Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Lista Aplikacji ktore nie wspolpracuja z LEOPARD'em

• Please log in to reply
168 replies to this topic

#76 Gość_tygrysio_*

Gość_tygrysio_*

Posted 28 October 2007 - 21:19

Dobra postawię go raz jeszcze (dobrze że dysk z Tygrysem sobie zostawiłem :)) jaki format plików dysku dla leoparda ?? OS Jurnaled ??

#77 mazzurek

mazzurek
  • 169 posts
  • SkądWrocław

Posted 28 October 2007 - 21:28

Shit to nie wiem co jest u mnie nie tak ?? Masz Polski ustawiony jako domyslny ??

Tak PL jest domyślny

#78 Gość_tygrysio_*

Gość_tygrysio_*

Posted 28 October 2007 - 22:26

Bez zbędnego wnikania co było .... przeinstalowałem Leoparda raz jeszcze i poszlo .... Tym razem "zaorałem" cały dysk przed instalacja (poprzednio nie)

#79 Duckling

Duckling
  • 490 posts
  • SkądWrocław / Nysa / Czarna Góra

Posted 28 October 2007 - 23:43

Smutne, lecz prawdziwe, nie działa Candy Bar. Jednak informacja przy otwarciu mówi, aby oczekiwać update'u - shortly :)

#80 Heidi

Heidi
  • 830 posts
  • SkądWarszawa

Posted 29 October 2007 - 00:17

Nie wydaje sie Wam ze tworzenie listy niedzialajacego oprogramowania jest glupota ? Przeciez za 3 miesiace czy troche dluzej wszystkie niedzialajace aplikacje beda dzialac - przeciez wystarczy poczekac na updejty ;)

A na które uaktualnienia trzeba czekać, skoro nie będzie wiadomo, które programy nie działają z Leopardem?

nie działa za to (...) cocoAspell

Podobno wystarczy w takim przypadku zainstalować CocoAspell na nowo, po ręcznym usunięciu starej instalacji.

#81 wujek_zed

wujek_zed
  • 391 posts

Posted 29 October 2007 - 00:21

...

Podobno wystarczy w takim przypadku zainstalować CocoAspell na nowo, po ręcznym usunięciu starej instalacji.

Ja instalowałem Leoparda od zera na czystym dysku i instalowalem nowieutkie cocoAspell.. :/

#82 krzyfar

krzyfar

The Hunter

• 5642 posts
Posted 29 October 2007 - 00:22

Ja zainstalowałem bez usuwania poprzedniej instalacji. Wszystko bez problemu "wskoczyło" na swoje miejsce. Nie musiałem także instalować polskiego słownika. CocoAspell znalazł bez problemu ten zainstalowany wcześniej.

#83 Heidi

Heidi
  • 830 posts
  • SkądWarszawa

Posted 29 October 2007 - 00:37

Ja instalowałem Leoparda od zera na czystym dysku i instalowalem nowieutkie cocoAspell.. :/

Ja zainstalowałem bez usuwania poprzedniej instalacji. Wszystko bez problemu "wskoczyło" na swoje miejsce. Nie musiałem także instalować polskiego słownika. CocoAspell znalazł bez problemu ten zainstalowany wcześniej.

Bazuję na informacji ze strony domowej CocoAspell:

October 27, 2007. It seems that cocoAspell does work with Leopard. It might require you to reinstall the software from the original installer package but after the reinstall everything works. I thank everyone who reported their experience.
October 25, 2007. I have reports that cocoAspell is incompatible with Mac OS X 10.5 Leopard. I do not have a copy of Leopard yet, so I cannot confirm it. Once I get a copy of Leopard I'll be updating cocoAspell. Please check back in a few weeks.

czyli w wolnym tłumaczeniu:
27 października: Wygląda na to, że cocoAspell działa z Leopardem. Może to wymagać ponownej instalacji oprogramowania z oryginalnego pakietu instalacyjnego, ale po ponownej instalacji wszystko działa. Dziękuję wszystkim, którzy opisali własne doświadczenia.
25 października: Otrzymałem zgłoszenia, że cocoAspell jest niezgodny z Mac OS X 10.5. Nie posiadam jeszcze Leoparda, więc nie mogę tego potwierdzić. Kiedy nabędę Leoparda, dokonam aktualizacji cocoAspell. Proszę o sprawdzenie w ciągu kilku tygodni.

#84 wujek_zed

wujek_zed
  • 391 posts

Posted 29 October 2007 - 00:47

u mnie problem polega na tym ze nie chce sie dodac do aspella polski slownik. wrzucam go do library/appsupport/aspell/ i nic.. we własciwosciach tylko anglik pozdro

#85 Heidi

Heidi
  • 830 posts
  • SkądWarszawa

Posted 29 October 2007 - 00:49

wrzucam go do library/appsupport/aspell/ i nic..

I może tu problem. Prawidłowa ścieżka to:
/Library/Application Support/cocoAspell

#86 DonArturo

DonArturo
  • 711 posts
  • SkądEsquel, ARG

Posted 29 October 2007 - 00:54

u mnie wywaliło Open Officea CocoAspell działa OK, z wyjątkiem Safari

#87 Gość_tygrysio_*

Gość_tygrysio_*

Posted 29 October 2007 - 01:04

u mnie wywaliło Open Officea
CocoAspell działa OK, z wyjątkiem Safari

ja do tej pory sprawdziłem w Safari i Mail ... niestety nie działa ... pomimo umieszczenia w odpowiedniej teczce (we własciwościach cocoaspell mam PL )

#88 bartosz

bartosz

• 1644 posts

Posted 29 October 2007 - 01:09

CocoAspell działa OK, z wyjątkiem Safari

ja do tej pory sprawdziłem w Safari i Mail ... niestety nie działa ...

trzeba sie przelogowac

#89 Gość_tygrysio_*

Gość_tygrysio_*

Posted 29 October 2007 - 01:13

Już to kilka razy robiłem

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

#90 jabco

jabco
  • 490 posts
  • Skądnie z tąd...

Posted 29 October 2007 - 01:14

Crossover:<

#91 Gość_tygrysio_*

Gość_tygrysio_*

Posted 29 October 2007 - 01:40

Żeby było wesoło to ustawione jest sprawdzanie w języku Polskim a Safari i Mail twardą pilnują Angielskiego :(

Dołączona grafika

#92 Heidi

Heidi
  • 830 posts
  • SkądWarszawa

Posted 29 October 2007 - 01:51

A gdzie jest to ustawione? Wszedłeś w okno sprawdzania pisowni i gramatyki Safari i tam zmieniłeś język na Polski (Aspell)?

---- Dodano 29-10-2007 o godzinie 02:42 ----
Kolejny potencjalnie niebezpieczny dodatek systemowy, który może narobić problemów:
Application Enhancer czyli APE
Unsanity zaleca upewnienie się przed instalacją Leoparda, że zainstalowana jest najnowsza wersja dodatku, czyli 2.0.3. W przeciwnym wypadku system może się nie podnieść po zainstalowaniu Leoparda.
Opisuje to dokument pomocy Apple, w którym zawarte są porady przywrócenia komputera do życia: http://docs.info.app...l?artnum=306857

#93 grzegor

grzegor
  • 1125 posts
  • SkądKRK

Posted 29 October 2007 - 06:56

Nie działają: - widget AirPort Radar (do pokazywania mocy sieci wifi ) - netTunes - tym zarządzam(łem) moim bankiem mp3 czyli mini podłączonym do wieży - Missing Sync - do synchro w Win Mobile

#94 Gość_tygrysio_*

Gość_tygrysio_*

Posted 29 October 2007 - 07:16

A gdzie jest to ustawione? Wszedłeś w okno sprawdzania pisowni i gramatyki Safari i tam zmieniłeś język na Polski (Aspell)?

Tak - identycznie postąpiłem w Mailu

#95 Duckling

Duckling
  • 490 posts

Posted 29 October 2007 - 10:07

Niestety z Safari z Leo nie działa ING Bank On-line :(

#96 DaMan

DaMan
  • 123 posts
  • SkądWarszawa

Posted 29 October 2007 - 13:30

Niestety z Safari z Leo nie działa ING Bank On-line :(

czy sprawdzales na innych przegladarkach?

#97 wujek_zed

wujek_zed
  • 391 posts

Posted 29 October 2007 - 13:34

I może tu problem. Prawidłowa ścieżka to:
/Library/Application Support/cocoAspell

:) jest dokładnei tam gdzie ty napisałes, ja pisalem w skrocie z lenistwa ..

wszystko jest tam gdzie trzeba i niestety nie działa... damnn

aha, zauwazylem tez ze gadajac przez skype po ok 10 minutach skajp rozłącza mi rozmowe.

#98 dzigi

dzigi
  • 241 posts
  • SkądSK [PL]

Posted 29 October 2007 - 16:19

Można przeczytać na stronie ADOBE, że pakiet ADOBE CS3 "działa poprawnie" na LEOPARDZIE. Jednak przy niektórych aplikacjach do montażu video wymagany jest UPDATE. ADOBE poinformowało również, że nie będzie wspierało swoich starszych aplikacji pod LEOPARA. SZKODA:(.

#99 Duckling

Duckling
  • 490 posts

Posted 29 October 2007 - 17:50

czy sprawdzales na innych przegladarkach?

Tak, na FF chodzi bez problemu. Na Safari 3.0.4 jest możliwość wpisania loginu, potem hasla... potem powraca do strony z loginem :(

---- Dodano 29-10-2007 o godzinie 19:52 ----

Można przeczytać na stronie ADOBE, że pakiet ADOBE CS3 "działa poprawnie" na LEOPARDZIE. Jednak przy niektórych aplikacjach do montażu video wymagany jest UPDATE. ADOBE poinformowało również, że nie będzie wspierało swoich starszych aplikacji pod LEOPARA. SZKODA:(.

Tak CS3 chodzi ładnie na Leo, może subiektywnie, ale o wiele szybciej :) niestety są problemy z workflowem pdf'ow w Acrobacie :( a uruchomienie Soundbooth graniczy z cudem ;)

#100 hayden

hayden
  • 68 posts

Posted 29 October 2007 - 21:31

Fan Control już działa, pojawiła się nowa wersja 1.2 kompatybilna z leopardem.8)

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users