Witam!
Chciałbym dorzucić swoje trzy grosze w temacie Air.
Zakupiony w iSpocie, nie ma najmniejszych problemów z wyświetlaczem. Brak jakichkolwiek skaz.
Chociaż obawiałem się, że trafię na egzemplarz z jakimś defektem. Szczęśliwie tak się nie stało.
Co ciekawe sprzedawca iSpotu, zapytany o ilość zwrotów, powiedział, że do tej pory, wróciła tylko jedna sztuka.
A jako, że go dobrze znam to mu wierzę

Wracając jednak do wrażeń. Tych jest sporo i są bardzo pozytywne. iPad śmiga jak szalony, przesiadka z 3 generacji jest wyraźnym krokiem do przodu, wszystko działa dużo szybciej i płynniej.
Sam obraz wydaje mi się lekko lepszy, chociaż mogą to być tylko autosugestie.
Potwierdzam uczucia coponiektórych odnośnie zbierania odcisków, Air zbiera ich zdecydowanie więcej i szybciej. Z drugiej jednak strony ekran pochłania więcej refleksów. Po prostu odbijane źródła światła nie walą tak po oczach.
Domyślam się, że może to wynikać z cieńszej powłoki wyświetlacza. I tu największy minus, paznokcie stukające w ekran przypominają jakim kosztem odchudzono obecną generację iPada. Za to lekki minus. Taki leciutki malutki:]
Do Air zakupiony został Smart Case w kolorze brązu. Drogie to tatałajstwo, ale wykonane super premium! Skóra cuuuudnie pachnie, idealnie przylega, Air nie powiększył się jakoś dramatycznie, wąskie rameczki to zdecydowany plus. Po prostu w oryginalnym Case, Air wygląda świetnie.
Martwi mnie tylko to czy jak skóra się pobrudzi, to czy da się ją doprowadzić do poprzedniego stanu. Zobaczymy z czasem.