Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iOS 7 Beta - wrażenia, pytania i problemy

• Zamknięty Temat jest zamknięty
2838 odpowiedzi w tym temacie

#2501 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 12 września 2013 - 16:36

Po Hard Resecie GM działa trochę lepiej. Daleko temu do 6.1.3 ale działa prawie tak jak B6.

#2502 jasiecki

jasiecki
  • 4 271 postów

Napisano 12 września 2013 - 16:39

u mnie na ip 4 przy odblokowywaniu czesto zatrzymuje sie w taki sposob dziwny... przy probie zrobienia screena zawisa na biało na jakies 4 minuty...

http://wrzutnik.net/...084.PNG&th=3503

#2503 untaztood

untaztood
  • 566 postów

Napisano 12 września 2013 - 16:49

Ktoś ma pomysł, jak wyłączyć zdjęcia seryjne? Wystarczy sekundę dłużej przytrzymać przycisk i od razu robi kilkanaście zdjeć. Tapet panoramicznych też widzę nie dali...

#2504 Dziki_gwo

Dziki_gwo
  • 31 postów

Napisano 12 września 2013 - 17:26

hej. wiem ze żygacie juz takimi pytaniami ale zadam jeszcze jedno ( od razu napiszę że NIE JESTEM DEVEM) Wszędzie w internecie jeśli szukam info o ios 7 widzę nagłówki - WERSJA GM DLA WSZYSTKICH... czy to znaczy ze też mogę bez obaw zainstalować tą wersję nie martwiąc sie że zostanę 18 września w jakiś sposob zablokowany przez apple?

#2505 laszak

laszak
  • 50 postów

Napisano 12 września 2013 - 17:28

Twój telefon ulegnie autodestrukcji w ciągu minuty od zainstalowania iOS7. Taka polityka firmy :)

#2506 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 12 września 2013 - 17:34

hej.

wiem ze żygacie juz takimi pytaniami ale zadam jeszcze jedno ( od razu napiszę że NIE JESTEM DEVEM)

Wszędzie w internecie jeśli szukam info o ios 7 widzę nagłówki - WERSJA GM DLA WSZYSTKICH...
czy to znaczy ze też mogę bez obaw zainstalować tą wersję nie martwiąc sie że zostanę 18 września w jakiś sposob zablokowany przez apple?

A co wg. ciebie znaczy "DLA WSZYSTKICH" ? -,-

#2507 Dziki_gwo

Dziki_gwo
  • 31 postów

Napisano 12 września 2013 - 17:43

"Kilkanaście minut po zakończeniu wczorajszej konferencji Apple’a udostępniono deweloperom ostatnią wersję testową iOS-a 7 z oznaczeniem Golden Master. Jest to wersja, którą bez obaw o brak konta deweloperskiego Apple’a może zainstalować każdy z was."

a Ty jak to rozumiesz? Dla wszystkich znaczy.... dla wszystkich, którzy posiadaja kompatybilne urzadzenia.

mniejsza w to ciągle obserwuje ten wątek i wiem że lubicie wciągać w głupią nikomu niepotrzebną dyskusję....
pytam konkretnie i takiej oczekuję odpowiedzi z nadzieją na wysoki poziom wiedzy użytkowników tego forum.

#2508 adst

adst
  • 109 postów

Napisano 12 września 2013 - 17:54

A 18 września myślicie, że będzie opcja przez OTA czy też tylko przez iTunes?

#2509 bobix

bobix
  • 493 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 12 września 2013 - 18:00

Czy komuś z Was działają kalandarze subskrybowane z domeny mac?

#2510 extor

extor
  • 318 postów
  • SkądWrocław, PL

Napisano 12 września 2013 - 18:05

18go bedziesz mial do wyboru OTA lub iTunes

#2511 tomit

tomit
  • 140 postów
  • SkądCzęstochowa / Kraków

Napisano 12 września 2013 - 18:25

To ja też zadam pytanie pewnie oczywiste dla wielu, ale jednak mam wątpliwości. Nigdy nie miałem styczności z wersjami GM. Czy po zainstalowaniu tej wersji, w przyszłości, gdy wyjdzie np. iOS 7.0.1/7.1 będę mógł zaktualizować OTA tak jak wygląda to przy wersji oficjalnej, dostępnej dla wszystkich? Mój system będzie rozpoznawany jako zwykły iOS 7 ?

#2512 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 12 września 2013 - 18:48

"Kilkanaście minut po zakończeniu wczorajszej konferencji Apple’a udostępniono deweloperom ostatnią wersję testową iOS-a 7 z oznaczeniem Golden Master. Jest to wersja, którą bez obaw o brak konta deweloperskiego Apple’a może zainstalować każdy z was."

a Ty jak to rozumiesz? Dla wszystkich znaczy.... dla wszystkich, którzy posiadaja kompatybilne urzadzenia.

mniejsza w to ciągle obserwuje ten wątek i wiem że lubicie wciągać w głupią nikomu niepotrzebną dyskusję....
pytam konkretnie i takiej oczekuję odpowiedzi z nadzieją na wysoki poziom wiedzy użytkowników tego forum.

Rozumiem to tak jak każdy myślący człowiek. Dla wszystkich czyli dla wszystkich, dla Janka z 1c (tego z twojej ławki), Justyny z bloku obok i Goździkowej co mieszka pod 10. Każdy może ją zainstalować bez konsekwencji. Nawet jak coś pójdzie nie tak to DFU i restore.

To ja też zadam pytanie pewnie oczywiste dla wielu, ale jednak mam wątpliwości. Nigdy nie miałem styczności z wersjami GM. Czy po zainstalowaniu tej wersji, w przyszłości, gdy wyjdzie np. iOS 7.0.1/7.1 będę mógł zaktualizować OTA tak jak wygląda to przy wersji oficjalnej, dostępnej dla wszystkich? Mój system będzie rozpoznawany jako zwykły iOS 7 ?

Jak wyżej. 18 wyjdzie oficjalnie i pewnie będzie to ten sam build. I tak jak wyjdzie 7.0.1 to normalnie go zaktualizujesz.

#2513 maniakse

maniakse
  • 135 postów
  • SkądPoznań

Napisano 12 września 2013 - 19:19

Oby to nie był ten sam build dla 4s, mam cichą nadzieję, że coś z tymi lagami zrobią ;]

#2514 sirqaz

sirqaz
  • 118 postów

Napisano 12 września 2013 - 19:35

Sa lagi na 4s? Kurde moj ip4 troche moze i laguje ale i tak smiga ladnie

#2515 maniakse

maniakse
  • 135 postów
  • SkądPoznań

Napisano 12 września 2013 - 19:40

Przy otwieraniu wiadomości, kontaktów, muzyki, ustawień są lagi których na 6.1.3 nie ma, zmiana tapety też swoje trwa niestety ;p

#2516 grzes_l

grzes_l
  • 3 397 postów
  • SkądGdynia

Napisano 12 września 2013 - 19:43

Ile razy dziennie zmieniacie tapetę? To powoli przestaje być śmieszne, a zaczyna być żałosne...

#2517 artas

artas
  • 130 postów

Napisano 12 września 2013 - 19:43

Panowie jest problem z iPhonem 4, po wyłączeniu sieci komórkowej brak zasięgu. Zainstalowałem właśnie; iPhone3,1_7.0_11A465_Restore / iPhone 4 GSM. Spotkaliście się z takim czymś ? spróbujcie, sprawdźcie czy macie tak samo.

#2518 maniakse

maniakse
  • 135 postów
  • SkądPoznań

Napisano 12 września 2013 - 19:47

Niby nie zmienia się często a jednak w oczy kuje, niestety (a może i stety) z odtwarzacza w iphonie korzystam każdego dnia powyżej 2h, smsów też piszę sporo i tu te lagi czuć niestety.

#2519 Edgar_95

Edgar_95
  • 31 postów

Napisano 12 września 2013 - 19:49

Długo wstrzymywałem się z instalacją iOS 7 na mojej piątce, aż do dziś. Zainstalowałem wersję GM. Jestem ok. 2 godziny po instalacji, więc są to naprawdę "pierwsze wrażenia". Póki co raczej negatywne. Największym plusem jest dodanie tzw. "centrum sterowania". Jeśli chodzi także o funkcjonalność, to minusem jest szybkość animacji, która jest naprawdę mała, co użytkownika iOS 6 może poważnie irytować :P. Wizualnie system idealnie nadaje się do iPhone 5C, ale nie do czarnej piątki! Przecież to jest jakaś pomyłka. Ja wiem, że teraz jest moda na prostotę, ale nie trzeba przy tym korzystać z oczoje*nych kolorów, które ujmują temu sprzętowi klasy. Na początku podobają mi się rozmycia, ale razem z tymi kolorami i wychudzoną czcionką ostatecznie odpychają. To naprawdę pierwsze wrażenia i mam nadzieję, że nowy system jeszcze zdąży przypaść mi do gustu. Nie wracam do iOS6, czekam aż nowy system pójdzie w dobrą stronę, chociaż teraz to już raczej po robocie :P. Jeśli chodzi o samo działanie to jest bardzo bardzo płynnie. Przez animacje praca sprawia jednak wrażenie wolniejszej. Było kilka ledwo zauważalnych mini lagów, jednak to jest absolutnie nic w porównaniu z konkurencją. Pod tym względem Apple ponownie się spisał. Cała reszta...nie wiem czy nie ma tutaj za dużej fascynacji nowymi Androidami i kolorowymi Lumiami. Wiemy wszyscy, że Apple kiedyś specjalizowało się w kolorowym sprzęcie, ale tutaj jednak mam wrażenie, że stracili swój styl...

#2520 grzesj

grzesj
  • 189 postów
  • SkądSieradz

Napisano 12 września 2013 - 19:52

W skrócie: system mi się podoba, natomiast jego płynność (otóż "wyrywkowa") trochę mnie zawiodła. Ale liczę na 7.x.x... iP4S

#2521 adizj

adizj
  • 47 postów

Napisano 12 września 2013 - 20:01

Rozumiem, że mając zapisane pliki SHSH od 6.1.3 na serwerach saurika, będę mógł po 18 września wrócić do tej wersji przy użyciu TinyUmbrella i podmiane piku hosts?

#2522 Olek4

Olek4
  • 592 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 12 września 2013 - 20:22

No bez jaj. iPhone 3G z iOS-em 4 był nieużywalny. Problem „poprawili” w wersji 4.3 przez wyłączenie obsługi iPhone'a 3G. Ostatnią wersją iOS-a dla 3G jest 4.2.1, której absolutnie nie da się używać na tym telefonie. Na szczęście to były jeszcze te piękne czasy, kiedy downgrade robiło się bez problemu. Wydajność iOS 7 na iPhonie 4 jest nieporównywalnie lepsza, ale w takim zestawieniu wszystko jest lepsze.
...

Czyli tak jak napisałem, iOS 4.2.1 działał dużo płynniej niż iOS 4.0.
Apple w kolejnych wersjach iOS 7 będzie optymalizować płynność działania, tak więc będzie on i na iPhone 4 płynniejszy.

#2523 tomaczo

tomaczo
  • 80 postów

Napisano 12 września 2013 - 20:36

Czyli tak jak napisałem, iOS 4.2.1 działał dużo płynniej niż iOS 4.0.
Apple w kolejnych wersjach iOS 7 będzie optymalizować płynność działania, tak więc będzie on i na iPhone 4 płynniejszy.

Różnica była jak między "tragicznie" a "słabo, dalej laguje w cholerę".

Na 3G ostatni używalny system to 3.1.3, a i tak najlepiej chodził na ostatnich 2.

A co do ios7 - testuję od pierwszej bety i nie mogę się przekonać jakoś (szkło jest ohydne, musiałem to napisać), choć z drugiej strony każdy powrót do 6.1.4 kończy się jeszcze szybszym wgraniem 7 :-)

#2524 koliberek1

koliberek1
  • 1 091 postów
  • SkądRadom, Poland

Napisano 12 września 2013 - 21:07

Po dniu testowania: iPhone 5 - bardzo płynnie, bez lagów, jedyny który zauważyłem to przy wysuwaniu paska spotlight. Ale na 6.1.4 też to potrafiło przyciąć. Bałem się, że 5 straci płynność, która była genialna na ios 6. Dlatego postanowiłem przetestować GM przed 18, żeby w razie czego wrócić do ios 6. Ale już nie wrócę, jest bardzo dobrze:-) iPad 3 - płynnie. Naczytałem się na macrumors jak ludzie płaczą, że tak tragicznie laguje, że nie da się używać etc., a tu miłe zaskoczenie. Według mnie chodzi lepiej niż ios6 na tym sprzęcie. Jedynie zmiana tapety trwa jakies 10s-bardzo dziwne. Lekkie przycięcia się zdarzają, ale na ios6 też ich nie brakowało. Co mnie bardzo cieszy i zaskoczyło, nareszcie normalnie działa App Store. Na 6 była tragedia, haczył niemiłosiernie, przewijanie ekranów to był pokazów slajdów. Teraz nareszcie można bez nerwów przeglądać sklep w poszukiwaniu apek. Jednym słowem - jest bardzo dobrze i zostaje przy ios 7.

#2525 RBB

RBB
  • 1 371 postów

Napisano 12 września 2013 - 21:29

iPad 3 - płynnie. Naczytałem się na macrumors jak ludzie płaczą, że tak tragicznie laguje, że nie da się używać etc., a tu miłe zaskoczenie. Według mnie chodzi lepiej niż ios6 na tym sprzęcie. Jedynie zmiana tapety trwa jakies 10s-bardzo dziwne. Lekkie przycięcia się zdarzają, ale na ios6 też ich nie brakowało. Co mnie bardzo cieszy i zaskoczyło, nareszcie normalnie działa App Store. Na 6 była tragedia, haczył niemiłosiernie, przewijanie ekranów to był pokazów slajdów. Teraz nareszcie można bez nerwów przeglądać sklep w poszukiwaniu apek.

Jednym słowem - jest bardzo dobrze i zostaje przy ios 7.

Sorry ale większych bzdur w życiu nie czytałem. Na 4 iPadzie laguje, wywala safari i inne kwiatki a u Ciebie na trójce jest lepiej niż na iOS 6 :D
Poza tym ludzie narzekają, że i na iPhone 5 nie jest idealnie ale oczywiście u Ciebie jest. Jesteś tak wiarygodny, iż podejrzewam, że gdyby na iPhone 2G była możliwość zainstalowania iOS 7 to pewnie też rozpływałbyś się tu z zachwytu jak wszystko płynnie działa. Albo dawno nie widziałeś iOS 6 albo masz wyjątkowo małe wymagania co do płynności i stabilności softu. Tylko prośba, nie wprowadzaj ludzi w błąd. Płynnie może kiedyś będzie ale jeszcze nie jest.

Kolega robgrab piszący w wątku o iOS 7 na iPada pewnie ma jakąś trefną trójkę, ludzie z macrumors też

Na ipad 3 7gm ta zmiana tapety to faktycznie masakra, przez 10sekund myślałem że się zawiesił bo kompletnie nic się nie działo. Do tego już ze dwa razy wywaliło mi się imessage i safari parę razy. O cięciu wszystkich możliwych animacji nawet niewspominam, może Apple daje dyskretnie sygnał to zbierania kaski na zakup nowego sprzętu zaraz po premierze. Na pokazie pokażą, że jedynie najnowszy model ipada w 64bitach zapewni płynne działanie systemu 7.0.

Edit: jakieś 2 tygodnie temu sprzedałem iPada 3, oczywiście z iOS 6.1.3 i nie wiem o jakich przycięciach na tym systemie piszesz. iOS 6.1.3 na iPadzie 3 jest stabilny jak skała, żadnych przycięć, żadnego wywalania aplikacji. Jedyne spowolnienia mogą zdarzyć się w wymagających grach (wiadomo, słaby procek) ale nigdy w systemie.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych