Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Lista Aplikacji ktore nie wspolpracuja z LEOPARD'em

• Please log in to reply
168 replies to this topic

#51 AVALON

AVALON
  • 465 posts
  • SkądUK

Posted 27 October 2007 - 22:37

Jak by ktoś korzystał z Globetrotter Connect dla modemu Globesurfer Icon na USB - prosiłbym o info czy działa.

#52 maziboss

maziboss
  • 550 posts
  • SkądTychy

Posted 27 October 2007 - 22:47

Adium do cholery !
Przenioslem Cale adium z tigera na leoparda (z aplikacji i z aplication support) i teraz mam error i nie moge sie polaczyc :( POMOCY !!

---- Dodano 27-10-2007 o godzinie 22:05 ----

Adium do cholery !
Przenioslem Cale adium z tigera na leoparda (z aplikacji i z aplication support) i teraz mam error i nie moge sie polaczyc :( POMOCY !!

Zrobione ! Trzeba dodac Adium do firewalla i bedzie smigac jak nalezy :)

#53 mazzurek

mazzurek
  • 169 posts
  • SkądWrocław

Posted 27 October 2007 - 23:39

U mnie Compressor działa, tyle że jeszcze bardziej się krzaczy niż miało to miejsce Tigerze(Motion->mpeg2) - non stop piłka plażowa (podobno już ją mieli wycofać:D).
Photoshop CS3 działa jak najbardziej ;)

Uff, mała reinstalka compressora pomogła. Na razie nie robiłem renderów - ale się już uruchamia.

#54 hubiii

hubiii
  • 1341 posts
  • Skądwroclaw

Posted 28 October 2007 - 11:29

parallels nie dziala ;(

#55 krzyfar

krzyfar

The Hunter

• 5642 posts
Posted 28 October 2007 - 11:32

Gimp w wersji 2.4.0-rc3 działa na Leopardzie. Jeden problem z głowy ;)
http://www.gimp.org/downloads/

#56 NuLL

NuLL
  • 186 posts
  • SkądSopot

Posted 28 October 2007 - 11:43

Nie wydaje sie Wam ze tworzenie listy niedzialajacego oprogramowania jest glupota ? Przeciez za 3 miesiace czy troche dluzej wszystkie niedzialajace aplikacje beda dzialac - przeciez wystarczy poczekac na updejty ;)

#57 hayden

hayden
  • 68 posts

Posted 28 October 2007 - 11:43

Gimp w wersji 2.4.0-rc3 działa na Leopardzie. Jeden problem z głowy ;)
http://www.gimp.org/downloads/

Jestes pewien? jak to sprawdziles?

u mnie tez sie włącza, jednak po stworzeniu nowego obrazu i próbie użycia pędzla, program sie wyłącza...
jak jest u Ciebie ?

#58 krzyfar

krzyfar

The Hunter

• 5642 posts
Posted 28 October 2007 - 12:27

Jestes pewien? jak to sprawdziles?

u mnie tez sie włącza, jednak po stworzeniu nowego obrazu i próbie użycia pędzla, program sie wyłącza...
jak jest u Ciebie ?

Normalnie działa. Tyle że są 2 ikonki x11 w doku.

Posted Image

#59 darekmil

darekmil
  • 757 posts
  • SkądWarszawa PL

Posted 28 October 2007 - 12:41

Nie wydaje sie Wam ze tworzenie listy niedzialajacego oprogramowania jest glupota ? Przeciez za 3 miesiace czy troche dluzej wszystkie niedzialajace aplikacje beda dzialac - przeciez wystarczy poczekac na updejty ;)

Żadna głuputa, niektórzy pracują na tych programach i są im naprawdę potrzebne do życia.
Zenanania pionierów mogą uchronić resztę użytkowników przed ponowną instalacją Tigera, gdy przedtem skuszą się na instalację Leoparda.

#60 wujek_zed

wujek_zed
  • 391 posts

Posted 28 October 2007 - 12:53

parallels nie dziala ;(

u mnie działa. bez problemów.

nie działa za to full screen w Xee ale to juz chyba wszyscy wiedzą.
cocoAspell
GrowlMail

poza tym dzaiła mi :

CS3 (dreamwaver 100 razy lepiej niz na tygrysie)
Mplayer działa rowniez rewelacyjnie (nie trzeba dodawac zadnych czionek i robić tp mykow - zmieniamy kodowanie na cp1250 i wszystko smiga z wiekszoacia czionek) .

pozdro

#61 Ruczaj

Ruczaj
  • 3528 posts
  • SkądPoznan

Posted 28 October 2007 - 15:55

[Audio] nie dziala....
Sterowniki do kart dzwiekowych zintegrowanych z mikserem firmy Alesis. Chodzi o modele Multimix8 i Multimix 12 laczonych przez firewire. Sa problemy, przestaja dzialac z Logikiem pod Leopardem.
http://bigbluelounge...ighlight=alesis

Takze Ableton Live 5.2 i Reason 4 pod Leopardem moga miec problem z midi.
http://en.440forums....showtopic=36171

#62 Skipper

Skipper
  • 267 posts

Posted 28 October 2007 - 17:47

a co z Growl? dziala mi z kazda aplikacja poza iChat tzn w iChat nie wyskakuje dodatkowa informacja co jest pisane ani kto sie poajwia. no i Chax sie nie pojawia w preferencjach iChat

#63 mazzurek

mazzurek
  • 169 posts
  • SkądWrocław

Posted 28 October 2007 - 18:59

Uwaga, natrafiłem na taki oto problem w Aperture: w trybie full screen praktycznie nie działa funkcja przewijania na kolejne/poprzednie zdjęcie. Po jednym, góra dwóch "strzałkach" lub kliknięciach program się wywala. Co ciekawe: w trybie zwykłym wygląda, że działa OK. Nie muszę dodawać, że mam wgraną najnoowszą aktualizację - ale instalacja Leo była w trybie upgrade. Spróbuję reinstalki aperture.

#64 Ruczaj

Ruczaj
  • 3528 posts
  • SkądPoznan

Posted 28 October 2007 - 19:49

Czytalem gdzies na forum, ze wlasnie Aperture ma pewne problemy pod Leopardem. Zara tego poszukam.

O, jest:
http://docs.info.app...l?artnum=306387

#65 MacGyver

MacGyver
  • 1263 posts

Posted 28 October 2007 - 19:52

Czytalem gdzies na forum, ze wlasnie Aperture ma pewne problemy pod Leopardem. Zara tego poszukam.

O, jest:
[url]http://docs.info.apple.com/article.html?artnum=306387[/url]

Post wyżej;)

#66 mazzurek

mazzurek
  • 169 posts
  • SkądWrocław

Posted 28 October 2007 - 19:55

Dzięki, wiem, wgrałem ten update od razu - ale coś jednak zgrzytało.
No nie miem zrobiłem restart kompa i jakby działa - na razie nie robiłem reinstalki.
Aperture też się kwasi z Time Machine:
http://docs.info.app...l?artnum=306853
Ale ja wyłączyłem TM. No nic trzeba obserwować.

#67 Skipper

Skipper
  • 267 posts

Posted 28 October 2007 - 20:01

mnie po wrzuceniu aktualizacji do 1.5.6 dziala idealnie i to na MB wiec na MBP tym bardziej powinno dzialac bez problemu

#68 Duckling

Duckling
  • 490 posts
  • SkądWrocław / Nysa / Czarna Góra

Posted 28 October 2007 - 20:10

Niestety pod Leopardem nie działają sterowniki GUTENPRINT (ja używałem ich z Epsonem Stylus Photo R1800)... używanie ich niestety skutkuje tragiczną jakością druku i brakiem polskich znaków w wydrukach.

#69 robbie

robbie
  • 475 posts
  • SkądGdynia, PL

Posted 28 October 2007 - 20:16

Last.fm 1.3.2.13
U mnie klient Last.fm ma problemy ze startem

No właśnie z Last.fm jest jakiś trik. Uruchamia się kompletnie zawieszony. Force Quit załatwia sprawę i ponowne uruchomienie, wersja playera ta sama, którą ma kogen. Ale trzeba przyznać, źe w about napisane jest wyraźnie, źe to wersja for Mac OS 10.4

#70 LASERman

LASERman

• 2286 posts
  • SkądMaidstone, UK

Posted 28 October 2007 - 20:19

Na stronie Mark/Space napisali że Missing Sync nie działa pod Leopardem.
W ciągu 90 (!) dni udostępnią update.
No cóż muszę poczekać z Leopardem albo zmienić telefon...

Tonden

Kolejny powód do zakupu iPhone - Missing Sync jakoś tak za wolno synchronizował.

#71 Gość_tygrysio_*

Gość_tygrysio_*

Posted 28 October 2007 - 20:29

Mi nie działa żeby było wesoło iWork 08 - nie uruchamia sie mimo pobrania poprawek !! pozatym piłka w Safari juz mnie dobija - genralnie pierwsze wrażenie - do kitu z taką migracją. Pozatym asystent migracji zadziałał tak że wcale nie zadziałał !! :( ani zdjęć ani muzyki nic nie przeniosł tam gdzie obiecywał !!

#72 mazzurek

mazzurek
  • 169 posts
  • SkądWrocław

Posted 28 October 2007 - 20:43

u mnie iwork się uruchamia, więce nie wiem, nie bawiłem się

#73 Gość_tygrysio_*

Gość_tygrysio_*

Posted 28 October 2007 - 20:48

Shit to nie wiem co jest u mnie nie tak ?? Masz Polski ustawiony jako domyslny ??

#74 Duckling

Duckling
  • 490 posts
  • SkądWrocław / Nysa / Czarna Góra

Posted 28 October 2007 - 20:53

tygrysio u mnie iWork rowniez dziala bezproblemow... Leopard upgrade z zachowaniem, aha i wszystko sie przenioslo bez problemow :)

#75 darekmil

darekmil
  • 757 posts
  • SkądWarszawa PL

Posted 28 October 2007 - 21:16

Final Cut Pro 6.01 - nie działają podstawowe skróty klawiatury Mark in(i), Mark out(o) :( Jedno za to się poprawiło - startuje dużo szybciej i wreszcie jakaś informacja co robi FCP podczas importu plików mpeg - oprócz standardowego kręcenia piłeczką jest pasek postępu, że trwa skanowanie plików. Coś za coś... :D

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users