Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone 5s/5c w Orange

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
372 odpowiedzi w tym temacie

#226 sancruz3

sancruz3
  • 2 436 postów

Napisano 07 listopada 2013 - 07:23

A jak wyglada sytuacja jesli nie mam numeru w orange zadnego a posiadam nowo zakupiony tel?

#227 szymonvader

szymonvader
  • 557 postów
  • SkądBędzin

Napisano 07 listopada 2013 - 11:38

Jak masz fakturę to mysle, ze jest do zrobienia. Odwiedź salon firmowy (tylko taki) i tam w kasie opłacisz zlecenie a reszte dostaniesz @.

#228 casti

casti
  • 437 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 07 listopada 2013 - 16:21

Ja od wtorku czekam na zdjęcie sim-lock'a i dalej nic. Zgłaszałrm przez biuro obsługi. Zdjęcie simlocka niby za darmo to nie ma co się spinać, czekamy!

#229 arekm

arekm
  • 18 postów

Napisano 07 listopada 2013 - 18:27

Jak ktoś będzie jeszcze dziś przedłużał lub brał nowy abonament to 30% kod rabatowy (na abonament) ważny teoretycznie do północy w orangowym esklepie: 3563851357914661 (wchodzić przez orange.pl/kupon). Daje też na drugie forum więc kto pierwszy ten lepszy.

#230 szymonvader

szymonvader
  • 557 postów
  • SkądBędzin

Napisano 07 listopada 2013 - 18:46

ja zdążyłem dzisiaj przedłużyć. I jeszcze trafiłem na białasa ze srebrnym. Wcześniej miałem czarno szarego bo nie było innych, jednak biały lepiej mi podchodzi. Ogólnie iphony w orange to loteria i trzeba często spr, żeby trafić. Ja zamawiałem ale kolega arekm przypomniał na PM za co mu dziękuję. Teraz należy tylko czekać na rozwój sprawy. Podejrzewam, że ok tyg potrwa realizacja.

#231 casti

casti
  • 437 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 07 listopada 2013 - 19:23

Ja za pierwszym razem się załapałem, wszystko poszło bezproblemowo, od zamówienia minęło 5 dni wraz z weryfikacją(przenoszenie numeru).

#232 Paprochwbody

Paprochwbody
  • 462 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 07 listopada 2013 - 20:42

Ja przeżywam koszmarek. Zaklepali czarną 32 gb 29 października, sam pracownik dzwonił, żebym szybko się zdecydował, dorzucili jeszcze 2 bilety do Multikina. W tej chwili twierdzą, że zlecenie przyjęte, ale telefonów nie ma na stanie. Miał być kurier, dziś dzwonię, dowiaduję się, że odbiór w salonie (Pani mówi, że w dowolnym, tylko trzeba sobie znaleźć miejsce, gdzie jest telefon, hehe...). Pożar w burdelu.

#233 arekm

arekm
  • 18 postów

Napisano 07 listopada 2013 - 21:41

Na orange.pl możesz sprawdzić dostępność w (niestety tylko paru) salonach. Klikasz w nazwę telefonu i tam link "dostępność w salonach". Przykładowo w Toruniu mają 32GB.

#234 casti

casti
  • 437 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 07 listopada 2013 - 22:03

To według tego, w warszawie w 3 salonach mają iphone'y

#235 Paprochwbody

Paprochwbody
  • 462 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 07 listopada 2013 - 22:06

To wszystko h... warte. Teraz na infolinii twierdzą, że w salonie raczej nie sprzedadzą fonu, jeśli jest umowa na kuriera... Misie.

#236 szymonvader

szymonvader
  • 557 postów
  • SkądBędzin

Napisano 08 listopada 2013 - 15:47

mam informację z nr wysyłki, nie podejrzewałem, że się tak szybko uwiną. Dostawa na 12.11

#237 sancruz3

sancruz3
  • 2 436 postów

Napisano 09 listopada 2013 - 08:55

Jak masz fakturę to mysle, ze jest do zrobienia. Odwiedź salon firmowy (tylko taki) i tam w kasie opłacisz zlecenie a reszte dostaniesz @.

Salony firmowe po odwiedzeniu odwracaja ie 4 literami kierujan na *100. Po wizycie skonczylo sie i tak na kupieniu startera doladowaniu na 80zl zrobieniu zlecenia jedynie przez salon i czekaniem az zgloszenie pojdzie do systemu. Prawde mowiac poszlo oraz przyszedl mail ze telefon zostal zwoliony ze smyczy i nalezy go podpiac do iTunsa w celu aktywacji i usuniecia simlocka.

Tak wiec co innego na infolili mowia a co innego w salonach. Takze dla tych co beda chcieli sciagnac sima niech kupia karte w salonie i tam zleca sciagniecie bo bedzie szybciej niz dzwoniac pod *100 badz 510 100 100.

Peace V

#238 szymonvader

szymonvader
  • 557 postów
  • SkądBędzin

Napisano 09 listopada 2013 - 19:47

ja miałem tylko doświadczenie z nimi jako użytkownik abonamentu, więc problemu nie było.

#239 juscik

juscik
  • 66 postów
  • SkądKraków

Napisano 13 listopada 2013 - 12:37

witam, ma ktoś, może informację w jakim salonie w Warszawie jest dostępny iPhone 5s 16gb? Te dane na stronie orange to chu** warte a w salonach nie odbieraja telefonów.

#240 szymonvader

szymonvader
  • 557 postów
  • SkądBędzin

Napisano 13 listopada 2013 - 13:32

Pewnie nigdzie, jak szukałem swojego to w salonach brak. Od wczoraj mam bialasa ze stronki.

#241 juscik

juscik
  • 66 postów
  • SkądKraków

Napisano 13 listopada 2013 - 13:42

nie dobrze, dzownili kutwa codziennie, żebym przedłużył umowę z nimi bo się kończy na początku grudnia, mówię ok ale jak obniżycie cenę 5s i abonamentu, i wynegocjowałem 94 zł abo i 1250 za tela na 2 lata, staż w orange koło 12 lat. Od 27 pazdziernika, zadnego telefonu od nich, powiedzieli, żebym sobie szukał w salonach, umowa dla mnie jest przygotowana tylko w moim interesie jest znalezc salon w którym jest dostępny telefon, i wez sie z nimi użeraj. Nie dość, że w moim mieście powiedzieli mi, że nawet nie ma szans do sprowadzenia telefonu to jeszcze specjalnie po to sie przejechałem do Wawy (100km) aby poszukać po salonach, byłem w 8 w żadnym nie było, genialnie :S Na maile salony nie odpisuja, telefonu nie odbieraja. Co robić? Jak żyć?

#242 malysobol

malysobol
  • 250 postów
  • SkądPodobno Stolica

Napisano 14 listopada 2013 - 10:36

Witam Zastanawiam się kto z was wie na jaki okres czasu Orange daje gwarancje na iPhone 5s/5c ? Czy ktoś doczytał się z tego papierka dokładanego od lat do kupionych iPhone w Orange ? Papierek wygląda tak samo a jedynie treść się zmienia (chodzi mi o ten gdzie wielkimi literami jest napisane iPhone 3G) Pozdrawiam

#243 szymonvader

szymonvader
  • 557 postów
  • SkądBędzin

Napisano 14 listopada 2013 - 11:42

ja miałem wyraźnie napisane 24 miesiące w przypadku 4s ale w salonie przy 18 miesiącu nie chcieli mi przyjąć twierdząc, że apple daje 12 miesięcy. Kazali mi samemu wysłać do serwisu. Ogólnie ludzie pracujący w salonach szczególnie tych nie "firmowych" nie mają bladego pojęcia jak to działa. Pomijam fakt, że nie mają telefonów zastępczych ani nawet adapterów do kart sim… Sprawdzę Ci później co napisano na karcie z 5s

#244 tomekkrakow

tomekkrakow
  • 73 postów

Napisano 14 listopada 2013 - 11:44

jak z wymiana micro sim na nano w orange? wymienią na miejscu?

#245 malysobol

malysobol
  • 250 postów
  • SkądPodobno Stolica

Napisano 14 listopada 2013 - 11:53

Ja tą kartkę mam i z niej właśnie nic nie wynika :) do 4s miałem też napisane 24 miesiące do iPhone 5 już miałem wpisaną regułkę "Ustawa z dnia 27 lipca 2002 r. o szczególnych warunkach sprzedaży konsumenckiej oraz o zmianie Kodeksu cywilnego." a tu jaką odpowiedź dostałem na czacie[ATTACH=CONFIG]18334[/ATTACH]

#246 szymonvader

szymonvader
  • 557 postów
  • SkądBędzin

Napisano 14 listopada 2013 - 12:42

potwierdzam, brak jasnego okresu tak jak to miało miejsce poprzednio. W razie czego zawsze można "zawiesić" korzystanie z usługi jak nie będzie takiej możliwości:)

#247 juscik

juscik
  • 66 postów
  • SkądKraków

Napisano 14 listopada 2013 - 13:22

Wreszcie, zadzwonili, że mają dla mnie aparat zarezerwowany, tylko, że zamawiałem golda a mają tylko szary. Trudno, biore, ale odrazu wystawiam na allegro, bo się napaliłem na golda. :)

#248 casti

casti
  • 437 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 14 listopada 2013 - 13:56

w Polsce obowiązuję rękojmia dla firm(1 rok) i niezgodność towaru z umową dla osób prywatnych która trwa 2 lata. Na podstawie niezgodności możecie zgłaszać swoje telefony w razie problemów, wtedy obowiązuje sprzedawcę naprawa bądź wymiana na nowy(zależy co będziecie chcieli)

#249 iPhonowiec

iPhonowiec
  • 2 postów

Napisano 14 listopada 2013 - 19:47

w orange nie kupujcie telefonów bo macie logo orange na tyle fona

#250 NoMercy

NoMercy
  • 143 postów
  • Skąd3M

Napisano 14 listopada 2013 - 19:47

Wreszcie, zadzwonili, że mają dla mnie aparat zarezerwowany, tylko, że zamawiałem golda a mają tylko szary. Trudno, biore, ale odrazu wystawiam na allegro, bo się napaliłem na golda. :)

Może się pospieszyłeś zgadzając się na szary? Monitoruję na bieżąco dostępność w sklepie orange i widzę ,że chyba pierwszy szał minął. Dziś np. były dostępne 5S/16 - gold i szary, poza tym pojawił się też 32GB . Ja zamawiałem szarego bo złożyłem reklamację na odrzucenie zamówienia (groupon) i dziś dopiero otrzymałem potwierdzenie przyjęcia po weryfikacji.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych