Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Lista Aplikacji ktore nie wspolpracuja z LEOPARD'em

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
168 odpowiedzi w tym temacie

#101 Diwi

Diwi
  • 231 postów

Napisano 29 października 2007 - 22:49

Z nowym itunes nie działa SRS iWow 2.0

#102 Duckling

Duckling
  • 490 postów
  • SkądWrocław / Nysa / Czarna Góra

Napisano 30 października 2007 - 00:24

Z nowym itunes nie działa SRS iWow 2.0

Co pewnie śmieszne wersja 1.1.9 działa poprawnie ;)

#103 Hex

Hex
  • 2 660 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 30 października 2007 - 01:14

A chciałem tylko porozmawiać na Skype przez słuchawkę na BT :mrgreen:
Dołączona grafika

#104 darekmil

darekmil
  • 757 postów
  • SkądWarszawa PL

Napisano 30 października 2007 - 09:10

FCS2: Przy eksporcie z Motion przez Compressor następuje podmiana czcionek - bez żadnego logicznego porządku - czasem we wszystkich warstwach napisów, czasem po jednej literze z każdej warstwy. W FCP nie działają skróty wszystkie skróty klawiaturowe włącznie z "Save As", trzeba ustawiać ręcznie za każdym nowym projektem :/ W PS CS3 buraczy się miejscami interface i są problemy z proporcjonalnym skalowaniem warstw - nie można wpisać wartości w okienku %, jedynym wyjściem jest(nomen omen) wyjście z projektu i otwarcie go na nowo :/ No i jeszcze jedno, może to nie program, ale wczoraj wysypał mi się Finder za każdym razem, gdy chciałem skopiować zawartość CD-ROMu (dane), na PC bez takich niespodzianek, wiec płyta jak najbardziej OK. Oj cieżko, ciężko coraz bardziej...:/ P.S. Co działa ?- DSP wypalił mi właśnie przed chwilą płytę DL, a miałem obawy...;) Generalnie z pakietu FCS2 nie wywalił mi się jeszcze tylko Color, bo go nie otwierałem :D

#105 audiopain

audiopain
  • 332 postów
  • SkądPoznań

Napisano 30 października 2007 - 09:21

czy komus rowniez msn na adium nie dziala?

#106 Remik

Remik
  • 758 postów
  • SkądDortmund/Germany

Napisano 30 października 2007 - 10:36

U mnie niestety nie dziala obsluga przycisku do odmontowywania dysku wd my book pro.Kilkukrotna instalacja nie pomaga :-( . Dzisiaj w nocy mac sam sie wlaczyl mimo, ze byl wylaczony. Juz mialem takie cyrki kiedys w tigerze, ale to bylo spowodowane wywaleniem architektury ppc przez xslimmer, ale dlaczego jest tak w Leo skoro mam go na czysto postawionego? Wkurzajace i dziwne! To 2 rzeczy ktore mnie denerwuja najbardziej.

#107 ClassicGOD

ClassicGOD
  • 1 643 postów
  • SkądTychy

Napisano 30 października 2007 - 11:09

Czy ktos moze sprawdzic i potwierdzic dzialanie NeoOffice i Oracle SQL Developer na Leo? Jest to dla mnie wazne bo uzywam tego w pracy. SQL Developer jest w Javie wiec teoretycznie nie powinno byc problemu ale chce miec pewnosc zanim zainstaluje Leo.

SQL Developer do pobrania za darmo tu: http://www.oracle.co...oper/index.html (wymaga niestety darmowej rejestracji)

Z gory dzieki.

#108 Duckling

Duckling
  • 490 postów

Napisano 30 października 2007 - 11:24

Czy ktos moze sprawdzic i potwierdzic dzialanie NeoOffice i Oracle SQL Developer na Leo?

NeoOffice działa bez problemów, ale polecam spatchować go najnowszym patchem chyba 2.2.2 :)

SQL Developer zaraz sprawdzę.

---- Dodano 30-10-2007 o godzinie 13:33 ----
SQL Developer również instaluje się i uruchamia bez problemów pod LEO
  • ClassicGOD lubi to

#109 hubiii

hubiii
  • 1 341 postów
  • Skądwroclaw

Napisano 30 października 2007 - 11:37

z moich dotychczasowych obserwacji wyszlo : mail : nie moge dodac 2kont gmail ;( wywlala ciagle jakis blad motion : mialem kilka razy zwolnienie ( slideshow... restary aplikacji pomagaly .. a znikaly mi warstwy ( byly puste ) po ponownym odpaleniy wracalo wszytsko do normy VNware fusion z obsluga 3d pieknie i bardzo szybko smiga :D to akurat dziala i czesto mi sie bez powodu wywala safari ;(

#110 ClassicGOD

ClassicGOD
  • 1 643 postów
  • SkądTychy

Napisano 30 października 2007 - 11:42

NeoOffice działa bez problemów, ale polecam spatchować go najnowszym patchem chyba 2.2.2 :)

SQL Developer zaraz sprawdzę.

---- Dodano 30-10-2007 o godzinie 13:33 ----
SQL Developer również instaluje się i uruchamia bez problemów pod LEO

Dzieki ;) masz reputke w nagrode :D

#111 linuxp

linuxp
  • 88 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 30 października 2007 - 11:57

A mam takie pytanie czy w Leopardzie jest pelna wersja Safari 3? I moze ktos wie kiedy bedzie pelna wersja na Tigera....bp jak naraize to tylko beta jest...

#112 Duckling

Duckling
  • 490 postów

Napisano 30 października 2007 - 12:23

A mam takie pytanie czy w Leopardzie jest pelna wersja Safari 3?
I moze ktos wie kiedy bedzie pelna wersja na Tigera....bp jak naraize to tylko beta jest...

Tak na LEO jest pełna wersja 3.0.4, a pewnie pełna na Tiger'a będzie z poprawką 10.4.11 :) nie wcześniej :)

---- Dodano 30-10-2007 o godzinie 14:25 ----

Dzieki ;) masz reputke w nagrode :D

No problem, przyjemność po mojej stronie, ale wiesz co zauważyłem, że NeoOffice nieco zwolnił w stosunku do Tiger'a, nie wiem może to kwestia Javy albo subiektywne odczucia... mówiąc zwolnił mam na myśli dłuższy czas otwierania się*aplikacji... ale może tylko mi się*wydaje ;)

---- Dodano 30-10-2007 o godzinie 15:27 ----

Niestety z Safari z Leo nie działa ING Bank On-line :(

czy sprawdzales na innych przegladarkach?

Dla użytkowników ING BANK ON-LINE problem pod Leo z Safari, jest zła wersja Javy.
Można to łatwo naprawić wybierając z Applications > Utilities > Java > Java Preferences wersje appletu Java 1.4.2 po tym zabiegu ING Bank On-line działa bezproblemu.

Dołączona grafika

---- Dodano 30-10-2007 o godzinie 22:31 ----
Rozwiązaniem dla niedziałających sterowników GUTENPRINT CUPS jest reinstalacja ich. Po tym prostym zabiegu działają z Leopardem bez najmniejszych problemów.

#113 bles

bles
  • 216 postów

Napisano 31 października 2007 - 00:34

Kurcze teraz to przegieli. Nie dziala na Leopardzie iDVD z pakietu iLife '08. Zaczynam nowy projekt wchodze w Media zeby dodac klipy i.... wysypuje sie za kazdym razem.

---- Dodano 31-10-2007 o godzinie 02:40 ----
Kurcze teraz to przegieli. Nie dziala na Leopardzie iDVD z pakietu iLife '08. Zaczynam nowy projekt wchodze w Media zeby dodac klipy i.... wysypuje sie za kazdym razem.

Naprawione. Jeden z klipow filmowych wysypywal Quicktime'a, a co dziwne w VLC chodzil bez problemu. Ale iDVD moglby dac komunikat ze akurat cos nie tak jest z tym jednym plikiem a nie bach i sie wylacza bez slowa.

#114 Romanek

Romanek
  • 14 postów
  • Skądze wsząd

Napisano 31 października 2007 - 01:19

A mi po upgrade z Tiger'a na Leoparda w piątek wieczór system w ogóle nie wstał. Zawieszał się na ekranie powitalnym za każdym razem. Popędziłem po kabelek FireWire, podpiołem go do innego Maca jako slave i zrobiłem backup wszystkiego, co miałem. Potem reinstalacja na czysto noi śmiga. Widzę jednak małe problemy nawet teraz. Skype zachowuje się dziwnie czasem i jeszcze jedno (ciekaw jestem czy jeszcze ktoś to ma...) guzik start/pause w iTunes przestał działać, ale tylko kiedy ten jest zminimalizowany...

#115 adams_007

adams_007
  • 22 postów

Napisano 31 października 2007 - 06:53

Z mojego doświadczenia, a mam leparda od kilku dni nie działa ToolPlayer, mam także problemy z odpaleniem Yahoo Widget Engine. Proszę o ewentualne potweirdzenie.

#116 DoMiNiQuE

DoMiNiQuE
  • 1 852 postów
  • SkądOstrów Wielkopolski

Napisano 31 października 2007 - 08:34

Mi jak do tej pory nie dziala tylko MacIrssi. Reszta bez zarzutow. Wie juz ktos od czego zalezy przezroczystosc Menu Bar na roznych maszynach?

#117 krzyfar

krzyfar

The Hunter

• 5 642 postów
Napisano 31 października 2007 - 08:38

Mi jak do tej pory nie dziala tylko MacIrssi. Reszta bez zarzutow.
Wie juz ktos od czego zalezy przezroczystosc Menu Bar na roznych maszynach?

O właśnie. U mnie jej brak na MB i Mini G4. Jakoś mi to nie przeszkadza ;)

#118 ClassicGOD

ClassicGOD
  • 1 643 postów
  • SkądTychy

Napisano 31 października 2007 - 08:41

To nie aplikacja ale: pod Leo nie da sie juz uzyc sztuczki ktora zmuszala Microsoft Laser Mouse 8000 do sparowania - musze uzywac dongla co mnie doprowadza do cholery :D PS. Moj MacBook jest o 7 stopni chlodniejszy (45 zamiast 52stopni w idle) - lol!

#119 kogen

kogen
  • 40 postów
  • SkądPoznań

Napisano 31 października 2007 - 08:53

PS. Moj MacBook jest o 7 stopni chlodniejszy (45 zamiast 52stopni w idle) - lol!

Zapewne z powodu zmiany czasu na zimowy ;)

#120 DoMiNiQuE

DoMiNiQuE
  • 1 852 postów

Napisano 31 października 2007 - 09:00

O właśnie. U mnie jej brak na MB i Mini G4. Jakoś mi to nie przeszkadza ;)

No dobra, ale chcialbym sie dowiedziec czym to jest spowodowane :)
Pewnie jest jakas tajamnicza komenda, ktora mozna to zminic.

Poza tym, zauwazylem, ze iMak w strybie Sleep pulsuje znacznie mniej intensywnym swiatlem pod Leo w porownaniu z Tigerem. Teraz juz tak nie daje w nocy po oczach ;)

#121 Andrzej

Andrzej
  • 1 975 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 31 października 2007 - 09:14

Co do problemów z iDVD i Aperture to właśnie w SU pojawiły się updejty mające poprawić kompatybilność i stabilność w Leopardzie

#122 Duckling

Duckling
  • 490 postów

Napisano 31 października 2007 - 09:20

No dobra, ale chcialbym sie dowiedziec czym to jest spowodowane :)
Pewnie jest jakas tajamnicza komenda, ktora mozna to zminic.

Poza tym, zauwazylem, ze iMak w strybie Sleep pulsuje znacznie mniej intensywnym swiatlem pod Leo w porownaniu z Tigerem. Teraz juz tak nie daje w nocy po oczach ;)

Czyżby Core Animation na tych maszynach nie dawało rady ???

#123 DoMiNiQuE

DoMiNiQuE
  • 1 852 postów

Napisano 31 października 2007 - 09:28

Czyżby Core Animation na tych maszynach nie dawało rady ???

Przeciez to tylko rpzezroczystosc :) Ja mam w iMaku 5200FX i z tego co wyczytalem na stronie apple ta karta wspiera CA.

#124 JSG

JSG
  • 5 459 postów

Napisano 31 października 2007 - 10:17

Onyx twierdzi że komputer pracuje pod systemem 10.2 lub starszym i nie obsługuje tego systemu.

#125 krzyfar

krzyfar

The Hunter

• 5 642 postów
Napisano 31 października 2007 - 10:32

Ostatni Onyx Beta działa. Mam zainstalowany ;)
http://www.versiontr...fo/macosx/20070

WARNING! THIS IS A BETA VERSION!
Compatible Mac OS X 10.5 Leopard

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych