pełna inwigilacja od wglądu w konta bankowe, smsy i kontakty w twoim "tanim" iPhone po rozmiar prezerwatywy jakiej używasz- wspaniałe życie pod lupą wielkiego brata...
Bajki opowiadasz...

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.
Napisano 26 października 2007 - 07:10
pełna inwigilacja od wglądu w konta bankowe, smsy i kontakty w twoim "tanim" iPhone po rozmiar prezerwatywy jakiej używasz- wspaniałe życie pod lupą wielkiego brata...
Napisano 26 października 2007 - 09:47
Napisano 26 października 2007 - 09:52
Napisano 26 października 2007 - 09:54
Skipper, a można wiedzieć gdzie zamówiłeś? Bo ja już spać nie mogłem TYLKO PATRZYŁEM SIĘ na LICZNIK i upływający czas
Napisano 26 października 2007 - 09:56
a ja doslownie 5 minut temu dostalem pieknie zapakowane pudeleczko z nowiutkim Leopardem
Napisano 26 października 2007 - 09:56
Napisano 26 października 2007 - 09:57
Napisano 26 października 2007 - 10:18
Nie, nie wystarczy - my podobno tez jesteśmy w Europie.
Napisano 26 października 2007 - 10:45
Napisano 26 października 2007 - 10:47
Jaich cen brutto? 129$ to afaik cena netto bez podatku stanowego.Cóż, jeśli chodzi o ceny, to wcale nie jesteśmy w Europie. Pomijając fakt, że różnica w cenie Leoparda(jak zwykle na naszą niekorzyść...) jest minimalna w stosunku do krajów Euro, to z innymi produktami nie jest już tak różowo.
Dziwi mnie, że niektórzy cenę SADu usprawiedliwiają wysokością naszego VATu - ja się pytam jakiego VATu? Słusznie - Apple stosuje przelicznik 1usd = 1 euro, ale to się tyczy kwot BRUTTO! A co za tym idzie wszystkie ceny brutto w krajach Euro są zrównane, niezależnie od wysokości VATu w poszczególnych krajach.
Ale u nas musi być inaczej, bo nie ma czegoś takiego jak Apple Polska i długo nie będzie.
Wygląda na to, że tak wysokie marże (pomijam małą różnicę w cenie Leoparda - czymś muszą Apple'a wypromować)wynikają z tego, że u nas żeby autoryzowany reseller, czy SAD u nas sprzedać, kupuje towar np. niemieckim iSpocie, a nie w hurtowni - to oczywiście ponury żart
To pisał darekmil - popijając wczorajszą herbatę z kubka z logiem jabłka
Napisano 26 października 2007 - 10:49
Napisano 26 października 2007 - 11:24
[url]http://www.myapple.pl/showthread.php?p=388781#post388781[/url]Cóż, jeśli chodzi o ceny, to wcale nie jesteśmy w Europie. Pomijając fakt, że różnica w cenie Leoparda(jak zwykle na naszą niekorzyść...) jest minimalna w stosunku do krajów Euro, to z innymi produktami nie jest już tak różowo.
Dziwi mnie, że niektórzy cenę SADu usprawiedliwiają wysokością naszego VATu - ja się pytam jakiego VATu? Słusznie - Apple stosuje przelicznik 1usd = 1 euro, ale to się tyczy kwot BRUTTO! A co za tym idzie wszystkie ceny brutto w krajach Euro są zrównane, niezależnie od wysokości VATu w poszczególnych krajach.
Ale u nas musi być inaczej, bo nie ma czegoś takiego jak Apple Polska i długo nie będzie.
Wygląda na to, że tak wysokie marże (pomijam małą różnicę w cenie Leoparda - czymś muszą Apple'a wypromować)wynikają z tego, że u nas żeby autoryzowany reseller, czy SAD u nas sprzedać, kupuje towar np. niemieckim iSpocie, a nie w hurtowni - to oczywiście ponury żart
To pisał darekmil - popijając wczorajszą herbatę z kubka z logiem jabłka
Napisano 26 października 2007 - 11:26
Napisano 26 października 2007 - 11:27
Przecież tam jest wyraźnie napisane, że należy wypełnić kupon i odesłać pod wskazany adres. Jakie więc pędzić do iSpotu??? Czy naprawdę nikt nic nie czyta?Na stronie Apple Polska podano, że up-to-date będzie dostępny od 26.10.
Czy to oznacza, że już dzisiaj można pędzić do iSpotu po płytkę?
Czy ktoś z Was ma potwierdzenie?
nie, bo to osobny pakiet.pytanko z innej beczki.... czy w instalce leoparda zawierac sie bedzie rowniez nowy iLife?
Napisano 26 października 2007 - 11:28
Przecież tam jest wyraźnie napisane, że należy wypełnić kupon i odesłać pod wskazany adres. Jakie więc pędzić do iSpotu??? Czy naprawdę nikt nic nie czyta?
---- Dodano 26-10-2007 o godzinie 12:28 ----
nie, bo to osobny pakiet.
Napisano 26 października 2007 - 11:33
nie, bo to osobny pakiet.
Napisano 26 października 2007 - 11:43
Napisano 26 października 2007 - 11:45
Napisano 26 października 2007 - 11:49
Na pewno nie w Poznaniu.W iSpotach informują, że można będzie u nich odebrać płytkę (była o tym mowa we wcześniejszej dyskusji). Więc nasuwa się logiczne pytanie, czy będzie to można zrobić już dzisiaj
Napisano 26 października 2007 - 11:54
zdecydowanie jest szybszy ale instalacja to tragedia... godzine sie ladowalo ;/ toz XP sie szybciej laduje
z pierwszych wrazen.... nie dziala maclrsri... wicej wrazen to pozniej bo musze troche ppracowac
Napisano 26 października 2007 - 12:13
Jaich cen brutto? 129$ to afaik cena netto bez podatku stanowego.
Napisano 26 października 2007 - 12:18
Tiger cały instaluje się 15 minut, XP ok 40 minut. Skoro Leopard instaluje się 1h to ile instaluje się VISTA ...
Napisano 26 października 2007 - 12:20
Napisano 26 października 2007 - 12:27
może trzeba było powyłączać to co jest ci zupełnie niepotrzebne, pewnie poszło by szybciej- poza tym zachowywałeś użytkownika? To zawsze trwa dość długo.
Napisano 26 października 2007 - 12:29
Może to nie ta beta, która poszła do produkcji?szczerze to dawalem tylko dalej===>dalej===> akcept===dalej
![]()
ale juz sie wqr.... soft up nie dziala a quick look w ogole nie ma :-x nawet spootlight nie znajduje takiej aplikacji w systemie :-x
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych