Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

iPhone 5s/5c w Orange

• Please log in to reply
372 replies to this topic

#201 Pablowej

Pablowej
  • 531 posts
  • SkądGdańsk

Posted 04 November 2013 - 21:31

100MMS na każdy miesiąc. A co najlepsze żonie złożyłem zamówienie na 5S 1.11 i ona dostała 50MMS.

#202 malysobol

malysobol
  • 250 posts
  • SkądPodobno Stolica

Posted 04 November 2013 - 21:40

Tak jestem pewny, [ATTACH=CONFIG]18073[/ATTACH] Ale że by nie było za kolorowo to dzwoniąc pod *400 czyli tzw. Propozycja kasują nas 1,50 dziady nie dość że człowiek do nich dzwoni w celu przedłużenia umowy to oni jeszcze za to kasę pobierają to jest dopiero paradoks. Mniejwięcej taki jak menel jedzie autobusem to autobus jedzie menelem ;)

#203 saek1985

saek1985
  • 125 posts

Posted 04 November 2013 - 21:57

Tak jestem pewny, [ATTACH=CONFIG]18073[/ATTACH]
Ale że by nie było za kolorowo to dzwoniąc pod *400 czyli tzw. Propozycja kasują nas 1,50 dziady nie dość że człowiek do nich dzwoni w celu przedłużenia umowy to oni jeszcze za to kasę pobierają to jest dopiero paradoks.
Mniejwięcej taki jak menel jedzie autobusem to autobus jedzie menelem ;)

Hehe. Dobrze wiedzieć bo ja dostałem paczkę 50 MMSów :)

#204 szymonvader

szymonvader
  • 557 posts
  • SkądBędzin

Posted 05 November 2013 - 12:54

A u mnie zagubiła się przesyłka i teraz nie mogę anulować zamówienia ani przedłużyć umowy dopóki się nie odnajdzie.

#205 malysobol

malysobol
  • 250 posts
  • SkądPodobno Stolica

Posted 05 November 2013 - 21:00

Dostałeś numer listu przewozowego ?

#206 szymonvader

szymonvader
  • 557 posts
  • SkądBędzin

Posted 05 November 2013 - 21:54

Paczka zaginęła w czeluściach magazynu w W-wie.

#207 dext3rr

dext3rr
  • 47 posts

Posted 05 November 2013 - 23:28

Ja tylko powiem, że Orange to nie jest poważna firma. Dobrze wiedzą jaki jest popyt na rynku na iPhone'y, nie pierwszy raz mają ten telefon w swojej ofercie, a mimo to są tragiczne problemy z dostępnością. Odwiedziłem i obdzwoniłem 4 salony w Kaliszu, gdzie nie mieli żadnego egzemplarza, ale za to reklam i ulotek iPhone'a 5S pod sam sufit. W dodatku konsultanci nie wiedzą kiedy, ile sztuk i o jakiej kolorystyce oraz pojemności dostaną. Zamówiłem 5S Space Gray 32GB, z odbiorem w salonie w zeszłą środę i jak do tej pory żadnych wieści na ten temat. Po co w takim razie reklamować produkt, którego nie posiadają na stanie? Mogliby poczekać ze dwa tygodnie po polskiej premierze, ogarnąć te swoje magazyny i dopiero ruszyć z sprzedażą. Dobrze, że ja nie zamówiłem przez internet i nie dostaję maili o zagubionych paczkach, bo bym im tam chyba zrobił z dupy jesień średniowiecza.

#208 marek911

marek911
  • 46 posts

Posted 06 November 2013 - 00:01

Ja tylko powiem, że Orange to nie jest poważna firma. Dobrze wiedzą jaki jest popyt na rynku na iPhone'y, nie pierwszy raz mają ten telefon w swojej ofercie, a mimo to są tragiczne problemy z dostępnością. Odwiedziłem i obdzwoniłem 4 salony w Kaliszu, gdzie nie mieli żadnego egzemplarza, ale za to reklam i ulotek iPhone'a 5S pod sam sufit. W dodatku konsultanci nie wiedzą kiedy, ile sztuk i o jakiej kolorystyce oraz pojemności dostaną. Zamówiłem 5S Space Gray 32GB, z odbiorem w salonie w zeszłą środę i jak do tej pory żadnych wieści na ten temat. Po co w takim razie reklamować produkt, którego nie posiadają na stanie? Mogliby poczekać ze dwa tygodnie po polskiej premierze, ogarnąć te swoje magazyny i dopiero ruszyć z sprzedażą. Dobrze, że ja nie zamówiłem przez internet i nie dostaję maili o zagubionych paczkach, bo bym im tam chyba zrobił z dupy jesień średniowiecza.

Nie oceniajmy pochopnie Orange, nie znamy wszystkich uwarunkowań tej sprawy. A może to Apple zrobiło ich w konia?

#209 malysobol

malysobol
  • 250 posts
  • SkądPodobno Stolica

Posted 06 November 2013 - 08:48

No jak Apple, jak ja dwókrotnie zamawiałem telefon raz anulowali nie dzwoniac do mnie a za drugim razem dzwoni do mnie baba i mówi mi że moje zamówienie jest anulowane bo poprostu nie ma dla mnie telefonu i nie wie kiedy będą i że może coś innego bym wybrał. 10 minut póżniej sprawdzam sklep internetowy telefony są. We mnie się dosłownie zagotowało. Jak można tak ludzi w konia robić, ciekawe ile ta baba by wzięła premi jak bym się zgodził na jakieś LG w abonamencie za 159.

#210 Stanley Marsh

Stanley Marsh
  • 1355 posts
  • SkądSouth Park, CO

Posted 06 November 2013 - 09:04

A u mnie- napalilem się na groupona -30% , kupiłem i wypełniłem wniosek na stronie Orange. Odrzucono mnie z automatu, choć miałem nadzieję że przejdzie. Cóż, trudno- odrzucają ponoć wszystkich, którzy nie są abonentami jeśli chcą ofertę w najdroższym abonamencie. Byłem zdegustowany, bo miał być to prezent dla syna na 18-kę. Ja sam mam 5 white 32gb. Nie poddałem się, choć myślałem już o Play. Wypełniłem wniosek jeszcze raz, tym razem na żonę (na nią stoi stacjonarny i Neostrada) i poszło. Przedwczoraj była przesyłka w przygotowaniu, wczoraj o 21 wyszła ze sklepu, dzisiaj ma mi ją dostarczyć kurier. Dobra oferta, bo za abo zapłacę 111pln, za słuchawkę 849, a jeszcze dostanę 3 stówki ma zakupy na Grouponie. Podliczając - 850 +24x111, oodejmujemy wartość rynkową telefonu 2950-wychodzi że abonament wyjdzie mnie jakieś 23 złote miesięcznie za bez limitu na wszystko i 2.5 giga transferu . Przez 24 miesiące zapłacę go deczko ponad 5 stówek, ale 300 odbieram sobie kupując coś na Grouponie.Nie jest źle.

#211 Pablowej

Pablowej
  • 531 posts
  • SkądGdańsk

Posted 06 November 2013 - 09:26

U mnie za godzine ma być kurier z 5S dla żony. Zobaczymy, czy posiadając 5C będę jej zazdrościł ;)

#212 Stanley Marsh

Stanley Marsh
  • 1355 posts
  • SkądSouth Park, CO

Posted 06 November 2013 - 09:43

U mnie za godzine ma być kurier z 5S dla żony. Zobaczymy, czy posiadając 5C będę jej zazdrościł ;)

Idę o zakład że TAK.

#213 szymonvader

szymonvader
  • 557 posts
  • SkądBędzin

Posted 06 November 2013 - 10:42

A ja sobie pewnie poczekam z miesiąc bo 5s już nie ma i pewnie nie prędko będą.

#214 Pablowej

Pablowej
  • 531 posts
  • SkądGdańsk

Posted 06 November 2013 - 13:05

Powiem tak: wkurzaja mnie te ostre kanty w 5S. 5C jest delikatniejszy w dotyku. Gdyby był czarny i miał TouchID to byłby idealny.

#215 MrNorbi

MrNorbi
  • 398 posts
  • SkądTłuszcz

Posted 06 November 2013 - 18:50

@Stanley: Możesz mi podać dokładnie, który abonament wziąłeś? Byłbym bardzo wdzięczny za informację. W orange ogólnie mają cały czas iPhone 5S? jak dostępność 32GB?

#216 Stanley Marsh

Stanley Marsh
  • 1355 posts
  • SkądSouth Park, CO

Posted 06 November 2013 - 19:38

@Stanley: Możesz mi podać dokładnie, który abonament wziąłeś? Byłbym bardzo wdzięczny za informację.

W orange ogólnie mają cały czas iPhone 5S? jak dostępność 32GB?

Wziąłem Smart plan multi za 159 pln. Po rabacie wychodzi 111 plus jeszcze rabacik za stacjonarny i neo (nie wiem dokładnie ile, ale sądzę ze 15 pln- jeszcze tego nie zgłaszałem). Z dotepnoscią jest rożnie- raz widzę ze nie ma, za godzinę wchodzę i można zamówić, wieczorem znów nie ma. I tak w kółko. Ja brałem 16GB . Bez problemu. Dzisiaj przyjechał. Wrażenia- całkiem pozytywne. TouchID to super sprawa.

#217 szymonvader

szymonvader
  • 557 posts
  • SkądBędzin

Posted 06 November 2013 - 20:52

W mojej sprawie cos sie ruszyło, tzn mogę przedłużyć umowę ale znowu brak telefonów.

#218 arekm

arekm
  • 18 posts

Posted 06 November 2013 - 22:19

@szymonvader: kiedy wg DPD orange otrzymało zwrot do siebie do magazynu? (ogólnie ile czasu od zwrotu zarejestrowanego w DPD do umożliwienia nowego zamówienia) ps. Dziś przez krótką chwilę były 5s 16GB.

#219 szymonvader

szymonvader
  • 557 posts
  • SkądBędzin

Posted 06 November 2013 - 22:23

3 dni robocze ale z uwagi na 1.11 i weekend sprawa rozciągnęła sie na 7 dni. PS nie zauważyłem dzisiaj, zeby były a spr kilka razy.

#220 arekm

arekm
  • 18 posts

Posted 06 November 2013 - 22:26

Dodaj się do powiadomienia mailem o dostępności (co prawda 16GB w ten sposób nie śledzę i nie wiem czy dziś maila słali). Akurat byłem na stronie gdy były dostępne. O której godzinie 3 dnia roboczego i co widzisz w statusie zamówienia orange? Akurat do jutra mam 30% rabat na odnowienie i poluje na 5s 32GB... a blokada z błędnego zamówienia jeszcze wisi. 6 dzień, od 31.10.

#221 szymonvader

szymonvader
  • 557 posts
  • SkądBędzin

Posted 06 November 2013 - 22:41

Ja miałem od 29.10 do dzisiaj do godziny 18. Mnie 16 gb urządza. Rowniez posiadam kupon do jutra jak mi sie nie uda trafić zamowie przez infolinię ale wtedy tylko 20% rabatu na abo jest.

#222 malysobol

malysobol
  • 250 posts
  • SkądPodobno Stolica

Posted 06 November 2013 - 22:51

Ufff dostałem dziś swój egzemplarz 16GB GOLD :) ale co się na użerałem to moje osiwieć można. Podobno kryzys i społeczeństwo takie biedne ;). Jestem miło zaskoczony kolorem złotym. Niby złoty ale nie do końca, nie jest że tak powiem oczoyebny. W zależności od padającego światła jest to srebrny to szary, i jasno złoty bardzo stonowany.

#223 sancruz3

sancruz3
  • 2436 posts

Posted 06 November 2013 - 23:30

Sorka za OT. Ktos z Was sciagal simlocka teraz moze z iP w Orange? Bo ponac w salonach juz tego nie robia i trzeba dzwonic pod *100 i albo dodadza do faktury a jesli odkupilismy tel od kogos to trzeba kupowac karte dobic ja zeby bylo te 77zl i poda ten numer z ktorego moga sciagnac kase... Wiec ktos moze cos wiecej Dzieki

#224 kusiek

kusiek
  • 832 posts

Posted 06 November 2013 - 23:34

Ja przenosilłem numer, simlock zdjęty w 48h po aktywacji bezpłatnie, po osobistej wizycie w punkcie.

#225 szymonvader

szymonvader
  • 557 posts
  • SkądBędzin

Posted 07 November 2013 - 03:02

Ja zrzucałem z 4s jest dokładnie jak piszesz, *100 zlecenie i doliczą Ci do faktury. Zdjęcie w ciągu 24h.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users