Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Słuchawki Apple - porównanie

• Please log in to reply
1260 replies to this topic

Poll: Słuchawki Apple - porównanie (0 member(s) have cast votes)

1. Standardowe Apple (563 votes [45.29%] - View)

Percentage of vote: 45.29%

2. Apple In Earphones (52 votes [4.18%] - View)

Percentage of vote: 4.18%

3. Innych producentów (628 votes [50.52%] - View)

Percentage of vote: 50.52%

Vote Guests cannot vote

#201 Prolax

Prolax
  • 112 posts
  • SkądChorzów

Posted 03 May 2007 - 16:12

Ja zakupilem te oto KOSS-y model p4 za 22zl w Media Markt. Nie powalaja parametrami ale jak na koss-y przystalo graja dobrze.

Posted Image

#202 doorshlaq

doorshlaq
  • 847 posts
  • SkądWarszawa

Posted 03 May 2007 - 16:29

ważne że białe, nie? :)

#203 Prolax

Prolax
  • 112 posts
  • SkądChorzów

Posted 03 May 2007 - 16:46

No iPOD-a nie mam ale zato biale creative ;) Ps. Te sluchawki maja dozywotnia gwarancje

#204 migrena

migrena
  • 6337 posts
  • SkądŁódź

Posted 03 May 2007 - 20:51

chyba wszystkie kossa maja, tylko jest jeden haczyk z tego co pamietam, ta gwarancja nie obejmuje na przyklad uszkodzen kabelka itp czyli tego co sie najczesciej psuje :(

#205 doorshlaq

doorshlaq
  • 847 posts
  • SkądWarszawa

Posted 04 May 2007 - 10:33

Czyli uszkodzeń mechanicznych, wynikających ze złego użytkowania. To jest pic na wodę.

#206 vinci

vinci
  • 2693 posts
  • SkądPoznań

Posted 04 May 2007 - 20:06

EP-630 są w Empiku w promocji :) Przynajmniej w King Crossie ;) 99,90zł na 59,90zł :D

#207 admkryn

admkryn
  • 2997 posts
  • SkądLondyn, UK

Posted 04 May 2007 - 22:04

A jak myślicie, czy jeśli odkleił mi sie ten kawałek gumy co jest przy słuchawkach (ep630) i trzym kabel przy uchu - lata mi teraz kabel na wszystki strony i jest to iscie wkurzające - czy obejmie to gwarancja?

#208 doorshlaq

doorshlaq
  • 847 posts
  • SkądWarszawa

Posted 05 May 2007 - 13:54

Adam-odpowiedź brzmi nie.

#209 admkryn

admkryn
  • 2997 posts
  • SkądLondyn, UK

Posted 05 May 2007 - 17:55

Szkoda, bo szczególnie codziennie rano na rowerku do budy jak się jedzie i ten kabelek ci lata w te i wewte, to można dostać... Kataru :-D

#210 doorshlaq

doorshlaq
  • 847 posts
  • SkądWarszawa

Posted 05 May 2007 - 19:39

Masz fajnie bo jeździsz do budy na rowerku. Mi by ukradli. :)

#211 Michu

Michu
  • 2614 posts
  • SkądSzczecin

Posted 05 May 2007 - 20:29

A ja mam takiego gruchota że nikt go nie ruszy :D (w sensie że tylko wygląda jak gruchot ;))

#212 kadargo

kadargo
  • 1312 posts

Posted 05 May 2007 - 20:51

troszke sie pochwale :) zmienilem kossy plugi na aurvany i... jest super moze nie jak na duzych senkach 515 ale daje rade. w aurvanach jest mniej basu niz w plugach ale jest tyle ile powinno byc, kossy sa zdeczko ;) przebasowione. mam je drugi dzien wiec sie jeszcze przestawiam :) kossy leza i sie kurza i napewno juz ich nie wloze w uszy. pozdrawiam kadargo

#213 migrena

migrena
  • 6337 posts
  • SkądŁódź

Posted 05 May 2007 - 21:16

EP-630 są w Empiku w promocji :) Przynajmniej w King Crossie ;) 99,90zł na 59,90zł :D

niezla promocja bo teraz normalna cena tych sluchawek to 65 zeta :rolleyes:

nie zaszkodzi zaniesc sluchawek do serwisu, zawsze jest mozliwosc ze sie serwisanta przekona ze to obejmuje gwarancja, a jak firma dba o marke to jest bardziej chetna do wspolpracy z klientem w takich przypadkach

#214 admkryn

admkryn
  • 2997 posts
  • SkądLondyn, UK

Posted 05 May 2007 - 22:29

Fajnie, popróbuję. A czy gwarancja obejmie też dosyć dziwne odgłasy przy poruszaniu kabelkiem? Bo tak jakby szeleści w słuchawach.

#215 migrena

migrena
  • 6337 posts
  • SkądŁódź

Posted 06 May 2007 - 01:26

jesli dobrze zrozumialem to te dzwieki sa wywolane przez to ze kabelek nie jest sztywno osadzony w sluchawce bo odkleila ci sie ta "uszczelka", jak najbardziej mozna tym pomeczyc serwis, ale czy to w ramach gwarancji zrobia to nie wiem

#216 admkryn

admkryn
  • 2997 posts
  • SkądLondyn, UK

Posted 06 May 2007 - 11:47

Nie, zanim jeszcze odkleiła się ta guma, to w słuchawkach przy kazdym gwałtownym poruszeniu kablem jest taki dziwny dźwiek, taki jak przy porozumiewaniu sie dwoma przykrywkami słoików połączonych sznurkiem :-)

#217 migrena

migrena
  • 6337 posts
  • SkądŁódź

Posted 06 May 2007 - 12:11

to sie bodajze nazywa efekt mikrofonowy i tak po prostu jest - drgania kabelka przenoszone sa na obudowe sluchawki i dalej na membrame i efekt jest taki ze nieslyszalne drgania kabelka (ocieranie sie o ubranie, uderzenie kabelkiem o cos twardego itp) sa wzmacniane, porownanie ktore dales opisuje to idealne im lepsze sluchawki tym bardziej producenci staraja sie to wyeliminowac ale 630/5 to nie jest raczej gorna polka cenowa wiec cudow nie nalezy oczekiwac, ja to wyeliminowalem czesciowo przez zrobienie sobie "smyczy" (rzemyka dokladnie ale to szczegol) z zatrzaskiem przypinanym do rozgalezienia sluchawek, to eliminuje duza czesc zaklocen powstajacych ponizej zapinki (jesli kabelek wisi na smyczy i drganiasa tlumione) a wiec na tej czesci sluchawek ktora jest na to najbardziej narazona, prosty test czy to dokladnie ten efekt - zaloz sluchawki nie podlaczajac ich do odtwarzacza, napnik kabelek i potrzyj go, powinienes usluszac taki wlasnie efekt szurania, jesli teraz zlapiesz kabelek "powyzej" zrodla tego szurania powinno ono w wiekszosci zniknac, zadnego innego rozwiazania nie znalazlem ale chetnie jakies przetestuje bo mnie tez ten efekt przeszkadza

#218 Michu

Michu
  • 2614 posts
  • SkądSzczecin

Posted 06 May 2007 - 14:26

hm nie mam pojęcia jak to może wyglądać ale może czarną taśmą izolacyjną??

#219 doorshlaq

doorshlaq
  • 847 posts
  • SkądWarszawa

Posted 18 May 2007 - 21:33

kupiłem sobie oryginalne słuchawki Ep-630 na allegro za 60zł. Szczerze polecam każdemu. Są idealne do iPodów. Lepsze to chyba tylko Aurvany. Mówię tu tylko o małych słuchawkach. Przechodziłem przez różne wynalazki z konstrukcją zamkniętą i za uszy i zwykłe pchły. U mnie słuchawki do iPoda muszą być małe, na wstępie dyskwalifikuję tu jakieś dżidżanty z lepszymi parametrami. Po kilku miesiącach słuchania dużych Kossów, wolałem przerzucić się na standardowe słuchawki apple, bo tamte mnie już męczyły. Kupiłem sobie potem EP'ki i moje uszy mi za to dziękują. :-) Szczerze polecam te słuchawki każdemu. Pozdrawiam, m@ster

#220 cool_kajo

cool_kajo
  • 4 posts
  • SkądPoznań

Posted 19 May 2007 - 10:13

podobno da sie je wymienic na zwykle stopery z wycietymi otworkami

hmmm... to może być ciekawe... jesteś pewien?? bo ja tu patrze na te moje kossy i one mają bardzo małą tą dziurkę. Wydaje mi się, że mniejszą niż np. ep-630, czy może widziałeś gdzieś jakieś gumki specjalnie do kossów??

#221 migrena

migrena
  • 6337 posts
  • SkądŁódź

Posted 19 May 2007 - 12:30

moge cie co najwyzej pokierowac na forum mp3store
tu moze cos bedzie?
z tego co pamietam rozne metody ludzie probowali stosowac, od wycinania na goraco do wiercenia na zimno :) ale ktora dawala zadowalajace rezultaty to juz nie pamietam, same gabki gdzies widzialem za ok 30zl ale to ponad polowa ceny sluchawek, salony top-hifi maja bardzo duzy wybor sluchawek koss wiec moze u nich mozna bedzie uzyskac informacje gdzie kupic takie gabki lub nawet beda mieli do sprzedania

#222 loly

loly
  • 961 posts

Posted 21 May 2007 - 02:59

http://www.amazon.co...e/dp/B0001OY2W2

a ja mam takie juz jakis czas, używam i musze powiedziec, ze sa naprawde dobre i tu nie chodzi o "przedzial" cenowy, ale ogolnie
ostatnio bylem w sklepie SONY i ogladalem sluchawki za 110$ (wziąłem nawet swojego ipoda, zeby je wypróbowac) i musze powiedziec ze te Philipsa za 20$ sa o niebo lepsze
:)

#223 doorshlaq

doorshlaq
  • 847 posts
  • SkądWarszawa

Posted 21 May 2007 - 03:06

Loly>> już dawno miałem Ci powiedzieć, że masz zarąbisty avatar. :) Od niego lepszy jest już tylko Pameli Anderson z Boratem. :) Pozdrawiam, PS. Sorry za OT.

#224 loly

loly
  • 961 posts

Posted 21 May 2007 - 03:11

heheh dzieki za komplement :)

#225 rzep

rzep
  • 574 posts

Posted 21 May 2007 - 17:48

no i samego narzadu sluchu, a to przeciez wazniejsze od bateryjek.

Tutaj nie jest to az tak oczywiste. Jest wiele glosow mowiacych o szkodliwosci sluchawek dokanalowych z racji wytwarzanego przez nie cisnienia w kanale sluchowym. Samo cisnienie ponoc nie jest szkoldiwe, ale w momencie gdy polaczymy je z w miare glosnym dzwiekiem, ponoc skutki moga byc dosc niemile. Oczywiscie nie chodzi o to ze sie ogluchnie po przesluchaniu jednej mp3, ale na dluzsza mete sa ponoc o wiele bardziej szkodliwe niz zwykle sluchawki.

---- Dodano 21-05-2007 o godzinie 17:53 ----

kupiłem sobie oryginalne słuchawki Ep-630 na allegro za 60zł. Szczerze polecam każdemu. Są idealne do iPodów. Lepsze to chyba tylko Aurvany. Mówię tu tylko o małych słuchawkach.

Pozdrawiam, m@ster

Zapewniam cie ze modeli sluchawek dokanalowych o niebo lepszych od tych creativow moznay wymieniac i wymieniac ;)

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users