iPhone 5s/5c w Orange
Napisano 21 listopada 2013 - 20:44
Napisano 21 listopada 2013 - 21:47
Ja byłem we Wtorek w Orange w Bielsku chcąc przedłużyć umowę ale chciałem 5s i dopiero na jutro mają go dla mnie sprowadzić i będą dzwonić więc myślę że jutro pojadę negocjować cenę. A w grudniu drugi 5s.
Ja dzisiaj obdzwoniłem w promieniu 50km ode mnie ze 20 salonów orange i w żadnym nie ma 5S, ani nie będzie w najbliższym czasie z powodu pustek w magazynach. Jestem bardzo ciekaw czy faktycznie tak szybko Ci sprowadzą telefon.
Napisano 22 listopada 2013 - 10:27
Napisano 22 listopada 2013 - 11:56

Napisano 24 listopada 2013 - 11:27
Napisano 24 listopada 2013 - 11:41
Napisano 24 listopada 2013 - 11:54
Napisano 24 listopada 2013 - 12:08
Simlock jest bezprawny:
Zobacz: Orange i blokada simlock niezgodna z prawem. - Wykop.pl
Gratuluję, nawet nie posiadasz zdolności rozumienia tekstu, który cytujesz. Na podstawie czego twierdzisz, że simlock jest bezprawny, cytując tekst, że pobieranie opłaty PO ZAKOŃCZENIU UMOWY jest naruszeniem zbiorowych interesów konsumentów.
Napisano 24 listopada 2013 - 12:27
jeżeli z orange to napewno ma simlocka. Mam od nich 4 iphona i kazdy mial. Kiedyś konsultant powiedział mi, że była partia telefonów bez simlocka ale bardzo niewielka. Chodzilo o 4s. Jeżeli chodzi o gwarancje to istotne, żebyś miał dokumenty potwierdzajace zakup tel (faktura).
Sprzedawca ma pięć sztuk iP5S i w każdym napisał, że nie ma simlocka, jesteś pewny, że na pewno simlock musi być?
Nawet jeśli to czy mogę ja tego simlocka legalnie zdjąć, nawet za opłatą (chyba niecałe 80 zł w orange), czy musi to zrobić pierwszy właściciel na którego jest faktura?
Co do gwarancji - musi być oryginalna faktura zakupu od operatora? Nie ma znaczenia, że nie będzie na niej moich danych osobowych?
Napisano 24 listopada 2013 - 13:26
Napisano 25 listopada 2013 - 09:45
Napisano 25 listopada 2013 - 10:38
Sprzedawca ma pięć sztuk iP5S i w każdym napisał, że nie ma simlocka, jesteś pewny, że na pewno simlock musi być?
Nawet jeśli to czy mogę ja tego simlocka legalnie zdjąć, nawet za opłatą (chyba niecałe 80 zł w orange), czy musi to zrobić pierwszy właściciel na którego jest faktura?
Co do gwarancji - musi być oryginalna faktura zakupu od operatora? Nie ma znaczenia, że nie będzie na niej moich danych osobowych?
Z tego co wiem jeśli ktoś przenosi numer do Orange, wybrał iPhone'a to ma możliwość bezpłatnego ściągnięcia sim-lock'a. Tu Orange pochyla się w kierunku osób, którzy muszą czekać na MNP / przeniesienie numeru, a chcą korzystać już z urządzenia od razu. Wówczas taka blokada jest ściągana bez aktywowania telefonu. I tak zapewne jest w przypadku tych iPhone'ów o których piszesz od tego sprzedawcy, dlatego bardzo prawdopodobne że nie mają sim-lock'a.
Napisano 25 listopada 2013 - 11:34
Z tego co wiem jeśli ktoś przenosi numer do Orange, wybrał iPhone'a to ma możliwość bezpłatnego ściągnięcia sim-lock'a. Tu Orange pochyla się w kierunku osób, którzy muszą czekać na MNP / przeniesienie numeru, a chcą korzystać już z urządzenia od razu. Wówczas taka blokada jest ściągana bez aktywowania telefonu. I tak zapewne jest w przypadku tych iPhone'ów o których piszesz od tego sprzedawcy, dlatego bardzo prawdopodobne że nie mają sim-lock'a.
Ja jestem w takiej sytuacji, przenoszę numer z T-mobile do Orange. Zamawiałem przez stronę Orange. Dostałem iPhone 5s z simlockiem. Musiałem zadzwonić do BOKu i zlecić zdjęcie simlocka. Zrobiem to w czwartek. Dzisiaj (poniedziałek) dostałem maila, że nr imai został zaimplementowany do systemu Apple i że mam podłączyć iPhone do iTunes i automatycznie simlock zostanie zdjęty. Usługa darmowa.
Napisano 25 listopada 2013 - 13:13
Ja jestem w takiej sytuacji, przenoszę numer z T-mobile do Orange. Zamawiałem przez stronę Orange. Dostałem iPhone 5s z simlockiem. Musiałem zadzwonić do BOKu i zlecić zdjęcie simlocka. Zrobiem to w czwartek. Dzisiaj (poniedziałek) dostałem maila, że nr imai został zaimplementowany do systemu Apple i że mam podłączyć iPhone do iTunes i automatycznie simlock zostanie zdjęty. Usługa darmowa.
Podpytałem kolegi,który rownież przeniósł się z T-mobile i miał tak samo. Więc teoria, że Orange zdejmuje simlocki bez aktywowana wydaje mi się mało prawdopodobna.
Napisano 25 listopada 2013 - 14:13
No właśnie UWAGA z tą gwarancjom bo to cyrki jak wuj są. Telefony należy reklamować jako nie zgodne z umową i wadliwe. Nie oddawać na gwarancji, a na to mamy 24 miesiące nawet na stronie Apple to wisi.
Niezupełnie. Odnośnie niezgodności towaru z umową mamy dwa lata, jednak w ciągu pierwszych sześciu miesięcy nie musimy udowadniać, że wada istniała w dniu zakupu (obowiązek ponosi sprzedawca). W późniejszym okresie bywa bardzo różnie. Po wymianie telefonu na nowy mamy kolejne dwa lata - nie mylić z refurbem.
Napisano 25 listopada 2013 - 21:46
Po wymianie telefonu na nowy mamy kolejne dwa lata - nie mylić z refurbem.
Zwróć tylko uwagę, że telefon wymienia Ci Regenersis a nie sprzedawca, w związku z tym, odpowiedzialnośc sprzedawcy wygasa.
Napisano 26 listopada 2013 - 12:18
Klienta nie powinno interesować, kto zajmuje się wymianą telefonu. Urządzenie zostało zakupione u operatora i to on odpowiada za towar. Jeśli dostaniemy nowy to i tak odpowiedzialność ponosi sprzedawca - zgodnie z ustawą o niezgodności towaru z umową.Zwróć tylko uwagę, że telefon wymienia Ci Regenersis a nie sprzedawca, w związku z tym, odpowiedzialnośc sprzedawcy wygasa.
Napisano 26 listopada 2013 - 13:12
Klienta nie powinno interesować, kto zajmuje się wymianą telefonu.
A później płącz i zgrzytanie zębów.
Urządzenie zostało zakupione u operatora i to on odpowiada za towar.
Jeżeli skorzystałeś z gwarancji i gwarant (Apple za pośrednictwem Regenersis) Ci wymienił, odpowiedzialność sprzedawcy WYGASA.
Jeśli dostaniemy nowy to i tak odpowiedzialność ponosi sprzedawca - zgodnie z ustawą o niezgodności towaru z umową.
Bzdura. Rozumiem, że numer IMEI/SN refurba masz na fakturze zakupu, żeby domagać się od sprzedawcy czegokolwiek? Papier wymiany dostajesz od Regenersis nie od sprzedawcy. Sprzedawaca odpowiada tylko za to co SPRZEDAŁ nie za to co dostałeś od podmiotu trzeciego.
Napisano 26 listopada 2013 - 13:33
Napisano 29 listopada 2013 - 14:36
Rabat 30% na abonament i 200 zł na karcie podarunkowej po aktywacji nowej umowy w sieci Orange
aktywacja tutaj :30% rabatu na abonament na Orange.pl
podaje kod

4182804633821712
Napisano 30 listopada 2013 - 10:32
Napisano 30 listopada 2013 - 10:49
Napisano 30 listopada 2013 - 11:18
Napisano 30 listopada 2013 - 11:23

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych