iPad Mini - opinie
Napisano 24 kwietnia 2013 - 16:47
Napisano 29 kwietnia 2013 - 19:06
Napisano 30 kwietnia 2013 - 07:02
Napisano 30 kwietnia 2013 - 07:34
Napisano 30 kwietnia 2013 - 07:38
Może i ja się zapytam...chciałbym przejść z iPada 3 generacji na Mini. Bardzo podoba mi się jego design oraz ta lekkość Martwi mnie tylko ekran Minim bawiłem się w Saturnie , i ekran troche mnie rozczarował. Obok miałem swojego iPada i przepaść jest , ale waga dużego i rozmiar ..eh dużo by gadać , co sądzicie o takiej przesiadce ?
Jà sie przesiadlem z3 na mini ,i powiem szczerze ze ta zmiana mnie satysfakcjonuje,mimo małego dyskonfortu (wielkość ekranu)przy dłuższym czytaniu,jego gabaryty i lekkość kompensują tą niedogodności.Jakosc wyświetlacza według mojej oceny jest wystarczająca ,nie mozna ciagle przyrownywać retiny do innych ekranów bo to nie ma sensu,zawsze jest jakiś kompromis coś za coś ,jak wszyscy wiemy perpetum mobile nie istnieje wiec zawsze bedzie jakiś słabszy punkt.
Napisano 30 kwietnia 2013 - 07:55
Napisano 30 kwietnia 2013 - 08:00
Napisano 30 kwietnia 2013 - 08:13
Napisano 30 kwietnia 2013 - 09:51
Napisano 30 kwietnia 2013 - 10:44
Po 2 tygodniach męki z iPadem Mini, wróciłem do Nexusa 7.
Mini jest nieergonomiczny, za szeroki i zbyt śliski. Wystarczyło pół miesiąca, żebym nabawił się bólu nadgarstków.
Nie zapomnij dodać że plastik jest lepszy od aluminium. Czasem te Twoje ''opinie'' są tak głupawe że śmiać się chce.
Też tak myślę, nexus nawet jak się rozwali to nie szkoda bo i tak jest brzydkiDo tego strach go nosić bez pokrowca, a o Nexusa bym się nie bał.
Napisano 30 kwietnia 2013 - 10:52
Co do nie wygody iPada Minie zgadzam się w 100%. Do tego strach go nosić bez pokrowca, a o Nexusa bym się nie bał.
U mnie jeden upadek z łóżka na podłogę zakończył żywot nexusa 7 - lekko pęknięty ekran i niedziałający touch na połowie ekranu.
Wg mnie ipad po takim upadku działałby dalej, nawet z pajączkiem.
Napisano 01 maja 2013 - 08:35
Nie zapomnij dodać że plastik jest lepszy od aluminium...
A właśnie. Jak było zimno, to faktycznie wzięcie iPada do ręki nie było przyjemne. Nexus o wiele lepiej trzyma się dłoni. Aluminium niestety nie jest zbyt przyjemne w dotyku, a ja prawdopodobnie jestem na niego uczulony.
Napisano 01 maja 2013 - 08:43
Napisano 01 maja 2013 - 19:50
Aluminium niestety nie jest zbyt przyjemne w dotyku, a ja prawdopodobnie jestem na niego uczulony.
Ja myślę że jesteś uczulony na wszystko od Apple jak renqien napisał. Przyznaj się że nie lubisz tej firmy.
Nie pisz że plastik jest lepszy od aluminium bo przestaniesz być poważnie traktowany na forum.
Napisano 01 maja 2013 - 19:56
Zamówiłem PS Vita
Też kupiłem i leży od kilku miesięcy, gry drogie i mało ich. Zamiast Vity wolałbym iPoda Toucha gdybym nie miał innych zabawek.
Napisano 01 maja 2013 - 20:32
Nie zapomnij dodać że plastik jest lepszy od aluminium. Czasem te Twoje ''opinie'' są tak głupawe że śmiać się chce.
Też tak myślę, nexus nawet jak się rozwali to nie szkoda bo i tak jest brzydki
Iron.gery w pewnym sensie dobrej jakości tworzywo sztuczne jest lepsze od anodyzowanego aluminium.
"Głupawe opinie o aluminium"
- Pod wpływem upadku gniecie się i odkształca. Mój MBP już wie co to znaczy.
- Drogo jest wymienić Aluminiową obudowę
- Nagrzewa się łatwiej
- Łatwo się rysuje a odpryski w iPhone mogą być już fabryczne, wystarczy trochę piasku.
- Wydaje okropny dźwięk kiedy przesuwa się nim np. po biurku
- Często się zdarza że przy gniazdku z brakiem uziemienia ładowany macbook potrafi kopać prądem.
Tworzywo sztuczne taniej jest wymienić, skleić, naprawić i nie odkształca się. Musi być tylko dobrej jakości. Jednak mam nadzieje że w przyszłości Apple zafunduje co innego jak np. karbon.
Nexus 7 może i jest brzydki, nie ma aparatu a ekran ma słabe nasycenie barw to jest poręczniejszy od iPada Mini. Ciekaw jestem jego następcy, przynajmniej nie wiem czego mogę się spodziewać.
Napisano 01 maja 2013 - 20:36
Napisano 01 maja 2013 - 20:38
Ja myślę że jesteś uczulony na wszystko od Apple jak renqien napisał. Przyznaj się że nie lubisz tej firmy.
Nie pisz że plastik jest lepszy od aluminium bo przestaniesz być poważnie traktowany na forum.
Może napisz dlaczego aluminium jest takie dobre bo sam przestaniesz być traktowany poważnie ;-)
- - - Połączono posty - - -
up.
No tak, plastikowy Casio jest lepszy od stalowej Omego bo jest cieplutki i się nie gniecie.
iPad nie jest idealny ale jest najlepiej wykonany, Nexus to strasznie plastikowy badziew. Choćby był super szybki nigdy go nie kupię właśnie ze względu na jakość wykonania.
Stal to nie aluminium. Sam zawsze lubiłem iPody ze stalowymi tyłami mimo że się rysowały jak masło.
Nexus za to jest tańszy i można nim bez obaw szurać po biurku Do iPada Mini kupiłem plastikowe plecki bo później nikt by go nie odkupił, więc i tak dotykałem tworzywo sztuczne.
Drewno jest bardziej vintage ;-)
Też kupiłem i leży od kilku miesięcy, gry drogie i mało ich. Zamiast Vity wolałbym iPoda Toucha gdybym nie miał innych zabawek.
iPody Touch miałem dwa a w dodatku mam teraz iPhone więc odpuszczam.
Napisano 06 maja 2013 - 20:13
Napisano 06 maja 2013 - 21:18
up.
No tak, plastikowy Casio jest lepszy od stalowej Omego bo jest cieplutki i się nie gniecie.
iPadowi raczej bliżej do Casio. Taka sama masówka.
Omega, to zupełnie inna półka jeśli chodzi o cenę i wykonanie.
iPad nie jest idealny ale jest najlepiej wykonany, Nexus to strasznie plastikowy badziew. Choćby był super szybki nigdy go nie kupię właśnie ze względu na jakość wykonania.
Jakość wykonania Nexusa 7 nie jest zła. Po roku, pewnie będzie wyglądał podobnie jak iPad. Na plastiku będzie widać otarcia, a na aluminium ubytki i odpryski.
Z dwojga złego wolę otarcia plastiku. A biorąc po uwagę to, że potrzebowałem GPS i ceny, to ponad dwukrotnie wyższa cena iPada nie zachęca do kupna.
Napisano 09 maja 2013 - 09:23
Polecam
Napisano 09 maja 2013 - 10:26
Nexus to strasznie plastikowy badziew. Choćby był super szybki nigdy go nie kupię właśnie ze względu na jakość wykonania.
Jest pokryty gumą, dzieki czemu możesz go kłaść gdzie chcesz i nic mu sie nie stanie. Poza foilą na przód nie wymaga żadnego wkładu finansowego.
No i mieści sie na styk do wewnętrznej kieszeni marynarki - przetestowane gdy szedłem na egzamin z prawa administracyjnejgo
Napisano 09 maja 2013 - 14:09
Jest pokryty gumą, dzieki czemu możesz go kłaść gdzie chcesz i nic mu sie nie stanie. Poza foilą na przód nie wymaga żadnego wkładu finansowego.
No i mieści sie na styk do wewnętrznej kieszeni marynarki - przetestowane gdy szedłem na egzamin z prawa administracyjnejgo
Tylko ze ja wole mieć zniszczony ale metalowy tablet aniżeli plastikowy szmelc...
Napisano 09 maja 2013 - 14:43
Napisano 10 maja 2013 - 11:29
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych