Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iMac Late 2012 - opinie

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1426 odpowiedzi w tym temacie

#1076 TheOktik

TheOktik
  • 405 postów
  • SkądWarsaw, Poland, Poland

Napisano 26 lipca 2013 - 08:17

U mnie tego nie ma.

#1077 Hubson83

Hubson83

• 903 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 26 lipca 2013 - 08:21

Ja nie mam tego problemu i nie miałem do tej pory w żadnym egzemplarzu. Gdzie kupowałeś komputer?

#1078 kucyk

kucyk
  • 1 918 postów

Napisano 26 lipca 2013 - 08:25

Pytanie do właścicieli nowego iMaca. Czy po przygaszeniu monitora (poniżej połowy, ale najlepiej przy maksymalnym) słyszycie delikatne... cykanie (?) - coś, jak buzzing znany z poprzednich modeli ( 27'' iMac i7 - Buzzing noise - Brightness - YouTube ) ? W odróżnieniu od tego, na filmie, nie jest to ciągły dźwięk, tylko pojedyncze cyknięcia, słyszalne tylko przy maksymalnej ciszy albo przyłożeniu ucha do ekranu. Tydzień czasu z iMaciem i pewnie szykuje się wizyta w serwisie... ;|

Rzadko mam ekran przygaszony ponizej polowy, na minimum nigdy, ale nic takiego nie uslyszalem, moze dlatego, ze nigdy nie przykladalem ucha do monitora. Nie no bez jaj, trzeba to przyznac, ze uzytownicy jablka nie sa do konca normalni. Jak ja zestresuje i7-4770 w swoim PC, to VRMy na plycie glownej / zasilaczu graja tak, ze az uszy trzeba zatykac ;) ale do glowy by mi nie przyszlo, zeby komputer odeslac na gwarancje z tego powodu :D

#1079 Paprochwbody

Paprochwbody
  • 462 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 26 lipca 2013 - 09:12

Może cena i "amazing" robią swoje ze stresem?

#1080 Madrox24

Madrox24
  • 202 postów

Napisano 26 lipca 2013 - 10:44

No ja dzisiaj jadę po mojego iMac'a :D

#1081 BaltazarGompkaz

BaltazarGompkaz
  • 1 postów

Napisano 26 lipca 2013 - 12:02

Tu był spam firmy macstorm. Jeśli chcecie się dowiedzieć, co myślą o tych cudach ludzie znający temat, to polecam lekturę [url]http://forum.osx86.org.pl/topics13/macstorm-co-to-i-czy-to-hackintosh-vt10158.htm[/url]

#1082 iron.gery

iron.gery
  • 4 651 postów
  • SkądPolska | USA

Napisano 26 lipca 2013 - 14:11

No i dali odpowiedz że nie wymienią na nowy proszę wysłać sobie do serwisu drugi raz w przeciągu 3 tygodni bo takie mają zasady. To nic że w serwisie zrobili rysy i porwali karton. Kończę z tą gównianą firmą definitywnie.

#1083 seb235-8731863dbe

seb235-8731863dbe
  • 8 114 postów

Napisano 26 lipca 2013 - 14:48

Kończę z tą gównianą firmą definitywnie.

Jak większość na tym forum po mniej więcej podobnym czasie :)

Apple ma ładne produkty ale niestety wadliwe / zawodne w takim stopniu że ciężko się z tym pogodzić :)

#1084 montu

montu
  • 310 postów
Napisano 26 lipca 2013 - 15:03

Pytanie do właścicieli nowego iMaca. Czy po przygaszeniu monitora (poniżej połowy, ale najlepiej przy maksymalnym) słyszycie delikatne... cykanie (?) - coś, jak buzzing znany z poprzednich modeli ( [url=http://www.youtube.com/watch?v=LuTdj-yGR7o]27'' iMac i7 - Buzzing noise - Brightness - YouTube[/url] ) ? W odróżnieniu od tego, na filmie, nie jest to ciągły dźwięk, tylko pojedyncze cyknięcia, słyszalne tylko przy maksymalnej ciszy albo przyłożeniu ucha do ekranu. Tydzień czasu z iMaciem i pewnie szykuje się wizyta w serwisie... ;|

U mnie to zjawisko nie występuje.

Jak większość na tym forum po mniej więcej podobnym czasie :)

Apple ma ładne produkty ale niestety wadliwe / zawodne w takim stopniu że ciężko się z tym pogodzić :)

Zastanawiam się, co ty tutaj robisz...

No i dali odpowiedz że nie wymienią na nowy proszę wysłać sobie do serwisu drugi raz w przeciągu 3 tygodni bo takie mają zasady. To nic że w serwisie zrobili rysy i porwali karton.

Może napisz do Tima... ;)

#1085 Hubson83

Hubson83

• 903 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 26 lipca 2013 - 15:48

No i dali odpowiedz że nie wymienią na nowy proszę wysłać sobie do serwisu drugi raz w przeciągu 3 tygodni bo takie mają zasady. To nic że w serwisie zrobili rysy i porwali karton.

Kto Ci tak powiedział? Irlandia czy polskie Apple Care?

#1086 iron.gery

iron.gery
  • 4 651 postów
  • SkądPolska | USA

Napisano 26 lipca 2013 - 16:07

Kto Ci tak powiedział? Irlandia czy polskie Apple Care?

Irlandia, dział Executive Relations. Napisałem bezpośrednio do nich i odpowiedź negatywna. Powiedziano mi wprost że proszę wysłać do serwisu bo od tego jest gwarancja.

Polska zapomniała o mojej sprawie, nie odzywają się wcale.

#1087 iron.gery

iron.gery
  • 4 651 postów
  • SkądPolska | USA

Napisano 26 lipca 2013 - 17:09

Co ciekawe powiedzieli że nie wymieniają komputerów na nowe i polecają autoryzowane serwisy ble ble ble... Nie wysłałem na ekspertyzę a oni już wiedzą swoje. W poniedziałek idę z tym do Rzecznika Praw Konsumenta, może coś zdziała bo nie jest to normalne że komputer zamiast działać drugi raz jedzie do serwisu i staje się składakiem w rozwalającym pudełku.

#1088 Madrox24

Madrox24
  • 202 postów

Napisano 26 lipca 2013 - 18:49

No już mój iMac jest w domku :D - jest super ! :) (Nareszcie po 3 tygodniach oczekiwania) Warto było :P

#1089 Mirek 59

Mirek 59
  • 410 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 26 lipca 2013 - 19:31

Trzymam Kciuki abyś był ZADOWOLONY !!!

#1090 KAKA

KAKA
  • 33 postów

Napisano 26 lipca 2013 - 19:40

Ze swojego nowego Pc :)

#1091 superlo

superlo
  • 140 postów

Napisano 26 lipca 2013 - 20:08

Iron- współczuję, sam bym się bardzo wkurzył, swoją drogą najbardziej wkurzające i niepokojące jest podejście serwisów. Sprzęt po naprawie powinien być oddany w IDEALNYM stanie, inaczej strach oddawać cokolwiek do serwisu. Jeżeli komp byłby oddawany w idealnym stanie, to po 3-ch naprawach (chyba) mają obowiązek dać nowy? I człowiek nie wkurzałby sie aż tak bardzo na te wymiany, bo wiedziałby, że dostanie sprzęt po naprawie w idealnym stanie. A tak to tylko frustracja i rozgoryczenie...

#1092 seb235-8731863dbe

seb235-8731863dbe
  • 8 114 postów

Napisano 26 lipca 2013 - 20:22

Na forum zerkam czasami, a sprzętu apple od dawna już nie mam :)

Poza tym co zostało a sprzedawać nie ma sensu typu iPod Touch 1Gen :)

- - - Połączono posty - - -

W poniedziałek idę z tym do Rzecznika Praw Konsumenta, może coś zdziała bo nie jest to normalne że komputer zamiast działać drugi raz jedzie do serwisu i staje się składakiem w rozwalającym pudełku.

Zbyt wiele nie załatwisz, prawo jest takie iż muszą sprzęt naprawić ale zapis iż muszą wymienić po iluś tam naprawach już od dawna nie istnieje.

#1093 Iro

Iro
  • 6 955 postów

Napisano 26 lipca 2013 - 20:31

SNa forum zerkam czasami, a sprzętu apple od dawna już nie mam :)

Poza tym co zostało a sprzedawać nie ma sensu typu iPod Touch 1Gen :)

Ja myślę, że Sebastian wpada tu też po to, żeby upewnić się, czy decyzja podjęta dwa lata temu o rezygnacji raz na zawsze z iMaków była słuszna. W końcu miał ich kilka, lecz niestety zawsze kończyły w serwisie.

O przepraszam.
Ostatni został sprzedany jeszcze zanim cokolwiek się stało.

#1094 iron.gery

iron.gery
  • 4 651 postów
  • SkądPolska | USA

Napisano 26 lipca 2013 - 20:59

Właśnie, czy nie jest tak że po kilku naprawach gwarancyjnych (3) muszą wymienić na nowy. Najgorsze jest to jak traktują klienta, wymiana na nowy to żadna strata dla nich. Wychodzi jaka to firma i jak traktuje wieloletnich klientów. @superlo Dokładnie, wysyłam do serwisu ''autoryzowanego'' komputer za kilkanaście tysięcy a oni nie potrafią go dokładnie nareperować, wsadzili nowy dysk kosztem uszkodzenia matrycy. Wysyłasz sprzęt w idealnym stanie a otrzymujesz podrapany. Wyślę w poniedziałek do Cortlandu, zrobię dla tego iMac'a dokładną sesję zdjęciową i gdy zauważę po powrocie jakąś skazę powstałą przez ich nieudolną naprawę będą mieli sprawę w sądzie. PS. Kto poleci jakiś komputer All in One którzy przebija iMac'a wydajnościowo i nie jest chińską zabaweczką do 12 000zł.

#1095 seb235-8731863dbe

seb235-8731863dbe
  • 8 114 postów

Napisano 26 lipca 2013 - 21:00

Że decyzja była słuszna to nie ulega wątpliwości bo nawet jeżeli by się w końcu pojawiły niezawodne iMaki to pewnie do wymian już bym nie doczekał bo nawet gwarancja (ta przedłużona) by się już skończyła i komputer skończył by w koszu bo wymienianie matrycy na własny koszt nie miało by sensu. Teraz przynajmniej jak by coś padło po gwarancji to wiem iż będę w stanie przywrócić komputer do działania za normalne pieniądze. (Wiadomo części swoje kosztują z tym że mam wybór co chce, za ile chce i od jakiego producenta konkretną część chce. Można kupić np kartę graficzną za 200zł a można i za 2000zł z tym że tutaj to jest mój wybór, liczą się moje preferencje a nie uzależnienie od kaprysu firmy Apple)

#1096 lubieherbate

lubieherbate
  • 399 postów

Napisano 26 lipca 2013 - 21:04

PS. Kto poleci jakiś komputer All in One którzy przebija iMac'a wydajnościowo i nie jest chińską zabaweczką do 12 000zł.

Może ten HP Z1 ? :)

#1097 seb235-8731863dbe

seb235-8731863dbe
  • 8 114 postów

Napisano 26 lipca 2013 - 21:08

Właśnie, czy nie jest tak że po kilku naprawach gwarancyjnych (3) muszą wymienić na nowy.

Nie ma czegoś takiego, jak ja miałem problem to już tego zapisu nie było :)

Najgorsze jest to jak traktują klienta, wymiana na nowy to żadna strata dla nich. Wychodzi jaka to firma i jak traktuje wieloletnich klientów.

Bo rynek sam to napędza, ty odejdziesz od sprzętu apple kolejni przyjdą i przez kilka lat zbudują cały ekosystem zachęcając kolejne osoby, a ty dla nich będziesz frustratem, po czym się wkurzą i zrobią dokładnie to samo co ty (i ja tylko że sporo wcześniej) itd ...

Wyślę w poniedziałek do Cortlandu, zrobię dla tego iMac'a dokładną sesję zdjęciową i gdy zauważę po powrocie jakąś skazę powstałą przez ich nieudolną naprawę będą mieli sprawę w sądzie.

Wyślij do serwisu MIK w Radomiu, w moim odczuciu byli o niebo lepsi wszystko wracało w świetnym stanie i ludzie na prawdę ugodowi. Prowadzą naprawy gwarancyjne rewelacyjnie :) (Co najmniej prowadzili za moich czasów)

- - - Połączono posty - - -

Altair 8800

Pytanie czy kolega wie co przekopiował, bo obawiam się iż ... NIE.

#1098 Iro

Iro
  • 6 955 postów

Napisano 26 lipca 2013 - 21:46

iroN (HA-MAC V) i7 3.4GHz
ewentualnie... Altair 8800

Jak masz blisko do NY, to tak kilka takich stoi.:razz:

#1099 pawelnrg

pawelnrg
  • 525 postów
  • SkądSiedlce

Napisano 26 lipca 2013 - 22:00

Haha.na tych 2mhz procku naprawde wszystko by latało,nie wspominając ze to pierwszy komputer osobisty;)

#1100 montu

montu
  • 310 postów
Napisano 26 lipca 2013 - 22:06

Pytanie czy kolega wie co przekopiował, bo obawiam się iż ... NIE.

Kolega wie. Fragment kolegi sygnaturki. A jeśli pytasz, czy wiem, co to takiego Altair, to informuję Cię, że po swój pierwszy osobisty komputer pojechałem kiedyś do Holandii - w Polsce jeszcze nie było.

Jak masz blisko do NY, to tak kilka takich stoi.:razz:

Kurcze, nie kalkuluje mi się - ponad 800 mil...

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych