Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iOS 7 Beta - wrażenia, pytania i problemy

• Zamknięty Temat jest zamknięty
2838 odpowiedzi w tym temacie

#2601 MSeq

MSeq
  • 9 postów

Napisano 13 września 2013 - 17:17

Witam, Mam pytanie na ktoryms z portali napisali tak "to instal ios7 GM or ios 7 official you need to downgrade to 6.1.4 if you already have ios7 beta 6...." proszę o opinie w tym temacie i potwierdzenie czy rzeczywiście jest to konieczne ? Chodzi mi głównie o to czy jak mam teraz zainstalowany ios 7 beta 6 - to czy spokojnie 18 wrzesnia bede mogl zainstalowac wersje oficjalna poprzez itunes :) dzięki za info i pozdr M

#2602 DanyFock

DanyFock
  • 32 postów
  • SkądWrocław

Napisano 13 września 2013 - 17:32

U mnie też tak jest jednak wysyłam przerobione zdj na email i juz jest ok

No ale tak naprawdę to jest całkiem duży problem. Ja miałem kilkaset zdjęć z wakacji (z efektem), i po zgraniu do iPhoto wszystkie były normalne. Czy to jest jakiś błąd? Coś może trzeba ustawić. Bo na razie to jest bez sensu:/

#2603 Dziki_gwo

Dziki_gwo
  • 31 postów

Napisano 13 września 2013 - 17:38

W jaki sposób zainstalować ios 7 aby chodził jak najlepiej? Odtworzyć czystego na ios 6 i potem uaktualniać do ios 7? Czy robić jakoś przez DFU? Proszę o pomoc

#2604 grzesj

grzesj
  • 189 postów
  • SkądSieradz

Napisano 13 września 2013 - 17:46

Zrobiłem DFU i pełne Resotre. Na pierwszy rzut oka nic się niestety nie zmieniło, jest chyba tak samo jak przy Update. Potestuę więcej i dam znać. iP4S...

#2605 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 13 września 2013 - 17:48

Widze, ze co uzytkownik to inny telefon :D Ciekawe co Apple na to, ze kazdy telefon wyjezdzal z fabryki inny i teraz inaczej dziala :D

#2606 RBB

RBB
  • 1 371 postów

Napisano 13 września 2013 - 17:59

Zrobiłem DFU i pełne Resotre. Na pierwszy rzut oka nic się niestety nie zmieniło, jest chyba tak samo jak przy Update. Potestuę więcej i dam znać. iP4S...

A jednak czary nie zadziałały :D a kolega Michak80 obiecywał, że będzie torpeda :P
Trzeba poczekać na następnego magika, jest tu ich trochę. Najlepiej to przełożyć bebechy z czwórki, ponoć GM śmiga na nim jak na 5S :cool:

#2607 jasiecki

jasiecki
  • 4 271 postów

Napisano 13 września 2013 - 18:01

to ja pierwszy napisalem o "zerowaniu" ale u mnie pomoglo jesli kogos wprowadzilem w blad to sorkaaaaaaaa

#2608 woojtekn

woojtekn
  • 96 postów
  • SkądSosnowiec

Napisano 13 września 2013 - 18:04

W iphone 4S żeby uzyskać lepszą płynność systemu proponuje wyłączyć/włączyć kontrast w opcjach dostępność czy jak to sie tam zwie ( wróciłem do 6.1.3 ) . Belka górna jak i dolna nie jest wówczas przeźroczysta i interfejs chodzi bardziej zacnie. Czuć różnice np nie haczy wysuwanie klawiatury podczas pisania smsów co ma miejsce jeśli mamy przeźroczyste belki :) taki mały tips

#2609 michak80

michak80
  • 430 postów
  • SkądKijów ( Ukraina )

Napisano 13 września 2013 - 20:16

A jednak czary nie zadziałały :D a kolega Michak80 obiecywał, że będzie torpeda :P

proszę pokaż mi gdzie obiecywałem takie rzeczy bo nie mogę znaleźć.

#2610 Nila

Nila
  • 75 postów

Napisano 13 września 2013 - 20:25

predzej bym sie podpisal pod tym co wojtek powyzej wylapal, ja rowniez juz mam 7, jak dla mnie spoko, 1szy moment faktycznie dziwnie to wszystko wyglada, osobiscie ciut mnie urazil dolny interfejs bo jest wyzszy, ale po chwili operacji w sumie juz wpada w oko, zauwazylem ze ten system z chwila uzywania naprawde zaczyna sie podobac, juz nie mowiac jak czlowiek sprawdza te nowe opcje i naprawde niektore daja rade czego w 6.1.3 nie bylo. Glupia edycja smsow, wystarczy przesunac w lewo i juz moge usunac smsa, z pozycji pisania tez mozna w lewo wrocic, a nie tylko przyciskiem w lewym gornym rogu, juz kilka tego typu trikow zauwazylem, no i zapewne jest tego wiecej, podejrzewam ze duzo tez opcji wyjdzie w "praniu" tak jak sobie przypomne moja przygode na poczatku z iphonem :) Dobra ale ja przejde do mojego pytania, wrzucilem dzis to iOS7, mam geveya ultra S, wszystko smiga, wiem ze na winde nie ma jeszcze itunes 11, i przez to nie moge sobie wgrac kopi zapasowej, a musze ja wgrac :P niechce mi sie czekac do ktoregos tam wrzesnia az zrobia 11.1 na winde, abym mogl schynchronizowac iphone'a. Kopie zgralem sobie na pena, jestem wlasnie w pracy, mam tu maca, i myslalem ze tu sobie itunes zaaktualizuje bo gdzies tam wyczytalem ze na mac jest, a tu sie okazalo ze tylko dla developerow, i tu moje pytanie czy jestem wstanie jakos wgrac ta kopie badz zaaktualizowac sobie tutaj itunes? Wifi iCloud w domu nie dziala bo zapomnialem ze mam kopie tylko z kabla.. :( tu zarypalem przyznaje sie. Mam wszystko ze soba myslalem ze ta kopie z windy zrzuce tu na maca, itunes zaaktualizuje, i wgram do swojej 4eski ;p Prosze wymyslcie mi cos bo mam iOS7 ale bez wszystkiego :D a nie bede na pewno na nowo wszystkiego robil ;p tam bylo dopieszczone :P

#2611 oli44

oli44
  • 197 postów

Napisano 13 września 2013 - 21:24

Mam zainstalowaną wersje ios 7 GM, powiedzcie mi, czy 18 będzie dla mnie dostępna jakaś aktualizacja? Czy to co mam to już ostateczna wersja? Nie bluzgajcie mnie odrazu, jestem świeżym użytkownikiem ip. Swoją drogą trochę jestem załamany działaniem ios 7 na ip4..

#2612 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 13 września 2013 - 21:30

GM to ta sama wersja, która będzie dostępna 18 września. Nie będzie nowej aktualizacji. Będziesz musiał poczekać na iOS 7.01 o ile taki wyjdzie.

#2613 oli44

oli44
  • 197 postów

Napisano 13 września 2013 - 21:31

A jest to możliwe, żeby GM ten co mam, różnił się od tego co wyjdzie 18? Bo nie wiem czy nie lepiej wrócić do 6.1.3 i jak Bóg nakazał zrobić aktualizacje z itunsa?

#2614 Nila

Nila
  • 75 postów

Napisano 13 września 2013 - 21:41

A mi ktos odpowie? Da sie cos zrobic czy musze czekac na uptade itunes?

- - - Połączono posty - - -

jakis developer nie udostepnilby? :D
Ale lipa miec kopie swoja i nie moc jej wgrac, kiedy itunes 11.1 moze byc do pobrania dla wszystkich jak myslicie?

#2615 RBB

RBB
  • 1 371 postów

Napisano 13 września 2013 - 21:48

Swoją drogą trochę jestem załamany działaniem ios 7 na ip4..

Musisz prosić o pomoc kolegę Zubel. U niego 7 śmiga lepiej niż 6.1.3 na iP4, musi mieć jakiś czarodziejski trik albo telefon ma po tuningu :D u innych, w tym u mnie, laguje. Zapytaj go, może zdradzi Ci sekret.

#2616 grzesj

grzesj
  • 189 postów
  • SkądSieradz

Napisano 13 września 2013 - 21:55

Niestety, jest dokładnie tak jak było po Update (w sensie po zrobieniu pełnego Restore, celem "poprawy"). SMS, wysunięta klawka, Safari - są paskudne lagi w animacji - inne animacje całkiem nieźle wyglądają - myślę, że to kwestia 7.x.x: naprawi wiele rzeczy (hope so). Ale nie tego się spodziewałem po 4S :/

#2617 grzes_l

grzes_l
  • 3 397 postów
  • SkądGdynia

Napisano 14 września 2013 - 01:00

Musisz prosić o pomoc kolegę Zubel. U niego 7 śmiga lepiej niż 6.1.3 na iP4, musi mieć jakiś czarodziejski trik albo telefon ma po tuningu :D u innych, w tym u mnie, laguje. Zapytaj go, może zdradzi Ci sekret.

Możesz już wyhamować?
Umiar świadczy również o kulturze. Naprawdę człowiek rozumny potrafi wyczuć moment kiedy zaczyna być męczący. Mam nadzieję, że moderacja Cię nagrodzi za śmiecenie.

#2618 woojtekn

woojtekn
  • 96 postów
  • SkądSosnowiec

Napisano 14 września 2013 - 01:01

Niestety, jest dokładnie tak jak było po Update (w sensie po zrobieniu pełnego Restore, celem "poprawy"). SMS, wysunięta klawka, Safari - są paskudne lagi w animacji - inne animacje całkiem nieźle wyglądają - myślę, że to kwestia 7.x.x: naprawi wiele rzeczy (hope so). Ale nie tego się spodziewałem po 4S :/

Ustawienia -> dostępność -> zmień opcję dotyczącą KONTRASTu. Po tym zabiegu animacje stają się o wiele wiele płynniejsze.

#2619 Nila

Nila
  • 75 postów

Napisano 14 września 2013 - 06:59

Ja tam jestem zadowolony na swojej 4s, to kiedy mozna sie spodziewac uptade itunes aby moc synchronizowac tel?

#2620 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 14 września 2013 - 07:21

Pewnie po premierze iOS 7 czy to nie jest logiczne ?-.-? Ten wątek to jeden wielki śmietnik przez takie debilne pytania i pseudo devow z MyA...

#2621 sebastian.4s

sebastian.4s
  • 101 postów

Napisano 14 września 2013 - 07:46

Witam. Czytałem w internecie oraz widziałem na YouTube, że w iOS 7 jest dostępny zoom w trakcie nagrywania filmów. Niestety w 4S nie działa mi ta funkcja. Czy ona jest tylko dostępna od iPhone 5 i w górę? Z góry dziękuję za informację

#2622 rudi40

rudi40
  • 247 postów

Napisano 14 września 2013 - 07:59

Dobra. Wróciłem do ios 6.1.3 bo na ios7 nie mogłem wgrac sobie rzeczy przez itunes. Jednak sporą większość racji mają ludzie, którzy piszą, że ios7 muli. Ios7 w porównaniu do ios6 świeżego muli dość mocno. Ios6 to rakieta, z ios7 czuć że telefon się męczy. pozdro

#2623 grzesj

grzesj
  • 189 postów
  • SkądSieradz

Napisano 14 września 2013 - 08:00

Ustawienia -> dostępność -> zmień opcję dotyczącą KONTRASTu. Po tym zabiegu animacje stają się o wiele wiele płynniejsze.

No nie wierzę! Faktycznie po włączeniu jest o NIEBO lepiej! Wreszcie nie laguje :D

#2624 zubel

zubel
  • 1 194 postów
  • SkądWodzisław Śląski / Opole / Katowice

Napisano 14 września 2013 - 08:38

Masz swój czarodziejski trik:

#2625 RBB

RBB
  • 1 371 postów

Napisano 14 września 2013 - 09:04

Zubel powiedz proszę, że żartujesz. Nie ma absolutnie żadnej różnicy pomiędzy włączonym a wyłączonym kontrastem. Ciekaw jestem czy to będą jakieś zbiorowe halucynacje czy skończy się tylko na tych kilku osobach, które im uległy :)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych