Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone 5 - Pierwsze wrażenia

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1823 odpowiedzi w tym temacie

#1701 Damixs74

Damixs74
  • 252 postów
  • SkądPoznań/Cieszyn

Napisano 27 maja 2013 - 21:19

Z ta bateria jest bardzo dziwnie... U jednych trzyma ona do 7h/8h w użyciu, a zdarzają sie przypadki, gdzie przy katowaniu telefonu grami itp trzyma do 10h nawet...

#1702 Mercz

Mercz
  • 2 783 postów
  • SkądSzczecin, PL

Napisano 27 maja 2013 - 21:39

Zależy . Nie masz dwóch takich samych sposobów używania telefonu .

#1703 magiel

magiel
  • 15 postów

Napisano 27 maja 2013 - 22:29

Z ta bateria jest bardzo dziwnie... U jednych trzyma ona do 7h/8h w użyciu, a zdarzają sie przypadki, gdzie przy katowaniu telefonu grami itp trzyma do 10h nawet...

Troche to jest niepoważne. Płace za telefon to wymagam że jak z niego korzystam potrzyma chociaż do 18.. Masakra.

Ciekawe czy wymienia mi go na nowego..

#edit

Porównałem z kumplem szybkość ładowania na dwoch identycznych '5'. Zaczeliśmy od 20% i kiedy on miał 85% ja miałem 70%

#1704 Mercz

Mercz
  • 2 783 postów
  • SkądSzczecin, PL

Napisano 27 maja 2013 - 22:40

Zależy . Bo nie wiesz . Ty może miałeś włączone 3g - on nie . Jeśli mieliście dwa takie same na takich samych z taką samą zawartością etc etc. to nie wiem .

#1705 magiel

magiel
  • 15 postów

Napisano 27 maja 2013 - 22:44

Zależy . Bo nie wiesz . Ty może miałeś włączone 3g - on nie . Jeśli mieliście dwa takie same na takich samych z taką samą zawartością etc etc. to nie wiem .

specjalnie wszystko ustawilismy tak samo. zreszta jego szybciej sie ładuje i duzo dłuzej rozładowuje. lipa :/

#1706 Mercz

Mercz
  • 2 783 postów
  • SkądSzczecin, PL

Napisano 27 maja 2013 - 22:57

Masz prawo oddać to na gwarancje .

#1707 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 27 maja 2013 - 23:44

Płace za telefon to wymagam że jak z niego korzystam potrzyma chociaż do 18..

A jakbys go dostal za darmo to bys nie wymagal? Cena nie ma znaczenia, wymaga sie od telefonu by dzialal a nie od pieniedzy jakich jest warty.

#1708 Stadivarius

Stadivarius
  • 216 postów

Napisano 28 maja 2013 - 19:05

A jakbys go dostal za darmo to bys nie wymagal? Cena nie ma znaczenia, wymaga sie od telefonu by dzialal a nie od pieniedzy jakich jest warty.

Ale to jest przecież iPhone. Każdy wymaga od niego więcej XD.

A wracając do tematu tempa wyładowywania to hmm... jak się gra cały czas w gry (a w całym świecie wiadomo, że niektóre wymagają wiecej od telefonu przez co szybciej się wyładowuje, a inne mniej) oraz cały czas jest sie zalogowanym np. na face +mail + mase dupereli to telefon po 2,5h też potrafi wyczerpać się do zera. Także nie narzekaj i ciesz sie telefonem albo oddaj na gware dostaniesz refubrished (który na marginesie też jest spoko, no może czasami ma troche syfu dookoła ramki ekrany w wersji white) i śmigaj dalej ciesząc się przyjemną pracą jaką oferuje 5-tka.

#1709 magiel

magiel
  • 15 postów

Napisano 28 maja 2013 - 19:59

Ale to jest przecież iPhone. Każdy wymaga od niego więcej XD.

A wracając do tematu tempa wyładowywania to hmm... jak się gra cały czas w gry (a w całym świecie wiadomo, że niektóre wymagają wiecej od telefonu przez co szybciej się wyładowuje, a inne mniej) oraz cały czas jest sie zalogowanym np. na face +mail + mase dupereli to telefon po 2,5h też potrafi wyczerpać się do zera. Także nie narzekaj i ciesz sie telefonem albo oddaj na gware dostaniesz refubrished (który na marginesie też jest spoko, no może czasami ma troche syfu dookoła ramki ekrany w wersji white) i śmigaj dalej ciesząc się przyjemną pracą jaką oferuje 5-tka.

twoim zdaniem jak nic sie nie robi i bateria trzyma do 12 to jest normalne? wole sie cieszyć czymś innych chyba a nie sprzetem za 3 kafle

#1710 meeron

meeron
  • 504 postów

Napisano 29 maja 2013 - 10:09

Czy dalej występuje problem z odpryskami aluminium na czarnych egzemplarzach? Jak wasze czarne piątki wyglądają po powiedzmy półrocznej eksploatacji? Planuję kupić piąteczkę, rozważam wersję kolorystyczną białą, lecz są problemy z jej dostępnością.

#1711 kostek

kostek
  • 320 postów
  • SkądPiaseczno

Napisano 29 maja 2013 - 11:15

To ja dwa słowa od siebie. Jako wieloletni użytkownik iPhone'a, muszę powiedzieć, że wreszcie znalazł się telefon, który spowodował moje odejście od Apple (przynajmniej w przypadku telefonów). Mówię o HTC One. Właściwie zawsze android bardziej mi się podobał ale zawsze kulala jakość wykonania telefonów. Jeżeli chodzi o HTC One to moim zdaniem jest nawet lepsza od iPhona.

#1712 SzpenioWPR

SzpenioWPR
  • 3 postów
  • SkądPruszków

Napisano 29 maja 2013 - 14:46

Prawde mówiąc to myślałem że nigdy nie kupie sobie produktu firmy apple... Jednak gdy dostałem od narzeczonej książke " Steve Jobs " to postanowiłem na własnej skórze przekonać sie o tym jak jego produkty sie spisują... iPhone 5 (64gb) zrobił na mnie wielkie wrażenie , ale Cena<->Produkt jednak nie są proporcjonalne.

#1713 arbitter

arbitter
  • 11 postów

Napisano 29 maja 2013 - 18:46

Odnośnie jakichś wad produkcyjnych, ubytków czy zadrapań bądź też innych luźnych przycisków i paprochów za obiektywem; przez ostatni miesiąc przez moje ręce przewinęły sie trzy Iphone’y 5 w tym dwa czarne. Stan wszystkich był idealny i bez jakichkolwiek zastrzeżeń.

#1714 Dares

Dares
  • 407 postów
  • SkądKatowice

Napisano 29 maja 2013 - 20:48

Może się już uporali w kolejnych produkcjach z tymi "dolegliwościami"

#1715 iron.gery

iron.gery
  • 4 651 postów
  • SkądPolska | USA

Napisano 30 maja 2013 - 13:57

iPhone 5 White 32GB z lutego leci do serwisu, paproch pod obiektywem aparatu.

#1716 magiel

magiel
  • 15 postów

Napisano 30 maja 2013 - 16:18

iPhone 5 White 32GB z lutego leci do serwisu, paproch pod obiektywem aparatu.

moja czarna 16 leży po kilku dniach w regenersisie.

#1717 Damixs74

Damixs74
  • 252 postów
  • SkądPoznań/Cieszyn

Napisano 31 maja 2013 - 00:01

Widać było u Was paprocha na zdjęciach ? Nie wiem, czy mojego oddawać. bo mam malutkiego paprocha, ale na zdjęciach go puki co nie widzę ( jest tam od nowości, po wyciagnieciu z pudełka już był).

- - - Połączono posty - - -

Widać było u Was paprocha na zdjęciach ? Nie wiem, czy mojego oddawać. bo mam malutkiego paprocha, ale na zdjęciach go puki co nie widzę ( jest tam od nowości, po wyciagnieciu z pudełka już był).

#1718 iron.gery

iron.gery
  • 4 651 postów
  • SkądPolska | USA

Napisano 31 maja 2013 - 14:12

@up U mnie na zdjęciach nic nie widać ale podlega to gwarancji więc wolę oddać puki mogę. Ale nie narzekam, inna firma by bawiła się w naprawy a tutaj dostanę ''nowy'' telefon.

#1719 kusiek

kusiek
  • 832 postów

Napisano 31 maja 2013 - 15:47

Mojej żonie w białej 16 z play po pól roku przestał działać przycisk wł-wył. Czeka go regeneris......po wakacjach.

#1720 Damixs74

Damixs74
  • 252 postów
  • SkądPoznań/Cieszyn

Napisano 31 maja 2013 - 22:59

Tylko nie wiem, czy u mnie go wezmą na gwarancję.. U mnie ten paproch jest mikroskopijnych rozmiarów, żeby go zobaczyć, trzeba mieć sokoli wzrok lub przez lupę go oglądać.

#1721 Lord_Ciasteczko

Lord_Ciasteczko
  • 6 postów

Napisano 03 czerwca 2013 - 16:59

Jedyne co mnie cieszy w związku z iPhone 5 jest fakt, że iPhone 4 i 4S staniały :). Teraz na przykład na Allegro da się kupić taki w idealnym stanie za około 1000zł. Może niedługo kupię 4 albo 4S, niestety nie mam tyle kasy by kupić iPhone 5... Może jak wyjdzie iPhone 6... A tak przy okazji mój znajomy, który kupił iPhone 5 mi mówił, że do niego nie da się podłączyć słuchawek firm trzecich, te od zestawu działają dobrze, ale inne nawet po bardzo mocnym dopchnięciu wtyczki nie działają. Tak jest w każdym iPhone 5, czy tylko u niego coś nie działa?

#1722 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 03 czerwca 2013 - 17:07

A tak przy okazji mój znajomy, który kupił iPhone 5 mi mówił, że do niego nie da się podłączyć słuchawek firm trzecich, te od zestawu działają dobrze, ale inne nawet po bardzo mocnym dopchnięciu wtyczki nie działają. Tak jest w każdym iPhone 5, czy tylko u niego coś nie działa?

Tylko u niego nie działa. Ja te pierdziałki, które dodają do zestawu wywaliłem, bo dramat. Słucham na sennheiser'ach. Wszystko działa jak należy.

#1723 arbitter

arbitter
  • 11 postów

Napisano 03 czerwca 2013 - 19:01

U mnie również słuchawki beats audio działają bez problemu, a wtyczka od nich nawet z etui założonym na telefon wchodzi bez problemu.

#1724 FishBB

FishBB
  • 1 244 postów
  • SkądPOLAND

Napisano 13 czerwca 2013 - 10:39

Mam pytanie do ludzi którzy mają iPhone5. Do tej pory cały czas używałem 4S, teraz planuję zakup piątki ale we wrześniu ma być nowy iPhone - warto czekać? Czy już wiadomo ze wiele nie wniesie? Cenowo to dużo iPhone 5 nie stanieje pewnie, ale pytanie głownie - czy po roku użytkowania iPhone 5 jesteście zadowoleni z przesiadki z iPhone 4S i czy planujecie zakup nowego iphone 5S/6 ?

#1725 Dares

Dares
  • 407 postów
  • SkądKatowice

Napisano 13 czerwca 2013 - 17:32

Ja bym poczekał aż wyjdzie nowy Iphone wtedy pewnie piątka trochę pójdzie w dół chociaż może się mylę

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych