Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Leopard oficjalnie 26-stego pazdziernika!

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
221 odpowiedzi w tym temacie

#126 dzigi

dzigi
  • 241 postów
  • SkądSK [PL]

Napisano 18 października 2007 - 08:53

Chyba up-to-date LEOSIA, będzie miał wszędzie te same wymagania 1.10.2k7, nie ma coś się łudzić, aby było inaczej. Szkoda. Czas zamówić ;)

#127 przemekf

przemekf
  • 1 308 postów
  • SkądŁódź

Napisano 18 października 2007 - 09:25

Chyba up-to-date LEOSIA, będzie miał wszędzie te same wymagania 1.10.2k7, nie ma coś się łudzić, aby było inaczej. Szkoda. Czas zamówić ;)

Dla mnie to akurat nie problem, bo nowego Maczka będę na dniach kupował :)

#128 chrzanekk

chrzanekk
  • 167 postów
  • SkądPuławy

Napisano 18 października 2007 - 10:13

no dobra to teraz takie pytanie,bo widze ze bedzie mnie obowiazywal up-to-date bo kupilem macbooka 14 pazdziernika 2007, o co chodzi z tym UP-TO-DATE? jak to ma wygladac? moze mi ktoś powiedzieć?

#129 przemekf

przemekf
  • 1 308 postów
  • SkądŁódź

Napisano 18 października 2007 - 10:17

no dobra to teraz takie pytanie,bo widze ze bedzie mnie obowiazywal up-to-date bo kupilem macbooka 14 pazdziernika 2007, o co chodzi z tym UP-TO-DATE? jak to ma wygladac? moze mi ktoś powiedzieć?

Trzeba będzie zgłosić się do iSpotu albo wysłać pocztą kopię dowodu zakupu, serial komputera, uiścić symboliczną opłatę (ponoć ok. 40-50zł) i otrzymasz płytkę z 10.5...

#130 chrzanekk

chrzanekk
  • 167 postów
  • SkądPuławy

Napisano 18 października 2007 - 11:08

czyli to co pisza w tym artykule http://www.idg.pl/news/127598.html jest prada? :)

no ok, dostane plytke i zalozmy ze bede kiedys zmuszony instalowac system od nowa to z tej plytki co dostalem czy najpierw z plytki z Tigerem a pozniej ta z 10.5?

#131 sham4n

sham4n
  • 274 postów
  • SkądŻary => Wrocław

Napisano 18 października 2007 - 11:10

dostaniesz normalny system :) Jest tylko jedna wersja!

#132 przemekf

przemekf
  • 1 308 postów
  • SkądŁódź

Napisano 18 października 2007 - 11:14

czyli to co pisza w tym artykule http://www.idg.pl/news/127598.html jest prada? :)

no ok, dostane plytke i zalozmy ze bede kiedys zmuszony instalowac system od nowa to z tej plytki co dostalem czy najpierw z plytki z Tigerem a pozniej ta z 10.5?

Również mnie to ciekawi :)

#133 Witos

Witos
  • 4 400 postów

Napisano 18 października 2007 - 11:50

Skoro to ma być instalacja od nowa to przecież niepotrzebny będzie Tiger.

#134 domp

domp
  • 26 postów

Napisano 18 października 2007 - 11:53

Właśnie dzwoniłem do sklepu internetowego SADysty i b. uprzejma pani potwierdziła to co wszyscy zakładaliśmy. Programem up-to-date będą w Polsce objęte maczki na tych samych zasadach co w innych cywilizowanych krajach. Nie mają jeszcze informacji oficjalnej, ale jego cena powinna oscylować wokół 50 PLN. Mnie przekonała - zasuwam do sklepu po pierwszego MacBooczka :-D

#135 przemekf

przemekf
  • 1 308 postów
  • SkądŁódź

Napisano 18 października 2007 - 12:07

Właśnie dzwoniłem do sklepu internetowego SADysty i b. uprzejma pani potwierdziła to co wszyscy zakładaliśmy. Programem up-to-date będą w Polsce objęte maczki na tych samych zasadach co w innych cywilizowanych krajach. Nie mają jeszcze informacji oficjalnej, ale jego cena powinna oscylować wokół 50 PLN. Mnie przekonała - zasuwam do sklepu po pierwszego MacBooczka :-D

Mnie się nie spieszy. Poczekam spokojnie i prawdopodobnie po weekendzie kupię :)

#136 fisher

fisher
  • 34 postów

Napisano 18 października 2007 - 12:12

Ciekawy jestem czy poprawili w Leopardzie dzialanie klawiszy Home/End/PgUp/PgDown pod konsolą, czy tez bedzie znowu trzeba samemu konfigurowac uklad klawiatury.

#137 blackdog

blackdog
  • 205 postów
  • SkądBiałystok

Napisano 18 października 2007 - 12:17

W sumie czym się tu podnicać, jak mam zapłacić za wersje pudełkową to nie ma pośpiechu. Zawsze zdążę zamówić. W sumie to mogliby ten okres uptodate nieco rozszerzyć przynajmiej do sierpnia wtedy bym się załpał a tak.. no cóż

#138 flanker

flanker
  • 94 postów
  • SkądCork, Ireland

Napisano 18 października 2007 - 13:10

U nas mozna juz skladac zamowionka na Leopardzika :) Chetnych prosze o e-maila na apple@ht.poznan.pl W temacie wpisac "Leopard nadchodzi"

#139 naresh

naresh
  • 2 079 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 18 października 2007 - 13:13

Ciekawy jestem czy poprawili w Leopardzie dzialanie klawiszy Home/End/PgUp/PgDown pod konsolą, czy tez bedzie znowu trzeba samemu konfigurowac uklad klawiatury.

U mnie pageup/pagedown dziala jak nalezy w terminalu na tygrysie. Home/End teoretycznie tez (poczatek/koniec dokumentu), jesli chodzi ci o przesuwanie na poczatek linii polecen, to wystarczy go wcisnac z shiftem.

#140 fisher

fisher
  • 34 postów

Napisano 18 października 2007 - 13:17

U mnie pageup/pagedown dziala jak nalezy w terminalu na tygrysie. Home/End teoretycznie tez (poczatek/koniec dokumentu), jesli chodzi ci o przesuwanie na poczatek linii polecen, to wystarczy go wcisnac z shiftem.

To ciekawe, u mnie na swiezo zainstalowanym systemie nie dzialaly Home/End - Fn+Left/Right Arrow (macbook pro). Tak samo nie dzialaly word jump. Po przemapowaniu klawiatury w konsoli dziala, ale polowicznie - jak odpale z konsoli jakis edytor, vi/nano mcedit to juz nie dziala ten uklad. Ma ktoś jakis pomysł na to?

#141 McYack

McYack
  • 354 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 18 października 2007 - 13:43

Tak się w sumie zastanawiam czy zamówić już na strnie SADu, czy może lepiej poczekać na 26 i przejść się do iSpota, mieszkam blisko Złotych Tarasów - nie będę musiał czekać na przesyłkę. Na ile stanowisk jest ważna wersja Family Pack? kosztuje tylko 130zł więcej, a mam w domu 3 maki.

#142 iBodo

iBodo
  • 265 postów
  • SkądW-wa

Napisano 18 października 2007 - 13:53

Na 5

#143 pioo

pioo
  • 399 postów
  • SkądKraków

Napisano 18 października 2007 - 19:07

Ja tez juz zlozylam zamowienie... za $69 :). Nie ma to jak Institutional Purchase :).

Hmmmm .. jak to za 69$ ?? A gdzie tak można?? Pewnie tylko w USA :(

#144 Gość_tygrysio_*

Gość_tygrysio_*

Napisano 18 października 2007 - 20:07

Na 5

Ale jak to z nią jest w sensie prawnym ... Jak moj kolega kupi na FV na swoją firmę Familly Pack zainstaluje u siebie na 2 maczkach to może mi w jakiś "logiczny" sposób odstąpić 2 licencje ??

#145 Nymite

Nymite
  • 228 postów

Napisano 18 października 2007 - 20:13

Family Pack nie mozna kupic "na firme", jesli sie nie myle.

#146 DanielF

DanielF
  • 5 763 postów
  • SkądSiedlce

Napisano 18 października 2007 - 20:26

nie można odsprzedawać pojedyńczych licencji z wersji family -jest to wersja nie do zastosowań komercyjnych coś jak office for home and students

#147 Gość_tygrysio_*

Gość_tygrysio_*

Napisano 18 października 2007 - 20:40

nie można odsprzedawać pojedyńczych licencji z wersji family -jest to wersja nie do zastosowań komercyjnych coś jak office for home and students

Ale chodzi mi o to czy dwie nie spokrewnione osoby mogą kupić taki Pack na spółke :) już bez znaczenia czy to na firme czy nie

#148 DanielF

DanielF
  • 5 763 postów
  • SkądSiedlce

Napisano 18 października 2007 - 20:47

właściciel musi być jeden (posiadacz oryginalnej płyty DVD) i musi być wykorzystywany w ramach jednego lokalu (mieszkania) to tak samo jakbyś kupił 1 iwork np w 30 osób i co? zrozum TYLKO DLA UŻYTKOWNIKÓW DOMOWYCH - jeden właściciel kilka kompów - nie wolno dzielić licencji

#149 Skipper

Skipper
  • 267 postów

Napisano 18 października 2007 - 20:50

Ale chodzi mi o to czy dwie nie spokrewnione osoby mogą kupić taki Pack na spółke :) już bez znaczenia czy to na firme czy nie

absolutnie tak... to jest pewen myk ktorego nie sa w stanie przeskoczyc :)
mozesz oswiadczyc ze byliscie w zwiazku w dniu w ktorym kupiliscie soft :lol:
licencja jest tak skonstruowana ze nie wygasa momencie rozwodu wiec jesli ktos w trakcie trwawnia zwiazku/malzenstwa zakupi wersje rodzinna to instaluje zgodnie z umowa i posiada po wsze czasy legalna wersje programu... to jest oficjalne stanowisko SADu przedstawione w rozmowie telefonicznej z radca prawnym firmy :]

#150 DanielF

DanielF
  • 5 763 postów
  • SkądSiedlce

Napisano 18 października 2007 - 20:54

tygrysio - nic tylko musisz hajtnąć się ze znajomym leopard będzie taniej:)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych