Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Cookoo watch- wszystko na temat zegarka

• Please log in to reply
150 replies to this topic

#101 Sami_1

Sami_1
  • 80 posts

Posted 07 January 2014 - 14:53

Witam, Od paru dni mój zegarek miga jak wściekły (wszystkie możliwe ikony). Niby jest połączony z iP5 ale jakoś nie działa (choć iPhone pokazuje, że jest wszystko OK). Czy komuś się coś takiego przytrafiło? HELP! :) PS Dodam tylko, że wszystko działało i nic nie zmieniałem...

#102 iMy

iMy
  • 48 posts

Posted 11 January 2014 - 00:48

COOKOO watch

Dostałem srebrny zegarek cookoo pod choinkę. Niestety egzemplarz był ze starej dystrybucji, z oprogramowaniem, którego samodzielnie nie da sie zaktualizować.
Szczegóły o aktualizacji zegarka są na stronach producenta: https://connectedevi...vice-experience
Kontaktowałem się z supportem connecedevice, i tylko dostałem info z linkiem oraz informację, że mogę wysłać zegarek do aktualizacji, ale nie podali nawet adresu.
Zadzwoniłem do serwisu dystrybutora zegarków cookoo na Polskę "alstor sp. j.", i tu bardzo pozytywne zaskoczenie, bo wymieniono mi zegarek na nowy, z najnowszej dystrybucji - za darmo. Jestem naprawdę pod dużym i pozytywnym wrażeniem, bo przedstawiciel serwisu Alstor umówił się ze mną w Siedzibie Alstor, i na miejscu wymienił zegarek, oraz uczestniczył z zaangażowaniem w całym wydarzeniu. Jestem również wdzięczny Przedstawicielce Alstor, która zgodnie z wewnętrznymi procedurami sprawnie przygotowała dokumenty potwierdzające wymianę zegarka.

Sparowałem nowe cookoowatch z moim iPhone 5s. Aplikacja COOKOOLife, wyświetliła informację o dostępnej aktualizacji dla zegarka, i postępując zgodnie z wyświetlaną instrukcją, zaktualizowałem z sukcesem zegarek cookoo, do wersji software 01_04_0009

Teraz wszystko działa tak jak powinno ;)

- - - Połączono posty - - -

Paniowie, czy zegarek w tej chwili powiadamia o mailach i smsach ?

Tak, powiadamia o SMS, mailach, itd. W przypadku powiadamiania o mailu, trzeba zastosować instrukcje dostępne: https://connectedevi...endesk.com/home

#103 iMy

iMy
  • 48 posts

Posted 16 January 2014 - 20:46

Connectedevice udostępnił w App Store nową aplikację o nazwie CONNECTED WATCH do obsługi łączności iOS7 z zegarkami COOKOO oraz zapowiadanymi dwoma modelami COGITO. Przetestowałem z moim cookoo watch i działa bezbłędnie ;) - aplikacja COOKOOLife już nie jest potrzebna :)

[QUOTE=iMy;2243742]Dostałem srebrny zegarek cookoo pod choinkę. Niestety egzemplarz był ze starej dystrybucji, z oprogramowaniem, którego samodzielnie nie da sie zaktualizować.
Szczegóły o aktualizacji zegarka są na stronach producenta: https://connectedevi...vice-experience
Kontaktowałem się z supportem connecedevice, i tylko dostałem info z linkiem oraz informację, że mogę wysłać zegarek do aktualizacji, ale nie podali nawet adresu.
Zadzwoniłem do serwisu dystrybutora zegarków cookoo na Polskę "alstor sp. j.", i tu bardzo pozytywne zaskoczenie, bo wymieniono mi zegarek na nowy, z najnowszej dystrybucji - za darmo. Jestem naprawdę pod dużym i pozytywnym wrażeniem, bo przedstawiciel serwisu Alstor umówił się ze mną w Siedzibie Alstor, i na miejscu wymienił zegarek, oraz uczestniczył z zaangażowaniem w całym wydarzeniu. Jestem również wdzięczny Przedstawicielce Alstor, która zgodnie z wewnętrznymi procedurami sprawnie przygotowała dokumenty potwierdzające wymianę zegarka.

Muszę dodać że wymiana zegarka nastąpiła po przedstawieniu paragonu, oraz zwrotu zegarka z pudełkiem i jego zawartością - pudełko posiadało naklejki świadczące, że zegarek został kupiony w Polskiej dystrybucji firmy alstor sp. j.

Sparowałem nowe cookoowatch z moim iPhone 5s. Aplikacja COOKOOLife, wyświetliła informację o dostępnej aktualizacji dla zegarka, i postępując zgodnie z wyświetlaną instrukcją, zaktualizowałem z sukcesem zegarek cookoo, do wersji software 01_04_0009

Teraz wszystko działa tak jak powinno ;)

#104 Shrek

Shrek
  • 1329 posts

Posted 17 January 2014 - 10:50

Jak sprawdzić kupując dzisiaj w Cortlandzie czy jest to z najnowszej dystrybucji czy ze starej? Zeby nie utopić sie z brakiem aktualizacji ...

#105 Paf

Paf
  • 8094 posts

Posted 17 January 2014 - 18:58

Zapytać sprzedawcę ?

#106 iMy

iMy
  • 48 posts

Posted 17 January 2014 - 20:56

Nie do końca, sprzedawca generalnie nie musi wiedzieć jakie oprogramowanie jest w zegarku.
Gdybym dziś miał kupić cookoo, to kupiłbym bezpośrednio u dystrybutora: Cookoo watch zegarek - sklep.icorner.pl

#107 Shrek

Shrek
  • 1329 posts

Posted 17 January 2014 - 22:10

Wszystko już jest opanowane, w Cortland Poznań mam dobry kontakt i polecam, Zamówiony jest z najnowszej dystrybucji na poniedziałek, bo te co są na magazynie, na 100% są ze starej i będą je odsyłać i nikt nie wciska kitu. Korzystam od lat z ich wszystkich usług i sprzętu, nie zawiodłem się ani raz, mam cały sprzęt od nich i serwis w jeden dzień większość ogarnięta, cokolwiek by mi się nie zdarzyło, tak się buduje zaufanie i przywiązanie klienta.

#108 iMy

iMy
  • 48 posts

Posted 20 January 2014 - 21:40

Shrek, i jak odebrałeś ?

#109 Shrek

Shrek
  • 1329 posts

Posted 20 January 2014 - 21:47

Odebrałem, zaktualizowałem, działa każdy detal i jest OK. Szału nie ma, ale w czasie oczekiwania na coś sensownego jak iWatch może? Mam młodego następcę w domu już na niego, bedzie miał prezent, więc luzik :)

#110 iMy

iMy
  • 48 posts

Posted 21 January 2014 - 00:14

To gratuluję. Ja mam świra na punkcie gadgetów. W Cookoo brakuje mi wyświetlacza kto dzwoni, albo treści przypomnienia z kalendarza, czy treści SMS, możliwości zakończenia nadchodzącego połączenia. Ale te rozwiązania ma dostarczyć Cogito Original, a jak będzie działał tak stabilnie jak cookoo, to dopiero ewentualnie iWatch od Apple będzie następny. Zamówiony już cogito watch, ma zostać wysłany do mnie dopiero w połowie marca...

#111 Shrek

Shrek
  • 1329 posts

Posted 21 January 2014 - 00:39

Poczekam właśnie, aż będzie dostępny u nas normalnie, bo jest ładny, a ja mam niezły zakręt na pkt zegarków, więc na pewno kolejny będzie w kolekcji, a CooKoo dla syna już przeznaczony, wiadomo :) Ważne, że działa, w normalny świetle trochę lipa z widocznością, ale przy sztucznym i wieczorem, czy w nocy, jest ok. Ogólnie idzie w fajnym kierunku, jak nasze „japko“ wypuści już jakiś wypas, to będzie dopiero fajnie :)

#112 Berike

Berike
  • 256 posts

Posted 06 May 2014 - 17:32

słuchajcie własnie kupiłem sovie CooKoo watch i ogólnie mi się podoba. Natomiast jak mogę ustawić możliwość Upuść Pinezkę albo zaloguj do facebooka za pomocą klawisza Command? w aplikacji CooKoo life na iPhone mam możliwość do tego guzika przypisać tylko Find My iPhone. Może ktoś pomóc?

#113 Berike

Berike
  • 256 posts

Posted 06 May 2014 - 20:18

Szkoda, że nie można edytować posta, ale dopiszę kika pytań które mnie nurtują a mianowicie: 1. dostaje wciąż non stop powiadomienia, że przyszła do mnie wiadomość na Facebook, mimo iż nic nie przyszło, wykasowałem wszystkie Facbook Message na samym portalu ale to nic nie dało. Co chwila powiadomienie, że nowa wiadomość. 2. W CooKoo Life nie mogę ustawić funkcjonalności klawisza Command innej niż Find My iPhone albo sterowanie muzyką. Jak ustawić pinezki na mapie? i logowanie do Facebooka 3. Konta pocztowe i powiadomienia działają, jednakże mam konto pocztowe na własnym serwerze wykorzystujący POP3 a nie IMAP. Cookoo Life chce abym podał mu imap a tego nie mam. Można to jakoś zmienić na POP3? 4. Powiadomienie SMS działa. (to tylko informacyjnie) Poza tym zegarek fajnie wykonany i może się podobać. Wkurza mnie natomiast brak możliwość upuszczania pinesek bo to akurat mi potrzebne jest. Jeśli ktoś wie jak sobie z tym poradzić będę bardzo wdzięczny!

#114 iMy

iMy
  • 48 posts

Posted 06 May 2014 - 21:09

Zaproponuję Ci poczytać podpowiedzi od supportu ConnecteDevice: https://connectedevi...ns-of-my-watch-

https://connectedevi...OKOO-Keyfob-FAQ

#115 Berike

Berike
  • 256 posts

Posted 06 May 2014 - 23:20

Czytałem to i konia z rzędem temu kto pokaże mi ten przycisk "More" w ustawieniach CooKoo Life

#116 ilicz911

ilicz911
  • 64 posts
  • SkądUstroń

Posted 07 May 2014 - 00:47

Bateria szybko spada przy używaniu zegarka ?

#117 Berike

Berike
  • 256 posts

Posted 07 May 2014 - 07:27

Nie zauważyłem jakiejś drastycznej zmiany prawdę powiedziawszy. Naprowadzi mnie ktoś jak z robić za pomocą przycisku command na zegarku upuszczanie pinezki? Ja nie widze w aplikacji cooKoo Life przycisku "more" w ustawieniach, dostaje rownież co chwila z Facebooka dostaję info że mam Facebook Message mimo iż nie dostaje nic na FB.

#118 telefan22

telefan22
  • 42 posts

Posted 06 June 2014 - 21:16

Czyli reasumując mam cookoo z softem 01010004 i updatowac nie mogę, żeby działał na iOS 7. Coś mogę zrobić jeśli nie mam już paragonu? Zegarek do kosza?

#119 IRLvr

IRLvr
  • 87 posts
  • SkądKrk

Posted 13 June 2014 - 10:59

Czyli reasumując mam cookoo z softem 01010004 i updatowac nie mogę, żeby działał na iOS 7.
Coś mogę zrobić jeśli nie mam już paragonu?
Zegarek do kosza?

Kontaktowalem sie z supportem cookoo i jesli nie wybulisz $20/€20 zeby odeslac im zegarek zeby wgrali nowy soft mozesz go sobie wyrzucic bo tak jak moj z iOS7 wspolpracowac nie chce prawie wcale... ZDZIERSTWO! Laskawie zaoferowali mi tez znizke 50% jesli kupilbym nowy zegarek ale to ostatnia rzecz ktora mam ochote teraz zrobic.

#120 Paf

Paf
  • 8094 posts

Posted 13 June 2014 - 13:53

Czyli jednak warto czeka na Razer Nabu a nie inwestować w ten syf.

#121 chudy666

chudy666
  • 16 posts

Posted 29 June 2014 - 15:09

Witam. Zastanawiam sie nad zakupem tego zegarka , mowa tutaj oczywiście o nowej produkcji , poczytałem trochę temat i nasuwa mi sie kilka pytań 1. Jakiego programowania używać bo wymienione zostało kilka 2. Czy bateria w iphonie dużo traci na wydajności 3. Czy zasięg został zwiększony aby zegarek sie nie rozłączał. 4. Żałujecie zakupu ? Pozdrawiam.

#122 Paf

Paf
  • 8094 posts

Posted 29 June 2014 - 15:11

Też rozważałem zakup ale po 2h zabawy nadal czekam na Nabu od razera.

#123 chudy666

chudy666
  • 16 posts

Posted 29 June 2014 - 15:39

Nabu wygląda na zabawkę bardziej co szybko pęknie , poza tym nie jestem zwolennikiem sprzętu razera. Ten zegarek wygląda na normalny plus ma dodatkowe funkcję , które sie przydadzą , ale żeby to jeszcze działało dosyć sprawnie.

#124 skc

skc
  • 925 posts

Posted 29 June 2014 - 21:40

Nabu wygląda na zabawkę bardziej co szybko pęknie , poza tym nie jestem zwolennikiem sprzętu razera.
Ten zegarek wygląda na normalny plus ma dodatkowe funkcję , które sie przydadzą , ale żeby to jeszcze działało dosyć sprawnie.

Ten zegarek nie jest normalny. To zabawka. Same problemy z tym. Od dwóch lat, leży u mnie w szufladzie. Chętnie sprzedam za jakaś symboliczna kwotę :D

#125 zakino

zakino

• 10510 posts

Posted 29 June 2014 - 21:42

Ten zegarek nie jest normalny. To zabawka. Same problemy z tym. Od dwóch lat, leży u mnie w szufladzie. Chętnie sprzedam za jakaś symboliczna kwotę :D

0,99 zł :D biorę (haha)

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users