Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone 5 - Pierwsze wrażenia

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1823 odpowiedzi w tym temacie

#851 Sendil

Sendil
  • 140 postów
  • SkądBiałystok

Napisano 23 listopada 2012 - 10:48

Ja mam z kolei 2 malutkie pytania, które raczej nie potrzebują nowego tematu. Otóż kiedyś miałem 3gs'a i tam po przyjściu smsa był 1 sygnał, że coś przyszło. Teraz są 2. Jak zmienić, żeby tylko raz telefon informował o nowej wiadomości? Drugie pytanie ma związek z pilotem w słuchawkach. W 3gs'ie jak się słuchało muzyki i 2 razy szybko nacisnęło przycisk w pilocie to piosenka się zmieniała. Teraz się tylko zgłaśnia. Jak to zmienić?

#852 rynek

rynek
  • 18 postów

Napisano 23 listopada 2012 - 15:55

Ja mam z kolei 2 malutkie pytania, które raczej nie potrzebują nowego tematu. Otóż kiedyś miałem 3gs'a i tam po przyjściu smsa był 1 sygnał, że coś przyszło. Teraz są 2. Jak zmienić, żeby tylko raz telefon informował o nowej wiadomości?
Drugie pytanie ma związek z pilotem w słuchawkach. W 3gs'ie jak się słuchało muzyki i 2 razy szybko nacisnęło przycisk w pilocie to piosenka się zmieniała. Teraz się tylko zgłaśnia. Jak to zmienić?

1. W ustawieniach możesz zmienić przypomnienia wiadomości.
2. To działa tak samo, nowy pilot jest trochę inny, też się złapałem na tym, że zdarzy mi się kliknąć przycisk głośności zamiast środkowego.

#853 suprnowa

suprnowa
  • 664 postów
  • SkądRadom/Norway

Napisano 23 listopada 2012 - 21:39

Ja swojego kupiłem tydzień temu.Niestety po tym okresie już padła mi dioda od aparatu(lampa błyskowa) Czy iPhone kupionego w PL mogę bez problemu wymieć na nowy od ręki a Apple Store np w Dreznie? Rzeczą normalną jest to że jest na gwarancji bo to nowy produkt.

#854 Sebosz

Sebosz
  • 4 178 postów

Napisano 23 listopada 2012 - 21:45

Czy tylko ja mam wrażenie że ekran w 5-tce jest mniej podatny na zabrudzenia od paluchów ? 3 i 4 strasznie się palcowały a tutaj jest IMO ogromna różnica. Telefon używan od wtorku i przez to że naczytałem się o samopojawiających się odpryskach mam schizę i co godzinę go dokładnie oglądam :)

Może ci się starła, a ta od nowości to działa :D

- - - Połączono posty - - -

Ja swojego kupiłem tydzień temu.Niestety po tym okresie już padła mi dioda od aparatu(lampa błyskowa)
Czy iPhone kupionego w PL mogę bez problemu wymieć na nowy od ręki a Apple Store np w Dreznie?
Rzeczą normalną jest to że jest na gwarancji bo to nowy produkt.

Międzynarodowa jest

#855 iron.gery

iron.gery
  • 4 651 postów
  • SkądPolska | USA

Napisano 23 listopada 2012 - 21:53

U mnie w czarnym modelu pali się malutka czerwona dioda przy kamerce do wideorozmów jak ekran jest podświetlony. Może ktoś sprawdzić u siebie, trochę to denerwujące. W 4S nie miałem tego.

#856 Sebosz

Sebosz
  • 4 178 postów

Napisano 23 listopada 2012 - 22:12

U mnie w czarnym modelu pali się malutka czerwona dioda przy kamerce do wideorozmów jak ekran jest podświetlony. Może ktoś sprawdzić u siebie, trochę to denerwujące.

W 4S nie miałem tego.

To jest czujnik wyłączający ekran, gdy rozmawiasz. Nie powinien się cały czas świecić

#857 iron.gery

iron.gery
  • 4 651 postów
  • SkądPolska | USA

Napisano 23 listopada 2012 - 22:15

To jest czujnik wyłączający ekran, gdy rozmawiasz. Nie powinien się cały czas świecić

Pamiętam że w czarnym 4S był aktywny jak rozmawiałem teraz świeci się cały czas przy podświetlaniu ekranu.

Ale działa prawidłowo.

Teraz pytanie jak podchodzi do gwarancji Play, tam kupiłem telefon. Chciałbym nowy egzemplarz nie refub.

#858 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 23 listopada 2012 - 22:30

A ja myślałem, że to telefon jest dla ludzi, a nie ludzie dla telefonu ...

Jedno nie wyklucza drugiego. Jestem pedantem i nie wytrzymałbym rys, już bym wolał go wywalić do kosza i kupić nowy.

#859 Łukasz Ignacyk

Łukasz Ignacyk
  • 4 943 postów
  • SkądKraków, PL

Napisano 24 listopada 2012 - 00:35

Teraz pytanie jak podchodzi do gwarancji Play, tam kupiłem telefon. Chciałbym nowy egzemplarz nie refub.

Z tytułu odpowiedzialności sprzedawcy za wady towaru konsumpcyjnego.

A jeśli kupiłeś na firmę to z rękojmi między przedsiębiorcami albo gwarancji producenta.

#860 anko21

anko21
  • 142 postów
  • SkądPłock,PL

Napisano 24 listopada 2012 - 01:06

U mnie w Play wymieniłem swojego 4s na zupełnie nowy telefon.Nie robili problemów i jeszcze mnie pouczyli ze Iphonów się nie naprawia tylko wymienia na nowe. Problem z 4's dotyczył multi dotyku,zasięgu.

#861 iron.gery

iron.gery
  • 4 651 postów
  • SkądPolska | USA

Napisano 24 listopada 2012 - 01:31

U mnie w Play wymieniłem swojego 4s na zupełnie nowy telefon.Nie robili problemów i jeszcze mnie pouczyli ze Iphonów się nie naprawia tylko wymienia na nowe. Problem z 4's dotyczył multi dotyku,zasięgu.

Nowy czyli w zafoliowanym pudełku czy jedynie sam telefon w folijce.

#862 stroner30

stroner30
  • 747 postów
  • SkądPoznań, PL

Napisano 24 listopada 2012 - 10:58

Nowy czyli w zafoliowanym pudełku czy jedynie sam telefon w folijce.

Nie zabieraj chłopakowi złudzeń. Myślał, że ma nowy, a teraz się dowie, że to odnawiany :D

#863 anko21

anko21
  • 142 postów
  • SkądPłock,PL

Napisano 24 listopada 2012 - 12:38

Nie zabieraj chłopakowi złudzeń. Myślał, że ma nowy, a teraz się dowie, że to odnawiany :D

Nowy telefon w zafoliowanym pudelku. Nie ma mowy o zadnej opdnawianej sztuce.

#864 iron.gery

iron.gery
  • 4 651 postów
  • SkądPolska | USA

Napisano 24 listopada 2012 - 12:53

Nowy telefon w zafoliowanym pudelku. Nie ma mowy o zadnej opdnawianej sztuce.

W takim razie co z akcesoriami. Jak wywalczyłes nowa sztukę?

Mi w t-Mobile i Orange zawsze na refuby wymieniali.

#865 anko21

anko21
  • 142 postów
  • SkądPłock,PL

Napisano 24 listopada 2012 - 13:30

W takim razie co z akcesoriami. Jak wywalczyłes nowa sztukę?

Mi w t-Mobile i Orange zawsze na refuby wymieniali.

Przyniosłem cały komplet do salonu Play. Jedyne co powiedziałem to że reklamuje telefon jako niezgodność towaru z umową i poprosiłem o adnotacje że jedynie wymiana na nowy wchodzi w grę. Wiem że telefon nie został wysłany do Regenersis tylko na Mineralną w Warszawie (tam podobno Play ma swój serwis). Po kilku dniach miałem nowy telefon i kartkę z Play że telefon został wymieniony na nowy

#866 iron.gery

iron.gery
  • 4 651 postów
  • SkądPolska | USA

Napisano 24 listopada 2012 - 15:42

OK. Nie wiem jakim cudem ale teraz nic się nie świeci, zrobiłem restore drugi raz i chyba pomogło. Ciekawe na jak długo. Najwyżej jak coś będzie nie tak oddam na gwarancje, mam nadzieje że dostanę nową sztukę. Ogólnie telefon świetny.

#867 Sebosz

Sebosz
  • 4 178 postów

Napisano 24 listopada 2012 - 16:03

OK. Nie wiem jakim cudem ale teraz nic się nie świeci, zrobiłem restore drugi raz i chyba pomogło.

Ciekawe na jak długo. Najwyżej jak coś będzie nie tak oddam na gwarancje, mam nadzieje że dostanę nową sztukę.

Ogólnie telefon świetny.

Jaka różnica czy refub czy nowy? Obudowa nowa, środek zresztą też, ktoś wcześniej raczej go nie macał, gdyby tak było to by nie można było oddać na gwarancji. Chodzi o to poczucie że 'uh nowy omg' ?

#868 iron.gery

iron.gery
  • 4 651 postów
  • SkądPolska | USA

Napisano 24 listopada 2012 - 16:05

Jaka różnica czy refub czy nowy? Obudowa nowa, środek zresztą też, ktoś wcześniej raczej go nie macał, gdyby tak było to by nie można było oddać na gwarancji. Chodzi o to poczucie że 'uh nowy omg' ?

Chodzi o to że chce mieć zgodne numery z pudełkiem, takiego wymienianego ciężej jest sprzedać za rok.

#869 Sebosz

Sebosz
  • 4 178 postów

Napisano 24 listopada 2012 - 17:05

Chodzi o to że chce mieć zgodne numery z pudełkiem, takiego wymienianego ciężej jest sprzedać za rok.

Mi dawali nowe naklejki na pudełko

#870 stroner30

stroner30
  • 747 postów
  • SkądPoznań, PL

Napisano 24 listopada 2012 - 17:07

Nowy to nowy - refurbished to refurbished, jeśli Ci to nie robi różnicy to Twój problem, ale mimo wszystko różnica jest. Zwłaszcza jak kupisz w sklepie nowy, on od razu okaże się wadliwy a wymieniają Ci na RFB... Wtedy to jest bardzo nie w porządku. Jeśli np.: po pół roku się popsuje i wymienią na RFB to ja nie mam nic przeciwko.

#871 Sebosz

Sebosz
  • 4 178 postów

Napisano 24 listopada 2012 - 18:05

[..]ale mimo wszystko różnica jest.

Poza uszkodzonym ego jaka?

#872 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 24 listopada 2012 - 19:00

Poza uszkodzonym ego jaka?

Jeśli się nie myle to na nowego dadzą rok gwarancji a na refurba 3 miechy.

#873 grzech987

grzech987
  • 387 postów
  • SkądWarsaw, Poland, Poland

Napisano 24 listopada 2012 - 19:56

Przyniosłem cały komplet do salonu Play. Jedyne co powiedziałem to że reklamuje telefon jako niezgodność towaru z umową i poprosiłem o adnotacje że jedynie wymiana na nowy wchodzi w grę. Wiem że telefon nie został wysłany do Regenersis tylko na Mineralną w Warszawie (tam podobno Play ma swój serwis). Po kilku dniach miałem nowy telefon i kartkę z Play że telefon został wymieniony na nowy

A mineralna do regenersis, potem regnersis do mineraknej a mineralna do salonu:P

#874 Amex

Amex
  • 1 711 postów

Napisano 24 listopada 2012 - 20:08

Jeśli się nie myle to na nowego dadzą rok gwarancji a na refurba 3 miechy.

Zgadza się. Taka tylko "drobna" różnica.

#875 iron.gery

iron.gery
  • 4 651 postów
  • SkądPolska | USA

Napisano 24 listopada 2012 - 20:23

Zgadza się. Taka tylko "drobna" różnica.

Tylko weź wywalcz takiego nowego w pudełku...

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych