Jaki pc dla OSXa?
Napisano 22 września 2007 - 16:45
Napisano 22 września 2007 - 16:52
No nie bardzo. Apple może zmienić wpis w licencji w każdej chwili. Systemy Microsoftu są już na >90% komputerów osobistych.
Głupszego argumentu nie mogłeś wymyślić? I co z tego, że M$ jest na wszystkich PeCetach. Od dziś M$ może produkować specjalne wersje. Co za problem? Sęk w tym, że nikt by nie kupił softu i sprzętu tej firmy. Jedyne co dobre robią to klawiatury i myszki. Aha i jeszcze Office. Dla Maka

Stawiam na to. Ale od kiedy wadliwy RAM to wina systemu? Jak wsadzisz zły RAM do Maka z OS X będzie znacznie gorzej niż na XP.
Nie wyszarpuj fragmentow, albo czytaj cały wątek. Wadliwy RAM to nie jest wina systemu. W moim przypadku RAM i reszta komponentów są sprawne. Problem jest w tym, że Windows nie potrafi ktoregoś z nich poprawnie obsłużyć, albo nie są ze sobą spasowane. Z Mac OS X nie ma takich problemów. Wszystkie komponenty działają ze sobą i z systemem prawidłowo.
O! O tym mowa. Większość Makowców myśli, że ma Maka i są super, cool, a reszta użytkowników PC to idioci, którzy męczą się na Windows.
A gdzie ja napisałem, że "reszta użytkowników PC". Czytaj chłopcze troszkę dokładniej, co?
Ja się nie męczyłem na Windowsie, a Maka kupiłem dlatego, że system jest ciekawy. W każdej chwili jednak mogę wrócić do Visty. I nie pisz "i dobrze, ale co mnie to obchodzi? Wracaj sobie" or sth, bo skoro ty wyrażasz takie a nie inne zdanie o tym, że Apple R0X a IBM PC SUX, to ja mówię też o moich doświadczeniach.
Wiesz, dziwne jest to, że ja nie siedzę na jakimś forum PeCetowym i nie truję dupy PeCetowcom. A Wy ciągle przyłazicie na fora Makowe i jęczycie jakie te Windowsy są fajne. Czujecie taki przymus, czy bezwiednie to robicie?
Owszem, twierdzisz, chyba, że sam sobie zaprzeczasz. A do Intela nie możesz się przekonać, bo? Bo Apple nie dopracowało swojego systemu tak, aby działał na nim tak sprawnie jak np. Windows XP? (Vista z resztą też)
Ja mam Maka i podzielam jego zdanie. Gdzie podziejesz twój "argument" o skakaniu "gula"?
Do intela nie mogę sie przekonać, bo nie lubię dodatkowych grzejników w domu

A gul Ci skacze, prawda? Bo się okazuje, że jednak ten Mac OS X jakoś fajniejszy i sprawniejszy jest, nie? I się nie wiesza z byle powodu...
Tak. Wręcz jesteś fanbojem Apple. Dalszego bełkotu z tej linii nie zacytowałem, bo nawet nie warto. Bzdury. Dokładnym przykładem takiego fanbojstwa jest ten tekst:
"Wiesz co? Czasy gdy Mac OS X i wcześniejsze OSy były mało popularne bardzo mi odpowiadały. I to nie dlatego, że czułem się "elitą". Dlatego, że był spokój. Mniej problemow było przez "blacharzy", którzy koniecznie chcą, żeby ten system pracował na ich blachach"
Oczywiście, że jestem fanem (może fanboyem nie) Apple. I z tym też sie nie kryję, bo i po co

Microsoft robi świetne oprogramowanie. Możesz być pewny, że sterowniki do swojego sprzętu zrobili by takie, że wyciskałyby z niego 101% mocy. Świetnym przykładem jest optymalizacja Dashboarda na X360.
Zabawny jesteś

Jak Ci program Microsoftu nie będzie działał to też go zareklamujesz albo napiszesz do świetnego supportu. W czym niby problem?
A do Maków to już nie kupuje się twardych dysków, RAM czy nawet kart graficznych? lol.
Kupuje się je w tych samych sklepach co reszta ludzi.
Gdy kupuje się markowy sprzęt (z preinstalowanym systemem, jak u Apple) to tak właśnie jest.
Tak tak. Trzeba tylko pamietać o jakimś programie antywirusowym, firewallu i codziennych obowiązkowych aktualizacjach. Ale kto by się takimi drobiazgami przejmował

Generalnie uważasz, że Windows jest OK i tego sie trzymaj. Mnie nie przekonasz. Co najwyżej możesz jeszcze się popieklić, ale to i tak nic nie da.
Napisano 22 września 2007 - 17:01
OMG. Nie mogę tego zrobić bo pregraliby walkę o monopol w sądzie amerykańskim, a co dopiero starcie z UKE? A nawet jakby, to co innego userzy mieliby niby kupić? Na pewno nie Maki, bo zrobiliby to samo co kupując sprzęt MS. Linuksy mają zbyt małe wsparcie ze strony firm IT.Głupszego argumentu nie mogłeś wymyślić? I co z tego, że M$ jest na wszystkich PeCetach. Od dziś M$ może produkować specjalne wersje. Co za problem? Sek w tym, że nikt by nie kupił softu i sprzętu tej firmy. Jedyne co dobre robią to klawiatury i myszki. Aha i jeszcze Office.
A tak, a ile jest wątków o wyborze odpowiedniej pamięci RAM, żeby poszła?. Z Mac OS X nie ma takich problemów. Wszystkie komponenty działają ze sobą i z systemem prawidłowo.
Nie napisałeś. Ja to napisałem wnioskując z twoich wypowiedzi.A gdzie ja napisałem, że "reszta iżytkowników PC". Czytaj chłopcze troszkę dokładniej, co?
My? lol. Ja mam Maka. To, że nie jestem fanbojem nie znaczy, że go nie mam.Wiesz, dziwne jest to, że ja nie siedzę na jakimś forum PeCetowym i nie truję dupy PeCetowcom. A Wy ciągle przyłazicie na fora Makowe i jęczycie jakie te Windowsy są fajne. Czujecie taki przymus, czy bezwiednie to robicie?
Gul mi nie skacze. OS X wcale nie jest fajniejszy, bo go MAM i mam porównanie.
Hm.. iBook G5 nie został wydany ze względu na zbyt dużą temperaturę i pobór mocy. Intele są bardziej wydajne od G4 i mają kilka razy lepszy pobór "watu/wydajność", jak to Steve mówił.Do intela nie mogę sie przekonać, bo nie lubię dodatkowych grzejników w domu
A od kiedy Microsoft robi sterowniki do kart graficznych?I sterowniki do grafik są rewelacyjne, nie? Czemu zajmują po 300MB?
Nie miałem nigdy programu antywirusowego. Firewall miałem systemowy, działający w tle, jak na Maku. Aktualizacje są automatyczne i również działają zupełnie w tle, a instalują się przy wyłączaniu komputera.Tak tak. Trzeba tylko pamietać o jakimś programie antywirusowym, firewallu i codziennych obowiązkowych aktualizacjach.
To Ty atakuejsz Windowsa wywyższając OS X. Ja go tylko bronię przed fanbojem.Generalnie uważasz, że Windows jest OK i tego sie trzymaj. Mnie nie przekonasz. Co najwyżej możesz jeszcze się popieklić, ale to i tak nic nie da.
Napisano 22 września 2007 - 17:10
To Ty atakuejsz Windowsa wywyższając OS X. Ja go tylko bronię przed fanbojem.
To wszystko wyjaśnia. Nie mam więcej pytań. No może ostatnie: A możesz to robić na grupie PeCetowej? Bo tutaj poklasku wielkiego nie będziesz miał...
Napisano 22 września 2007 - 17:13
Napisano 22 września 2007 - 17:18
I kolejny wątek , który można smiało przenieść na onet.
Insider, ja już skończyłem. Niezależnie od wypocin fana M$.
Napisano 22 września 2007 - 17:19

Napisano 22 września 2007 - 18:25
Napisano 22 września 2007 - 18:54
Napisano 22 września 2007 - 19:12
Napisano 22 września 2007 - 22:31
Zupełnie mi na nim nie zależy. Po prostu nie lubię, gdy ktoś jest aż takim fanbojem niezależnie od sprzętu, którego używam. Podobnym przykładem jest moja obrona PS3 przed niektórymi fanbojami Xboksa - jak nie trudno się domyśleć, na forum Xboxonline.To wszystko wyjaśnia. Nie mam więcej pytań. No może ostatnie: A możesz to robić na grupie PeCetowej? Bo tutaj poklasku wielkiego nie będziesz miał...
"To wszystko wyjaśnia"
Natomiast ten tekst wyjaśnia mi, że brak już argumentów z twojej strony. Nie prowokuję, po prostu taką widzę kolej rzeczy w wielu dyskusjach.
Absolutna racja. WIele użytkowników Maków jednak zbyt koloruje swoje wypowiedzi kierowane do użytkowników "zwykłych, szarych, brzydkich blach".Tylko większość użytkowników PC nie potrafi zrozumieć jednej rzeczy że MY właściciele komputerów Apple wybraliśmy ten sprzęt i system z jakiś konkretnych powodów znamy zalety i wady (na które się godzimy bo zalety przewyższają wady).
Napisano 23 września 2007 - 00:25
Napisano 23 września 2007 - 03:17
Napisano 23 września 2007 - 10:09

Wiesz, przyznaję się, mój Mak nie stoi w kapliczce na środku pokoju.
No, ale skoro już nim jestem, to przynajmniej..

Napisano 23 września 2007 - 15:27
A to każda osoba posiadająca odrobinę krytyki względem Apple zostaje tutaj trollem?
Nie, nie każda.
Napisano 23 września 2007 - 15:54
Przypominam, ze pare lat temu Apple udostepnilo licencje MacOS na klony - pamietacie zalew kompow Motorolli, PowerComputinga,Apusa itp z systemem MacOs?? Impreza nie wypalila.
Misiek, nasz lokalny fan M$ na bank tego nie pamięta. Biegał wtedy jeszcze ze smoczkiem w zębach. Ale warto, żeby sobie historię Apple troszkę poczytał. Ciekawa lektura

Napisano 23 września 2007 - 16:12

Napisano 23 września 2007 - 16:18
insider: Nie rozumiesz mnie. Trollem z definicji jest osoba przesiadująca np. na kanale IRC dajmy na to Ubuntu tylko po to, żeby go poniżać względem swojej dystrybucji
Lub siedzieć na forum zwolenników Apple by ciągle ich wyszydzać lub wyzywać. Co czynisz ostatnio w każdym poście.
Jeszcze trochę i sięgniemy po standardowe narzędzia moderacji :>
Napisano 23 września 2007 - 20:12
Napisano 23 września 2007 - 21:23
Lub siedzieć na forum zwolenników Apple by ciągle ich wyszydzać lub wyzywać. Co czynisz ostatnio w każdym poście.
Jeszcze trochę i sięgniemy po standardowe narzędzia moderacji :>
Jasne, blyszczcie tak dalej. Bez "standardowych narzedzi moderacji" poszukam sobie innego forum.
Albo z nami albo przeciw nam? Idzcie napic sie zimnej wody.
Porazka.
P.S.
Nie zapomnijcie przeczytac pierwszej wiadomosci w tym watku.
Napisano 23 września 2007 - 22:11
Bez "standardowych narzedzi moderacji" poszukam sobie innego forum.
Proszę bardzo. Polecam macplug. Miła, spokojna atmosfera.
Nie zapomnijcie przeczytac pierwszej wiadomosci w tym watku.
Nie zapomnieliśmy.
Napisano 23 września 2007 - 22:13
Misiek, nasz lokalny fan M$ na bank tego nie pamięta. Biegał wtedy jeszcze ze smoczkiem w zębach. Ale warto, żeby sobie historię Apple troszkę poczytał. Ciekawa lektura
Daj mu to: http://marcinkowski....Mac/history.htm
Napisano 23 września 2007 - 22:53
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych