iMac Late 2012 - opinie
Napisano 26 lipca 2013 - 22:10
Napisano 30 lipca 2013 - 13:59
http://img818.images...8/4572/stf8.png
http://img7.imagesha...7/4782/8uqc.png
Co mam teraz zrobić ? Dzwonić na infolinię/ iSpot/ Serwis . Pomocy :/
Napisano 30 lipca 2013 - 14:12
Napisano 30 lipca 2013 - 14:17

Napisano 30 lipca 2013 - 14:19
Napisano 30 lipca 2013 - 14:24
Napisano 30 lipca 2013 - 14:33
A co tam, pohejtuję trochę
@reaper, nie rozumiesz się zupełnie na tych sprawach. Ty nie masz kupować filmów na DVD, Ty masz kupować filmy w iTunes w doskonałej jakości HD (prawie). Ty nie masz kupować płyt z muzyką i ich ripować. Ty masz kupić muzykę w doskonałym formacie Apple (prawie bezstratnym). Ty nie masz kupować programów w sklepie, na płycie, Ty masz kupować programy w MAS i mieć do nich dostęp w każdej chwili (prawie).
A jak ktoś mówi, że mu dodatkowy SuperDrive zabiera miejsce na biurku, to niech sobie postawi iMaca na nim i wyjdzie na to samo (prawie).
Ale po co kupowac filmy i muzyke jak na chomiku i torrentach jest tego duzo?

Napisano 30 lipca 2013 - 15:28
Tylko teraz co? Pewnie będę musiał jechać do Poznania z komputerem do iSpot'u lub Cortland'u ? :/
Nie piszesz skąd jesteś... Cortland ma serwis na miejscu, z różmymi opiniami jak widać na forum. ISpot przyjmie ci komputer i wysle fo gdzieś dalej do serwisu - będziesz miał komunikacje przez pośredników...
Być może są to jakieś artefakty ze żle działającej karty graficznej, lub przegrzanej...
Napisano 30 lipca 2013 - 16:05
Szlycznie.Komputer od soboty, a już się zepsuł !. Jakieś kwadraciki się pokazują
http://img818.images...8/4572/stf8.png
http://img7.imagesha...7/4782/8uqc.png
Co mam teraz zrobić ? Dzwonić na infolinię/ iSpot/ Serwis . Pomocy :/
Wygląda to jak by zmiksowano OSX z iOS.
Serwis jak nic. Nie ma co czekać.
Napisano 30 lipca 2013 - 17:43
Napisano 30 lipca 2013 - 17:55
Napisano 30 lipca 2013 - 17:59
Wymienią Ci płytę główną zapewne, masz roczną gwarancję. Nie wiem czy ktoś będzie się bawił w lutowanie samej karty. Musiałeś ostro szaleć na tych 512MB.Świeża instalacja nic nie pomogła, pozostało tylko oddać na gwarancję :/. Zdaje mi się, że przegrzała się karta i po prostu zepsuła się ...
PS Wiecie jak w takich przypadkach wygląda gwarancja ?
Napisano 30 lipca 2013 - 18:02
Napisano 30 lipca 2013 - 18:05
Winną czy niewinną, te karty raczej nie są polecane dla graczy. Ty tam masz 640 czy 650? Może przykatowałeś trochę kartę + te ostatnie upały i padła biedna...Zaszaleć ? Grałem tylko w niewinną grę Trine 2... Nigdy bym nie przypuszczał, że może do tego dojść :???:
Napisano 30 lipca 2013 - 18:08
Napisano 30 lipca 2013 - 19:15
Oooops, chyba trafiłeś na wadliwą matrycę. Robiłeś format i instalowałeś OSX na świeżaka? Dziwi mnie to bo akurat jeżeli chodzi o matryce nowych iMaków, to głównie jest problem z image retention, ale czegoś takiego to nie widziałem.
Ewidentnie widać i po obrazku i po opisie, że jest to wina karty graficznej. Jaka matryca? Moim zdaniem lepiej nie wprowadzać w błąd, jeśli nie jesteś pewien o czym piszesz. Tu trafiłeś na kumatą osobę, a co gdyby był to laik?
Wymienią Ci płytę główną zapewne, masz roczną gwarancję. Nie wiem czy ktoś będzie się bawił w lutowanie samej karty. Musiałeś ostro szaleć na tych 512MB.
Szaleć?
Winną czy niewinną, te karty raczej nie są polecane dla graczy. Ty tam masz 640 czy 650? Może przykatowałeś trochę kartę + te ostatnie upały i padła biedna...
Jak to czytam, to się i ja się gotuję. Napisał, że ma komputer kilka dni. Więc faktycznie przykatował... Pewnie jeszcze to jego wina, że śmiał odpalić grę na iMacu? Opanuj się. Potem normalni ludzie czytają takie teksty i mamy opinię o użytkownikach apple jaką mamy. Komputer jak komputer - można robić na nim wszystko, nawet grać. Piszecie wszyscy, że na tym modelu są niskie temperatury w stresie, więc nie ma przeciwwskazań do żadnych gier.
Nie sądzę by jakaś rozsądna osoba kupiła iMaca po przeczytaniu tego wątku. To jak problemy na własne życzenie.
Napisano 30 lipca 2013 - 19:18
Napisano 30 lipca 2013 - 19:20
A Ty przepraszam co, święty najmądrzejszy? Nie uważam się za specjalistę, piszę co ja podejrzewam. Przepraszam że uraziłem Twoje zasoby wiedzy i geniuszu. To raz. Po drugie komputery iMac poniżej karty graficznej 675MX raczej nie są polecane do gier, można oczywiście ale bez przesady. Nie wiem co kolega robił na tym komputerze, ale widocznie z czymś przesadził, może za wysokie detale, co w połączeniu z ostatnimi upałami mogło nie wytrzymać. Grzejesz się bardziej niż ta karta graficzna, wyluzuj trochę.Ewidentnie widać i po obrazku i po opisie, że jest to wina karty graficznej. Jaka matryca? Moim zdaniem lepiej nie wprowadzać w błąd, jeśli nie jesteś pewien o czym piszesz. Tu trafiłeś na kumatą osobę, a co gdyby był to laik?
Szaleć?
Jak to czytam, to się i ja się gotuję. Napisał, że ma komputer kilka dni. Więc faktycznie przykatował... Pewnie jeszcze to jego wina, że śmiał odpalić grę na iMacu? Opanuj się. Potem normalni ludzie czytają takie teksty i mamy opinię o użytkownikach apple jaką mamy. Komputer jak komputer - można robić na nim wszystko, nawet grać. Piszecie wszyscy, że na tym modelu są niskie temperatury w stresie, więc nie ma przeciwwskazań do żadnych gier.
Nie sądzę by jakaś rozsądna osoba kupiła iMaca po przeczytaniu tego wątku. To jak problemy na własne życzenie.
Napisano 30 lipca 2013 - 19:23
A Ty przepraszam co, święty najmądrzejszy? Nie uważam się za specjalistę, piszę co ja podejrzewam. Przepraszam że uraziłem Twoje zasoby wiedzy i geniuszu. To raz. Po drugie komputery iMac poniżej karty graficznej 675MX raczej nie są polecane do gier, można oczywiście ale bez przesady. Nie wiem co kolega robił na tym komputerze, ale widocznie z czymś przesadził, może za wysokie detale, co w połączeniu z ostatnimi upałami mogło nie wytrzymać. Grzejesz się bardziej niż ta karta graficzna, wyluzuj trochę.
Hubson wybacz ale *** jak potrzaskany, co znaczy, ze nie sa polecane do gier, gdzie tak pisze? Akurat padajace karty graficzne to nie sa czeste awarie w tych komputerach, chyba pierwszy raz na forum widze taki temat od niepamietnych czasow, peszek i tyle.
Napisano 30 lipca 2013 - 19:27
Napisano 30 lipca 2013 - 19:29
Czytaj ze zrozumieniem, pisze że nie są polecane do grania na wyższych detalach. Akurat 640 to nie jest jakaś mega wydajna karta, jak ją mocniej dociśniesz w taką pogodę jak ostatnio to mogło się zagotować i tyle...
Zagotować? He he. Gdyby komputery były tak konstruowane, że przeciążenie takie czy inne doprowadzałoby do uszkodzenia.... armageddon! Daj spokój Hubson, to tylko komfort pracy, nic więcej.
Napisano 30 lipca 2013 - 19:31

Napisano 30 lipca 2013 - 19:33
Napisano 30 lipca 2013 - 19:36
Od razu atak mądrzejszych, nic już napisać nie można.
Bo na forum są zawsze mądrzejsi. Jest ich nawet więcej niż tych mądrych.

Napisano 30 lipca 2013 - 20:31
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych