Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPad Mini - opinie

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
862 odpowiedzi w tym temacie

#676 iUser2

iUser2
  • 1 postów

Napisano 17 stycznia 2013 - 16:07

Jakość ekranu jest lepsza niż w Ipadzie2. Ogólnie iPad mini jest prześwietny, jednak jak dla mnie za mały.

#677 papux

papux
  • 128 postów
  • SkądPL

Napisano 17 stycznia 2013 - 17:08

jednak jak dla mnie za mały.

Dla mnie też dlatego też kupiłem iPad 4

#678 caligator

caligator
  • 37 postów
  • SkądLubin

Napisano 18 stycznia 2013 - 11:09

Ja sie moze powtorze ale nie wyobrazam sobie caly dzien siedziec z pelnowymiarowym ipadem... Ostatnio musze codziennie ladowac miniaka tak go uzywam i wtedy jego mala waga jest na duzy plus... Jesli chodzi o wielkosc ekranu to powiem tylko tyle ze nauke prowadze tylko poprzez ekran tego ipadzika... Ucze sie z niego namstudia teraz (sesja) i po calym dniu nauki oczy nie bola... Po paru nieudanych zakupach w appstore w koncu znalazlem programy ktore idealnie wpisuja sie w studia... Z czystym sumieniem moge polecic chociazby GoodNotes, Noteshelf, JotNot Pro, MyScript Calculator, Numbers i chociazby Files... Przed zakupem nie wyobrazalem sobie ze dla ipada znajde tyle zastosowan... Jest tylko jedno ale... Trzeba dokupic rysik jesli chce sie korzystac w 100% z mozliwosci jakie oferuja w.w. programy i sam ipad.... Zaluje tylko ze poszedlem w koszty i kupilem 16gb... 32gb to jednak minimum:/

#679 mikson

mikson
  • 290 postów

Napisano 18 stycznia 2013 - 19:08

a z ciekawości czym zapychacie te gigabajty? :) ja mam 16 i połowa wolnego :)

#680 caligator

caligator
  • 37 postów
  • SkądLubin

Napisano 19 stycznia 2013 - 19:36

Niektore gry potrzebuja okolo 4gb zeby sie zainstalowac.... Do tego pdf'y niekiedy pokaznych rozmiarow, trzy ulubione albumy dla relaxu, zdjecia i dokumenty przchowywane w programach jak np. Edytowane zdjecia, projekty, piosenki... Jak sie zbierze do kupy wszystko to sie zapycha blyskawicznie... Najlepszy jest moment jak chcemy cos sciagnac i brakuje miejsca... Wchodze w ustawienia - użycie a tam mase rzeczy ktore uwazam za niezbedne i bije sie z myslami co tu wykasowac pomimo tego ze niektore z tych programow uzylem raz , moze dwa razy.... Ale przeciez moze sie przydadza!!:P

#681 iron.gery

iron.gery
  • 4 651 postów
  • SkądPolska | USA

Napisano 19 stycznia 2013 - 19:58

Niektore gry potrzebuja okolo 4gb zeby sie zainstalowac....

Wymienisz te gry bo nie znam takich.

#682 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 19 stycznia 2013 - 20:00

Gra która zajmuje 1.8 GB potrzebuje 2x tyle miejsca. Najpierw sciaga się instalka (1.8GB), potem się rozpakowuje (kolejne 1.8GB) no i na koniec jest czyszczenie i suma summarum ubywa 1.8GB. Podobnie przy update.

#683 iron.gery

iron.gery
  • 4 651 postów
  • SkądPolska | USA

Napisano 19 stycznia 2013 - 20:06

Gra która zajmuje 1.8 GB potrzebuje 2x tyle miejsca. Najpierw sciaga się instalka (1.8GB), potem się rozpakowuje (kolejne 1.8GB) no i na koniec jest czyszczenie i suma summarum ubywa 1.8GB. Podobnie przy update.

Sratata, wymień mi te gry które zajmują na urządzeniu 2x1.8GB.

#684 robgrab

robgrab
  • 1 384 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 19 stycznia 2013 - 20:34

Sratata, wymień mi te gry które zajmują na urządzeniu 2x1.8GB.

2x to nigdy nie ma bo instalka jest spakowana i potrzebuje więcej niż 2x wolnego do instalacji. Pierwszy lepszy przykład to fifa 13, której plik instalacyjny waży 1,38gb, a po rozpakowaniu 1,7gb. EA podaje, że aby tą grę zainstalować potrzeba co najmniej 3,4gb wolnego miejsca na urządzeniu.

#685 caligator

caligator
  • 37 postów
  • SkądLubin

Napisano 19 stycznia 2013 - 20:40

Nova3 i most wanted po instalacji ajmuja 1.8gb a pewnie sa gry wazace jeszcze wiecej... Przed instalacja potrzeba ponad 3.5gb miejsca i co z tego ze po instalacji miejsce sie zwalnia jak juz oczyscilismy troche ipada...

#686 mikson

mikson
  • 290 postów

Napisano 20 stycznia 2013 - 10:42

na fotki i inne dokumenty najlepszy sposób to trzymanie tego na nasie lub w chmurze, bez sensu pdf gazetki etc trzymać i zapychać na ipadzie, mam kilka gierek i mi zajmuje z z systemem to ok 8giga i nie potrafię zapchać więcej :)

#687 michallo9

michallo9
  • 3 postów

Napisano 06 lutego 2013 - 13:14

Ja mam ipada mini od tygodnia (czarny). Bardzo budowa mi sie w nim jego mobilności i co do płynności działania tez nie mam zastrzeżeń. Jedynym mankamentem jest brak Retiny, jednak mimo to używa sie go bardzo dobrze.

- - - Połączono posty - - -

Podoba *

#688 Lindworm

Lindworm
  • 29 postów
  • SkądKraków, PL

Napisano 08 lutego 2013 - 12:25

Witam, Ja zastanawiam się nad zakupem mini jestem posiadaczem ipada 1g więc brak retiny mi nie przeszkadza, jedyne co mnie wstrzymuje to plotki o możliwości premiery nowego mini w marcu. Jak państwo podejrzewają czy w marcu pojawi się nowy ipad mini czy bardziej odświeżony iPhone ze względu na premierę Samsung Galaxy IV ?

#689 Adek 22

Adek 22
  • 227 postów
  • SkądKraków

Napisano 10 lutego 2013 - 20:50

Pewnie nic się nie pokaże ;) Ja sam nabyłem iPada Mini w piątek a miałem wcześniej iPada 1 i 2. Mini mogę polecic każdemu kto chce miec coś pomiedzy iPhone a iPad 1,2 itd chodzi mi o wielkość ekranu ;) Idealnie leży w dłoni spokojnie trzymam go jedna reka po szerokości a drugą dłonią obsługuję. Poza tym cena jego znacznie spadła przez dwa dni o prawie 50% i teraz można nówkę kupic za 1000-1100zł.

#690 ZlyPL

ZlyPL
  • 229 postów

Napisano 10 lutego 2013 - 21:48

a gdzie takie ceny?

#691 tomusczar

tomusczar
  • 143 postów

Napisano 10 lutego 2013 - 21:53

właśnie poproszę o linka :)

#692 MeGusta

MeGusta
  • 253 postów

Napisano 10 lutego 2013 - 22:07

ja nówkę wylicytowałem za 1250 zł, patrzałem na allegr/tablicy to za 1000-1100 nawet używanych nie było.

#693 campeone

campeone
  • 47 postów

Napisano 10 lutego 2013 - 22:58

Panowie i Panie, Jak duże jest prawdopodobieństwo pojawienia się nowych iPadów w marcu (iPad 5 i mini założmy-że-z-retiną)? Poważnie noszę się z przesiadką na miniaka, ale jeżeli okazałoby się, że pod koniec marca pokażą nowego, to wiadomo... warto poczekać. Nie proszę o wróżenie z fusów. Ktoś, kto siedzi w temacie potrafi oszacować takie prawdopodobieństwo na podstawie przecieków, czy informacji z branżowych portali. Wiem, że cykl apple za Jobsa to rok i nowe urządzenie, a jak z Cookiem, może zaskoczyć i go skrócić (precedens iPada 4)? Jeżeli mieliby pokazać za miesiąc nowe iPady, to produkcja musiałaby już działać pełną parą a i wtedy byłoby o niej głośno, mam rację? Pozdrawiam.

#694 Adek 22

Adek 22
  • 227 postów
  • SkądKraków

Napisano 10 lutego 2013 - 23:25

Co ja wam będę linkami rzucać jak każdy ma internet i wystarczy posiedzieć na Allegro ;) Nie mówię o Kup teraz tylko licytacje poza tym piszcie do ludzi świeżo sprzedających z małą ilością komentarzy,taki zawsze pójdzie na rękę i za pobraniem wyśle :)

#695 STING

STING
  • 1 postów
  • SkądRybnik

Napisano 25 lutego 2013 - 13:57

Ja widziałem dziś w Saturnie mini 16GB bez modemu za 1355zł - i to chyba najtaniej poza allegro za nowy sprzęt, jaki udało mi się znaleźć. Warto też zwrócić uwagę (kupując na Allegro), czy do sprzętu jest paragon (dotyczy to tylko Klienta indywidualnego), dlatego, że jak wiadomo Apple daje rok gwarancji, ale kupująć u pewnego sprzedawcy (np. dużej sieciówki) jestem pewien, że będę w razie "W" mógł go reklamować po roku z tytułu odpowiedzialności sprzedawcy za towar niezgodny z umową, co daje mi jakby 2 lata "gwarancji" :-)

#696 szymonvader

szymonvader
  • 557 postów
  • SkądBędzin

Napisano 08 marca 2013 - 10:37

Witam, ja pomacalem w sklepie i zdecydowałem się na 16gb+4g. Za mobilność duży + ale jednak wyświetlacz kiepski szczególnie z bliższej odległości. Mam nadzieje, ze się przyzwyczaje. Po 4s cieżko się przestawić.

#697 Jackbox

Jackbox
  • 126 postów
  • SkądWroclaw

Napisano 08 marca 2013 - 22:25

Widze, że część z Was ma te same dylematy. iPad mini chodzi za mna od paru tygodni, dokładnie wersja 64GB z Wifi + Cellular. Boje się, że 32 mi nie wystarczy, mam iPhone'a 4 32GB i mam na nim 1 GB wolnego (nie moge zrobić update Fifa 13 ;(). Używam telefonu do pracy (3 maile firmowe, duże załączniki, Pages). miniak będzie dobrym uzupełnieniem do Macbooka którego nie zawsze mam czas i miejsce odpalić a robienie 5 przelewów z iPhona bywa uciążliwe. Martwią mnie tylko te wieści o 2 generacji mini. 1) po premierze 2 gen pierwsza będzie tańsza. 2) nowy będzie "lepszy"

#698 szymonvader

szymonvader
  • 557 postów
  • SkądBędzin

Napisano 09 marca 2013 - 10:13

Taka jest naturalna kolej rzeczy, idąc tym tropem nic nie należało by kupować bo za chwile będzie lepsze, nowsze a starsze będzie tańsze. Z mojej strony fajny sprzecik ale ekran szczególnie w safari trochę razi...

#699 mar99

mar99
  • 829 postów
  • SkądKraków

Napisano 09 marca 2013 - 10:34

Widze, że część z Was ma te same dylematy. iPad mini chodzi za mna od paru tygodni, dokładnie wersja 64GB z Wifi + Cellular. Boje się, że 32 mi nie wystarczy, mam iPhone'a 4 32GB i mam na nim 1 GB wolnego (nie moge zrobić update Fifa 13 ;(). Używam telefonu do pracy (3 maile firmowe, duże załączniki, Pages). miniak będzie dobrym uzupełnieniem do Macbooka którego nie zawsze mam czas i miejsce odpalić a robienie 5 przelewów z iPhona bywa uciążliwe.
Martwią mnie tylko te wieści o 2 generacji mini.
1) po premierze 2 gen pierwsza będzie tańsza.
2) nowy będzie "lepszy"

Potrzebujesz - kupujesz. Jeżeli nie to mozesz tak czekać w nieskończoność na kolejne generacje.

#700 campeone

campeone
  • 47 postów

Napisano 09 marca 2013 - 11:06

Potrzebujesz - kupujesz. Jeżeli nie to mozesz tak czekać w nieskończoność na kolejne generacje.

W nieskończoność? Ten, kto chociaż trochę interesuje się planami apple (a sama obecność na tym forum o tym świadczy) wie mniej/więcej kiedy spodziewać się premiery danego sprzętu. Moim zdaniem, biorąc pod uwagę plotki o ewentualej marcowej premierze mini retina, warto przeczekać ten miesiąc i później nie żałować. Co by kto nie mówił kupno sprzętu powiedzmy tydzień przed premierą nowego modelu jest po tym fakcie mocno denerwujące. Delikatnie mówiąc.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych