Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iOS 7 Beta - wrażenia, pytania i problemy

• Zamknięty Temat jest zamknięty
2838 odpowiedzi w tym temacie

#2551 RBB

RBB
  • 1 371 postów

Napisano 13 września 2013 - 08:41

Jednak nie usiadłeś i nie pomyślałeś. Szkoda :D Skąd ludzie mają wiedzieć czy GM to final czy nie? iOS 6 nie ma tu nic do rzeczy i Twoje wtrącenie nie zmienia absolutnie nic jeśli chodzi o naszą wiedzę na temat. Może być tak albo tak. Wybierz sobie, ewentualnie zrób losowanie :P Teoretycznie możliwe jest nawet, że Apple 18 września wyda iOS 10, bo kto im zabroni gdyby mieli taki kaprys? @robgrab dokładnie. Po coś to GM było wcześniej betą z kilkoma numerkami. No ale trzeba się przyzwyczaić, że są ludzie, którzy wszystko ze znaczkiem Apple biorą w ciemno i bez zastrzeżeń.

#2552 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 13 września 2013 - 08:45

Prawda jest jedna. Czy będzie mulić czy nie, ludzie i tak będą kupować i zachwycać się produktami apple. Tak był , jest i będzie.

#2553 _Artek_

_Artek_
  • 1 048 postów

Napisano 13 września 2013 - 09:17

Jednak nie usiadłeś i nie pomyślałeś. Szkoda :D
Skąd ludzie mają wiedzieć czy GM to final czy nie? iOS 6 nie ma tu nic do rzeczy i Twoje wtrącenie nie zmienia absolutnie nic jeśli chodzi o naszą wiedzę na temat. Może być tak albo tak. Wybierz sobie, ewentualnie zrób losowanie :P

Teoretycznie możliwe jest nawet, że Apple 18 września wyda iOS 10, bo kto im zabroni gdyby mieli taki kaprys?

@robgrab dokładnie.
Po coś to GM było wcześniej betą z kilkoma numerkami. No ale trzeba się przyzwyczaić, że są ludzie, którzy wszystko ze znaczkiem Apple biorą w ciemno i bez zastrzeżeń.

Tak się składa kolego że nawet kiedy ty chcesz wstać w celu przemieszczenia się z punktu a do punktu b to ja muszę to zrobić siedząc i wprawiając moje koła w ruch obrotowy przy wykorzystaniu siły mięśniowej więc de facto siedzę cały czas :D mamy wspólnego "wroga" Androida i tego się trzymajmy :D

#2554 Bartek88k

Bartek88k
  • 241 postów

Napisano 13 września 2013 - 09:26

Prawda jest jedna. Czy będzie mulić czy nie, ludzie i tak będą kupować i zachwycać się produktami apple. Tak był , jest i będzie.

Masz rację, jednak trochę krytycyzmu nie zaszkodzi :-) sam kupiłem ich sprzęt bo nie znoszę nawet minimalnych niedorobek i zacięć. iPad4 i iPhone4s na ios6 mi to dawały. IOS7 na tych samych urządzeniach cofa mnie kilka lat wstecz kiedy miałem samsunga galaxy s2 w którym widziałem lagi podczas zmiany orientacji ekranu. Wiem oczywiście, że niedługo po 18 września wydadzą poprawki. Dlatego cieszę się, że zdecydowałem się zainstalować ten GM. Nie będę się musiał pózniej męczyć.

Bo powiedzmy sobie szczerze, ios7 nie wnosi jakiś super ficzerów w porównaniu do ios6 żeby z pełnymi spodniami lecieć po aktualizację.

#2555 robgrab

robgrab
  • 1 384 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 13 września 2013 - 09:31

Nie zgodzę się, używam sprzętu Apple od wielu lat i kiedyś tak nie było. Kiedyś nic nie muliło i dlatego ludzie to wybierali. To po prostu działało, płynnie, stabilnie i użytkownik nie musiał się o nic martwić.

#2556 dm76

dm76
  • 2 445 postów

Napisano 13 września 2013 - 09:37

I nadal działa, iOS7 śmiga na ip5, 5c i 5s zwłaszcza - w interesie firmy jest byś miał nowy telefon zwykle a nie stary i żebyś kupił co rok, najdalej dwa - ich najnowszy model Taki jest biznes od połowy/końca lat 90tych, takie czasy - nie ma co psioczyć na apple, bo każdy się stara by zmusić klienta do kupna nowych modeli... to że jednym wychodzą zamulone sprzęty w dniu premiery to inna historia ;)

#2557 RBB

RBB
  • 1 371 postów

Napisano 13 września 2013 - 09:44

dm76 i jesteś pewien, że świadomy klient kupi ich nowy sprzęt zaraz po tym jak zmulili najnowsze obecnie w ich ofercie urządzenie? Tu bym polemizował. Wiem, że dla Apple jestem nikim ale podam prosty przykład, jeśli iOS 7 na iPad 4 nie będzie działał płynnie do premiery iPada 5 to mnie mogą skreślić z listy swoich klientów, oczywiste, że i iPhone i iPada 5 już nie kupię. Znajdzie się takich wielu a i jeśli zrobiłoby się głośno o tym, że sprzęty Apple zaczęły mulić to raczej nowych klientów im nie przysporzy. Do tej pory był dobry design i dobrze działający system. Na sam design już tak wielu się nie nabierze więc Tim, jeśli to czytasz a wiem, że czytasz, Homer tak mówił :D , to bierzcie się tam migusiem do roboty.

#2558 _Artek_

_Artek_
  • 1 048 postów

Napisano 13 września 2013 - 09:51

do nowych kolorowych 5c ikonki z ios 7 są idealne :D

#2559 KrisP

KrisP
  • 802 postów

Napisano 13 września 2013 - 10:59

Nie zgodzę się, używam sprzętu Apple od wielu lat i kiedyś tak nie było. Kiedyś nic nie muliło i dlatego ludzie to wybierali. To po prostu działało, płynnie, stabilnie i użytkownik nie musiał się o nic martwić.

Chyba nie miałeś okazji używać iPhone 3G z najnowszym softem jaki Apple na niego wydało ;) iOS7 działa płynnie na iP4 w porównaniu z 4.2.1 na 3G.

#2560 zubel

zubel
  • 1 194 postów
  • SkądWodzisław Śląski / Opole / Katowice

Napisano 13 września 2013 - 11:07

Oj tak, i to o wiele. Tak jak ktoś wyżej napisał: ostatnim dobrze działającym OS na iP3G był 3.1.3. iOS4 to była (wciąż jest) padaka. Do 7 da się przyzwyczaić - ja np za nic nie wrócę na iOS 6, bo na moim iP4 działała okropnie. A 7, nawet jako beta, lata dobrze.

#2561 sirqaz

sirqaz
  • 118 postów

Napisano 13 września 2013 - 11:25

Oj tak, i to o wiele. Tak jak ktoś wyżej napisał: ostatnim dobrze działającym OS na iP3G był 3.1.3. iOS4 to była (wciąż jest) padaka.

Do 7 da się przyzwyczaić - ja np za nic nie wrócę na iOS 6, bo na moim iP4 działała okropnie. A 7, nawet jako beta, lata dobrze.

Ios6 na teoim ip4 dziala okropnie a ios 7 dziala lepiej? Daj numer do tego dilera bo dobry ma towarek. A jesli nie bierzesz to polecam wybrac sie do psychiatry

#2562 Nila

Nila
  • 75 postów

Napisano 13 września 2013 - 11:40

Ja mam zapytanie takie dosyc ogolne, czy na iOS7 bedzie dzialal gevey ultra s? Poniewaz na takim obecnie jestem bo mam simlocka, niechcialbym po uptade miec problem ze nie bedzie mi dzialal iphone. A drugie pytanie to takie jak bede chcial na nowo odtworzyc na 6.1.3 to zrobie to bez problemu z kopi zapasowej z pc czy podskoczy mi do iOS7? (mowie o sytuacji gdyby gevey nie dzialal, a ja kiedys bede chcial na nowo odtworzyc swojego iphone) Prosze o wyrozumialosc bo nie jestem 24/h w temacie. A kilka opcji w iOS7 by sie przydalo i mysle nad tym uptade'em.

#2563 michak80

michak80
  • 430 postów
  • SkądKijów ( Ukraina )

Napisano 13 września 2013 - 11:49

Widze ze zdania nt płynności i ogólnej pracy iOS są podzielone. Wydaje mi sie ze kluczowa jest tutaj metoda w jaki sposób został zainstalowany iOS 7 GM na iPhone. Ja za pierwszym razem zrobiłem "Uaktualnij" i rzeczywiście system nie chodził idealnie płynnie i pojawił się nawet jeden "crash". Postanowiłem zrobić pełen "restore". Wprowadziłem telefon w DFU i dałem "Odtwórz". Nie odzyskiwałem kopii z archiwum, tylko "Nowy telefon" i wszystko wgrałem sobie od nowa. Od tej pory jestem bardzo zadowolony. Wszystko działa bardzo płynnie.

#2564 zubel

zubel
  • 1 194 postów

Napisano 13 września 2013 - 11:49

Ios6 na teoim ip4 dziala okropnie a ios 7 dziala lepiej? Daj numer do tego dilera bo dobry ma towarek. A jesli nie bierzesz to polecam wybrac sie do psychiatry

Widzę gimnazjum już skończyło zajęcia na dzisiaj? Szybko jakoś.

Tak, iOS6, mówie o 6.1.3, nie działa dobrze. W porównaniu do zwykłej 6, działa strasznie. 7 moim zdaniem działa o niebo lepiej.

#2565 adizj

adizj
  • 47 postów

Napisano 13 września 2013 - 11:50

Bo powiedzmy sobie szczerze, ios7 nie wnosi jakiś super ficzerów w porównaniu do ios6 żeby z pełnymi spodniami lecieć po aktualizację.

Po raz pierwszy w historii iOS-a zmieniają cały design, to chyba jednak najpoważniejsza aktualizacja.

Jeśli tylko na iOS7 wyjdzie jailbreak (a na to się zapowiada), to będzie moim ulubionym systemem, nawet jeśli będzie troszkę przymulasty. Nie zapominajmy, że iP4 ma 3 lata, 1GHz procesor i 1GB ramu, więc powinniśmy się cieszyć, że iOS7 działa na nim tak jak działa.

Widze ze zdania nt płynności i ogólnej pracy iOS są podzielone. Wydaje mi sie ze kluczowa jest tutaj metoda w jaki sposób został zainstalowany iOS 7 GM na iPhone. Ja za pierwszym razem zrobiłem "Uaktualnij" i rzeczywiście system nie chodził idealnie płynnie i pojawił się nawet jeden "crash". Postanowiłem zrobić pełen "restore". Wprowadziłem telefon w DFU i dałem "Odtwórz". Nie odzyskiwałem kopii z archiwum, tylko "Nowy telefon" i wszystko wgrałem sobie od nowa. Od tej pory jestem bardzo zadowolony. Wszystko działa bardzo płynnie.

Po takim zabiegu można normalnie przywrócić dane z iCloud?

#2566 bysio

bysio
  • 220 postów
  • SkądBytom, Poland

Napisano 13 września 2013 - 11:52

Jeśli chcesz przeprowadzić próbę to dobry moment. Przywrócisz ale do 6.1.4. - lub ostatniego jaki obecnie apple podpisuje. Z kopią jak ją zrobisz przed aktualizacją bez problemu wrócisz. Jeśli będziesz czekał do 18 to po tym terminie nie będziesz miał możliwości powrotu - prostego.

#2567 zubel

zubel
  • 1 194 postów

Napisano 13 września 2013 - 11:53

Po takim zabiegu można normalnie przywrócić dane z iCloud?

tak

#2568 grzesj

grzesj
  • 189 postów
  • SkądSieradz

Napisano 13 września 2013 - 12:02

No właśnie ja też zastanawiam się nad pełnym Restore i telefon "od nowa". Ale mój iTunes 11.05 na Windoze nie "gada" z ipkiem na iOS7, w związku z tym nie będę w stanie wgrać programów.

#2569 michak80

michak80
  • 430 postów
  • SkądKijów ( Ukraina )

Napisano 13 września 2013 - 12:10

No właśnie ja też zastanawiam się nad pełnym Restore i telefon "od nowa". Ale mój iTunes 11.05 na Windoze nie "gada" z ipkiem na iOS7, w związku z tym nie będę w stanie wgrać programów.

tutaj mamy 2 rozwiązania:
iTunes 11.1 Beta (nie wiem czyj est na Windows)
wgrywać wszystko przez telefon przez "Purchased" (ja tak własnie przywróciłem wszystkie swoje aplikacje)

#2570 grzesj

grzesj
  • 189 postów
  • SkądSieradz

Napisano 13 września 2013 - 12:18

tutaj mamy 2 rozwiązania:
iTunes 11.1 Beta (nie wiem czyj est na Windows)
wgrywać wszystko przez telefon przez "Purchased" (ja tak własnie przywróciłem wszystkie swoje aplikacje)

Na windę nie ma 11.1 beta2. Tylko na Maca. Stąd mój problem. Co to znaczy wgrywać przez telefon przez "Purchased"?

#2571 michak80

michak80
  • 430 postów
  • SkądKijów ( Ukraina )

Napisano 13 września 2013 - 12:21

Co to znaczy wgrywać przez telefon przez "Purchased".

na iPhone wybierasz App Store, następnie na dole zakładka "Updates" i tam masz "Purchased" w którym znajdują się wszystkie aplikacje które kiedykolwiek instalowałeś na iPhone.

#2572 RBB

RBB
  • 1 371 postów

Napisano 13 września 2013 - 12:29

Co do iPhone 4 i dwóch numerków systemów na nim. Mój musi być jakiś zepsuty, na iOS 6.1.3 to jeszcze całkiem sprawny telefon, na iOS 7 to już prawie przycisk do papieru :D Sorry ale jak ktoś pisze, że mu czwórka śmiga na GM lepiej niż na 6.1.3 to mam wrażenie, że ktoś podmienił mu telefon na iPhone 5. I nie ma tu żadnego znaczenia czy jest po aktualizacji, restore czy wypędzaniu złych duchów przez księdza z kropidłem.

#2573 grzesj

grzesj
  • 189 postów
  • SkądSieradz

Napisano 13 września 2013 - 12:41

na iPhone wybierasz App Store, następnie na dole zakładka "Updates" i tam masz "Purchased" w którym znajdują się wszystkie aplikacje które kiedykolwiek instalowałeś na iPhone.

O widzisz! I to wnosi dużo :)

Last question: jeśli nie jestem DEV i zrobię iOS7 GM poprzez Restore a nie Update to czy nie dostanę info, że mój tel nie jest wpisany w UDID i nie przejdzie aktywacji, jak miałem to w przypadku iOS7 beta 6?

PS. Aha, przy Restore robiłeś DFU?

#2574 RBB

RBB
  • 1 371 postów

Napisano 13 września 2013 - 12:48

to czy nie dostanę info, że mój tel nie jest wpisany w UDID i nie przejdzie aktywacji, jak miałem to w przypadku iOS7 beta 6?

Nie dostaniesz. Ale telefon też nie przyspieszy, to strata czasu.

#2575 michak80

michak80
  • 430 postów
  • SkądKijów ( Ukraina )

Napisano 13 września 2013 - 12:52

Last question: jeśli nie jestem DEV i zrobię iOS7 GM poprzez Restore a nie Update to czy nie dostanę info, że mój tel nie jest wpisany w UDID i nie przejdzie aktywacji, jak miałem to w przypadku iOS7 beta 6?

PS. Aha, przy Restore robiłeś DFU?

nie, nie dostaniesz.
Tak wprowadziłem telefon w DFU podczas "Restore"

Ale telefon też nie przyspieszy, to strata czasu.

możliwe ze nie. Jednak u mnie jest zdecydowanie lepiej wiec jeśli można to warto spróbować.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych