Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone 5s/5c w Orange

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
372 odpowiedzi w tym temacie

#251 Pablowej

Pablowej
  • 531 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 14 listopada 2013 - 20:04

w orange nie kupujcie telefonów bo macie logo orange na tyle fona

Nigdy na żadnym iPhone Orange nie umieszczało swojego logo.

#252 juscik

juscik
  • 66 postów
  • SkądKraków

Napisano 14 listopada 2013 - 21:52

ja nie zamawialem przez orange.pl, tylko w salonie :) Mieli w tym tygodniu 1 dostawe w Warszawie, w 2 godziny mu sie rozeszły.

#253 szymonvader

szymonvader
  • 557 postów
  • SkądBędzin

Napisano 14 listopada 2013 - 21:52

Ale kolega się zatrzymał na nokii z mała pamięcią od Orange.

#254 dext3rr

dext3rr
  • 47 postów

Napisano 15 listopada 2013 - 01:08

ja nie zamawialem przez orange.pl, tylko w salonie :) Mieli w tym tygodniu 1 dostawe w Warszawie, w 2 godziny mu sie rozeszły.

ja byłem 30 października w salonie orange, celem przedłużenia umowy i wzięcia 5s. Każą mi pytać co kilka dni i do tej pory żadnych przewidzianych dostaw, bo pustki w magazynach. Jak do świąt uda mi się dostać telefon to będę szczęśliwy.

#255 pontonix

pontonix
  • 196 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 15 listopada 2013 - 02:28

w Polsce obowiązuję rękojmia dla firm(1 rok) i niezgodność towaru z umową dla osób prywatnych która trwa 2 lata. Na podstawie niezgodności możecie zgłaszać swoje telefony w razie problemów, wtedy obowiązuje sprzedawcę naprawa bądź wymiana na nowy(zależy co będziecie chcieli)

Potwierdzam. Podobną nowinę slyszlalem na infolinii itunes support ;)

#256 miki4g

miki4g
  • 150 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 16 listopada 2013 - 17:26

Nadal w Orange jest limit jednej podpisanej umowy na jeden numer pesel na 40 dni?

#257 mls

mls

• 1 313 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 17 listopada 2013 - 20:19

Większość salonów dostawy ma we wtorek i czwartek (lub piątek). I większość nie liczy w najbliższym czasie na otrzymanie iPhonów bo nie mają ich w centralnym magazynie... Ja z racji konieczności pilnego zakupu przeniosłem numer do T-Mobile gdzie 5S są ;) Natomiast jeśli chodzi o 5C to w większości salonów w Warszawie do których dzwoniłem kolorowe modele były dostępne bez większych problemów.

#258 AKURAT

AKURAT
  • 827 postów
  • Skądz tąd

Napisano 18 listopada 2013 - 09:07

Ja z racji konieczności pilnego zakupu przeniosłem numer do T-Mobile gdzie 5S są ;)

z tego co wiem to w centralnym magazynie T-mobile też bida

#259 dopesi

dopesi
  • 68 postów

Napisano 18 listopada 2013 - 10:27

Na Orange się bardzo zawiodłem, gdy chciałem wymienić kartę micro sim na nano sim. Iphona co prawda kupiłem z innego źródła, ale na kartę nano czekałem 3 dni odsyłany od salonu do salonu.... Podejrzewam, że gdybym zamówił Iphon'a u nich, to dostałbym wszystko od ręki. Jedna z Pań konsultantek też mi to zasugerowała.

#260 tomekkrakow

tomekkrakow
  • 73 postów

Napisano 18 listopada 2013 - 10:46

a na aktywacje długo czekałeś? bo też się wybieram po nano sim :)

#261 dopesi

dopesi
  • 68 postów

Napisano 18 listopada 2013 - 13:58

Aktywacja po 15 minutach. Idź od razu do salonu firmowego w Twoim mieście, bo inaczej będziesz biegać jak ja.

#262 NoMercy

NoMercy
  • 143 postów
  • Skąd3M

Napisano 19 listopada 2013 - 22:27

Hehe. Dobrze wiedzieć bo ja dostałem paczkę 50 MMSów :)

Gdzie jest ten zapis o bezpłatnych MMS i ich ilości ? Nie ma go w liście usług Smart Plan Multi ,ani na zamówieniu. Wziąłem Smart Plan Multi za 159 (-30%) i ani słowa o mms. W opcjach dodatkowych na umowie HS,telewizja,nielimitowane rozmowy i sms. Umowa z 12.11.

#263 michasz

michasz

• 2 914 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 20 listopada 2013 - 00:27

Czy ktoś w ostatnich dniach zamówił iPhone'a 5S z Orange przez konsultanta (ewentualnie w salonie w przedłużeniu umowy)? 2 miesiące po premierze i nadal nie mieć na stanie - coś jest nie halo... Nie wierzę, że wciąż nie mogę przedłużyć umowy, bo Orange przez tyle czasu nie może ogarnąć tego telefonu.

#264 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 20 listopada 2013 - 01:28

Przecież tak jest co roku. Nic dziwnego w tym, pierwsza partia schodzi w tydzień a następna koniec listopada/grudzień. I Orange nie jest tu niczemu winne, sami sobie nie wyprodukują tego.

#265 dext3rr

dext3rr
  • 47 postów

Napisano 20 listopada 2013 - 02:47

Ja zamówiłem u konsultanta Space Gray 32GB 30 października i za każdym razem gdy wpadam do salonu zapytać czy była dostawa to rozkładają ręce. Chciałem przedłużyć umowę zmniejszając przy tym abonament, ale przez brak telefonu nie mogę tego uczynić i płacę wciąż wyższy. Nie masz co liczyć na telefon w najbliższym czasie. Oby do świąt się wyrobili.

#266 Paprochwbody

Paprochwbody
  • 462 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 20 listopada 2013 - 07:46

Ja zamawiałem przez konsultanta, przez brak 32 gb skierowano mnie do salonu, żebym sobie odebrał w którymś z salonów. W Warszawie, jak okazało się, w jednym, mieli 1 sztukę. Telefon znalazłem wg internetowej wyszukiwarki "sprawdź dostępność" na stronie Orange, przy opisie danego modelu telefonu. Warto tam sprawdzać, mi pokazało prawdę...

#267 malysobol

malysobol
  • 250 postów
  • SkądPodobno Stolica

Napisano 20 listopada 2013 - 08:19

Gdzie jest ten zapis o bezpłatnych MMS i ich ilości ? Nie ma go w liście usług Smart Plan Multi ,ani na zamówieniu. Wziąłem Smart Plan Multi za 159 (-30%) i ani słowa o mms. W opcjach dodatkowych na umowie HS,telewizja,nielimitowane rozmowy i sms. Umowa z 12.11.

Witam
Sprawa wygląda tak że te MMS to się dostaje w prezencie przy przedłużeniu umowy, przy nowej aktywacji jest ich brak
Pozdrawiam

#268 michasz

michasz

• 2 914 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 20 listopada 2013 - 11:08

Ja zamówiłem u konsultanta Space Gray 32GB 30 października i za każdym razem gdy wpadam do salonu zapytać czy była dostawa to rozkładają ręce. Chciałem przedłużyć umowę zmniejszając przy tym abonament, ale przez brak telefonu nie mogę tego uczynić i płacę wciąż wyższy. Nie masz co liczyć na telefon w najbliższym czasie. Oby do świąt się wyrobili.

Jestem w prawie identycznej sytuacji, też chcę zamówić 5Sa "czarnego", tylko że wciąż mówią że nie ma i nie da rady. ;) A konsultantów dzwoniło z 5 już.

Ja zamawiałem przez konsultanta, przez brak 32 gb skierowano mnie do salonu, żebym sobie odebrał w którymś z salonów. W Warszawie, jak okazało się, w jednym, mieli 1 sztukę. Telefon znalazłem wg internetowej wyszukiwarki "sprawdź dostępność" na stronie Orange, przy opisie danego modelu telefonu. Warto tam sprawdzać, mi pokazało prawdę...

Możesz dać link? Dla mnie strona Orange jest fatalna. :)

#269 dext3rr

dext3rr
  • 47 postów

Napisano 20 listopada 2013 - 14:26

Telefony komórkowe Orange - abonament, mix, karta i internet

Mi chyba coś nie działa, bo gdy wybieram miasto to nie mam w ogóle możliwości wybrania salonu. Pasek jest nieaktywny i nie chce się rozwinąć. Klikanie w "szukaj" też nie pomaga.

#270 michasz

michasz

• 2 914 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 20 listopada 2013 - 15:50

Cóż, pozostaje chyba tylko cierpliwie czekać. Jakoś bardzo mi się nie śpieszy, ale wypadałoby już ogarnąć ten telefon. :)

#271 iAndrzej

iAndrzej
  • 932 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 20 listopada 2013 - 17:19

Mnie się umowa kończy w marcu 2014 może do tego czasu w Orange wzrosną zapasy aczkolwiek życzę innym aby na gwiazdkę otrzymali to co zamówili. Mam inne pytanie. Wiele osób pisze o wyborze abonamentu z nowym iPhone podając -30% do abonamentu. Cóż to jest owe -30%? Szukam i szukam przy iPhone w Orange i nic nie znajduje. Na mą brodę… skąd taki rabacik -30%?

#272 NoMercy

NoMercy
  • 143 postów
  • Skąd3M

Napisano 20 listopada 2013 - 18:26

Telefony komórkowe Orange - abonament, mix, karta i internet

Mi chyba coś nie działa, bo gdy wybieram miasto to nie mam w ogóle możliwości wybrania salonu. Pasek jest nieaktywny i nie chce się rozwinąć. Klikanie w "szukaj" też nie pomaga.

Poczekaj chwilę na zaktualizowanie bazy. Wtedy menu staje się aktywne (rozwija się). Ale z dostępnościa 5S w salonach na tę chwilę faktyczne lipa. Np. 16GB tylko Sosnowiec ..

#273 rafo87

rafo87
  • 14 postów
  • SkądB-B

Napisano 21 listopada 2013 - 19:05

Ja byłem we Wtorek w Orange w Bielsku chcąc przedłużyć umowę ale chciałem 5s i dopiero na jutro mają go dla mnie sprowadzić i będą dzwonić więc myślę że jutro pojadę negocjować cenę. A w grudniu drugi 5s.

#274 maya

maya
  • 99 postów
  • SkądPoznań

Napisano 21 listopada 2013 - 19:55

Produkty: www.orange.pl - kupon rabatowy upoważniający do 30% zniżki na abonament w sieci Orange do zrealizowania w sklepie orange.pl. Oferta skierowana TYLKO do nowych klientów sieci Orange | gruper.pl

Gruper na 30% zniżkę na abonament.
Tylko 5s w internetowym dalej nie ma...
Pytanie tylko czy ten kupon jest nieograniczony czy też do końca listopada.

#275 NoMercy

NoMercy
  • 143 postów
  • Skąd3M

Napisano 21 listopada 2013 - 20:14

Ważność kuponu: od 14 XI do 30 XI 2013

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Bing (1)