Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Lista Aplikacji ktore nie wspolpracuja z LEOPARD'em

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
168 odpowiedzi w tym temacie

#126 mkc

mkc
  • 64 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 31 października 2007 - 11:45

Co do starszych aplikacji Adobe, to niestety nie działa PS 7, które pięknie mi hulało na Tigerze. Splash zatrzymuje się na "Reading Preferences", a potem crash.

#127 ClassicGOD

ClassicGOD
  • 1 643 postów
  • SkądTychy

Napisano 31 października 2007 - 12:06

To nie aplikacja ale: pod Leo nie da sie juz uzyc sztuczki ktora zmuszala Microsoft Laser Mouse 8000 do sparowania - musze uzywac dongla co mnie doprowadza do cholery :D

Pomeczylem sie pomeczylem i odpalilem - wiec ten problem z glowy :D

#128 Duckling

Duckling
  • 490 postów
  • SkądWrocław / Nysa / Czarna Góra

Napisano 31 października 2007 - 13:23

Przeciez to tylko rpzezroczystosc :) Ja mam w iMaku 5200FX i z tego co wyczytalem na stronie apple ta karta wspiera CA.

I właśnie to jest głupie... dzisiaj sprawdziłem w iSpocie, inaczej to wygląda na MB, inaczej na iMac, bezsensu... a pisząc może nie wyrabia miałem na myśli sprzet krzyfar'a, a co u Ciebie nie ma przezroczystosci czy jak ??

---- Dodano 31-10-2007 o godzinie 15:36 ----
Oprócz SRS iWOW, nie działa także VolumeLogic w wersji 1.3.2.

Pytanie do LEOSIÓW: Czy Wam też Leo gubi ikony z docka ????

#129 ClassicGOD

ClassicGOD
  • 1 643 postów
  • SkądTychy

Napisano 31 października 2007 - 13:49

I właśnie to jest głupie... dzisiaj sprawdziłem w iSpocie, inaczej to wygląda na MB, inaczej na iMac, bezsensu... a pisząc może nie wyrabia miałem na myśli sprzet krzyfar'a, a co u Ciebie nie ma przezroczystosci czy jak ??

---- Dodano 31-10-2007 o godzinie 15:36 ----
Oprócz SRS iWOW, nie działa także VolumeLogic w wersji 1.3.2.

Moze ktos dac screeny - u mnie belka jest przezroczysta z blurem (rozmywa tapetke) MacBook Core2Duo 2.0ghz (poza tym afaik belka zmienia przezroczystosc aktywnie zaleznie od tapety)

#130 DoMiNiQuE

DoMiNiQuE
  • 1 852 postów
  • SkądOstrów Wielkopolski

Napisano 31 października 2007 - 13:55

a co u Ciebie nie ma przezroczystosci czy jak ??

Ano nie ma, Steve nie byl tak laskawy ;)

Moze ktos dac screeny - u mnie belka jest przezroczysta z blurem (rozmywa tapetke) MacBook Core2Duo 2.0ghz (poza tym afaik belka zmienia przezroczystosc aktywnie zaleznie od tapety)

Wyglada to tak http://appleblog.pl/...tosc-belki-menu

#131 darekmil

darekmil
  • 757 postów
  • SkądWarszawa PL

Napisano 31 października 2007 - 14:02

U mnie nie zgubił jeszcze, za to Finder tak się raz wykrzaczył, że lampka(dawniej w T trójkącik) pod jego ikonką w Docku zgasła :D

#132 krzyfar

krzyfar

The Hunter

• 5 642 postów
Napisano 31 października 2007 - 14:07

Oooo.. ciekawostka. Jednak mam przezroczysta belkę :shock: Jestem pewien że jak pierwszy raz sprawdzałem na tapecie z trawą to nie była. Może coś się poprzestawiało ...

#133 ClassicGOD

ClassicGOD
  • 1 643 postów
  • SkądTychy

Napisano 31 października 2007 - 14:26

Mialem dokladnie taka sama nieprzezroczysta belke po pierwszym starcie systemu - wrocila do normy po zmianie tapety - teraz mam przezroczysta z blurem .

#134 Duckling

Duckling
  • 490 postów
  • SkądWrocław / Nysa / Czarna Góra

Napisano 31 października 2007 - 17:57

Może trzeba jakiś taniec przeźroczystej belki wykonać... nie którzy się o deszcze modlili, więc kto wie ??

#135 DoMiNiQuE

DoMiNiQuE
  • 1 852 postów

Napisano 31 października 2007 - 18:12

Może trzeba jakiś taniec przeźroczystej belki wykonać... nie którzy się o deszcze modlili, więc kto wie ??

A wiec proponuje powolac grupe modlitewna ;) Ja nadal mam nieprzezroczysta belke pomimo wszelkich kombinacji.

#136 Laborman

Laborman
  • 397 postów
  • SkądDeep Space 9

Napisano 31 października 2007 - 21:29

Grupa modlitewna to strzał w dziesiątkę. Podpisuję się pod nim.

#137 Bero

Bero

BigBrother

• 116 postów

Napisano 01 listopada 2007 - 01:09

U mnie działa: iWork '08 iLife '08 CocoAspell Adium 1.1.3 Skype 2.7.0.49 MPlayer OSX 1.0rc1 NeoOffice 2.2.2 Transmission 0.90 Nie działa: Adobe Updater 5.1.0.1082 z pakietu CS3 - włącza się, szuka aktualizacji przy czym zabiera 100% czasu procka i po kilku minutach się wysypuje :( Może ktoś ma nowszą wersję Adobe Updater`a? (/Applications/Utilites/Adobe Utilities/AdobeUpdater5/Adobe Updater) jeśli tak to chętnie bym sprawdził czy nowsza działa poprawnie :)

#138 macieq

macieq
  • 55 postów

Napisano 01 listopada 2007 - 08:27

Uruchamia sie ProTools (po aktualizacji), ale np. przy probie importu jakiegos pliku sie wylancza.

#139 mazzurek

mazzurek
  • 169 postów
  • SkądWrocław

Napisano 01 listopada 2007 - 10:20

Z mojego doświadczenia, a mam leparda od kilku dni nie działa ToolPlayer, mam także problemy z odpaleniem Yahoo Widget Engine. Proszę o ewentualne potweirdzenie.

ToolPlayer nie działa

#140 israel

israel
  • 78 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 04 listopada 2007 - 23:45

Co was obchodzi skąd ma Leoparda? Jak ktoś do was przychodzi i widzi MacBook'a to też pyta się skąd go macie? Kupił sobie, dostał, załatwił... nieważne!

teoretycznie masz racje, ale w praktyce pytanie ma sens.
Jesli ktos nie cche odpowiedziec, to znaczy, ze kreci. czyli ma pewnie system bez licencji, nie zaplacil, tylko zainstalowal z pozyczonej plyty.
Mozna i tak, tylko wytlumaczcie mi prosze, po co kupowac prawie 2 razy drozsze od PC komputery, a potem nie chciec wydac kilkuset zlotych na oryginalny i legalny program?

Ja kupilem Leoparda, chociaz martwia mnie dochodzace informacje, ze zamiast kupowac moglem taniej upgrade'owac z Tigera.

p.

---- Dodano 05-11-2007 o godzinie 01:46 ----
BOINC nie dziala;)

#141 JSG

JSG
  • 5 459 postów

Napisano 08 listopada 2007 - 09:18

A ja mam problem z aperture. Jest na dysku z tygrysem, probuje go włączyć i wywala błąd. Większość aplikacji w ten sposób działa a aperture jak na złość nie chce. :/

#142 Relentless

Relentless
  • 269 postów

Napisano 08 listopada 2007 - 16:10

AppleFresh kompletnie nie działa, nawet po wykasowaniu (jak przeczytałem gdzieś w internecie) odpowiednich katalogów

#143 krismiszcz

krismiszcz
  • 2 414 postów
  • SkądLUBLIN

Napisano 08 listopada 2007 - 17:12

Spoofmac - program do szybkiej zmiany mac adresu w wersji 1.0 - nie działat :(

#144 raptou

raptou
  • 1 644 postów
  • SkądUnited Europe

Napisano 09 listopada 2007 - 08:04

Nie działają Parallels VirtualBox Są problemy chyba z Rosettą, ponieważ "Q" dla PPC (Qemu z Gui) potrafi się tak zwiesić, że nie działa nawet zabicie procesu z monitora aktywności. Tym samym już nie wiem na czym mam odpalać Windows wirtualnie. XP uzupełniał mi niedostatki softu OSX (np. InCD i napęd DVD udostępniony w wirtualnym systemie dla wirtualnej sieci, co pozwalało mi obejść brak zapisu płyt RW UDF w czasie rzeczywistym, czy Internet Explorer, który jest niezbędny jednak do wielu stron od iTVP poprzez pewne specjalistyczne serwisy, z których muszę korzystać, na muzyce AAC kończąc) Nie działają piloty w Elgato EyeTV rEFIt raz jest a raz go nie ma. Bez jakiejkolwik prawidłowości. Wedle jakiegoś "widzimisie" systemu. Podejżewam o to Bootcamp i jego wybór partycji startowej po restarcie. Widać raz priorytetem jest "przełącznik" Bottcamp a raz rEFIt. Anomalie z siecią mieszaną OSX/Windows Ogólnie może być przejściowo więcej problemów. Mignął mi komunikat w którymś programie, że z tą wersją Kernela nie zadziała (bodaj był Virtual Box). Nie wiem jak jest z kernelem w OSX ale w Linuksie to by oznaczało problemy wielu programów, które wymagają konkretnej wersji jądra. Być może to jest główna przyczyna, że niektóre programy nie chcą działać. Dobra wiadomość dla posiadaczy Drive Genius. Działa bezbłędnie.

#145 DoMiNiQuE

DoMiNiQuE
  • 1 852 postów

Napisano 09 listopada 2007 - 08:21

Nie działają piloty w Elgato EyeTV

Chyba jednak zalezy jaki bo u mnie pilot do Pinnacle dziala bez problemow. Inne sprawa, ze dzwiek wykrzacza sie czesniej niz w Tigerze :-/

#146 raptou

raptou
  • 1 644 postów
  • SkądUnited Europe

Napisano 09 listopada 2007 - 08:52

Chyba jednak zalezy jaki bo u mnie pilot do Pinnacle dziala bez problemow. Inne sprawa, ze dzwiek wykrzacza sie czesniej niz w Tigerze :-/

U mnie nie nie działają. Zdaje się, że Apple remote i Miglia korzystają z tego samego czujnika. Ciekawostka. Gdy kliknę np. na Biurko - mogę regulować głosność, klikam na okno TV (podswietlone) - nie działa. Ani jeden, ani drugi.

#147 DoMiNiQuE

DoMiNiQuE
  • 1 852 postów

Napisano 09 listopada 2007 - 08:57

Zdaje się, że Apple remote i Miglia korzystają z tego samego czujnika.

Ah, to inna sprawa. Pinnacle ma swoj wlasny czujnik.

#148 pao

pao
  • 138 postów

Napisano 09 listopada 2007 - 11:05

CrossOver 6 przestał DesktopManager (choć to akurat nie problem - spaces są fajniejsze)

#149 swobo

swobo
  • 41 postów

Napisano 09 listopada 2007 - 16:19

Uaktualnienie do Adobe Lightroom w polowie listopada.

#150 raffalsky@gmail.com

raffalsky@gmail.com
  • 140 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 10 listopada 2007 - 13:24

a u mnie Parallels pod LEO działa bez problemów...

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych