Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Leopard oficjalnie 26-stego pazdziernika!

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
221 odpowiedzi w tym temacie

#176 Ka

Ka

• 6 050 postów
  • SkądKraków

Napisano 26 października 2007 - 07:10

pełna inwigilacja od wglądu w konta bankowe, smsy i kontakty w twoim "tanim" iPhone po rozmiar prezerwatywy jakiej używasz- wspaniałe życie pod lupą wielkiego brata...

Bajki opowiadasz...;)

#177 Skipper

Skipper
  • 267 postów

Napisano 26 października 2007 - 09:47

a ja doslownie 5 minut temu dostalem pieknie zapakowane pudeleczko z nowiutkim Leopardem :D

#178 dzigi

dzigi
  • 241 postów
  • SkądSK [PL]

Napisano 26 października 2007 - 09:52

Skipper, a można wiedzieć gdzie zamówiłeś? Bo ja już spać nie mogłem TYLKO PATRZYŁEM SIĘ na LICZNIK i upływający czas :D

#179 Skipper

Skipper
  • 267 postów

Napisano 26 października 2007 - 09:54

Skipper, a można wiedzieć gdzie zamówiłeś? Bo ja już spać nie mogłem TYLKO PATRZYŁEM SIĘ na LICZNIK i upływający czas :D

Apple.DE sam w szoku jestem bo wczoraj dostalem maila ze dostarcza mi w poniedzialek, ale narzekac nie bede :lol:

#180 Hektor

Hektor
  • 1 570 postów
  • SkądPolska

Napisano 26 października 2007 - 09:56

a ja doslownie 5 minut temu dostalem pieknie zapakowane pudeleczko z nowiutkim Leopardem :D

To daj znac jak zainstalujesz czy wyrazniej jest szybszy od tigera.
Chociaz nie wiem jak system moze byc szybszy w jakim sensie...
No chyba ze beda aplikacje 64 bitowe a narazie z dtp ktorego uzywam nie ma zadnych wiec Leopard narazie dla mnie jest strata czasu.

#181 nurekpadi

nurekpadi
  • 390 postów
  • SkądWWA/PNO

Napisano 26 października 2007 - 09:56

ciekawe czy po 18 bedą kolejki w ispotach :D eh... przypominają sie czasy dzieciństwa i oczekiwania na wymarzoną gre:D

#182 Hektor

Hektor
  • 1 570 postów
  • SkądPolska

Napisano 26 października 2007 - 09:57

Aha i sprawdz czy w mail.app zalaczniki sie normalnie zalaczaja tzn nie trzeba dawac: VIEW AS ICON.

#183 darekmil

darekmil
  • 757 postów
  • SkądWarszawa PL

Napisano 26 października 2007 - 10:18

Nie, nie wystarczy - my podobno tez jesteśmy w Europie.

Cóż, jeśli chodzi o ceny, to wcale nie jesteśmy w Europie. Pomijając fakt, że różnica w cenie Leoparda(jak zwykle na naszą niekorzyść...) jest minimalna w stosunku do krajów Euro, to z innymi produktami nie jest już tak różowo.
Dziwi mnie, że niektórzy cenę SADu usprawiedliwiają wysokością naszego VATu - ja się pytam jakiego VATu? Słusznie - Apple stosuje przelicznik 1usd = 1 euro, ale to się tyczy kwot BRUTTO! A co za tym idzie wszystkie ceny brutto w krajach Euro są zrównane, niezależnie od wysokości VATu w poszczególnych krajach.
Ale u nas musi być inaczej, bo nie ma czegoś takiego jak Apple Polska i długo nie będzie.
Wygląda na to, że tak wysokie marże (pomijam małą różnicę w cenie Leoparda - czymś muszą Apple'a wypromować)wynikają z tego, że u nas żeby autoryzowany reseller, czy SAD u nas sprzedać, kupuje towar np. niemieckim iSpocie, a nie w hurtowni - to oczywiście ponury żart ;)
To pisał darekmil - popijając wczorajszą herbatę z kubka z logiem jabłka ;)

#184 dzigi

dzigi
  • 241 postów
  • SkądSK [PL]

Napisano 26 października 2007 - 10:45

Ciekawe ile NAM będzie trzeba poczekać na LEOSIA, aż firma w której zakupiliśmy system przyśle nam? :(

#185 ClassicGOD

ClassicGOD
  • 1 643 postów
  • SkądTychy

Napisano 26 października 2007 - 10:47

Cóż, jeśli chodzi o ceny, to wcale nie jesteśmy w Europie. Pomijając fakt, że różnica w cenie Leoparda(jak zwykle na naszą niekorzyść...) jest minimalna w stosunku do krajów Euro, to z innymi produktami nie jest już tak różowo.
Dziwi mnie, że niektórzy cenę SADu usprawiedliwiają wysokością naszego VATu - ja się pytam jakiego VATu? Słusznie - Apple stosuje przelicznik 1usd = 1 euro, ale to się tyczy kwot BRUTTO! A co za tym idzie wszystkie ceny brutto w krajach Euro są zrównane, niezależnie od wysokości VATu w poszczególnych krajach.
Ale u nas musi być inaczej, bo nie ma czegoś takiego jak Apple Polska i długo nie będzie.
Wygląda na to, że tak wysokie marże (pomijam małą różnicę w cenie Leoparda - czymś muszą Apple'a wypromować)wynikają z tego, że u nas żeby autoryzowany reseller, czy SAD u nas sprzedać, kupuje towar np. niemieckim iSpocie, a nie w hurtowni - to oczywiście ponury żart ;)

Jaich cen brutto? 129$ to afaik cena netto bez podatku stanowego.
  • Wallenrod lubi to

#186 przemekf

przemekf
  • 1 308 postów
  • SkądŁódź

Napisano 26 października 2007 - 10:49

Na stronie Apple Polska podano, że up-to-date będzie dostępny od 26.10. Czy to oznacza, że już dzisiaj można pędzić do iSpotu po płytkę? Czy ktoś z Was ma potwierdzenie?

#187 Wallenrod

Wallenrod
  • 273 postów

Napisano 26 października 2007 - 11:24

[url]http://www.myapple.pl/showthread.php?p=388781#post388781[/url]

#188 dead

dead
  • 425 postów

Napisano 26 października 2007 - 11:26

pytanko z innej beczki.... czy w instalce leoparda zawierac sie bedzie rowniez nowy iLife?

#189 Wallenrod

Wallenrod
  • 273 postów

Napisano 26 października 2007 - 11:27

Na stronie Apple Polska podano, że up-to-date będzie dostępny od 26.10.
Czy to oznacza, że już dzisiaj można pędzić do iSpotu po płytkę?
Czy ktoś z Was ma potwierdzenie?

Przecież tam jest wyraźnie napisane, że należy wypełnić kupon i odesłać pod wskazany adres. Jakie więc pędzić do iSpotu??? Czy naprawdę nikt nic nie czyta?

---- Dodano 26-10-2007 o godzinie 12:28 ----

pytanko z innej beczki.... czy w instalce leoparda zawierac sie bedzie rowniez nowy iLife?

nie, bo to osobny pakiet.

#190 przemekf

przemekf
  • 1 308 postów
  • SkądŁódź

Napisano 26 października 2007 - 11:28

Przecież tam jest wyraźnie napisane, że należy wypełnić kupon i odesłać pod wskazany adres. Jakie więc pędzić do iSpotu??? Czy naprawdę nikt nic nie czyta?

---- Dodano 26-10-2007 o godzinie 12:28 ----

W iSpotach informują, że można będzie u nich odebrać płytkę (była o tym mowa we wcześniejszej dyskusji). Więc nasuwa się logiczne pytanie, czy będzie to można zrobić już dzisiaj :)

#191 dead

dead
  • 425 postów

Napisano 26 października 2007 - 11:33

no to lipa.... support pewnie sie juz skonczyl... i trzeba na sile uaktualniac... :(

#192 Skipper

Skipper
  • 267 postów

Napisano 26 października 2007 - 11:43

zdecydowanie jest szybszy ale instalacja to tragedia... godzine sie ladowalo ;/ toz XP sie szybciej laduje :lol: z pierwszych wrazen.... nie dziala maclrsri... wicej wrazen to pozniej bo musze troche ppracowac :)

#193 Witos

Witos
  • 4 400 postów

Napisano 26 października 2007 - 11:45

Tiger cały instaluje się 15 minut, XP ok 40 minut. Skoro Leopard instaluje się 1h to ile instaluje się VISTA ...

#194 filiptepper

filiptepper
  • 14 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 26 października 2007 - 11:49

W iSpotach informują, że można będzie u nich odebrać płytkę (była o tym mowa we wcześniejszej dyskusji). Więc nasuwa się logiczne pytanie, czy będzie to można zrobić już dzisiaj :)

Na pewno nie w Poznaniu.

Że zacytuję e-mail z iSpotu - Pozdrawiamy i proszę nie wierzyć wszystkiemu co piszą na MyApple ;)

#195 JSG

JSG
  • 5 459 postów

Napisano 26 października 2007 - 11:54

zdecydowanie jest szybszy ale instalacja to tragedia... godzine sie ladowalo ;/ toz XP sie szybciej laduje :lol: z pierwszych wrazen.... nie dziala maclrsri... wicej wrazen to pozniej bo musze troche ppracowac :)

może trzeba było powyłączać to co jest ci zupełnie niepotrzebne, pewnie poszło by szybciej- poza tym zachowywałeś użytkownika? To zawsze trwa dość długo.

#196 darekmil

darekmil
  • 757 postów
  • SkądWarszawa PL

Napisano 26 października 2007 - 12:13

Jaich cen brutto? 129$ to afaik cena netto bez podatku stanowego.

Nie pisałem o cenach USA, pisałem o cenach brutto w krajach Euro - chodziło mi to, żeby nie zasłaniać się tylko wysokością naszego wspaniałego VATu.

#197 ClassicGOD

ClassicGOD
  • 1 643 postów
  • SkądTychy

Napisano 26 października 2007 - 12:18

Tiger cały instaluje się 15 minut, XP ok 40 minut. Skoro Leopard instaluje się 1h to ile instaluje się VISTA ...

Wy tam narzekacie - ja kiedys 28h kompilowalem Gentoo zeby kernel panic zobaczyc :D

BTW - wg info z cortlandu - Cortland bedzie wysylal dopiero w poniedzialek.

#198 Hektor

Hektor
  • 1 570 postów
  • SkądPolska

Napisano 26 października 2007 - 12:20

Hej, jak ktos bedzie mial Leoparda na Macu Pro to niech napisze jakie sa roznice w dzialaniu tzn w szybkosci i stabilnosci - szzczegolnie jesli chodzi o DTP.

#199 Skipper

Skipper
  • 267 postów

Napisano 26 października 2007 - 12:27

może trzeba było powyłączać to co jest ci zupełnie niepotrzebne, pewnie poszło by szybciej- poza tym zachowywałeś użytkownika? To zawsze trwa dość długo.

szczerze to dawalem tylko dalej===>dalej===> akcept===dalej :lol:

ale juz sie wqr.... soft up nie dziala a quick look w ogole nie ma :-x nawet spootlight nie znajduje takiej aplikacji w systemie :-x

#200 Wallenrod

Wallenrod
  • 273 postów

Napisano 26 października 2007 - 12:29

szczerze to dawalem tylko dalej===>dalej===> akcept===dalej :lol:

ale juz sie wqr.... soft up nie dziala a quick look w ogole nie ma :-x nawet spootlight nie znajduje takiej aplikacji w systemie :-x

Może to nie ta beta, która poszła do produkcji?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych