Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Słuchawki Apple - porównanie

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1260 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Słuchawki Apple - porównanie (0 użytkowników oddało głos)

1. Standardowe Apple (563 głosów [45.29%] - Zobacz)

Procent z głosów: 45.29%

2. Apple In Earphones (52 głosów [4.18%] - Zobacz)

Procent z głosów: 4.18%

3. Innych producentów (628 głosów [50.52%] - Zobacz)

Procent z głosów: 50.52%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#101 Kavior

Kavior
  • 96 postów
  • SkądGdynia

Napisano 27 stycznia 2007 - 22:50

jestes w WIELKIM bledzie, mialem okazje porownywac te sluchawki, oprocz tego polecam zapoznanie sie z testami i OBIEKTYWNYMI ocenami innych... sluchawki Creative sa przebasowane... strasznie slabo graja wysokie tony, tylko bass i bass w sennkach tego nie ma ... pozdrawiam

#102 migrena

migrena
  • 6 337 postów
  • SkądŁódź

Napisano 28 stycznia 2007 - 02:23

nie mialem okazji sluchac sennehiserow bo nikt ze znajomych ich nie ma a wzadnym sklepie mi ich posluchac nie dadza ;) opieram sie na opinii ludzi z serwisow audio oraz specyfikacji firm ktore te sluchawki produkuja (Sennheiser Edifier Creative Sharp i chyba jeszcze jakies sa ale to niewazne) no i moim wlasnym wzrokiem ktory ocenia ze sa one w 100% podobne pod wzgledem wygladu wylaczajac kolor i logo imho to ze ludzie uwazaja ze creative sa przebasowane to efekt placebo wywolany szerszym pasmem podawanym w specyfikacji z moich wrazen z uzywania (dlugiego) tych sluchawek wcale nie wynika ze sa przebasowane, fakt czuje sie bas ale dokladnie to samo powinno byc na sennheiserach, nie oczekuj jakiejs roznicy przy sluchawkach produkowanych na tej samej licencji i to bynajmniej nie tych z gornej polki ps ostatnio zauwazylem ze creative'y sa sprzedawane w innych opakowaniach, moze zmieniono producenta a to wplynelo na ich jakosc lub miales okazje posluchac tych nieslawnych podrobek?

#103 arturo85ble

arturo85ble
  • 42 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 28 stycznia 2007 - 10:58

a pozatem mozna przecierz w equalizerze sobie poprzestawiac ustawienia a tak na marginesie to tez mam creative ep-630 i jestem bardzo zadowolony :]

#104 migrena

migrena
  • 6 337 postów
  • SkądŁódź

Napisano 28 stycznia 2007 - 13:58

przypomne - eq na ipodzie dziala tak samo dobrze jak dodawane do ipoda pchelki, czyli pierdzi ;) ale wlasnie walcze z rockboxem wiec licze ze bede mial wkrotce jakies rozsadne eq

#105 arkadiusm

arkadiusm
  • 544 postów
  • SkądKraków / StalowaWola

Napisano 28 stycznia 2007 - 14:22

Standardowych słuchawek nawet nie wyjąłem z pudełka od razu zainwestowałem w SONY MDR-EX51 jak na razie jestem diabelnie zadowolony

#106 migrena

migrena
  • 6 337 postów
  • SkądŁódź

Napisano 28 stycznia 2007 - 14:26

a wlasnie skoro o standardowych sluchawkach mowa - brat ktoremu te sluchawki oddalem niedawno stwierdzil ze jedna sluchawka zaczela pierdziec i jest na jak najlepszej drodze do calkowitej destrukcji

#107 doorshlaq

doorshlaq
  • 847 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 04 lutego 2007 - 09:17

A ja będę oryginalny i powiem że używam standardu. Pasują mi. ;P

#108 Michu

Michu
  • 2 614 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 04 lutego 2007 - 13:52

wydałem całą kasę na iPoda i okazuje się że standardowe słuchawki są do BANI. A nie mam za co kupić dobrych słuchawek :( te standardowe mają 2 zalety: są ładne i wygodne

#109 maslaq

maslaq
  • 2 389 postów
  • SkądTychy

Napisano 04 lutego 2007 - 13:55

to poczekaj az kase bedziesz miał

#110 Michu

Michu
  • 2 614 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 04 lutego 2007 - 16:34

co sądzicie o słuchawkach koss spark plug? Są na allegro http://allegro.pl/it..._najtaniej.html

#111 seba22

seba22
  • 421 postów
  • SkądKensington Beach

Napisano 04 lutego 2007 - 19:55

wydałem całą kasę na iPoda i okazuje się że standardowe słuchawki są do BANI. A nie mam za co kupić dobrych słuchawek :( te standardowe mają 2 zalety: są ładne i wygodne

No nie wiem czy są takie wygodne, mi wypadały z uszów (:)) ale może dlatego, że jestem jakiś dziwny i inny.
Słuchawki dodawane do nowych nano 2generacji i video 5,5 gen sa zdecydowanie lepsze i dobrze leżą w moich uszach, w przeciwieństwie do tych pierwszych...

co sądzicie o słuchawkach koss spark plug? Są na allegro http://allegro.pl/it..._najtaniej.html

słuchawki godne polecenia, ale nie mam pewności co do ich oryginalności :)

#112 migrena

migrena
  • 6 337 postów
  • SkądŁódź

Napisano 04 lutego 2007 - 22:40

z tego co wiem to nie robia podrobek kossow, tak czy inaczej koss ma dozywotnia gwarancje producenta wiec latwo poznasz czy to orginal ale podobno maja za duzo basow, nie wiem nie sluchalem ich, alternatywnie za niewiele drozej mozna kupic creative ep-630 uznawane za lepsze (czy sa lepsze nie wiem ale ze sa dobre to wiem bo je mam), tu tez nalezy uwazac na podrobki i wybierac odbior osobisty zeby sie przekonac czy to orginal (orginal mozna zawczasu obejrzec w sklepie)

#113 Kavior

Kavior
  • 96 postów
  • SkądGdynia

Napisano 07 lutego 2007 - 21:39

czy wie ktos gdzie w trojmiescie najlepiej w gdyni mozna sobie posluchac jak graja sluchawki KOSS PORTA PRO ? zastanawiam sie nad przesiadka z sennkow

#114 kadargo

kadargo
  • 1 312 postów

Napisano 07 lutego 2007 - 21:51

"top hi-fi" w sopocie

#115 Michu

Michu
  • 2 614 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 09 lutego 2007 - 18:20

ja mam te słuchawki drugiej generacji (ipod nano 2G) - te wygodne... ale bez basów kompletnie :/

#116 giancardi

giancardi
  • 77 postów
  • SkądGdynia

Napisano 11 lutego 2007 - 19:21

A jak rozpoznać te creative e 630 czy podróby? Czy te z allegro za około 60zł są ok? Ja mam Panasonic 157 czy cos takiego z wypustkami takimi. Ale trochę trzeszczą więc mam zamair kupić nowe. Zastanawiam się nad Koss Sparkplug lub czymś w tym stylu. Chciałbym coś wygodnego co się łatwo dopasuje, bo na przykład tradycyjne douszne mnie bolą.:D Miałem kiedyś Sennheisery takie od Irivera(chwała tej firmie) ale niestety raz coś wystawało z plecaka w nocy i myślałem, że to kamień i nadepnąłem.:D Ogólnie to te Kossy mnie zachęcają bo się dają formować i kolega też poleca. Chcę kupić coś z allegro, bo tam taniej.

#117 migrena

migrena
  • 6 337 postów
  • SkądŁódź

Napisano 12 lutego 2007 - 00:47

zajrzyj na forum mp3store, bedziesz mial czytania wiecej niz zdolasz przerobic, takze identyfikacja podrobek jest tam dokladnie opisana :)

#118 rasputin

rasputin
  • 149 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 13 lutego 2007 - 10:05

ep630

a co powiecie o tych Ceative EP-630 ???

Ja audiofilem nie jestem, ale kiedy zacząłem używać EP 630 to poczułem jakby mi ktoś kino domowe wsadził do głowy. Są wspaniałe. Czytałem, że sparkplugi, ep630 i podobne dokanałowe sennki numeru nie pamiętam, robiła ta sama firma gdzieś na dalekim wschodzie.. Spór jest taki, że podobno w koss są mocne basy, w sennkach wysoko, a w creativie jest pośrodku i basy są ok, więc EP 630 wybrałem i byłem zachwycony.
To pierwsze słuchawki też które nie wypadają z uszu. Trochę mnie denerwował ten klejący, przyczepiający się wszędzie miękki, długi kabel, ale jest ok.

No i cholera!! w ten weekend szlag trafił prawą słuchawkę, nie wiem czy mechanicznie, czy z innego powodu, smutek mnie zdjął i wściekłość, bo wróciłem do sennów mx 400 które są ok, ale się uszu mi nie trzymają. Zawsze mi wypada słuchawka z prawego ucha

Widziałem w sklepie te nowe creative ZEN słuchawki, podobno są boskie ale 240 zł to nie jes kwota którą dodam do mojego ipoda.

chciałem coś wtykowego dokanałowego i smyczowego, no ale EP 635 jest białe i krótkie, a nie mam w każdym ubraniu kieszeni na piersi, żeby ipoda tam trzymać...

myślałem o czymś na obręczy ale i tak już mam wielką głowę, hehe i jakoś wolę te maleństwa intymne..

spróbuję z tymi sennkami dokanałowymi, może one będą trwalsze

czy ktoś mi coś doradzi?

#119 Kavior

Kavior
  • 96 postów
  • SkądGdynia

Napisano 13 lutego 2007 - 13:08

mialem okazje sluchac ep 630 i sennki CX300 posiadam aktualnie, i wrazenia takie ze nie wroce do ep630 a czy sennki graja wysoko ... ? to zalezy od utworu, basu jest WYSTARCZAJACO duzo, jest on bardzo dobrej jakosci, i do tego wspaniale wysokie tony, oddzielone od siebie i dokladne to chyba wszystko. pozdrawiam

#120 rasputin

rasputin
  • 149 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 13 lutego 2007 - 19:05

spór o słuchawki

mialem okazje sluchac ep 630 i sennki CX300 posiadam aktualnie, i wrazenia takie ze nie wroce do ep630 a czy sennki graja wysoko ... ? to zalezy od utworu, basu jest WYSTARCZAJACO duzo, jest on bardzo dobrej jakosci, i do tego wspaniale wysokie tony, oddzielone od siebie i dokladne to chyba wszystko.

pozdrawiam

dziękuję

to jest właśnie to co chciałem usłyszeć
jestem przed zakupem słuchawek, a ponieważ EP630 już miałem, chciałbym wypróbować coś innego
a jak z ceną? zresztą zaraz popatrzę
a co powiesz o trwałości?

#121 Kavior

Kavior
  • 96 postów
  • SkądGdynia

Napisano 13 lutego 2007 - 21:48

jak z cena? ja dalem za nie 39 funtow na allegro mozna dostac za 100 zl, ale czy kupisz orginal ? co do trwalosci to powiem ze mam je juz jakis czas i nic sie nie dzieje, slucham codziennie i to przynajmniej po 2h, kabel nie jest sylikonowy, nie "chwyta" sie wszystkiego, nie wiem na co jeszcze zwrocic uwage... (nie zaorasz tym pola, nie przeciagniesz samochodu itp :) ) pozdrawiam

#122 arkadiusm

arkadiusm
  • 544 postów
  • SkądKraków / StalowaWola

Napisano 13 lutego 2007 - 22:06

No nie wiem czy są takie wygodne, mi wypadały z uszów (:)) ale może dlatego, że jestem jakiś dziwny i inny.
Słuchawki dodawane do nowych nano 2generacji i video 5,5 gen sa zdecydowanie lepsze i dobrze leżą w moich uszach, w przeciwieństwie do tych pierwszych...

Mnie ogólnie jedne i drugie nie paszą. Wypadają jak nic. Zainwestowałem dokonałowe i problem znikł. Jestem wolny od plastiku nad głową.

#123 migrena

migrena
  • 6 337 postów
  • SkądŁódź

Napisano 13 lutego 2007 - 23:02

polecam zajrzec do sklepu komputronik, u nich mozna odebrac towar osobiscie a odrobine wyzsza cena i tak moze bedzie nizsza niz po doliczeniu przesylki na allegro, oczywiscie jest tez pewnosc ze wiemy co kupujemy, maja sklepy w wielu miastach standardowo polecam temat na forum mp3store o podrobkach stych sluchawek na allegro, bardzo pomaga w odroznieniu

#124 wakoman

wakoman
  • 962 postów
  • SkądMiami, Gdynia

Napisano 14 lutego 2007 - 00:30

ZEN AURVANA

Witam :)

Ostatnio dużo się pisze o słuchawkach Creative'a ZEN AURVANA. Cena: ok. 200zł (za tyle juz mozna je dostac). I wlasnie chcialbym wiedziec co sądzicie o kupnie ich? Zastanawialem sie przed tem na słuchawkami tej samej firmy: EP-630 (cena ponad polowe nizsza). Jednak bardziej kusi mnie na kupno tych AURVANA.

http://pclab.pl/art23944.html

Czekam na wasze odpowiedzi.
Pozdrawiam! 8-)

#125 migrena

migrena
  • 6 337 postów
  • SkądŁódź

Napisano 14 lutego 2007 - 21:48

w zadnym razie nie sugeruj sie artykulami na tym serwisie bo sa on zwyczajnie sponsorowane przez producentow/dystrybutorow, odrobine lepiej jest na forum ale tam takze czasem przejawy propagowania opinii innych niz jedyna sluszna sa nagradzane bananem a co do samych sluchawek to jak dla mnie to za droga zabawka jak na jakosc dzwieku ktora daje ipod. moze na rockboxie byloby lepiej...

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych