Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPad Mini - opinie

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
862 odpowiedzi w tym temacie

#751 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 10 maja 2013 - 12:36

Wydajność jest taka sama jak ponad 2 letniego iPad 2. Nie ma sie czym jarać.

#752 528eae9968

528eae9968
  • 7 222 postów
Napisano 10 maja 2013 - 12:44

Też długo użytkowałem od premiery i też byłem zadowolony co nie zmienia faktu że Nexus 7 to również dobre i ciekawe urządzenie. Po prostu jeden woli Audi drugi BMW :D

#753 iron.gery

iron.gery
  • 4 651 postów
  • SkądPolska | USA

Napisano 10 maja 2013 - 12:50

Wydajność jest taka sama jak ponad 2 letniego iPad 2. Nie ma sie czym jarać.

Ale mnie nie interesują cyferki tylko jak działa. A działa swietnie i to jest najważniejsze.

#754 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 10 maja 2013 - 12:55

No to na jedno wychodzi, działa tak jak 2 letni iPad 2. Nie ma sie czym jarać.

#755 iron.gery

iron.gery
  • 4 651 postów
  • SkądPolska | USA

Napisano 10 maja 2013 - 13:39

No to na jedno wychodzi, działa tak jak 2 letni iPad 2. Nie ma sie czym jarać.

Zapewniam Cię ze działa lepiej bo mam porównanie. Pójdzie do MM to zobaczysz ze mini jest szybszy od 2 a nawet 3 która przez Retine trochę straciła wydajności.

#756 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 10 maja 2013 - 13:48

Już byłem dawno temu w iSpot. Krytycznym okiem niczym sie nie różni od 2jki. Dopiero na 4'rce widać różnice.

#757 iron.gery

iron.gery
  • 4 651 postów
  • SkądPolska | USA

Napisano 10 maja 2013 - 14:13

Już byłem dawno temu w iSpot. Krytycznym okiem niczym sie nie różni od 2jki. Dopiero na 4'rce widać różnice.

Właśnie dopiero na 4 widać. Ja mając w domu 2gen widzę ze mini jest szybszy, nie jest to ogromna różnica ale jest. Używa się bardzo fajnie.

- - - Połączono posty - - -

Właśnie dopiero na 4 widać. Ja mając w domu 2gen widzę ze mini jest szybszy, nie jest to ogromna różnica ale jest. Używa się bardzo fajnie.

#758 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 10 maja 2013 - 14:29

Ten sam SoC, ten sam ekran, ten sam system = to samo urządzenie i taka sama wydajność. Fakty stoją wyżej od "odczuć". Jak ja biore czyjegos iPhone 5 do reki to też przez pierwsze minuty mam wrażenie, ze jakoś tak dziwnie zasuwa. Po chwili pukam sie w głowe, że to przecież matematycznie niemożliwe.

#759 matuszek

matuszek
  • 115 postów

Napisano 10 maja 2013 - 17:28

Ja bardzo chwałę sobie ipada mini, za gabaraty i lekkość. Jego wydajność wystarcza mi na internet, coś tam napisać, posłuchać muzy,przeglądać pdfy, książki. I tu nie mam ciśnienia na retinę. Do gier też daje radę choć nie zawsze jest tak płynnie jak by się chciało. Ale do pracy w muzyce jest już trochę kulawo. Cubasis z jakimś innym instrumentem na raz (np. ipiano) już potrafi ładnie przyciąć czy dropić. Już jestem zainteresowany kolejnym ipadem mini ale z lepszym prockiem. Homer ma rację. To jest ipad2 w nowszej lepszej jak dla mnie odsłonie. I jeśli jest trochę szybszy od ipada2 to raczej nieznacznie, szału nie ma...

#760 iron.gery

iron.gery
  • 4 651 postów
  • SkądPolska | USA

Napisano 10 maja 2013 - 19:29

jest ipad2 w nowszej lepszej jak dla mnie odsłonie. I jeśli jest trochę szybszy od ipada2 to raczej nieznacznie, szału nie ma...

Zgadza się, ma podzespoły jak w 2gen. Ale działa trochę szybciej od 2 a nawet 3 która ze względu na rozdzielczość potrafiła zamulić. Ja także czekam na nową generacje, najbardziej na 1GB RAM.

Dziś się trochę przestraszyłem, uroki upałów.

Dołączona grafika

#761 matuszek

matuszek
  • 115 postów

Napisano 10 maja 2013 - 19:49

O kurcze, a co z nim robiłeś, że takie coś się wyswietlilo?

#762 ar3kb

ar3kb
  • 4 635 postów
  • SkądSchlesierland - Königshütte/Laurahütte

Napisano 11 maja 2013 - 13:28

Zaprosił iPada na grilla ;)

#763 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 11 maja 2013 - 17:28

Albo oglądał gorące laski :D

#764 Remik666

Remik666
  • 105 postów
  • SkądSosnowiec

Napisano 04 czerwca 2013 - 17:33

Dziś pojawił się jeden martwy piksel (czarny), na miniaku. Orientuje się ktoś jak z wymianą/naprawą?

#765 mar99

mar99
  • 829 postów
  • SkądKraków

Napisano 04 czerwca 2013 - 20:30

Dziś pojawił się jeden martwy piksel (czarny), na miniaku.

Orientuje się ktoś jak z wymianą/naprawą?

Po jakim czasie od zakupu?

#766 liroyek

liroyek
  • 530 postów
  • Skądslask

Napisano 04 czerwca 2013 - 20:41

Ja wlasnie u siebie zauwazylem jeden czerwony, widac go na czarnym tle. Mozna reklamowac z tego powodu ? Ipada ma ok 3 miesiecy, kupiony w saturnie.

#767 l.gajewski

l.gajewski
  • 801 postów

Napisano 05 czerwca 2013 - 06:44

Zgadza się, ma podzespoły jak w 2gen. Ale działa trochę szybciej od 2 a nawet 3 która ze względu na rozdzielczość potrafiła zamulić. Ja także czekam na nową generacje, najbardziej na 1GB RAM.

Dołączona grafika

nie martw się jeszcze... kiedyś był wątek na temat tego komunikatu. istnieje możliwość. że masz jakiś konflikt softwareowy. To samo było przy iPhonie 4, którego często na jakiejś wersji iOS nękał ten błąd.

Dołączona grafika

nie martw się jeszcze... kiedyś był wątek na temat tego komunikatu. istnieje możliwość. że masz jakiś konflikt softwareowy. To samo było przy iPhonie 4, którego często na jakiejś wersji iOS nękał ten błąd.

#768 Remik666

Remik666
  • 105 postów
  • SkądSosnowiec

Napisano 05 czerwca 2013 - 19:02

Po jakim czasie od zakupu?

Kupiony w Katowickim iSpot'cie na początku stycznia tego roku.

Dowiedziałem się, że podlega to naprawie gwarancyjnej - możecie polecić jakiś serwis?

#769 Sprite 2l

Sprite 2l
  • 2 postów
  • SkądKatowice

Napisano 01 lipca 2013 - 15:01

Ja nie widze zastosowania, do kieszeni go nie wsadzisz a w torbie wole nosić dużego ipada.
iPhone albo normalny iPad, mini to tylko strata kasy

Kupiony w Katowickim iSpot'cie na początku stycznia tego roku.

Dowiedziałem się, że podlega to naprawie gwarancyjnej - możecie polecić jakiś serwis?

napewno tu na stronce jakiś znajdziesz, poszukaj :)

#770 iron.gery

iron.gery
  • 4 651 postów
  • SkądPolska | USA

Napisano 01 lipca 2013 - 15:12

Zostawiłem go na słońcu, stąd ten komunikat :) Był gorący, dotykając go aż parzył :)

#771 brokenmusic

brokenmusic
  • 228 postów

Napisano 03 lipca 2013 - 21:03

Od wczoraj to mojej rodziny urządzeń Apple dołączył czarny mini, jest on przeznaczony na prezent dla osoby w średnim wieku, która mogłaby mieć prawdopodobnie problem z okiełznaniem komputera. Jak wiadomo ios to prosty i czytelny system a ipad to idealne urządzenie do (uwielbiam ten zwrot, za nadanie mu inteligentnego wydźwięku) konsumpcji treści. Sam używam 3 i ekran retina jest dla mnie czymś tak oczywistym, że nie wyobrażałem sobie takiego cofnięcia. W praktyce stwierdzam, że do przeglądania internetu i stron typu wp czy onet w pozycji pionowej sprawdza się średnio, trzeba robić powiększenia by odczytać swobodnie nagłówek, to samo tyczy się artykułów. Nie nadaję się do czytania książek w pdf, czcionki wyglądają słabo, format epub wygląda znacznie lepiej. Mimo wszystko waga 300 g robi swoje, nie bolą nadgarstki. Gdybym stał przed wyborem zakupu ipada na nowo nie mając doświadczeń wziałbym mimo wszystko mini

#772 Molimo

Molimo
  • 3 695 postów
  • SkądPoznań

Napisano 03 lipca 2013 - 21:20

Ja tylko czekam na mini z retiną, waga jest super. Chociaż gdyby iPad 5 mniej ważył niż iPad 2...

#773 brokenmusic

brokenmusic
  • 228 postów

Napisano 04 lipca 2013 - 21:04

Czytałem, że następny mini nie dostanie retiny, dostanie lepsze bebechy i na tym koniec

#774 RBB

RBB
  • 1 371 postów

Napisano 04 lipca 2013 - 21:10

Gdzie czytałeś? Daj linka.

#775 mikson

mikson
  • 290 postów

Napisano 10 lipca 2013 - 23:59

Gdzie czytałeś? Daj linka.

Tak, ma byc bez retiny, ma mieć wiecej ramu i procesor A6

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2