Znaczy chodzi mi o to, żebyś się ode mnie odwalił i przestał mnie obrażać personalnie.
On Ciebie? Aha.
Idąc Twoim tokiem myślenia, dla Apple też jest już za późno na udostępnianie Mac OS X.
No nie bardzo. Apple może zmienić wpis w licencji w każdej chwili. Systemy Microsoftu są już na >90% komputerów osobistych.
Pewnie trzeba pamięci wymienić na inne, bo nie moga się dogadać z płytą.
Stawiam na to. Ale od kiedy wadliwy RAM to wina systemu? Jak wsadzisz zły RAM do Maka z OS X będzie znacznie gorzej niż na XP.
Są programiści, którzy trzymają się prawideł i sztuki programistycznej. Jednak są oni tak naprawdę kroplą w morzu.
Bzdura.
Może boli ich, że przeciętny MacUser jest zadowolony ze swojego komputera i systemu, podczas gdy oni muszą walczyć z M$...
O! O tym mowa. Większość Makowców myśli, że ma Maka i są super, cool, a reszta użytkowników PC to idioci, którzy męczą się na Windows.
Ja się nie męczyłem na Windowsie, a Maka kupiłem dlatego, że system jest ciekawy. W każdej chwili jednak mogę wrócić do Visty. I nie pisz "i dobrze, ale co mnie to obchodzi? Wracaj sobie" or sth, bo skoro ty wyrażasz takie a nie inne zdanie o tym, że Apple R0X a IBM PC SUX, to ja mówię też o moich doświadczeniach.
He he, uśmiałem sie. Ciekawski user to może sobie najwyżej pokasować trochę plików systemowych. Nad Mac OSem pracuje jednak grupa inteligentnych ludzi. Bez obrazy, ale dadzą sobie radę bez takich jak Ty A przy okazji: Wykryłeś jakiś poważny błąd w Mac OS X i zgłosiłeś to do Apple?
No to było na poziomie 13-latka.
Zachowaj te inwektywy dla siebie, OK? Nie twierdzę, że sprzęt i oprogamowanie Apple jest jedyne i prawidłowe oraz bezbłedne. Nienawidzę intela i nie mogę się przekonać do platformy intelowej. Ale i tak chodzi to o wiele lepiej niż beznajdziena Vista. Więc nie wciskaj mi kitu o piaskownicy itd. Gul Ci skacze, że użytkownicy maków sa z nich zadowoleni?
Owszem, twierdzisz, chyba, że sam sobie zaprzeczasz. A do Intela nie możesz się przekonać, bo? Bo Apple nie dopracowało swojego systemu tak, aby działał na nim tak sprawnie jak np. Windows XP? (Vista z resztą też)
Ja mam Maka i podzielam jego zdanie. Gdzie podziejesz twój "argument" o skakaniu "gula"?
Pewnie zaraz tez zostane zjechany bo MOJE jakze odmienne od niektorych zdanie mozne KOGOŚ urazić! Recę opadają.
Ręce opadają jak się czyta to co piszesz...
Hm. On ma rację. Nie wiem dlaczego miały ręce opaść, skoro to co napisał sprawdziło się.
Jestem zdeklarowanym wrogiem M$. I nie kryję się z tym
Tak. Wręcz jesteś fanbojem Apple. Dalszego bełkotu z tej linii nie zacytowałem, bo nawet nie warto. Bzdury. Dokładnym przykładem takiego fanbojstwa jest ten tekst:
"Wiesz co? Czasy gdy Mac OS X i wcześniejsze OSy były mało popularne bardzo mi odpowiadały. I to nie dlatego, że czułem się "elitą". Dlatego, że był spokój. Mniej problemow było przez "blacharzy", którzy koniecznie chcą, żeby ten system pracował na ich blachach"
Kto zabronił Billowi robić system tylko do swoich komputerów? Niech tak robią! I jak okaże się, że w takim wypadku Viśta jest lepsza niż Mac OS X to przesiąde się momentalnie. Przysięgam.
Microsoft robi świetne oprogramowanie. Możesz być pewny, że sterowniki do swojego sprzętu zrobili by takie, że wyciskałyby z niego 101% mocy. Świetnym przykładem jest optymalizacja Dashboarda na X360. A swoją drogą..
No toż przecież podano Ci jeden z najważniejszych argumentów: Gdyby Apple zezwolił innym na pisanie sterowników do tego systemu to byłby to koniec porządnego systemu operacyjnego i wyszłoby z tego Vistaścierwo.
Sam twierdzisz, że w porównaniu z optymalizacją Visty, OS X wymięka. A mnie to linczowali jak to mówiłem..
Żeby nagrać płytę DVD o 35 sekund szybciej? Zrenderować film z wakacji 1,5h szybciej? Odpalić 15 programów więcej?
No tak. Właśnie po to. Dla komfortu.
I jak mi jakiś program Apple nie będzie działał jak trzeba to będę mógł go zareklamować, a nie biegać z częściami po straganach i przypominać sobie, gdzie kupiłem kartę graficzną, a gdzie twardy dysk.
Jak Ci program Microsoftu nie będzie działał to też go zareklamujesz albo napiszesz do świetnego supportu. W czym niby problem?
A do Maków to już nie kupuje się twardych dysków, RAM czy nawet kart graficznych? lol.
Kupuje się je w tych samych sklepach co reszta ludzi.
Zainstaluj sobie na tym PeCecie tego Mac OS X. I zrób SU. Powodzenia
"Właśnie zrobiłem SU. I jakoś żyję"
On ma działać od momentu wyjęcia z kartonu. Nie lubię walczyć z durnymi sterownikami jak nie mam na to ochoty
Gdy kupuje się markowy sprzęt (z preinstalowanym systemem, jak u Apple) to tak właśnie jest.