Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone 5 - Pierwsze wrażenia

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1823 odpowiedzi w tym temacie

#1101 emmdde

emmdde
  • 7 postów
  • SkądChorzów

Napisano 21 grudnia 2012 - 17:44

zrestartowalem jak narazie ustawienia sieci ale nic to nie dalo. problem jest dalej ten sam. zrestartowanie calego telefonu pomoze ?

#1102 pmgc92

pmgc92
  • 65 postów
  • SkądPoznań, PL

Napisano 21 grudnia 2012 - 22:56

Ja właśnie odebrałem swoje dwa iphone 5 white , i są oba idealne <3 Nic nie lata , żadnych rys . Bajka :D

#1103 kristof461

kristof461
  • 2 340 postów

Napisano 24 grudnia 2012 - 21:19

Naładowałem iphone5 z poniżej 20% do 100% około 14. Teraz o 21 miał już 93%. Postanowiłem go wyłączyć i okazało się że po ponownym uruchomieniu ma 97%. Czy wy mieliście podobną sytuację. Mi wydaje się że jest to wina softu bo raz bateria trzyma lepiej raz gorzej. Pamiętam jeszcze ze swojego 3GS że lepiej ładować telefon z poniżej 20% bo w innym przypadku szybciej tracił baterię ale nie wiem czy podobnie jest i teraz.

#1104 kuba12331

kuba12331
  • 83 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 27 grudnia 2012 - 12:36

Dostałem czarnego z Orange i jestem bardzo zadowolony - 0 odprysków, rysek, wyświetlacz ok, automatyczna jasność również, póki co żadnych wad. Od razu wsadziłem go do puro plasma cover i jest świetnie, bo nie pogrubia zbytnio telefonu. I teraz mam pytanie - czy ten wyświetlacz będzie się rysować? Jest to mój pierwszy iphone z retiną i jakość jest świetna, więc zastanawiam się w ogóle nad sensem folii na LCD. Miałem kiedyś Galaxy S 1 i tam wyświetlacz nie złapał ani jednej ryski. Jak to jest tutaj?

#1105 bimbambi

bimbambi
  • 24 postów

Napisano 27 grudnia 2012 - 14:52

bateria! Hejjj! Pomocy, bo oszaleję. Mam swoją piątkę od paru dni, problem oczywiście z baterią. Przez święta bawiłam się nią non stop, no i ładowałam często - ale wiadomo, zabawa zżera baterię. Natomiast dzisiaj odłączyłam go od ładowania koło godziny 10 mając 100%, teraz jest prawie 15 i pprocent na baterii mam 66! Nie bawiąc się nim za specjalnie, bo jestem w pracy, wobec tego nie korzystam z internetu. Od rana zrobiłam kilka zdjęć i dwa razy dzwoniłam, plus wysłałam kilka smsów i wsadziłam zdjęcie na insta... i prawie 40% w niecałe 5 h? Wyłączyłam już kilka dni temu gpsa, push mam tylko na program gmaila, fb i instagram, jasność bardzo mała, pilnuję żeby nie chodziły mi w tle żadne programy, wyłączyłam z paska aktywności giełdę, no słowem wszystko żeby było jak najlepiej. internet oczywiście włączony na 3g, bo nie wyobrażam sobie nie mieć właczonego internetu, nie po to jest ten telefon. Czy to normalne, czy powinnam iść do orange i im oddać ten telefon i niech se go wsadzą gdzie chcą? Nie widzę siebie biegającą wszędzie z ładowarką.

#1106 sheep.

sheep.
  • 559 postów
  • SkądŁódź

Napisano 27 grudnia 2012 - 15:04

Hejjj!

Pomocy, bo oszaleję.
Mam swoją piątkę od paru dni, problem oczywiście z baterią.
Przez święta bawiłam się nią non stop, no i ładowałam często - ale wiadomo, zabawa zżera baterię.
Natomiast dzisiaj odłączyłam go od ładowania koło godziny 10 mając 100%, teraz jest prawie 15 i pprocent na baterii mam 66! Nie bawiąc się nim za specjalnie, bo jestem w pracy, wobec tego nie korzystam z internetu. Od rana zrobiłam kilka zdjęć i dwa razy dzwoniłam, plus wysłałam kilka smsów i wsadziłam zdjęcie na insta... i prawie 40% w niecałe 5 h?

Wyłączyłam już kilka dni temu gpsa, push mam tylko na program gmaila, fb i instagram, jasność bardzo mała, pilnuję żeby nie chodziły mi w tle żadne programy, wyłączyłam z paska aktywności giełdę, no słowem wszystko żeby było jak najlepiej. internet oczywiście włączony na 3g, bo nie wyobrażam sobie nie mieć właczonego internetu, nie po to jest ten telefon.

Czy to normalne, czy powinnam iść do orange i im oddać ten telefon i niech se go wsadzą gdzie chcą? Nie widzę siebie biegającą wszędzie z ładowarką.

Jak dla mnie wadliwa u mnie na 3g wi-fi, graniu, ogólnie dość intensywnym korzystaniu z telefonu wynik sięga ponad 10h.
Ps. Czy baterie w iphone trzeba formatować ?

#1107 bimbambi

bimbambi
  • 24 postów

Napisano 27 grudnia 2012 - 15:29

formować, nie formatować ;) o ile wiem, nie.

#1108 mateuszns1

mateuszns1
  • 138 postów
  • SkądNowy Sącz/Kraków

Napisano 27 grudnia 2012 - 15:30

Podobno nie trzeba. Z każdym ładowaniem bateria będzie trzymać ponoć coraz lepiej.

#1109 bimbambi

bimbambi
  • 24 postów

Napisano 27 grudnia 2012 - 15:35

Podobno nie trzeba. Z każdym ładowaniem bateria będzie trzymać ponoć coraz lepiej.

mateusz, a twoja bateria jak?

#1110 dawid595

dawid595
  • 493 postów

Napisano 27 grudnia 2012 - 16:04

Hejjj!

Pomocy, bo oszaleję.
Mam swoją piątkę od paru dni, problem oczywiście z baterią.
Przez święta bawiłam się nią non stop, no i ładowałam często - ale wiadomo, zabawa zżera baterię.
Natomiast dzisiaj odłączyłam go od ładowania koło godziny 10 mając 100%, teraz jest prawie 15 i pprocent na baterii mam 66! Nie bawiąc się nim za specjalnie, bo jestem w pracy, wobec tego nie korzystam z internetu. Od rana zrobiłam kilka zdjęć i dwa razy dzwoniłam, plus wysłałam kilka smsów i wsadziłam zdjęcie na insta... i prawie 40% w niecałe 5 h?

Wyłączyłam już kilka dni temu gpsa, push mam tylko na program gmaila, fb i instagram, jasność bardzo mała, pilnuję żeby nie chodziły mi w tle żadne programy, wyłączyłam z paska aktywności giełdę, no słowem wszystko żeby było jak najlepiej. internet oczywiście włączony na 3g, bo nie wyobrażam sobie nie mieć właczonego internetu, nie po to jest ten telefon.

Czy to normalne, czy powinnam iść do orange i im oddać ten telefon i niech se go wsadzą gdzie chcą? Nie widzę siebie biegającą wszędzie z ładowarką.

Jaką masz wersje iOS? Podobno na 6.0.2 jest problem z baterią, dlatego sam nie aktualizowałem jeszcze i zostałem przy 6.01, ponieważ nie mam problemów z wi-fi.

#1111 mar99

mar99
  • 829 postów
  • SkądKraków

Napisano 27 grudnia 2012 - 16:07

Jaką masz wersje iOS? Podobno na 6.0.2 jest problem z baterią, dlatego sam nie aktualizowałem jeszcze i zostałem przy 6.01, ponieważ nie mam problemów z wi-fi.

Mam 6.0.2 i nie mam problemu z bateria. Wczesniej na 6.0.1 tez bylo OK.

#1112 jasi0

jasi0
  • 625 postów

Napisano 27 grudnia 2012 - 17:42

Dziś zawitał do mnie mój 16gb czarny iPhone5. Po lekturze kilku stron tego tematu obawiałem się o obudowę, jednak na szczęście zastałem w pudełku idealny egzemplarz bez żadnych wad/rys. Ciągle trochę sie nie mogę przestawić na większy ekran.. ale w porównaniu do ip4 jest diabelnie szybki. Polecam wszystkim niezdecydowanym:)

#1113 emmdde

emmdde
  • 7 postów
  • SkądChorzów

Napisano 27 grudnia 2012 - 17:50

po uzywaniu jakis czas ip5 biorac do reki moja stara czworke ktora chce sprzedac roznica jest diametralna. przyzwyczajenie do wiekszego wyswietlacza jest takie ze nie wyobrazam sobie teraz uzywac mniejszego:D

#1114 iPit

iPit
  • 143 postów
  • SkądK-ce

Napisano 27 grudnia 2012 - 21:05

Byłem oglądałem 5 w ispocie i biały jest ładny, ale czarny jest przepiekny. W 4s jakos bardziej mi sie biały podobał, ale 5 chyba raczej kupie czarną :).

#1115 iron.gery

iron.gery
  • 4 651 postów
  • SkądPolska | USA

Napisano 27 grudnia 2012 - 21:15

Byłem oglądałem 5 w ispocie i biały jest ładny, ale czarny jest przepiekny. W 4s jakos bardziej mi sie biały podobał, ale 5 chyba raczej kupie czarną :).

Miałem tak samo, chciałem białego jak 4S ale jedno spojrzenie na czarną wersje i już wiedziałem że muszę go mieć :)

#1116 PeGaZ666

PeGaZ666
  • 284 postów
  • SkądLondon, UK

Napisano 27 grudnia 2012 - 21:40

Oto moje pierwsze wrazenia z ip5 bialym. Latanie od app store do operatora i problemow ciag dalszy. Kumpel z pracy nie ma problemow kosmetycznych z ip5 czarny za to ladowarka mu nie dziala + mowi ze wifi gubi zasieg w porownaniu do 3gs ktory lezy obok. Reszta ludzi tylko ma te drobne ubytki farby ryski na brzegu w czarnych. Apple twierdzilo na poczatku ze moga mi wymienic na refurba potem ze ze wzgedu na to ze to problem "kosmetyczny" nie moga mi wymienic - kazali isc do operatora. U operatora nie mam dowodu zakupu bo to prezent od firmy - poprostu mam dosyc tego bo jak mozna sie obawiac o to zeby po wyciagnieciu z pudelka nie wyciagnac jakiegos bubla za prawie 3 tysie. Oto moj problem - ta biala mgla/odbarwienie na dolnej krawedzi od docku do gniazda sluchawek. [ATTACH=CONFIG]12946[/ATTACH] W appstorze powiedzieli ze oczywiscie mam prawo do idealnej sztuki ale radza zaczac uzywac i sie cieszyc telefonem bo i tak sie wczesniej czy pozniej porysuje hehe.

#1117 bimbambi

bimbambi
  • 24 postów

Napisano 28 grudnia 2012 - 05:36

też mam 6.0.1 i z tego samego powodu nie aktualizuję, chociaż GUBI mi wifi. oszaleje z tym telefonem, czuję że go opchnę i kupię 4s

#1118 dameon

dameon
  • 1 353 postów
  • SkądLublin

Napisano 28 grudnia 2012 - 11:22

Właśnie do mnie przyszła wczoraj czarna "piątka" 16GB z polskiego Apple Store Cóż mogę powiedzieć... Ideał, żadnych rys czy otarć; dodatkowo tuż po wyjęciu z pudełka, przed pierwszym uruchomieniem założyłem na niego folie na przód + tył. Zaktualizowany do 6.0.2 - wczoraj chodziłem po mieście, przy okazji testując WiFi; ani razu mi nie zgubił, zawsze się łączył. Bateria po ponad pół dnia intensywnej zabawy z internetem, grami - 78% (sam nie dowierzam) O wrażeniach na temat ekranu/wagi/wykonania wypowiadali się inni, więc tylko powiem, że naprawdę warto dołożyć ten 1000 zł z 4S

#1119 bimbambi

bimbambi
  • 24 postów

Napisano 28 grudnia 2012 - 16:44

Bateria po ponad pół dnia intensywnej zabawy z internetem, grami - 78% (sam nie dowierzam)

ciężko w to uwierzyć. czy jakoś specjalnie przygotowywałeś tę baterię, nie wiem, formowałeś, cokolwiek?

#1120 dameon

dameon
  • 1 353 postów
  • SkądLublin

Napisano 28 grudnia 2012 - 18:19

Od ponad dwóch lat każda moja bateria jest w świetnym stanie Co robię? Zawsze użytkuję do wyłączenia się telefonu. Podłączam do ładowarki, wyłączam, ładuje się wyłączony. Jak ładowarka jest zimna - odłączam. Zostawiam na ok. pół godziny naładowany, wyłączony i dopiero włączam Z podłączeniem do iTunes też czekam na końcówkę baterii. Takiego już mam hopla na tym punkcie

#1121 proxx

proxx
  • 1 264 postów

Napisano 28 grudnia 2012 - 19:27

Od ponad dwóch lat każda moja bateria jest w świetnym stanie

Co robię? Zawsze użytkuję do wyłączenia się telefonu. Podłączam do ładowarki, wyłączam, ładuje się wyłączony. Jak ładowarka jest zimna - odłączam. Zostawiam na ok. pół godziny naładowany, wyłączony i dopiero włączam

Z podłączeniem do iTunes też czekam na końcówkę baterii. Takiego już mam hopla na tym punkcie

Za dużo cyrków z tym ;)

Po czym wnioskujesz że jest w świetnym stanie ? według opinii krążącej na forach nie lubi bateria gdy jest często wyładowywana do zera.

#1122 dawid595

dawid595
  • 493 postów

Napisano 28 grudnia 2012 - 23:06

Jeżeli chodzi o baterię, to też macie tak, że normalnie, to procenty uciekają dość szybko np. przy zaawansowanych grach, lecz gdy zostaje już tylko 1% baterii to strasznie ciężko go rozładować?

#1123 stroner30

stroner30
  • 747 postów
  • SkądPoznań, PL

Napisano 29 grudnia 2012 - 01:25

Jeżeli chodzi o baterię, to też macie tak, że normalnie, to procenty uciekają dość szybko np. przy zaawansowanych grach, lecz gdy zostaje już tylko 1% baterii to strasznie ciężko go rozładować?

To ma każde urządzenie elektryczne na baterie :D Pierwsze 99% schodzi w 'sekundę', a na ostatnim procencie trzyma tydzień :D

#1124 dameon

dameon
  • 1 353 postów
  • SkądLublin

Napisano 29 grudnia 2012 - 12:46

Jeśli po tych kilku latach, każda moja bateria trzymała tak dobrze, pozwolę sobie stwierdzić, że jednak mam trochę racji Cyrków dużo nie ma. Fakt faktem, przy 1% trzeba odpalić jakąś prądożerną grę jak nie chce się czekać niewiadomo ile

#1125 buldoggg

buldoggg
  • 544 postów
  • SkądKatowice

Napisano 29 grudnia 2012 - 12:57

Posiadam od paru dni ip5 white,zero rysek,uszczerbków itp,soft 6.02 i bateria spada migiem :) mysle ze to poprawia,reszta super wifi itp

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych