iPhone 5 - Pierwsze wrażenia
Napisano 29 grudnia 2012 - 14:02
Napisano 29 grudnia 2012 - 15:54
Od ponad dwóch lat każda moja bateria jest w świetnym stanie
Co robię? Zawsze użytkuję do wyłączenia się telefonu. Podłączam do ładowarki, wyłączam, ładuje się wyłączony. Jak ładowarka jest zimna - odłączam. Zostawiam na ok. pół godziny naładowany, wyłączony i dopiero włączam
Z podłączeniem do iTunes też czekam na końcówkę baterii. Takiego już mam hopla na tym punkcie
mówią, że to zabójcze dla tych baterii.
rany, co mam robić.
juz jest nieco lepiej, przekopałam internet i ktoś gdzieś napisał, że na szybko rozładowujaca sie baterie pomaga reset telefonu, co zrobiłam i wydaje suę, że jest odrobinę lepiej.
Napisano 29 grudnia 2012 - 16:02
Napisano 29 grudnia 2012 - 16:28
Napisano 29 grudnia 2012 - 20:19
rany, co mam robić.
juz jest nieco lepiej, przekopałam internet i ktoś gdzieś napisał, że na szybko rozładowujaca sie baterie pomaga reset telefonu, co zrobiłam i wydaje suę, że jest odrobinę lepiej.
Napisano 29 grudnia 2012 - 20:37
rany, co mam robić.
Wyjaśnię ci to.
Ten pseudo inteligent niszczy sobie baterie.
Baterii Li-PO nie można rozładowywać do końca, jako iż są to akumulatorki w których mamy technologię która pilnuje żeby bateria nie rozładowała się do 0% oraz nie została przeładowana. Jak rozładujesz telefon do 0% i się wyłącza, to bateria ma w zapasie te 5% ale jak postanowisz go jeszcze odpalić może się okazać że baterii nie wystarczy energii na podtrzymanie siebie samej, a niestety bateria nie ma włącznika.
Co do ładowania na wyłączonym, nie ma sensu, poza faktem że na pewno ładuje się szybciej.
Co do odłączania ładowarki jak jest zimna, koleś znów niszczy baterie, jak już pisałem bateria ma swoje bebechy które pilnują żeby nie była przeładowana, czyli np. ładujemy jest 100% bateria zostaje rozładowana do 95% żeby nie była przeładowana.. ale jej nie odłączamy. Znów ładuje się do 100% i znów przez jej własne zabezpieczenia jest rozładowana do 95%. Koleś w ten sposób niszczy baterię, bo każdy sprzęt ma swoją ograniczoną wytrzymałość.
A co do podłączenia do Itunes.. rozumiem z tego co on napisał że jak chce coś zgrać albo zaktualizować to robi to na rozładowanej baterii? No proszę cię, akurat to to powinien wiedzieć każdy że telefon musi być naładowany, żeby przesyłać coś przez USB czy nawet Bluetooth do lapka. Raczej nic się nie powinno stać, ale może się okazać że w telefonie później po rozładowaniu podczas przenoszenia 400 utworów, wchodzisz w muzykę, a tutaj utwory niby są ale żaden utwór się nie odpala, bo telefon myśli że je zgrał, a jednak się rozładował zanim to zrobił. (miałem tak na symbianie, wiem że IOS to inny system i na pewno jest inaczej to rozwiązane, ale to tylko przykład do ogólnego pojęcia.)
Pozdrawiam.

Napisano 29 grudnia 2012 - 21:14
Napisano 29 grudnia 2012 - 21:35
Napisano 29 grudnia 2012 - 21:40
Napisano 30 grudnia 2012 - 01:24
Ten pseudo inteligent niszczy sobie baterie.
Pseudo inteligenta szukaj w lustrze
No popatrz... Przez ten czas baterie mi trzymały bardzo dobrze, mimo że nie postępowałem jak napisałeś, wszechwiedzący Arkhanie. W porównaniu do ciebie mam wiedzę praktyczną, nie teoretyczną
Więc (jeśli pozwolisz) zostanę przy obecnym sposobie działania
za duzo z tym roboty. po 2 nie rozumiem, jak mozna miec telefon i go miec wylaczony z powodu tego ze go laduje..
Mi osobiście telefon nie jest potrzebny w godzinach nocnych (ok. 21-22 staram się podłączyć, ok. północy odłączam i chwilkę odczekuję z włączeniem)
Napisano 30 grudnia 2012 - 02:01

Napisano 30 grudnia 2012 - 10:58
Napisano 30 grudnia 2012 - 11:05
Wyszła już 2 seria Ip5 ? tzn czy poprawili obudowę i inne wady ? czy jeszcze czekać?
Nie licz na coś takiego jak druga seria, żeby poprawili obudowę telefonu.
Napisano 30 grudnia 2012 - 11:06
Wyszła już 2 seria Ip5 ? tzn czy poprawili obudowę i inne wady ? czy jeszcze czekać?
Ty sobie zartujesz,prawda?
Napisano 30 grudnia 2012 - 11:11
Ty sobie zartujesz,prawda?
Forum, jest od zadawania pytań, w jakimś temacie czytałem, że w miarę upływu czasu będą poprawiać wady w telefonie, więc pytam czy już coś zrobili w tej kwestii, post wyżej dostałem odpowiedz na swoje pytanie, a Twoja odpowiedz nie wnosi nic do tematu, poza nabiciem posta.
Napisano 30 grudnia 2012 - 11:14
Forum, jest od zadawania pytań, w jakimś temacie czytałem, że w miarę upływu czasu będą poprawiać wady w telefonie, więc pytam czy już coś zrobili w tej kwestii, post wyżej dostałem odpowiedz na swoje pytanie, a Twoja odpowiedz nie wnosi nic do tematu, poza nabiciem posta.
Apple nigdy nie zmieniło wyglądu, budowy, stylizacji itd. wydanego już modelu telefonu (czy tabletu). Do pojawienia się nowej generacji za rok, będzie taki jak jest, nic się nie zmieni.
Napisano 30 grudnia 2012 - 11:22
Napisano 30 grudnia 2012 - 11:33
Napisano 30 grudnia 2012 - 11:54
Wy ludzie poważnie o tej baterii że 65% po 4h używania i 15h w gotowości? Dla mojego iphone 5 to niemożliwe raczej. Ostatnio odkryłem że bardzo pomaga wyłączenie 3g nawet jeśli jestem w mieszkaniu z wifi. Wtedy telefon może (ale nie musi) wytrzymać to 10h użycia ale też zależy jakiego (raczej słuchania muzyki niż grania). Gry typu Most Wanted to żzerają baterię w tempie 10% na kilkanaście minut zabawy.
Przy włączonym 3g telefon trzyma mi około jednego dnia, (zostaje ok. 20% o 23). Jest to jednak o tyle niefajne że w ciągu tego jednego dnia mam max 4h użycia telefonu. To raczej słabo. Ponadto w nocy potrafi zjeść 15% pomimo wyłączonych powiadomień oraz żadnych aplikacji w tle.
Prosiłbym żeby ktoś kto ma dobrą baterię w iphonie 5 wrzucił screenshota z tymi 10h używania na 3g.
Proszę

[ATTACH=CONFIG]13005[/ATTACH]
Ale muszę dopytać - ile Wam schodzi przez noc baterii?
Mi przy włączonym pushu we wszystkich komunikatorach, mailach, fejsie itd., do tego przy włączonym WIFI, danych komórkowych po 3G schodzi tak 10-15%. To mój pierwszy iphone tak na poważnie i zauważyłem, że po dłuższym (kilkuminutowym) wybudzeniu telefon nie jest w WIFI, ale w 3G po czym szybko wraca na WIFI. To właśnie takie przełączanie i wszystkie pushe pewnie powodują spadek w nocy o te mniej więcej 12 %.
Napisano 31 grudnia 2012 - 13:12
Napisano 31 grudnia 2012 - 13:44
Nie nie zmieniono i do 5s na pewno nic nie zmienią.
A skąd ta pewność u Ciebie, że się nic nie zmieni?
Napisano 31 grudnia 2012 - 16:44

Napisano 31 grudnia 2012 - 17:00
Napisano 31 grudnia 2012 - 17:17
Ja "tylko" pilnuje zeby ladowac baterie, tylko gdy jest juz rezerwa (z reguly podlaczam ladowarke gdy jest ~8%), natomiast zawsze odlaczam przy 100%. Nie powinno sie doladowywac baterii, gdy nie jest pusta, no i miec podlaczonego zasilacza caly czas.
Przecież nowoczesne baterie,a taka chyba jest też w Iphonie 5 nie mają efektu pamięci i raczej nie wskazanym jest rozładowywanie właśnie do zera. A co do doładowywania to żadnych przeciwskazań nie ma. Chyba,że bateria w Iphonie jest tak strasznie delikatna i jakkolwiek jej nie traktować i tak wyzionie ducha szybko?
Napisano 31 grudnia 2012 - 17:41
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych