Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPad Mini - opinie

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
862 odpowiedzi w tym temacie

#701 iron.gery

iron.gery
  • 4 651 postów
  • SkądPolska | USA

Napisano 09 marca 2013 - 14:43

W nieskończoność? Ten, kto chociaż trochę interesuje się planami apple (a sama obecność na tym forum o tym świadczy) wie mniej/więcej kiedy spodziewać się premiery danego

Tylko ze ostatnio Apple staje sie nieprzewidywalne.

#702 szymonvader

szymonvader
  • 557 postów
  • SkądBędzin

Napisano 11 marca 2013 - 12:00

Po kilku dniach użytkowania: mobilność bateria - super! Miałem ipada 1 więc tutaj różnica ogromna. Nadal mocno boli brak retiny... Jeżeli dorzuca ją w następnej generacji to się przesiadam. Naprawdę mnie razi jakość czcionek na www. Nie lubię dużych powiększeń a małe są nieczytelne, czasami mam wrażenie, że oczy mniej mi się męczą na iPhone 4s niż na ipadzie mini.

#703 bacanski

bacanski
  • 30 postów

Napisano 11 marca 2013 - 21:08

A ja powiem, ze mi ekran az tak bardzo nie wadzi. Jakis czas temu kupilem miniaka 32gb z 4g. Co do mobilnosci i wygody uzytkowania same plusy. Bateria tez nie jest taka slaba jak myslalem:) Szkoda, ze nie ma mozliwosci wykonywania polaczen telefonicznych chocby przez sluchawki. Jak dla mnie bajka ale jak bedzie jeszcze retina to trzeba bedzie na serio o wymianie pomyslec :)

#704 mar99

mar99
  • 829 postów
  • SkądKraków

Napisano 11 marca 2013 - 21:22

Mnie również ten ekran aż tak nie razi. Miałem iPada 3 i obecnie posiadam iPhone'a z Retiną, ale nie narzekam, jest OK :)

#705 szymonvader

szymonvader
  • 557 postów
  • SkądBędzin

Napisano 11 marca 2013 - 21:43

A mnie do czytania forum dużo lepiej sprawdza się 4s, na mini poprostu męczy sie wzrok.

#706 ajpoholik

ajpoholik
  • 4 postów

Napisano 18 marca 2013 - 19:31

Ipad Mini żeby korzystać z AutoMapy musi być w wersji z Wi-Fi + Cellular ?
W jaki sposób ta Automapa współpracuje z Ipadem Mini? W tej wersji Mini jest zwykły,normalny,standardowy moduł GPS ? (czy może korzysta z czegoś na wzór GoogleMap?)

#707 Qvstra

Qvstra
  • 7 postów

Napisano 19 marca 2013 - 16:12

Czyta ktos komiksy na mini? Jest to komfortowe? Najbardziej wymagajace gry laguja, czy nie?

#708 trocu

trocu
  • 770 postów

Napisano 19 marca 2013 - 18:36

Jestem rozczarowany nasyceniem kolorów w zdjęciach. Może to jakaś usterka sprzętowa? Sam już nie wiem, ale nawet iP4 ma bogatszą barwę.

#709 Łukasz Bochen

Łukasz Bochen
  • 140 postów

Napisano 19 marca 2013 - 19:34

Real Racing 3 działa bardzo dobrze

- - - Połączono posty - - -

Czyta ktos komiksy na mini? Jest to komfortowe? Najbardziej wymagajace gry laguja, czy nie?

Real Racing 3 działa bardzo dobrze

#710 mar99

mar99
  • 829 postów
  • SkądKraków

Napisano 19 marca 2013 - 19:59

FIFA 13, GTA VC i Max Payne działają bardzo płynnie. Zero przycięć.

#711 koyoot

koyoot
  • 2 235 postów
  • SkądKoło, PL

Napisano 25 marca 2013 - 14:42

Na calym swiecie sa wyprzedaze iPadow i iPadow MIni, dodatkowo Apple zwiekszylo ilosc emitowanych reklam obu iPadow. Szykuje sie Update!

#712 Kamilk91

Kamilk91
  • 261 postów
  • SkądCzęstochowa

Napisano 25 marca 2013 - 23:09

Fifa nie ma przycięć, do póki nie przyjdzie jakieś powiadomienie np. z fb. Ogólnie śmiga wszystko rewelacyjnie, a gra się na pewno bardziej komfortowo niż na dużym iPadzie.

#713 michas86

michas86
  • 380 postów
  • SkądWrocław

Napisano 27 marca 2013 - 11:00

Ja mam chyba pecha do swojego mini.. pierwszy egzemplarz - paprochy pod szybą + lewy dolny róg ekranu całkowicie odklejony gdzie właśnie te paprochy się dostawały + połowa żółtego ekranu. Drugi egzemplarz - połowa ekranu żółta, prześwity + "coś" na ekranie, nie bad pixel lecz coś co tam było jakby lepka substancja która się przykleiła i do szyby i ekranu. Trzeci - całkowita jazda z żółtym ekranem + masa prześwitów.. obecnie czekam na kolejny = tracę nadzieje na dobry egzemplarz. Prześwity przeżyję, lecz zasikany w połowie ekran nie... nie wiem jak było/jest u Was..

#714 mar99

mar99
  • 829 postów
  • SkądKraków

Napisano 27 marca 2013 - 13:21

U mnie za pierwszym razem idealny egzemplarz.

#715 Bartosz89

Bartosz89
  • 10 postów
  • SkądRadzionków, Poland

Napisano 29 marca 2013 - 12:25

Cześć, Styczność z iPad'em mini mam od chwili jego premiery i muszę przyznać że sprzęt sprawuje się naprawdę dobrze. Praktycznie 5 miesięcy ciągłego użytkowania i sprzęt nadal działa z taką samą prędkością jak w dniu zakupu. Dla mnie to idealne rozwiązanie bo jest bardziej mobilny niż standardowy 9,7' iPad. Od biedy mogę go nawet wsadzić do wewnętrznej kieszeni kurtki idąc na miasto. Żadna z aplikacji, które do tej pory testowałem nie zacinała się i nie było żadnych problemów z płynnością działania. Pozdrawiam,

#716 Ilicz666

Ilicz666
  • 375 postów
  • SkądPoznań

Napisano 29 marca 2013 - 12:47

Mój iPad mini 64gb Cellular działa doskonale. Ekran w rewelacyjnym stanie nie posiada żadnych wad. Prędkość działania bez zastrzeżeń. Gry N.O.V.A. 3 działa rewelacyjnie. Jak dla mnie iPad mini jest doskonały. Mógł by mieć Retina ale idzie to jakoś wytrzymać:)

#717 michas86

michas86
  • 380 postów
  • SkądWrocław

Napisano 10 kwietnia 2013 - 12:02

Nie wiem który to mini z rzędu ale póki co przeswitow chyba brak, ekran przyklejony w całości lecz chyba zasikany ekran nadal w tym samym miejscu gdzie poprzednio (3-4 sztuki tak samo). Ok 3-4 cm od przycisku Home ekran jest bardziej zoltawy niż góra, jak iPad trzymany jest prosto. Pod innym nachyleniem jest niby ok. Więc albo mam zwidy albo już sam nie wiem co robić. Denerwuje mnie to trochę i sprzęt póki co częściej odsyłam, niż używam, a nigdy nie miałem takich jaj z Apple :/ ma ktoś podobnie z tym ekranem, bądź ktoś mógłby sprawdzić czy dolna cześć ma bardziej żółty ekran? Nie wiem co mam robić a niemożliwe ze wszystkie maja taka wadę póki co...

#718 mar99

mar99
  • 829 postów
  • SkądKraków

Napisano 10 kwietnia 2013 - 13:12

W poziomie podziel klawiaturę na dwie części. Wtedy będziesz mieć podgląd czy część po prawej ma taki sam odcień szarości, co ta po lewej.

#719 michas86

michas86
  • 380 postów
  • SkądWrocław

Napisano 10 kwietnia 2013 - 14:36

Jak tak zrobię to widzę delikatne żółte odcienie z prawej strony.. Ehh sam już nie wiem a i ileż można wymieniać sprzęt..

#720 Jolaos

Jolaos
  • 1 036 postów

Napisano 10 kwietnia 2013 - 14:44

Jak tak zrobię to widzę delikatne żółte odcienie z prawej strony.. Ehh sam już nie wiem a i ileż można wymieniać sprzęt..

To nie plamy. To chińczyk musiał się przecież gdzieś wypróżnić w trakcie 12 godzinnej zmiany. Wszak miliony na świecie czekały "świeże bułeczki".

#721 michas86

michas86
  • 380 postów
  • SkądWrocław

Napisano 10 kwietnia 2013 - 15:52

To nie plamy. To chińczyk musiał się przecież gdzieś wypróżnić w trakcie 12 godzinnej zmiany. Wszak miliony na świecie czekały "świeże bułeczki".

wiesz, jakoś Twoja wypowiedź nie pomaga w sprawie ;)

#722 mar99

mar99
  • 829 postów
  • SkądKraków

Napisano 11 kwietnia 2013 - 09:36

wiesz, jakoś Twoja wypowiedź nie pomaga w sprawie ;)

Ja bym wymieniał. Poza tym sam miałem to samo z iPadem 3. Wymieniałem chyba 11 razy i w końcu odpuściłem. Dobrze wyszło, bo pojawił sie Mini i za pierwszym razem trafiłem idealny sprzęt :)

#723 szela_512

szela_512
  • 450 postów
  • SkądChoszczno , PL

Napisano 11 kwietnia 2013 - 14:47

Jak chciałeś być śmieszny , to muszę Ci powiedzieć że Ci nie wyszło...

#724 michas86

michas86
  • 380 postów
  • SkądWrocław

Napisano 12 kwietnia 2013 - 22:41

Najlepsze jest to ze jak patrzę na wprost to widzę lekko zasikany dół ekranu, natomiast jak już pochyłe ipada w jakakolwiek stronę, to staje się on całkowicie śnieżnobialy.. Ale przecież nie będę obsługiwać go z 10 stopniowym nachyleniem :/ eh, chyba oddam go a już był taki fajny, zero innych prześwitów, tylko ten "sik"

#725 deardav

deardav
  • 2 postów

Napisano 24 kwietnia 2013 - 16:39

Kilka tygodni temu nabyłem iPada mini i chciałbym tylko powiedzieć, że urządzenie jest świetne. Wspaniale wprółpracuje z moim maciem, zasięg sieci 3g ma bardzo dobry internet LTE super się sprawdza. Polecam. Zdecydowanie bardziej niż normalny iPad - ten jest za duży i nieporęczny. Pozdrawiam!

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych