Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Cookoo watch- wszystko na temat zegarka

• Please log in to reply
150 replies to this topic

#126 chudy666

chudy666
  • 16 posts

Posted 29 June 2014 - 22:42

Ten zegarek nie jest normalny. To zabawka. Same problemy z tym. Od dwóch lat, leży u mnie w szufladzie. Chętnie sprzedam za jakaś symboliczna kwotę :D

Może bym kupił , ale jak czytałem teraz wyszła nowe seria tych zegarków z nowym oprogramowaniem , a ty pewnie masz jeszcze ze starym i dlatego ma ograniczone funkcje.

#127 skc

skc
  • 925 posts

Posted 29 June 2014 - 23:35

0,99 zł :D biorę (haha)

Jest Twój.

Może bym kupił , ale jak czytałem teraz wyszła nowe seria tych zegarków z nowym oprogramowaniem , a ty pewnie masz jeszcze ze starym i dlatego ma ograniczone funkcje.

Z nowym czy starym oprogramowaniem, odradzam zakupy u tego producenta.

#128 Hans

Hans
  • 277 posts
  • SkądGdańsk

Posted 16 October 2014 - 09:38

Od pojawienia się iOS 7 Apple wprowadziło dodatkowe ograniczenia dot. połączeń Bluetooth w związku z tym w tej chwili na iOS-sie 7.1.2 nie da się programować przycisków dodatkowych. Jest tylko dostępna funkcja Find iPhone :( inne zostały zablokowane. Nie ma możliwości opuszczenia pinezki na FB (w miejscu w którym się było). Problem poczty ta dzień dzisiejszy jest nierozwiązany przez program Connected oraz Cookoo Life. Program nie wykrywa serwerów pop3. Całkiem możliwe, że funkcje BT odblokują się po wykonaniu Jailbreaka. Osobiście jeszcze tego nie zrobiłem. Z drugiej strony pojawia się odświeżona wersja zegarka ''Cookoo 2'', dodano wyświetlanie godziny i daty w formie cyfrowej i odświeżono wygląd koperty zegarka dodając wartości dziesiętne do godziny. Aktualna cena w USA 149$.

#129 Hans

Hans
  • 277 posts
  • SkądGdańsk

Posted 17 October 2014 - 10:12

...po kontakcie z "ConnecteDevice" dowiedziałem się, że dodatkowe funkcje (programowanie przycisku) zostały wyłączone tymczasowo z powodu zbyt dużego poboru prądu. Pracują nad tym i niedługo pojawi się rozwiązanie w postaci nowego oprogramowania. Czyli każdy swoje.

#130 zakino

zakino

• 10510 posts

Posted 18 October 2014 - 11:10

Czyli dobrze, że sprzedałem...

#131 Stanley Marsh

Stanley Marsh
  • 1355 posts
  • SkądSouth Park, CO

Posted 18 October 2014 - 11:18

Nie kupujcie tego wynalazku. Miałem. Krótko. Powiadomienia działaja. Szczególnie często to, że zegarek utracił kontakt z telefonem. Inne- zdecydowanie rzadziej.

#132 Tomek28ST

Tomek28ST
  • 168 posts
  • SkądGorzów Wlkp., PL

Posted 17 December 2014 - 01:03

Działa ten zegarek z systemem iOS 8.1.1? Dajcie znać bo jutro chcę zamówić na prezent :)

#133 Manohi

Manohi
  • 77 posts
  • SkądWrocław

Posted 18 December 2014 - 08:37

A ja poważnie zastanawiam się nad zakupem Cookoo 2, bo wnioskuję, że użytkowo nie różni się kompletnie niczym od Cogito Classic (te same powiadomienia, ta sama aplikacja tylko wskazówka sekundnika dorzucona ;) ) Tylko nigdzie nie mogę znaleźć polskiego użytkownika, który podzieliłby się wrażeniami z dwójki... Ktoś coś?

#134 Tomek28ST

Tomek28ST
  • 168 posts
  • SkądGorzów Wlkp., PL

Posted 18 December 2014 - 15:59

A ja poważnie zastanawiam się nad zakupem Cookoo 2, bo wnioskuję, że użytkowo nie różni się kompletnie niczym od Cogito Classic (te same powiadomienia, ta sama aplikacja tylko wskazówka sekundnika dorzucona ;) ) Tylko nigdzie nie mogę znaleźć polskiego użytkownika, który podzieliłby się wrażeniami z dwójki... Ktoś coś?

Gdzie można kupić w PL wersję dwa?

#135 Manohi

Manohi
  • 77 posts
  • SkądWrocław

Posted 18 December 2014 - 16:03

Z tego co wiem to nie można, chcę wziąć z Ebay.

#136 Tomek28ST

Tomek28ST
  • 168 posts
  • SkądGorzów Wlkp., PL

Posted 18 December 2014 - 16:07

To jak kupisz to daj znać :). Może sam się skuszę na Cookoo 2 lub Cogito. Nie ukrywam, że mi się podobają oba modele.

#137 zakino

zakino

• 10510 posts

Posted 19 December 2014 - 23:32

Weź cogito ;)

NIE pomagam przez PW. Mogę co najwyżej pogawędzić.

Follow me on Instagram jacobswitek
Follow me on Twitter zakino4

#138 Manohi

Manohi
  • 77 posts
  • SkądWrocław

Posted 20 December 2014 - 11:54

Weź cogito ;)

Dlaczego?

#139 Manohi

Manohi
  • 77 posts
  • SkądWrocław

Posted 25 December 2014 - 19:35

Dzisiaj zamówiłem Cookoo 2. Jak dojdzie (2 - 3 tygodnie) wrzucę jakąś krótką recenzję

#140 Kuras77

Kuras77
  • 191 posts

Posted 01 January 2015 - 23:29

Ja mam Cogito Classic od wczoraj i generalnie jestem zadowolony ale irytuje mnie fakt, że non stop mam 6 powiadomień typu "social" i za cholerę nie wiem skąd one się wzięły bo nie mam żadnych cyferek na ikonach w iPhone. Reszta działa bardzo dobrze - jedynie wyłączyłem alarm o oddaleniu się od telefonu bo wystarczyło, że poszedłem do kuchni a już był pisk ;)

Dla tych którzy nie wiedzą a myślą o zakupie zegarka mała przestroga przed okazjami na Allegro:

http://www.alstor.pl...cogito-classic/

Edited by Kuras77, 01 January 2015 - 23:33.

Komputer: Mac Mini i7 late 2012, 10GB RAM, SSD 256GB, HDD 1TB + Apple Keyboard/Magic Mouse Telefon: iPhone 5S 32 GB Odtwarzacz: iPod Classic 120GB Monitor: Dell U2412M 24" 1920x1200 miniDP

#141 Manohi

Manohi
  • 77 posts
  • SkądWrocław

Posted 26 January 2015 - 08:51

No i, za przeproszeniem, d... Po miesiącu oczekiwania na zegarek, firma z Hongkongu mi napisała, że bardzo sorry ale  koszta wysyłki jednak okazały się za duże i nie mogą mi wysłać zegarka (w ofercie było, że darmowa przesyłka). Powinienem się z nimi kłócić, ale pewnie i tak by nic z tego nie wyszło. Dobrze, że przynajmniej kasę zwrócili bez problemu... Więc chyba jednak skończy się na Cogito Classic :P 

#142 Tomek28ST

Tomek28ST
  • 168 posts
  • SkądGorzów Wlkp., PL

Posted 26 January 2015 - 14:21

Ja odpuszczam zakup Cogito i zaczekam na One Touch Watch (wygląd bardzo fajny). Akualnie używam Chronos Eco.

#143 wojtekbyd

wojtekbyd
  • 4 posts

Posted 28 January 2015 - 19:38

Witam od paru dni jestem szczesliwy posoadaczem zegarka cookoo w wersji czarnej

Jezeli macie pytania to temat jest

Zegarek jest naprawde elegancki jak i sportowy smialo mozna go brac do garnituru jak i sportowych ciuchow

- - - Połączono posty - - -

Caly zestaw zrobiony jest naprawde doskonale......samo pudelko jest przemyslane jak i sam zegarek,to pierwszy model ktory nie ma ekranu lcd tylko normalne wskazowki,i teorytycznie ma wytrzymac 1 rok-connection jak i 3 lata wskazoweczki,

Co sadzicie o takiej nowosci ?
Ktos planuje zakup ?

Witam

Jest to stary temet i nie wiem czy jest szansa na odpowiedz. Otóż zakupiłem ten zegarek i uważam że jest porażką na maxa. Korzystam z apki cookoo lite bo tylko na tej apce w miare działa ale w miare to znaczy że działa tylko funkcja połączenia. Zegarek co chwile sie rozłącza i ponownie należy przejść proces sparowania.

#144 Manohi

Manohi
  • 77 posts
  • SkądWrocław

Posted 28 January 2015 - 20:20

Witam

Jest to stary temet i nie wiem czy jest szansa na odpowiedz. Otóż zakupiłem ten zegarek i uważam że jest porażką na maxa. Korzystam z apki cookoo lite bo tylko na tej apce w miare działa ale w miare to znaczy że działa tylko funkcja połączenia. Zegarek co chwile sie rozłącza i ponownie należy przejść proces sparowania.

A próbowałeś  aplikacją connected watch? którą wersję zegarka masz? pierwszą czy drugą?

#145 Ch0ChLiK

Ch0ChLiK
  • 71 posts
  • SkądInąd UK

Posted 22 March 2015 - 08:09

Witam wszystkich jako świeżak na tym forum ;)

Nie znalazłem jeszcze zegarka tak dobrego jak stary, poczciwy Sony Ericsson MBW-150 Music Ediition, którego używałem chyba 6 lat. Jedyny jego ból to ładowanie baterii co tydzień i wysiadanie/blaknięcie ekranu oled po pół roku używania. Po zmianie telefonu Sony Ericssona na iPhone trzeba było znaleźć i kompatybilny zegarek ;)

w chwili obecnej posiadam zarówno Cookoo 1 jak i Cookoo 2.

Pierwszą wersję kupiłem bardzo wcześnie, prawie jako prototyp. Nie ma niestety możliwości aktualizacji firmware, nowsze ponoć mają więc może nie są tak zawalone bugami.

Typowe problemy jak większość użytkowników - brak powiadomień lub ich samoistne znikanie, rozłączanie się, bardzo słaby zasięg (np telefon w lewej kieszeni spodni a zegarek na prawej ręce, nawet nie pół metra w linii prostej). Brak powiadomień o sms, mailach do chwili obecnej.

Żelowy pasek był fajny przez pół roku, potem standardowo pękał tu i ówdzie. Sprawę załatwił parciany pasek z którejś edycji Timex'a.

Większość czasu używany był jako zwykły analog bez połączenia po BT bo ileż można razy dziennie go parować. Poza tym ciągłe rozłączanie i łączenie odbijało się dość mocno na baterii iPhone 5.

Niedawno sprawiłem sobie Cookoo 2 (khaki). Parciany pasek od razu był w komplecie więc ten problem z głowy. I to taki solidnie gruby, jakieś 2mm - zszyte ze sobą dwie warstwy. Druga wersja nie współpracuje już w pełni z aplikacją Cookoo Life tylko Connected Watch. Ogólnie sporo pozytywnych zmian.

Przy pierwszym połączeniu od razu aktualizacja firmware.

Sam zegarek został wzbogacony o dodatkowy ekran, tudzież miejsce, w górnej części blatu w którym wyświetla się numer dzwoniącego lub jego nazwa z kontaktu. W tym samym miejscu można przeczytać także treść otrzymanego smsa (!) co jest świetnym bajerem tam gdzie z telefonu korzystać nie można. Widnieje też tam godzina (12 lub 24) oraz miesiąc-dzień w takim niestety niezmienialnym formacie. Przy aktualizacji pokazywało tam progres a przy baterii w telefonie <20% pokazuje ile dokładnie procent nam jeszcze zostało.

Problemy z zasięgiem/połączeniem zniknęły. Spokojnie można oddalić się na otwartej przestrzeni o jakieś 20m bez rozłączania się. Nie ma też problemów z samoistnym wywalaniem komunikatu 'disconnected' (no raz się zdarzyło ale podejrzewam, że to wina telefonu po jailbreak'u bo po respring'u wszystko wróciło do normy). 

Zegarek wyświetla komunikaty:

o połączeniach - przychodzących/nieodebranych (ikona + ekran z numerem),

notatki z kalendarza (ikona),

smsy (ikona + ekran),

powiadomienia z facebook'a (ikona),

gier czy aplikacji (z centrum powiadomień - ikona),

o niskim stanie baterii (odlicza od 20% w dół - ikona i ekran).

Powiadomień o mailach nie sprawdzałem, wyłączyłem automatyczne odświeżanie poczty. Sprawdzę jakby komuś bardzo zależało.

Dodano też jakieś funkcje związane z krokomierzem/aktywnością ale z takich pierdół nie korzystam. Zanim wyłączyłem w aplikacji, jako jedna z funkcji pokazywało się chyba ile kroków zrobiłem w danym dniu. 

Funkcje/powiadomienia można przełączać w prawo-lewo dwoma dolnymi przyciskami. 

Przycisk funkcyjny (command) lub jego kombinacja z innymi przyciskami dalej nie działa z facebookiem czy mapami - upuszczanie pinezki czy meldowanie się. Można jedynie ustawić wywoływanie telefonu.

Zegarek współpracuje u mnie z iPhone 6. Średnio licząc zużycie baterii zwiększyło się o jakieś 10-15%. Tak czy siak telefon dalej wytrzymuje 1,5dnia przy włączonym bt/wifi/internecie 3G/funkcjach lokalizacji więc tragedii nie ma.

Ogólnie polecam wszystkim, którzy nie mają zamiaru ładować zegarka codziennie. a chcą mieć nieco 'sprytniejszy' zegarek analogowy ;)

w razie jakichś pytań, chętnie odpowiem

Pozdrawiam!

#146 jasiecki

jasiecki
  • 4271 posts

Posted 22 March 2015 - 10:46

wyswietlaja sie dane dzwoniacego jesli w nazwie sa polsie znaki?

Black 3gs/8 ---> Black 4s/16 ---> Black 4/16 ---> White 4s/16 ---> White 5/32 ---> Sliver 5s/64 -->Sliver 6 PLUS/16 ---> Sliver 6s/16 --> Rose gold 6s/64 ---> Black mat 7/128 ---> Black X/64  --> Black 12/128

#147 Ch0ChLiK

Ch0ChLiK
  • 71 posts
  • SkądInąd UK

Posted 22 March 2015 - 16:31

wyswietlaja sie dane dzwoniacego jesli w nazwie sa polsie znaki?

Po kilku testach stwierdzam, że nie wyświetla się w ogóle nazwa kontaktu gdy są w niej polskie znaki. Jest tylko ikona i wibracje. Po zmianie nazwy na taką bez polskich znaków działa normalnie

#148 jasiecki

jasiecki
  • 4271 posts

Posted 22 March 2015 - 20:23

1:0 dla pebble zatem

Black 3gs/8 ---> Black 4s/16 ---> Black 4/16 ---> White 4s/16 ---> White 5/32 ---> Sliver 5s/64 -->Sliver 6 PLUS/16 ---> Sliver 6s/16 --> Rose gold 6s/64 ---> Black mat 7/128 ---> Black X/64  --> Black 12/128

#149 Ch0ChLiK

Ch0ChLiK
  • 71 posts
  • SkądInąd UK

Posted 22 March 2015 - 21:42

1:0 dla pebble zatem

Co kto lubi, patrząc na czas pracy na baterii i wygląd… ;)

#150 jasiecki

jasiecki
  • 4271 posts

Posted 22 March 2015 - 22:25

dlatego rozmawiamy o funkcjonalnosci a nie o wygladzie

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users