Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone 5 - Pierwsze wrażenia

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1823 odpowiedzi w tym temacie

#801 GIZIU

GIZIU
  • 923 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 15 listopada 2012 - 09:00

To trochę jesteś w plecy bo zafoliowany wart jest więcej. Nawet jeśli użyjesz oklepanego tekstu "rozpakowany w celu sprawdzenia".
Jak chcesz sprzedać to lepiej zrób to teraz póki jest ssanie bo jak ssanie się skończy to zacznie się kręcenie nosem.

Dokładnie. Niektórzy myślą że ludzie są debilami i wierzą że ktoś sobie otworzył telefon za 3k żeby zobaczyć czy jest w pudełku :) Ja takiego telefonu bym w życiu nie kupił. Dla mnie zerwanie folii z pudełka to cena - 20%.

#802 kdʘ

kdʘ
  • 257 postów
  • SkądJarosław

Napisano 15 listopada 2012 - 23:50

Nikt z Was nie ma takich problemów z dotykiem, jak na tym materiale: Iphone 5 - videotesty.pl [RECENZJA] - YouTube

#803 Mirko791

Mirko791
  • 4 558 postów
  • SkądJaworzno

Napisano 15 listopada 2012 - 23:59

Jestem po bardziej szczegółowym przypatrzeniu się baterii w nowym iPhonie, mój dzisiejszy wynik: w użyciu 8 godz. 13 minut, w gotowości 20 godz. 46 min., stan baterii: 43%, smartfon cały czas na wifi.

#804 iron.gery

iron.gery
  • 4 651 postów
  • SkądPolska | USA

Napisano 16 listopada 2012 - 11:48

Dokładnie. Niektórzy myślą że ludzie są debilami i wierzą że ktoś sobie otworzył telefon za 3k żeby zobaczyć czy jest w pudełku :) Ja takiego telefonu bym w życiu nie kupił. Dla mnie zerwanie folii z pudełka to cena - 20%.

He he, ktoś bardziej obeznany wstuka sobie imei i sprawdzi czy iPhone był aktywowany.

#805 GIZIU

GIZIU
  • 923 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 16 listopada 2012 - 12:15

OK ale przy zakupie fona za 3k wolę sam zerwać folię niż się zastanawiać co ktoś z nim robił, czy czegoś nie podmienił (słuchawki np) itp.

#806 Dalvikir

Dalvikir
  • 168 postów
  • SkądPL

Napisano 16 listopada 2012 - 12:58

OK ale przy zakupie fona za 3k wolę sam zerwać folię niż się zastanawiać co ktoś z nim robił, czy czegoś nie podmienił (słuchawki np) itp.

Na siłe szukasz problemu

#807 GIZIU

GIZIU
  • 923 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 16 listopada 2012 - 13:01

Nie szukam problemu, tylko nie rozumiem odpakowywania telefonu który mam zamiar sprzedać ;)

#808 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 16 listopada 2012 - 14:57

Nie szukam problemu, tylko nie rozumiem odpakowywania telefonu który mam zamiar sprzedać ;)

Słaby charakter. Ja swój dostałem i odpakowałem po jakichś 2 godzinach gapienia się w stojące zafoliowane pudło na stole. Po prostu miałem coś ważniejszego do roboty.

#809 unique-

unique-
  • 74 postów
  • SkądPoznań, PL

Napisano 16 listopada 2012 - 20:13

Dziś zakupiony białas w salonie Orange w Poznaniu. Jednym słowem IDEAŁ! Przesiadłem się z czwórki i różnica jest kolosalna.

#810 iAndrzej

iAndrzej
  • 932 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 18 listopada 2012 - 13:04

Moje wrażenie z fotografowania iP5. Przy moim poprzedniku 3Gs to mam skok technologiczny na plus. Zdjęcia wyraźne i przy oglądaniu ich oraz filmów na TV przy pomocy ATV3 naprawdę widać różnicę odnośnie mojego poprzednika. Ale. Uwielbiam robić zdjęcia oraz filmy jakby dokumentując mnie i moją rodzinę. Zainteresowany sprawdziłem ile takie zdjęcie oraz film zajmuje pojemności na dysku. Wiadomo jaki był aparat w iP3Gs więc: Zdjęcie standardowe w 3gs zajmowało średnio 1,0 -1,3 MB. Film nagrany o długości 1 minuta to średnio 30-40MB W iPhone 5 Zdjęcie standardowe zajmuje 2,5-2,8MB Zdjęcie typu "panorama" zajmuje około 18MB /sam jestem zaskoczony/ Film nagrany o długości 1 minuta to rząd wielkości 130MB Moja obserwacja polega na tym że zdjęcia i filmy nagrane iP5 eksportowałem w trybie oryginalnym na pendriva gdzie następnie porównałem wielkości plików wykonanych iP3Gs z iP5. Wiadomo inne aparaty. Ale informacja powyższa może być przydatna dla tych którzy często korzystają z aparatu w iPhone i obecnie zastanawiają się nad wyborem pojemności dla ich przechowywania. Ja uwielbiam mieć wszystko przy sobie mimo wykonanych kopii. Bierzcie więc wersję 64GB. Ale to jest moja subiektywna opinia. Pozdrawiam. Może ktoś inny ma inne dane to prosiłbym o ich opisanie

#811 dream4you

dream4you
  • 11 postów
  • SkądLubuskie

Napisano 18 listopada 2012 - 22:02

problemy Witajcie dostałem w Orange 5-ke czarna wersja 32Gb i mam pecha. Wyjmuję z pudełka i od razu widzę odprysk farby :-( po kilku dniach użytkowania dostrzegam program z opóźnieniem reakcji na wyświetlaczu tzn włączanie budzika , wifi itp Następne poważne problemy to zasięg - niby pokazuje full lub 4 kreski ale 2 na 3 rozmowy tel klatkuje. wcześniej miałem 4-ke i nigdy nie miałem problemu z zasięgiem a teraz w tych samych miejscach nie mogę się dogadać bo klatkuje rozmowe ! Po tygodniu używania starła się trochę farba na górze obok przycisku. iPhone zaczyna tracić powoli na wyglądzie a ten zasięg mnie dobija - czy ktoś też tak ma czy to tylko wina tego egzemplarza ?

#812 dameon

dameon
  • 1 353 postów
  • SkądLublin

Napisano 19 listopada 2012 - 11:40

Odtworzyłeś go z kopii zapasowej iPhone'a 4?

#813 rynek

rynek
  • 18 postów

Napisano 21 listopada 2012 - 17:28

Dostałem nareszcie moją piątkę z T-Mobile, absolutnie bez żadnego szwanku. Wcześniej nie byłem nowym iPhone'm specjalnie podekscytowany, wręcz przeciwnie, gdyby akurat mi się nie skończył kontrakt, na pewno zostałbym przy 4S. Po dwóch dniach użytkowania dotarło do mnie jak ogromnie się myliłem. Ten telefon bardzo się różni od 4S, jego lekkość i cienkość, które mi nie odpowiadały przy pierwszym kontakcie, przy codziennym użytkowaniu stają się olbrzymimi atutami. Ekran, którego sensu zwiększania też nie widziałem, jest kapitalny i mam na myśli nie tylko jego większy rozmiar, ale też odwzorowanie kolorów, które jest po prostu idealne. Nie wspominając już o szybkości samego telefonu i przedniej kamerze, która w końcu daje radę. Polecam przesiadkę wszystkim, włącznie ze świeżo upieczonymi posiadaczami 4S!

#814 Dalvikir

Dalvikir
  • 168 postów
  • SkądPL

Napisano 21 listopada 2012 - 17:36

Dostałem nareszcie moją piątkę z T-Mobile, absolutnie bez żadnego szwanku. Wcześniej nie byłem nowym iPhone'm specjalnie podekscytowany, wręcz przeciwnie, gdyby akurat mi się nie skończył kontrakt, na pewno zostałbym przy 4S. Po dwóch dniach użytkowania dotarło do mnie jak ogromnie się myliłem. Ten telefon bardzo się różni od 4S, jego lekkość i cienkość, które mi nie odpowiadały przy pierwszym kontakcie, przy codziennym użytkowaniu stają się olbrzymimi atutami. Ekran, którego sensu zwiększania też nie widziałem, jest kapitalny i mam na myśli nie tylko jego większy rozmiar, ale też odwzorowanie kolorów, które jest po prostu idealne. Nie wspominając już o szybkości samego telefonu i przedniej kamerze, która w końcu daje radę. Polecam przesiadkę wszystkim, włącznie ze świeżo upieczonymi posiadaczami 4S!

Chyba się za bardzo podniecasz:)

#815 Mirko791

Mirko791
  • 4 558 postów
  • SkądJaworzno

Napisano 21 listopada 2012 - 17:45

Chyba się za bardzo podniecasz:)

Ja mam identyczne wrażenia jak kolega rynek, różnica w codziennym użytkowaniu jest kolosalna, nawet jak się wcześniej miało 4s, tym bardziej jeśli ktoś używa smartfona dość intensywnie.

#816 anko21

anko21
  • 142 postów
  • SkądPłock,PL

Napisano 21 listopada 2012 - 18:05

Również dzisiaj dostałem swoją 5. Telefon robi mega wrażenie,ale niestety będę mógł korzystać z jego dobrodziejstw dopiero jutro jak zdejmą simlocka. Narazie jestem zły że nie mogę go używać. Mam malutki odprysk na ramce,ale nie będę wymieniał przez to telefonu. Mam nadzieje że nie wyjdzie nic nowego po aktywowaniu :)

#817 Vette

Vette
  • 8 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 21 listopada 2012 - 21:13

Wczoraj odebrałem swojego czarnego iphone z Play, telefon z 45 tygodnia. Nowa Piąteczka jest dużo szybsza w porównaniu z 4 co widać przede wszystkim w grach :P Wszystko działa płynnie i bez jakichkolwiek problemów, jestem mega zadowolony. :cool: Nowe słuchawki są według mnie dużo lepsze od poprzednich i idealnie leżą w uchu. Co do wspomnianych niedomalowań to zauważyłem na tylnym panelu pod logiem malutką, jasną plamkę, która jednak sprytnie się maskuje. Zupełnie mi to nie przeszkadza. Nikt, kto miał ten telefon w ręku, tego nie zauważył. Ogólnie mówiąc czarna wersja wygląda fantastycznie. :D Jest to już mój drugi iphone i liczę na to ,że będzie sprawował się równie bezproblemowo jak poprzedni.

#818 Lokria

Lokria
  • 6 278 postów
  • SkądŁódź

Napisano 21 listopada 2012 - 21:25

Dostałam swoją biała 5 w piątek, wersja 32GB. Telefon przyszedł bez żadnych odprysków i innych wad. Przesiadłam się z 4 zatem dla mnie ogromna różnica w szybkości działania, a lekkość i ekran telefonu jest zachwycający. Obecnie 4 wydaję się za jakaś taka za mała.

#819 Dalvikir

Dalvikir
  • 168 postów
  • SkądPL

Napisano 21 listopada 2012 - 22:20

Dostałam swoją biała 5 w piątek, wersja 32GB. Telefon przyszedł bez żadnych odprysków i innych wad. Przesiadłam się z 4 zatem dla mnie ogromna różnica w szybkości działania, a lekkość i ekran telefonu jest zachwycający. Obecnie 4 wydaję się za jakaś taka za mała.

Białe modele nie mają odprysków z czystych powodów, nie są lakierowane:)

#820 iron.gery

iron.gery
  • 4 651 postów
  • SkądPolska | USA

Napisano 21 listopada 2012 - 23:22

Białe modele nie mają odprysków z czystych powodów, nie są lakierowane:)

Tylko że czarny jest piękny, szkoda że tak ryzykowany.

#821 MLuk

MLuk
  • 266 postów
  • SkądLivingston

Napisano 22 listopada 2012 - 00:55

Biały rownież ma swój urok. Chociaż jakby nie łatwość zarysowań to pewnie wybrał bym czarnego.

#822 jar9

jar9
  • 1 postów

Napisano 22 listopada 2012 - 04:35

Witajcie

dostałem w Orange 5-ke czarna wersja 32Gb i mam pecha. Wyjmuję z pudełka i od razu widzę odprysk farby :-( po kilku dniach użytkowania dostrzegam program z opóźnieniem reakcji na wyświetlaczu tzn włączanie budzika , wifi itp
Następne poważne problemy to zasięg - niby pokazuje full lub 4 kreski ale 2 na 3 rozmowy tel klatkuje. wcześniej miałem 4-ke i nigdy nie miałem problemu z zasięgiem a teraz w tych samych miejscach nie mogę się dogadać bo klatkuje rozmowe ! Po tygodniu używania starła się trochę farba na górze obok przycisku. iPhone zaczyna tracić powoli na wyglądzie a ten zasięg mnie dobija - czy ktoś też tak ma czy to tylko wina tego egzemplarza ?

czesc,

z moim i5 32 bylo podobnie jak z Twoim zasięgiem. Odesłałem go w cholerę do apple, bo to było nie do zniesienia. Wcześniej natmiast zamówiłem wymianę oczywiście oraz poczekałem aż przyjdzie ten nowy (na zakładkę)...

ten nowy mam od 6 dni i na razie jest wsio OK.

- - - Połączono posty - - -

#823 qubuch

qubuch
  • 989 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 22 listopada 2012 - 08:37

a ja mam pytanko:)bo dzisiaj przy wyłączeniu budzika zauważyłem, że jak palcem stuknę w górną cześć telefonu tak mniej więcej od połowy to słysze dźwięk jakby mi coś tam brzęczało/latało...też tak macie?

#824 maciekdzieciol

maciekdzieciol
  • 1 436 postów
  • SkądWarsaw, Poland

Napisano 22 listopada 2012 - 08:59

a ja mam pytanko:)bo dzisiaj przy wyłączeniu budzika zauważyłem, że jak palcem stuknę w górną cześć telefonu tak mniej więcej od połowy to słysze dźwięk jakby mi coś tam brzęczało/latało...też tak macie?

Cofnij się pare stron wstecz.

#825 qubuch

qubuch
  • 989 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 22 listopada 2012 - 09:24

Cofnij się pare stron wstecz.

dotarłem do chyba 75 i nie znalazłem dlatego napisałem

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych