A Ty przepraszam co, święty najmądrzejszy? Nie uważam się za specjalistę, piszę co ja podejrzewam. Przepraszam że uraziłem Twoje zasoby wiedzy i geniuszu. To raz. Po drugie komputery iMac poniżej karty graficznej 675MX raczej nie są polecane do gier, można oczywiście ale bez przesady. Nie wiem co kolega robił na tym komputerze, ale widocznie z czymś przesadził, może za wysokie detale, co w połączeniu z ostatnimi upałami mogło nie wytrzymać. Grzejesz się bardziej niż ta karta graficzna, wyluzuj trochę.
Po co te uszczypliwe teksty? Słuchaj, jak nie znasz się, to nie dawaj rad innym. Po co to robić, skoro piszesz, że nie jesteś fachowcem w tej dziedzinie? Rozumiem, że pisać opinie o komputerach można, brać udział w dyskusjach o newsach itd. ale resztę zostaw innym, chyba że lubisz gadać, żeby gadać.
Czytaj ze zrozumieniem, pisze że nie są polecane do grania na wyższych detalach. Akurat 640 to nie jest jakaś mega wydajna karta, jak ją mocniej dociśniesz w taką pogodę jak ostatnio to mogło się zagotować i tyle...
Nie da się "docisnąć" karty mocniej lub słabiej. Co różnica dla komputera czy ma liczyć grafikę na wysokich detalach czy na niskich? I tak wykorzystuje 100% mocy, tylko zwraca wynik np. 30 lub 100 FPSów (czasem jest opcja frame limitera). Ciekawe co się grzeje bardziej: 640 czy 675MX?
OK, więc widocznie wada fabryczna sprzętu. Powtarzam, nie jestem fachowcem w tej dziedzinie, mówię co myślę. Mój kumpel w podobnych okolicznościach spalił grafikę w PC. Od razu atak mądrzejszych, nic już napisać nie można.
Komputer powinien się sam wyłączyć przy zbyt wysokich temperaturach by zapobiec w przegrzaniu. W makach działa to bardzo dobrze.