryjny to DMPLR, 48 tydzień produkcji. W obu przypdkach airów które kupiłem skazy nie kwalifikują ich moim zdaniem do zwrotu, gdyby nie to forum nigdy bym o nich nie wiedział ;)

No widzisz, to też zależy jaki jest ten bookspine, u mnie np. bardzo się rzuca w oczy i denerwuje.

#1246 peter08

peter08
  • 45 posts

Posted 09 December 2013 - 23:01

Witam Dzis dostalem swojego ipada 128 gb 4g silver,jak dotad nie widze nic niepokojacego na ekranie...seria DMPLQ ,jedynie tapniecie na ekranie wydaje bardziej Plastikowy dzwiek ,Zupelnie inaczej jak to mialo miejsce w ipad3

#1247 EuroArt

EuroArt
  • 39 posts

Posted 09 December 2013 - 23:14

Załączam zdjęcia mojego Air'a. Kupiony w ispocie. Natychmiastowa prośba o wymianę ze względu na light leak oczywiście odrzucona. Lewa strona ekranu (w pionie) cieplejsza, przeszkadza trochę. Nie wiem co z tym zrobić... Próbować wymiany w serwisie czy dać sobie spokój? Poza tą bielą i czernią ekran ma piękne kolory i jest ostry. Żałuję, że nie kupiłem w AOS.

#1248 migal

migal
  • 351 posts
  • Skądmam wiedzieć ?

Posted 10 December 2013 - 00:08

Załączam zdjęcia mojego Air'a. Kupiony w ispocie. Natychmiastowa prośba o wymianę ze względu na light leak oczywiście odrzucona. Lewa strona ekranu (w pionie) cieplejsza, przeszkadza trochę. Nie wiem co z tym zrobić... Próbować wymiany w serwisie czy dać sobie spokój? Poza tą bielą i czernią ekran ma piękne kolory i jest ostry. Żałuję, że nie kupiłem w AOS.

Na ostatniej fotce widać, że jest żółty po lewej i to sporo.

#1249 opa_pl

opa_pl
  • 411 posts

Posted 10 December 2013 - 06:37

Ostatnia fotka wszystko tłumaczy.... Zasikany ekran....

Dobrze, że nie kupiłem w ispocie. Kierownik sklepu zapewniał mnie o bezproblemowej wymianie... ;/

#1250 cassinipl

cassinipl
  • 121 posts

Posted 10 December 2013 - 07:30

Light leakiem się nie przejmuj

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users