Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

iPhone 5 - Pierwsze wrażenia

• Please log in to reply
1823 replies to this topic

#1726 AdrianoSprinter

AdrianoSprinter
  • 1121 posts
  • SkądŁódź

Posted 13 June 2013 - 18:29

A ja bym nie czekał. Już teraz można dorwać nowke za 2100zl a 5S nic spektularnego nie wyniesie na bank. Chyba, że pastelowe ikonki.

#1727 FishBB

FishBB
  • 1244 posts
  • SkądPOLAND

Posted 14 June 2013 - 05:02

Też słyszałem ze 5S ma wyglądać tak samo jak 5, pewnie dadzą 2GB ram albo procek lepszy ale to nie znaczy ze piątka będzie już słaba, jak jeszcze 4S jest na topie. Czyli biorę 5 teraz :) Tylko który model dokładnie? Bo wiem że aby działało LTE w PL to musi być jakiś konkretny model tak? Czy nie zwracać na to uwagi?

#1728 janoszu

janoszu
  • 27 posts

Posted 16 June 2013 - 16:43

Ja bym mimo wszystko poczekał gdyż jedynie możesz zyskać. Zmiana 4s na 5 nie wniesie aż tak dużo, dlatego warto też poczekać do września i zobaczyć co zaprezentuje Apple. Może będzie 2gb ramu, może powiększy się jeszcze ekran.

#1729 FishBB

FishBB
  • 1244 posts
  • SkądPOLAND

Posted 16 June 2013 - 17:11

Już zamówiłem piątke, pomyślałem ze jak wyjdzie nowy iPhone to jak zwykle pewnie z 'drobnymi' wadami fabrycznymi i poczekam wtedy pół roku na testy,opinie i dopiero ewentualnie wymienie. iPhony i tak trzymają cene.

#1730 okmujm

okmujm
  • 154 posts

Posted 16 June 2013 - 17:14

Przed wrzuceniem większego procesora niech pomyślą nad powiększeniem baterii. W iPhone 5 bateria to dramat, powinni coś z tym zrobić.

#1731 neverneve

neverneve
  • 718 posts

Posted 16 June 2013 - 17:20

Już zamówiłem piątke, pomyślałem ze jak wyjdzie nowy iPhone to jak zwykle pewnie z 'drobnymi' wadami fabrycznymi i poczekam wtedy pół roku na testy,opinie i dopiero ewentualnie wymienie. iPhony i tak trzymają cene.

Prawda. Sam niedługo wracam do cyklu kupowania "modeli pierwszych", bez "S", bo mimo wszystko to one wnoszą najwięcej świeżości i nowości.

#1732 mar99

mar99
  • 829 posts
  • SkądKraków

Posted 16 June 2013 - 19:35

Prawda. Sam niedługo wracam do cyklu kupowania "modeli pierwszych", bez "S", bo mimo wszystko to one wnoszą najwięcej świeżości i nowości.

Również wychodzę z takiego założenia. "Eski" pomijam.

#1733 jaroomaster

jaroomaster
  • 74 posts

Posted 20 June 2013 - 18:25

popieram przedmowcow. przeszedlem z iPhona 4 na 5 i faktem jest ze szybkosc powala na kolana, ale bateria to jakis dramat. przy normalnym uzytkowaniu telefonu, musialem sobie dokupic drugi kabel do auta, laduje telefon przy i w aucie i w pracy. przy uzywaniu nawigacji i sluchawki bluetooth mozna zapomniec o pracy na baterii. dobrze ze w aucie jest dock zapalniczkowy, inaczej bylby dramat jeszcze wiekszy. poza tym gitara. tylko ta bateria....moze nastepne beda lepsze, ale szczerze w to watpie...

#1734 Sony156

Sony156
  • 390 posts
  • SkądBydgoszcz

Posted 20 June 2013 - 21:26

Nie wiem gdzie napisać, nowego tematu raczej nie będę robił, bo mnie pognają. :P App Store - czasami mam po polsku czasami po angielsku, konto mam w polskim - wut?

#1735 Dexter

Dexter
  • 95 posts

Posted 22 June 2013 - 11:13

Od wczoraj testuje 5. W porównaniu do 3gs prędkość ogromna. 3gs z racji niskiej już wartości zostaje jako nawigacja+muzyka do samochodu i na rower. Natomiast w 5-tce zaskakuje mnie jak szybko ucieka bateria. Macie racje że trzeba mieć drugi kabelek i się doładowywać. Wielki plus 5-tki to działające powłoki jak się nosi okulary z polaryzacją. iPad 3 i 3gs czarna plama dopóki nie obrócę urządzenia. Ogólnie przesiadka z 3gs przepaść.

#1736 maley

maley
  • 3 posts
  • SkądWarszawa

Posted 24 June 2013 - 16:29

moim zdaniem nie ma co porównywać iPhone 5 do iP 3GS bo to jest kolosalna różnica. Ja z iP 4S przesiadłem się na piątkę i to już była dla mnie spora różnica, dużo szybciej działa i płynniej na pewno. Gdy kupiłem piątkę to pozbyłem się iPada bo już mi nie był potrzebny iP zastąpił mi zwykły telefon jak również urządzenie do zabaw czy muzyki.

#1737 albiik

albiik
  • 45 posts
  • SkądLca

Posted 25 June 2013 - 15:07

Ja ostatnio przesiadłem się z 4s'a na 5 i jakiejś kolosalnej zmiany nie ma(np. w szybkości działania). Zdziwiło mnie to, że ekran, który jest większy (dłuższy) nie sprawił najmniejszych problemów i korzysta się z niego równie komfortowo co na 3,5 calowym. Ogólne odczucia bardzo pozytywne.

#1738 Remik666

Remik666
  • 105 posts
  • SkądSosnowiec

Posted 26 June 2013 - 18:13

Ja się przesiadłem z 4 na 5 i wrażenia są następujące: Na plus: - aparat (prędkość migawki i jakość zdjęć) - prędkość systemu duży plus Na minus: - bateria (4 w okolicach 21-22 pokazywała 40-50% baterii, 5 pokazuje 10-20% baterii) Ogólnie jestem zadowolony z przesiadki z 4 na 5 ;)

#1739 lukaszrzeszow

lukaszrzeszow
  • 3 posts

Posted 08 August 2013 - 06:15

Witam :) obecnie posiadam iphona 4S i zastanawiam się nad zmianą na 5 ale ale :) czytając po necie ma wchodzić iphon 5S czy tam 6 wie ktoś coś więcej na ten temat .Proszę o pomoc :) .Pozdrawiam Łukasz:p

#1740 TomBlack

TomBlack
  • 129 posts

Posted 08 August 2013 - 07:26

Podejrzenie myapple.pl na pewno wiele pomoże. Czy warto czekać? Może i warto, ale do października zostajesz bez telefonu.

#1741 robo99

robo99
  • 6 posts
  • SkądWrocław

Posted 10 August 2013 - 14:33

Witam, jestem użytkownikiem 5ki od dwóch miesięcy, telefon służbowy (z musu) używany biznesowo. Pewnie nie zostawicie na mnie suchej nitki, ale muszę powiedzieć że jestem strasznie zawiedziony. Wyleczyłem się z kupowania produktów apple pomijając mojego starego iPoda classic, którego sobie bardzo chwalę. Wcześniej miałem HTC, nie jakiś tam topowy model, ale z robiłem w nim wszystko bez rootowania. Tutaj co prawda jest JB, choć podobno traci się gwarancję ( muszę jeszcze doczytać bo świeży jestem ), ale po prostu załamuję ręce nad tym ile możliwości miałem na androidzie. Proste przykłady - modyfikacja UI, inna klawiatura niż systemowa, pełna współpraca z google/gmail, dyktowanie głosowe google, zaawansowana konfiguracja wszystkiego czego dusza zapragnie, czy choćby wysyłanie plików przez BT ;-), hotspot którego nie musi uruchamiać operator sieci i wiele wiele innych. Oczywiście są też jego plusy, robi dobre fotki, filmy są ok, przeglądanie stron www przyjemne i płynne, a także dobry odtwarzacz muzyki w aucie itp. Ale jeżeli mam gdzieś zadzwonić to mnie trafia, bo mój stary HTC miał o niebo lepszy zasięg. Ja po prostu oczekiwałem od tego telefonu czegoś więcej.

#1742 mrc120

mrc120
  • 186 posts
  • SkądPłock, Poland, Poland

Posted 10 August 2013 - 15:52

Przecież to każdy wie od dawna, że iPhony mają zamknięty system i nie można modyfikować czego się podoba. W sumie to nic nowego w tym poście nie widze.

#1743 owz

owz
  • 3360 posts
  • SkądPoznań

Posted 10 August 2013 - 16:51

Witam, jestem użytkownikiem 5ki od dwóch miesięcy, telefon służbowy (z musu) używany biznesowo. Pewnie nie zostawicie na mnie suchej nitki, ale muszę powiedzieć że jestem strasznie zawiedziony. Wyleczyłem się z kupowania produktów apple pomijając mojego starego iPoda classic, którego sobie bardzo chwalę.
Wcześniej miałem HTC, nie jakiś tam topowy model, ale z robiłem w nim wszystko bez rootowania. Tutaj co prawda jest JB, choć podobno traci się gwarancję ( muszę jeszcze doczytać bo świeży jestem ), ale po prostu załamuję ręce nad tym ile możliwości miałem na androidzie.
Proste przykłady - modyfikacja UI, inna klawiatura niż systemowa, pełna współpraca z google/gmail, dyktowanie głosowe google, zaawansowana konfiguracja wszystkiego czego dusza zapragnie, czy choćby wysyłanie plików przez BT ;-), hotspot którego nie musi uruchamiać operator sieci i wiele wiele innych.
Oczywiście są też jego plusy, robi dobre fotki, filmy są ok, przeglądanie stron www przyjemne i płynne, a także dobry odtwarzacz muzyki w aucie itp.
Ale jeżeli mam gdzieś zadzwonić to mnie trafia, bo mój stary HTC miał o niebo lepszy zasięg.

Ja po prostu oczekiwałem od tego telefonu czegoś więcej.

Jako osoba, która ponad rok temu zamienila iOS na Androida (Galaxy S3) po czym kilka dni temu wrocilem do iOS powiem Tobie, że dziękuję serdecznie za możliwość personalizacji i otwartość jaką daje system Google. Zamulanie pominę ale żebym antywirusa musiał instalować to już lekka pdzesada. Aplikacji jest w google play pierdyliard ale co z tego jak wiele z nich to bezuzyteczny szajs albo wrecz malware. Nie wspomne juz o legendarnym android lag czy malo plynnym przewijaniu co raczej w 4 rdzeniowym smartfonie miec miejsca nie powinno.

Moze i moj iP5 ma mniejszy ekran i nie oferuje az tyle wodotryskow ale wole zamkniete i w miare kompetne srodowisko od Apple od Androidowego balaganu.

#1744 leeby

leeby
  • 40 posts
  • SkądSiedlce

Posted 12 August 2013 - 07:04

Kiedy ktoś z was zamawiał Ip5 preorder to jaki był czas oczekiwania?

#1745 flesiek

flesiek
  • 13 posts

Posted 12 August 2013 - 16:14

Ja 5ke mam od 2tyg i narazie wszystko ok poza wytarciem wokol wejscia sluchawkowego. Poza folia na przodzie i tyle uzywam go bez zadnego etui (glownie w kieszeni). Sluchawek uzylem doslownie 2 razy i kiszka :/

#1746 MrNorbi

MrNorbi
  • 398 posts
  • SkądTłuszcz

Posted 12 August 2013 - 23:20

Do premiery.

#1747 dominzak

dominzak
  • 474 posts
  • SkądKraków, PL

Posted 13 August 2013 - 01:48

Ja 5ke mam od 2tyg i narazie wszystko ok poza wytarciem wokol wejscia sluchawkowego. Poza folia na przodzie i tyle uzywam go bez zadnego etui (glownie w kieszeni).
Sluchawek uzylem doslownie 2 razy i kiszka :/

Jestem bardzo zdziwiony tym faktem, gdyż w mojej półrocznej już czarnej piątce nie ma ani śladu używania gniazda. A słuchawek używam przynajmniej raz dziennie, więc gdyby wejście było łatwo rysujące się, już miałbym ślady (a po pół roku używania mojego poprzedniego 3GSa takowe już były).

#1748 kdworaczyk

kdworaczyk
  • 262 posts
  • SkądPsary

Posted 13 August 2013 - 07:04

Mam pytanie po pół roku pojawiły mi sie odpryski na telefonie czy to można reklamować telefon nie był uderzeny ani nie upadł !

#1749 dominzak

dominzak
  • 474 posts
  • SkądKraków, PL

Posted 15 August 2013 - 03:32

Odpryski to norma w przypadku czarnych piątek. Możesz spróbować, ale jest niewielka szansa, że cokolwiek uzyskasz.

#1750 koglow

koglow
  • 7 posts
  • SkądWarszawa, PL

Posted 02 September 2013 - 11:03

Przy iP5 czas oczekiwania w PL był do 4 tygodni.

[URL="http://www.makoweabc.pl/2012/09/premiera-iphone-5-w-polsce-w-play-tylko-16gb-w-ispotach-tylko-czarne/"]LINK-Premiera iPhone5[/URL]

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users