Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Leopard oficjalnie 26-stego pazdziernika!

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
221 odpowiedzi w tym temacie

#201 Wicko

Wicko
  • 1 405 postów
  • SkądBiałystok

Napisano 26 października 2007 - 12:38

Cytat

Tiger cały instaluje się 15 minut, XP ok 40 minut. Skoro Leopard instaluje się 1h to ile instaluje się VISTA ...

Mi XP instaluej się nie więcej niż 30 minut. Vista - 20 minut.

#202 Skipper

Skipper
  • 267 postów

Napisano 26 października 2007 - 12:44

dobra zblaznilem sie tylko :lol: quick look dziala tylko ikony nie wyciagnalem sobie na pasek :lol:
ale tak to jest jak czliwiek sie niezdrowo podnieci nowa zabawka to juz nie mysli...

ku przestrodze innych...

QUICK LOOK nie jest wyciagniety na pasek trzeba samemu sobie wyciaganc a nie sie wqrw.... :lol: :lol:

#203 devilia

devilia
  • 1 872 postów
  • SkądDziałdowo, PL

Napisano 26 października 2007 - 13:11

Cytat

a ja doslownie 5 minut temu dostalem pieknie zapakowane pudeleczko z nowiutkim Leopardem :D

Ja tez - juz backup robie zeby wieczorem zainstalowac ;)

#204 Pavulon_

Pavulon_
  • 142 postów
  • SkądPoznań

Napisano 26 października 2007 - 13:19

... czy instalacja wymaga backup'u danych? czy jak nałoże leo na tigera to znikną foty z iphoto i muza z itunes itp tak jak to jest w windozie? w koncu nowy system...

#205 Skipper

Skipper
  • 267 postów

Napisano 26 października 2007 - 13:21

nie ma potrzeby wsadzlem plytke i odpalilem nic mi nie zniknelo

#206 przemekf

przemekf
  • 1 308 postów
  • SkądŁódź

Napisano 26 października 2007 - 13:23

Cytat

nie ma potrzeby wsadzlem plytke i odpalilem nic mi nie zniknelo

Ze względów bezpieczeństwa backup jest zawsze wskazany. Chyba, że masz na hdd dane, których strata nie będzie odczuwalna...

#207 Skipper

Skipper
  • 267 postów

Napisano 26 października 2007 - 13:35

wiesz no mozna sie samemu straszyc i robic rzeczy ktore madrze brzmia a tak naprawde sa zbedne ale mi nie zniknely nawet zapiski na karteczkach w dashboard o mailach czy innych dokumentach nie wspolne:) a to co naprawde wartosciowe trzeba miec na kopi zapasowej tak czy tak niezaleznie od tego czy zmieniasz system czy nie :)

#208 darekmil

darekmil
  • 757 postów
  • SkądWarszawa PL

Napisano 26 października 2007 - 13:55

YUPI!!! JA JUŻ MAM !!! :):):)

#209 rkosciuk

rkosciuk
  • 92 postów
  • SkądOppeln

Napisano 26 października 2007 - 13:59

A czy Leopard Bedzie Universal Binary? Bo nie wiem czy kupowac wersje dla imaka G4 i macbooka czy wystarczy jedna (2 licencje??)

#210 darekmil

darekmil
  • 757 postów
  • SkądWarszawa PL

Napisano 26 października 2007 - 14:26

Aaa, Drodzy Forumowicze , nie wiecie jak z istniejącym softwarowym RAIDem na dodatkowych dyskach, czy wszystko oki, bez obaw o utratę danych? I czy Time Machine można pominąć przy samej reinstalacji? Jeśli odpowiedź na to ostanie pytanie już była, to wybaczcie, ale jestem nieco podekscytowany :)

#211 bles

bles
  • 216 postów

Napisano 26 października 2007 - 15:03

Wie ktos moze na jakiej plycie wypalony jest Leopard fabrycznie przez Apple. DVD + R DL czy DVD - R DL?

#212 Duckling

Duckling
  • 490 postów
  • SkądWrocław / Nysa / Czarna Góra

Napisano 26 października 2007 - 15:05

Panowie, którzy się bawili betami i innymi "legalnymi" Leo z pakietem CS3, czy były jakieś problemy z kompatybilnością ?? Już się nie mogę doczekać, ale jeśli są jakieś bugi to usiąde na rękach i nie będę póki co kupował OS 10.5 :(

#213 marad_co

marad_co
  • 450 postów
  • SkądEU

Napisano 26 października 2007 - 16:54

Mam wlasnie zainstalowanego Leopard-a na jednej maszynce. Jednym slowek: wielka kupa. Szkoda kasy na taki upgrade. W zasadzie to nadal Tiger tylko z dodanymi paroma funkcja. jest wersja boxowa (na Intela i PPC).

#214 Wallenrod

Wallenrod
  • 273 postów

Napisano 26 października 2007 - 16:58

Możesz rozwinąć tą wielką kupę?

#215 jedrek.b

jedrek.b
  • 1 postów

Napisano 26 października 2007 - 18:27

No jest 26, zainstalowalem Leoparda na moim ibooku g4 1Ghz. Chodzi w miare, wydawal mi sie troche wolniejszy od Tigera ale moze dlatego ze robilem duzo rzeczy w tym samym czasie. Sama instalka zajela prawie dwie godziny. Programy ktore uzywalem na tigerze dzialaja spoko: Skype, Gizmo z Zfone, Psi, cotvnc, vlc. Zainstalowalme tez Xcode do kompilacji gnupg. Instalke robilem na czystego twardziela. Narazie mam mieszane uczucia do szybkosci dzialania systemu. Pobawie sie przez weekend i wtedy zobacze czy zostac przy Leopardzie czy wracac na Tigera.

Dołączona grafika

#216 jabco

jabco
  • 490 postów
  • Skądnie z tąd...

Napisano 26 października 2007 - 18:40

mam nadzieje ze na 64bitach chodzic bedzie znacznie szybciej...

#217 massiwo

massiwo
  • 116 postów

Napisano 26 października 2007 - 20:52

tez mam taka nadzieje jabco... ;)

czy jest ktos z wrocka, kto posiada leoparda???

#218 przemekf

przemekf
  • 1 308 postów
  • SkądŁódź

Napisano 26 października 2007 - 20:57

Jak działa na C2D w porównaniu do Tigera?

#219 liroyek

liroyek
  • 530 postów
  • Skądslask

Napisano 26 października 2007 - 21:18

i kapa :( bylem w cortlandzie w katowicach i niestety nie kupilem :(

#220 Kenjiro

Kenjiro
  • 125 postów
  • SkądGdynia

Napisano 26 października 2007 - 21:24

Na C2D działa szybciej niż Tiger. Nie się mi do tej pory nei wywala. Instalował mi się 30 minut (upgrade) nie wiem jakim cudem Wam 2 godziny??

#221 depe

depe
  • 484 postów

Napisano 26 października 2007 - 21:39

Cytat

bylem w cortlandzie w katowicach i niestety nie kupilem :(

Trzeba było udać się do iSpota w Gliwicach.
Co prawda z półgodzinnym opóźnieniem ale Leopard dojechał.
Do każdej zakupionej kopii systemu dodawali koszulkę gratis :)
Dołączona grafika

Dołączona grafika

#222 leju

leju
  • 150 postów
  • Skądwrocław

Napisano 26 października 2007 - 21:47

a ja też muszę się pochwalić, byłem na prezentacji we Wrocławiu (magnolia park), wszedłem 2 sec przed rozpoczęciem gadki ;) Ogólnie rzecz biorąc LEO sprawia wrażenie całkiem pozytywne. Nie wiem, może się nie znam ale nie widzę żadnych minusów w porównaniu do TIGERA oprócz wyglądu paska menu. Instalacja systemu w 25 minut (mac pr0) budzi podziw xD. Szkoda tylko że nie dawali żadnych bonusów ;] Na wielki plus można też zaliczyć kontrolę innych komputerów przez ADMINA: koleś z iSpotu przejął kontrolę nad iMaciem na drugim końcu iSpotu gdzie stał jakiś 'mugol' :P i taki zonk nie wie co się dzieje, a ten mu macha quicktimem na lewo i prawo...no cisnąłem z tego na maxa ;] pzdr. leju

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych