Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iOS 7 Beta - wrażenia, pytania i problemy

• Zamknięty Temat jest zamknięty
2838 odpowiedzi w tym temacie

#2526 koliberek1

koliberek1
  • 1 091 postów
  • SkądRadom, Poland

Napisano 12 września 2013 - 21:48

Wybacz Kolego, ale teraz to Ty piszesz bzdury i to totalne. iPad 3 płynny i stabilny jak skała na ios 6??? Chyba kpisz, albo nigdy go nie używałeś na ios 5. Używanie App Store to była jedna wielka porażka. Zresztą potrafił przyciąć w wielu miejscach. A czy ja napisałem, że nie ma przycięć na ios 7? Są, ale dla mnie mniej upierdliwe niż na 6. Testuje jeden dzień i sprawdziłem wszystkie apki jakie mam i żadnej nie zawiesiło ani nie wywaliło ani razu.Safari również. A co do iPhona 5 - dla mnie jest super. Nie mam tony syfu na telefonie, system świeżo postawiony działa bez zarzutu.

#2527 RBB

RBB
  • 1 371 postów

Napisano 12 września 2013 - 21:54

Appstore lagował na każdym sprzęcie. Jeszcze raz napiszę, iOS 6.1.3 na iPad 3 jest stabilny jak skała, żadnych przycięć, poza spowolnieniami w wymagających grach. iOS 5 używałem. Ochłoń i przestań wypisywać głupoty. A jak działa u Ciebie zamykanie aplikacji gestem, lub wyjście gestem z ustawień? Pewnie też nie szarpie animacja ikon na iOS7. Masz pewnie jakiegoś iPada 3 Turbo Edition :D

#2528 koliberek1

koliberek1
  • 1 091 postów
  • SkądRadom, Poland

Napisano 12 września 2013 - 22:06

O losie czy Ty czytasz ze zrozumieniem? Przecież nie pisze, że nie laguje. Tylko nie tak jak piszą inni, że się używać nie da. A co do Appstore - na iPhone 5 chodził idealnie na ios6 , więc nie pisz, że na każdym sprzęcie.

#2529 RBB

RBB
  • 1 371 postów

Napisano 12 września 2013 - 22:13

To Ty się już gubisz i nie wiesz o czym piszesz :) Napisałeś, że lagowało w iOS 6.1.3 a to nie jest prawda i dodałeś, że w iOS 7 jest płynniej niż w starym systemie co również jest kłamstwem. A to, że da się używać, phi. Czy w sprzęcie i systemach Apple (zwłaszcza dość "młodych") chodzi tylko o to żeby "jakoś to działało" ? "Jakoś" to może sobie działać na tablecie z andkiem z biedronki za 300 złotych ale nie tego się oczekuje od Apple. Jasne, że da się tego używać ale nie po to płaci się więcej niż za tani sprzęt z androidem, żeby od biedy dało się tego użyć. To ma, że tak brzydko powiem zapierd....lać a nie "jakoś działać", chyba, że komuś wystarczy design i możliwość polansowania się, no to sorry. Stąd moje marudzenie. Proste.

#2530 radzion

radzion

master of disaster

• 1 193 postów

Napisano 12 września 2013 - 22:48

Ja tez podepne sie pod watek i potwierdze slowa kolegi RBB - kolego koliberek1, piszesz glupoty jesli chodzi o iPada 3. Testuje bete iOS 7 na moim iPadzie 3 praktycznie od poczatku (o ile dobrze pamietam od drugiej bety bo chyba taka byla pierwsza dostepna na iPada) i musze stwierdzic ze bylo tragicznie i jest nadal zle. iOS 7 ma takie zaciecia ze szkoda gadac. Niestety musialem czym predzej powrocic do 6.1.3 bo nie moglem normalnie uzywac mojego iPada. Wszystko sie tnie w cholere. Jakim wiec cudem u Ciebie dziala wspaniale? Moze pomyliles wersje iPadow. Soft 6.1.3 dziala naprawde bezproblemowo i bez zadnych zaciec. Jesli chodzi zas o IPhona to uwazam ze wersja 6.1.4 dzialala znacznie szybciej i plynniej. Nie mniej jednak iOS 7 Golden Master dziala juz naprawde dobrze. Oczywiscie Spotlight lagowal zawsze i chyba na kazdym sofcie jaki pamietam ;) Mam wrazenie ze iOS 7 bedzie dzialal wysmienicie dopiero po zmianie sprzetu na iPada 5 (ktorego premiery jeszcze nie bylo) i iPhona 5S. Dopiero wtedy zaznamy spokoju i bedziemy sie rozkoszowac plynnoscia dzialania iOS 7 :)

#2531 Fifty-50

Fifty-50
  • 3 314 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 12 września 2013 - 23:02

Dzisiaj zainstalowałem iOS7 GM, póki co wrażenia pozytywne. System chodzi płynnie, nic nie crashuje i faktycznie jest dużo prostszy. Największe ficzery to moim zdaniem centrum sterowania (choć brakuje tam przełącznika Edge), dynamiczne tapety, nieskończone foldery (wreszcie), oraz poziomica w Kompasie :). One more thing - Kiosk wreszcie można schować do folderu :)

#2532 Bartek88k

Bartek88k
  • 241 postów

Napisano 12 września 2013 - 23:29

Nie rozumiem, to juz jest wersja GM a na Iphone 4s płynnością blisko mu do smartfoników z androidem. Zastanawiam się czy oni mają zamiar z tym coś zrobić, czy pozostawią wszystko tak jak jest zachęcając do kupna najnowszych produktów. Ludzie piszą, że GM na iPadzie 4 teź przycina.. Jeśli wydadzą ten system w takiej formie jak jest teraz to czy nie bedzie to najgorzej zoptymalizowany system IOS w historii?

#2533 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 12 września 2013 - 23:31

Smiac mi sie chce jak w kazdym poscie jest po 5x slowo lag a za chwile w innym temacie bedzie jazda z Andka, ze laguje a iOS taki dopracowany :D Czysta hipokryzja! U mnie wywala Safari w polach tekstowych. Przycina przy przelaczaniu "dużych" aplikacji, no i czasem pewne elementy interfejsu znikaja, np dymki rozmow w iMessage. Jak dlugo z kims pisze, to rotacja ekranu przycina. Za to baterie musze pochwalic, bardzo ladnie trzyma.

#2534 extor

extor
  • 318 postów
  • SkądWrocław, PL

Napisano 12 września 2013 - 23:31

Wiadomo nie od dzis ze duzo bledow jest poprawianych przy wydaniu x.1 i tak bedzie z 7.1 ktory wyjdzie po prezentacji iPada 5 oraz iPada Mini 2. Sama zmiana wygladu jest na tyle odczowana bo Apple przyzwyczailo nas przez 6 lat do elegancji, efektu szkla itd. itp. Ja iPhona mam od prawie 5 lat. Dzis jest modne to za 5 lat zmienia bo bedzie modne cos innego. Na wieksze zmiany mozemy liczyc z iOS 8.

#2535 Bartek88k

Bartek88k
  • 241 postów

Napisano 12 września 2013 - 23:48

No nic.. Patrząc na "poziom" GM na 100% nie zainstaluje nowego systemu na iphone 4s oraz ipadzie4 po 18 wrzesnia. Reszcie tez tak radzę, bo łatwego powrotu nie bedzie. Być może pojawią się jakieś aktualizacje poprawiające system. Jeśli nie, to pozostanę przy stabilnym, szybkim, nie rażącym w oczy ios6 :-)

#2536 iron.gery

iron.gery
  • 4 651 postów
  • SkądPolska | USA

Napisano 12 września 2013 - 23:58

Orientujecie się do kiedy ważna jest Beta 6?

#2537 jasiecki

jasiecki
  • 4 271 postów

Napisano 13 września 2013 - 00:04

a ja powiem tak.. wrzcilem 7 i strasznie mi cięło nawet wrzucilem tu zdjecie jak mi przycinało ekran blokowania... wyczysciłem fona do zera... i teraz wszystko smiga tak jak powinno nic nie tnie nawet przy zmianie tapet.. nie wiem moze jestem mało wymagajacy ale jak to poeta mowił: "podobuje mnie sie to" mowa o ip 4 moze jedynie co doskwiera to mała przezroczystosc ale idzie z tym zyc...

#2538 BIGER

BIGER
  • 60 postów

Napisano 13 września 2013 - 00:36

Właśnie wróciłem do iOS7. Różnica wielka, oczywiście iOS6 radzi sobie lepiej. Nowy system dłużej się zastanawia i lekko przycina. Nie ma tej lekkości i płynności co na iOS6. Do wyglądu idzie sie przyzwyczaić, po czasie użytkowania nie jest taki zły. Belka która wysuwa się z dołu równiez czasem irytuje, bo wysuwa się przypadkiem gdy za bardzo machnie się palcem. Mam nadzieje, że jednak postarają się o tą płynność dla 4S już 18 września. A i jeszcze co do klawiatury. Cholernie źle mi się na niej pisało.

#2539 maniakse

maniakse
  • 135 postów
  • SkądPoznań

Napisano 13 września 2013 - 01:00

Mi akurat klawiatura pasuje (ale to chyba przyzwyczajenie po kilku latach spędzonych z nakładkami na androidzie). Jak się uprzeć to te dłuższe "myślenie" pojawiające się w niektórych momentach można przeboleć, na dobrą sprawę nowy iOs ma więcej plusów jak minusów, jak słusznie Homer zauważył razi dość mocno (i jak dla mnie najmocniej) rotacja ekranu w wiadomościach, gdy jest to wymiana dosłownie kilku sms-ów w wątku działa ładnie ale jak się rozmowa rozkręci to rotacja przycina czego na wersji 6.1.3 nie było. Bateria w 4s na wersji GM zdecydowanie na plus względem 6.1.3

#2540 Dziki_gwo

Dziki_gwo
  • 31 postów

Napisano 13 września 2013 - 06:30

Hej Czy to normalne ze zużycie bateri na ios7 jest większe niż na ios 6 zużywa jej szacunkowo 1.5-2x szybciej? Iphone 5

#2541 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 13 września 2013 - 06:52

Hej

Czy to normalne ze zużycie bateri na ios7 jest większe niż na ios 6 zużywa jej szacunkowo 1.5-2x szybciej? Iphone 5

Raczej nie.

#2542 renqien

renqien

Koniec...

• 20 740 postów

Napisano 13 września 2013 - 06:52

Orientujecie się do kiedy ważna jest Beta 6?

Gdzieś miałem napisane, że do 18-tego.

#2543 grzesj

grzesj
  • 189 postów
  • SkądSieradz

Napisano 13 września 2013 - 06:57

a ja powiem tak.. wrzcilem 7 i strasznie mi cięło nawet wrzucilem tu zdjecie jak mi przycinało ekran blokowania... wyczysciłem fona do zera... i teraz wszystko smiga tak jak powinno nic nie tnie nawet przy zmianie tapet.. nie wiem moze jestem mało wymagajacy ale jak to poeta mowił: "podobuje mnie sie to"

mowa o ip 4 moze jedynie co doskwiera to mała przezroczystosc ale idzie z tym zyc...

Czyli co, zrobiłeś full restore (DFU?) i telefon na nowo aktywowałeś i wgrałeś aplikacje?

#2544 extor

extor
  • 318 postów
  • SkądWrocław, PL

Napisano 13 września 2013 - 07:14

U mnie z bateria lepiej. Wczoraj dosc intensywnie uzywalem telefonu i bateria padla o 21 tak wiec jest na + w porownaniu do 6.1.3 gdzie pewnie bylo by to kolo 18-19.

#2545 schreder

schreder
  • 201 postów
  • SkądOlsztyn

Napisano 13 września 2013 - 07:37

Hej

Czy to normalne ze zużycie bateri na ios7 jest większe niż na ios 6 zużywa jej szacunkowo 1.5-2x szybciej? Iphone 5

Wgrałeś mniej niż 24 godziny temu i już oceniasz jak Ci bateria trzyma, zgadłem? Dajcie temu telefonowi chociaż te trzy pełne ładowania.

#2546 blazejchwiecko

blazejchwiecko
  • 45 postów
  • SkądKraków, Poland

Napisano 13 września 2013 - 08:23

Wgrałem GM 11 września i od kilku dni testuję na iPadzie 3 i iPhonie 4S. Nie rozumiem tych wszystkich krzyków, jęków i oskarżeń pod adresem lagów i zwolnień. Ostatnie kilka dni naprawdę intensywnie sprawdzam iOS 7 i zawiesił mi się raz, podczas zmiany tapety na iPadzie... Cały system nabierze jeszcze prędkości przy pojawieniu się nowszych wersji, typu 7.1 lub 7.2. Jeżeli dla niektórych te wszystkie niedoróbki i powolne działania sprzętu są, aż tak rażące to chyba nie ma za bardzo przeszkód, aby wrócić do wersji 6.1.3? Mi wersja 7 pasuje, ale potrzebuję trochę czasu, żeby się przyzwyczaić do kolorów i lekko zmienionego interfejsu. Jedyna zmiana na minus, to widok katalogów na iPadzie. Rozumiem, że powstał zamysł w którym katalogi są nieograniczone, ale o ile na iPhonie 9 ikonek w folderze jest OK, to na większym ekranie 9 aplikacji na jednej stonie to dość dziwne ograniczenie.

#2547 _Artek_

_Artek_
  • 1 048 postów

Napisano 13 września 2013 - 08:27

no i to jest to czego oczekiwałem ios 7 gm działający na IP 5 równie szybko co 6.1.4(albo przynajmniej bardzo podobnie) tylko te ikonki..... ale jak zobaczyłem"plastikowe" 5c zrozumiałem o co chodzi. Niestety nawet mając telefon klasy "premium" (Np. 5s) będziemy "skazani" na kanarkowe ikonki z 5c co boli no ale mniejsza o większość :D Mam takie pytanie czy mając telefon z zainstalowanym ios 7 GM zobaczę 18 września informacje w iTunes lub przez OTA że jest dostępna aktualizacja systemu czy już dadzą sobie z tym spokój?(jak to było w przypadku ios 6?) wiem z autopsji że 18 września serwery apple będą tak obciążone że instalacja ios 7 będzie trwała wieki:D Dzięki za info

#2548 RBB

RBB
  • 1 371 postów

Napisano 13 września 2013 - 08:32

Mam takie pytanie czy mając telefon z zainstalowanym ios 7 GM zobaczę 18 września informacje w iTunes lub przez OTA że jest dostępna aktualizacja systemu czy już dadzą sobie z tym spokój?

Ale usiądź i zastanów się przez chwilę, skąd ludzie na forum mają wiedzieć czy GM to już oficjalna wersja czy jednak jeszcze coś zmienią? Według mnie będzie ten sam build, okaże się 18.

#2549 robgrab

robgrab
  • 1 384 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 13 września 2013 - 08:33

Wgrałem GM 11 września i od kilku dni testuję na iPadzie 3 i iPhonie 4S. Nie rozumiem tych wszystkich krzyków, jęków i oskarżeń pod adresem lagów i zwolnień. Ostatnie kilka dni naprawdę intensywnie sprawdzam iOS 7 i zawiesił mi się raz, podczas zmiany tapety na iPadzie... Cały system nabierze jeszcze prędkości przy pojawieniu się nowszych wersji, typu 7.1 lub 7.2. Jeżeli dla niektórych te wszystkie niedoróbki i powolne działania sprzętu są, aż tak rażące to chyba nie ma za bardzo przeszkód, aby wrócić do wersji 6.1.3?
Mi wersja 7 pasuje, ale potrzebuję trochę czasu, żeby się przyzwyczaić do kolorów i lekko zmienionego interfejsu. Jedyna zmiana na minus, to widok katalogów na iPadzie. Rozumiem, że powstał zamysł w którym katalogi są nieograniczone, ale o ile na iPhonie 9 ikonek w folderze jest OK, to na większym ekranie 9 aplikacji na jednej stonie to dość dziwne ograniczenie.

Jakbym chciał czekać, aż system nabierze prędkości i stabilności w wersji x.1 lub x.2 to bym siedział na androidzie. Od wielu lat tak skopanej GM nie było, nawet bety wcześniejszych systemów były stabilniejsze niż te GM. Apple traci jakość, to fakt. Mam jeszcze nadzieję, że 18tego wydadzą nowy build systemu(ale szanse na to są bliskie zeru).

#2550 _Artek_

_Artek_
  • 1 048 postów

Napisano 13 września 2013 - 08:35

usiądź i przeczytaj jeszcze raz mój post zapytałem w nawiasie jak to było w przypadku ios 6:) Co do prędkości naprawdę nie rozumiem narzekań tak jak napisałem na 5 działa dobrze może dlatego że 5c ma te same "bebechy" co 5 jeśli ktoś ma 4/4s ludzie po 2 czy 3 latach od wielu producentów nawet nie dostalibyście aktualizacji a wy narzekacie że jest wolniej.... pewnie jest.... takie życie...:D

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych