Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPad Mini - opinie

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
862 odpowiedzi w tym temacie

#726 szela_512

szela_512
  • 450 postów
  • SkądChoszczno , PL

Napisano 24 kwietnia 2013 - 16:47

Może i ja się zapytam...chciałbym przejść z iPada 3 generacji na Mini. Bardzo podoba mi się jego design oraz ta lekkość ;) Martwi mnie tylko ekran :) Minim bawiłem się w Saturnie , i ekran troche mnie rozczarował. Obok miałem swojego iPada i przepaść jest , ale waga dużego i rozmiar ..eh dużo by gadać , co sądzicie o takiej przesiadce ? ;)

#727 Liro

Liro
  • 23 postów

Napisano 29 kwietnia 2013 - 19:06

Ja mam mimi od paru dni i uwielbiam ten rozmiar oraz ten system w połączeniu z nim :)

#728 koyoot

koyoot
  • 2 235 postów
  • SkądKoło, PL

Napisano 30 kwietnia 2013 - 07:02

Moim zdaniem. iPad mini jest lepszy od iPada "duzego". Bardziej poreczny i przystepny. Jedyna jego wada to brak ekranu retina. Zapewne wkrotce sie i tak pojawi, gdy Apple wprowadzi do niego dajacy mu rade i czerpiacy malo mocy procesor A7. Ale to pewnie dopiero w przyszlym roku. W tym czeka nas zapewne odswiezenie Mini z nowym prockiem(A6) i wieksza iloscia pamieci RAM(1GB). P.S. Po premierze nowego modelu stary pewnie nadal bedzie oferowany w nizszej cenie. W USA pewnie bedzie sie zaczynac w okolicach 259 dolarow. iPad mini nowka w cenie 1200 zl za wersje 16 GB Wi-Fi? To bardzo mozliwe ;).

#729 liroyek

liroyek
  • 530 postów
  • Skądslask

Napisano 30 kwietnia 2013 - 07:34

ja przesiadlem sie z ipad 3 na mini, jestem zadowolony :) fakt czasami widze piksele ale nie przeszkadzaja az tak bardzo, w ipadzie 2 bardziej mnie to draznilo.

#730 zibi27

zibi27
  • 174 postów
  • SkądGdynia/vernon/fr

Napisano 30 kwietnia 2013 - 07:38

Może i ja się zapytam...chciałbym przejść z iPada 3 generacji na Mini. Bardzo podoba mi się jego design oraz ta lekkość ;) Martwi mnie tylko ekran :) Minim bawiłem się w Saturnie , i ekran troche mnie rozczarował. Obok miałem swojego iPada i przepaść jest , ale waga dużego i rozmiar ..eh dużo by gadać , co sądzicie o takiej przesiadce ? ;)

Jà sie przesiadlem z3 na mini ,i powiem szczerze ze ta zmiana mnie satysfakcjonuje,mimo małego dyskonfortu (wielkość ekranu)przy dłuższym czytaniu,jego gabaryty i lekkość kompensują tą niedogodności.Jakosc wyświetlacza według mojej oceny jest wystarczająca ,nie mozna ciagle przyrownywać retiny do innych ekranów bo to nie ma sensu,zawsze jest jakiś kompromis coś za coś ,jak wszyscy wiemy perpetum mobile nie istnieje wiec zawsze bedzie jakiś słabszy punkt.

#731 campeone

campeone
  • 47 postów

Napisano 30 kwietnia 2013 - 07:55

Ludzie, o czym Wy piszecie? Obecny iPad mini w kwestii ekranu to krok w tył. Brak retiny jest zauważalny i mocno daje po oczach. Rozumiem, że trudno jest po zakupie mini przyznać, że ekran jest do dupy i pisze się posty typu: "ekran nie robi szału, ale iPad rekompensuje to rozmiarami". Bardzo dyplomatycznie, ale braku retiny nie zrekompensuje nic. Każdy kto ma wątpliwości niech porówna miniaka do retiny. Zapewniam, że zobaczycie wówczas o co cały hałas.

#732 528eae9968

528eae9968
  • 7 222 postów
Napisano 30 kwietnia 2013 - 08:00

Chyba szept a nie hałas ;) W praktyce nic nie wnosi.

#733 Iro

Iro
  • 6 955 postów

Napisano 30 kwietnia 2013 - 08:13

Po 2 tygodniach męki z iPadem Mini, wróciłem do Nexusa 7. Mini jest nieergonomiczny, za szeroki i zbyt śliski. Wystarczyło pół miesiąca, żebym nabawił się bólu nadgarstków.

#734 528eae9968

528eae9968
  • 7 222 postów
Napisano 30 kwietnia 2013 - 09:51

A ja czekam na następce Nexusa 7 z Androidem 5.0 bo ten jak dla mnie ma za słaby ekran. Na razie daje sobie spokój z tabletami. Zamówiłem PS Vita :) Co do nie wygody iPada Minie zgadzam się w 100%. Do tego strach go nosić bez pokrowca, a o Nexusa bym się nie bał.

#735 iron.gery

iron.gery
  • 4 651 postów
  • SkądPolska | USA

Napisano 30 kwietnia 2013 - 10:44

Po 2 tygodniach męki z iPadem Mini, wróciłem do Nexusa 7.
Mini jest nieergonomiczny, za szeroki i zbyt śliski. Wystarczyło pół miesiąca, żebym nabawił się bólu nadgarstków.

Nie zapomnij dodać że plastik jest lepszy od aluminium. Czasem te Twoje ''opinie'' są tak głupawe że śmiać się chce.

Do tego strach go nosić bez pokrowca, a o Nexusa bym się nie bał.

Też tak myślę, nexus nawet jak się rozwali to nie szkoda bo i tak jest brzydki :)

#736 cesiu111

cesiu111
  • 741 postów
  • SkądRz

Napisano 30 kwietnia 2013 - 10:52

Co do nie wygody iPada Minie zgadzam się w 100%. Do tego strach go nosić bez pokrowca, a o Nexusa bym się nie bał.

U mnie jeden upadek z łóżka na podłogę zakończył żywot nexusa 7 - lekko pęknięty ekran i niedziałający touch na połowie ekranu.
Wg mnie ipad po takim upadku działałby dalej, nawet z pajączkiem.

#737 Iro

Iro
  • 6 955 postów

Napisano 01 maja 2013 - 08:35

Nie zapomnij dodać że plastik jest lepszy od aluminium...

A właśnie. Jak było zimno, to faktycznie wzięcie iPada do ręki nie było przyjemne. Nexus o wiele lepiej trzyma się dłoni. Aluminium niestety nie jest zbyt przyjemne w dotyku, a ja prawdopodobnie jestem na niego uczulony.

#738 renqien

renqien

Koniec...

• 20 740 postów

Napisano 01 maja 2013 - 08:43

Irek, Ty jesteś uczulony na wszystko, co od Apple. Możesz mówić o dużym szczęściu, że jeszcze nie wypuścili nic z lateksu, bo nie mógłbyś używać :D

#739 iron.gery

iron.gery
  • 4 651 postów
  • SkądPolska | USA

Napisano 01 maja 2013 - 19:50

Aluminium niestety nie jest zbyt przyjemne w dotyku, a ja prawdopodobnie jestem na niego uczulony.

Ja myślę że jesteś uczulony na wszystko od Apple jak renqien napisał. Przyznaj się że nie lubisz tej firmy.

Nie pisz że plastik jest lepszy od aluminium bo przestaniesz być poważnie traktowany na forum.

#740 crisco

crisco
  • 1 485 postów

Napisano 01 maja 2013 - 19:56

Zamówiłem PS Vita :)

Też kupiłem i leży od kilku miesięcy, gry drogie i mało ich. Zamiast Vity wolałbym iPoda Toucha gdybym nie miał innych zabawek.

#741 528eae9968

528eae9968
  • 7 222 postów
Napisano 01 maja 2013 - 20:32

Nie zapomnij dodać że plastik jest lepszy od aluminium. Czasem te Twoje ''opinie'' są tak głupawe że śmiać się chce.

Też tak myślę, nexus nawet jak się rozwali to nie szkoda bo i tak jest brzydki :)

Iron.gery w pewnym sensie dobrej jakości tworzywo sztuczne jest lepsze od anodyzowanego aluminium.
"Głupawe opinie o aluminium"
- Pod wpływem upadku gniecie się i odkształca. Mój MBP już wie co to znaczy.
- Drogo jest wymienić Aluminiową obudowę
- Nagrzewa się łatwiej
- Łatwo się rysuje a odpryski w iPhone mogą być już fabryczne, wystarczy trochę piasku.
- Wydaje okropny dźwięk kiedy przesuwa się nim np. po biurku
- Często się zdarza że przy gniazdku z brakiem uziemienia ładowany macbook potrafi kopać prądem.

Tworzywo sztuczne taniej jest wymienić, skleić, naprawić i nie odkształca się. Musi być tylko dobrej jakości. Jednak mam nadzieje że w przyszłości Apple zafunduje co innego jak np. karbon.

Nexus 7 może i jest brzydki, nie ma aparatu a ekran ma słabe nasycenie barw to jest poręczniejszy od iPada Mini. Ciekaw jestem jego następcy, przynajmniej nie wiem czego mogę się spodziewać.

#742 iron.gery

iron.gery
  • 4 651 postów
  • SkądPolska | USA

Napisano 01 maja 2013 - 20:36

up. No tak, plastikowy Casio jest lepszy od stalowej Omego bo jest cieplutki i się nie gniecie. iPad nie jest idealny ale jest najlepiej wykonany, Nexus to strasznie plastikowy badziew. Choćby był super szybki nigdy go nie kupię właśnie ze względu na jakość wykonania.

#743 528eae9968

528eae9968
  • 7 222 postów
Napisano 01 maja 2013 - 20:38

Ja myślę że jesteś uczulony na wszystko od Apple jak renqien napisał. Przyznaj się że nie lubisz tej firmy.

Nie pisz że plastik jest lepszy od aluminium bo przestaniesz być poważnie traktowany na forum.

Może napisz dlaczego aluminium jest takie dobre bo sam przestaniesz być traktowany poważnie ;-)

- - - Połączono posty - - -

up.

No tak, plastikowy Casio jest lepszy od stalowej Omego bo jest cieplutki i się nie gniecie.

iPad nie jest idealny ale jest najlepiej wykonany, Nexus to strasznie plastikowy badziew. Choćby był super szybki nigdy go nie kupię właśnie ze względu na jakość wykonania.

Stal to nie aluminium. Sam zawsze lubiłem iPody ze stalowymi tyłami mimo że się rysowały jak masło.
Nexus za to jest tańszy i można nim bez obaw szurać po biurku :) Do iPada Mini kupiłem plastikowe plecki bo później nikt by go nie odkupił, więc i tak dotykałem tworzywo sztuczne.

Drewno jest bardziej vintage ;-)

Też kupiłem i leży od kilku miesięcy, gry drogie i mało ich. Zamiast Vity wolałbym iPoda Toucha gdybym nie miał innych zabawek.

iPody Touch miałem dwa a w dodatku mam teraz iPhone więc odpuszczam.

#744 MaxIzzy

MaxIzzy
  • 28 postów

Napisano 06 maja 2013 - 20:13

Dzisiaj rano kurier przywiózł mi białego miniaka , jakość wykonania powala na kolana ! Brak retiny mi nie przeszkadza . Każdemu niezdecydowanemu polecam

#745 Iro

Iro
  • 6 955 postów

Napisano 06 maja 2013 - 21:18

up.

No tak, plastikowy Casio jest lepszy od stalowej Omego bo jest cieplutki i się nie gniecie.

iPadowi raczej bliżej do Casio. Taka sama masówka.
Omega, to zupełnie inna półka jeśli chodzi o cenę i wykonanie.

iPad nie jest idealny ale jest najlepiej wykonany, Nexus to strasznie plastikowy badziew. Choćby był super szybki nigdy go nie kupię właśnie ze względu na jakość wykonania.

Jakość wykonania Nexusa 7 nie jest zła. Po roku, pewnie będzie wyglądał podobnie jak iPad. Na plastiku będzie widać otarcia, a na aluminium ubytki i odpryski.
Z dwojga złego wolę otarcia plastiku. A biorąc po uwagę to, że potrzebowałem GPS i ceny, to ponad dwukrotnie wyższa cena iPada nie zachęca do kupna.

#746 MaxIzzy

MaxIzzy
  • 28 postów

Napisano 09 maja 2013 - 09:23

po wczorajszej zabawie w GarageBand na iPaddzie mini :) ciekawy programik do robienia szkiców kawałków .
Polecam

#747 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 09 maja 2013 - 10:26

Nexus to strasznie plastikowy badziew. Choćby był super szybki nigdy go nie kupię właśnie ze względu na jakość wykonania.

Jest pokryty gumą, dzieki czemu możesz go kłaść gdzie chcesz i nic mu sie nie stanie. Poza foilą na przód nie wymaga żadnego wkładu finansowego.
No i mieści sie na styk do wewnętrznej kieszeni marynarki - przetestowane gdy szedłem na egzamin z prawa administracyjnejgo ;)

#748 iron.gery

iron.gery
  • 4 651 postów
  • SkądPolska | USA

Napisano 09 maja 2013 - 14:09

Jest pokryty gumą, dzieki czemu możesz go kłaść gdzie chcesz i nic mu sie nie stanie. Poza foilą na przód nie wymaga żadnego wkładu finansowego.
No i mieści sie na styk do wewnętrznej kieszeni marynarki - przetestowane gdy szedłem na egzamin z prawa administracyjnejgo ;)

Tylko ze ja wole mieć zniszczony ale metalowy tablet aniżeli plastikowy szmelc...;)

#749 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 09 maja 2013 - 14:43

Wszystko co zniszczone to już szmelc. Czy to plastik czy diamenty.

#750 iron.gery

iron.gery
  • 4 651 postów
  • SkądPolska | USA

Napisano 10 maja 2013 - 11:29

Już kilkanaście dni używam iPad mini i jest to genialne urządzenie. Prawdziwy ipad a jego wymiary i waga to ogromny plus. Wydajność na wysokim poziomie, wykonanie perfekcyjne. Z karta Aero2 działa wyśmienicie, na wyjazdy i na kanapę ideał :)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych