Skocz do zawarto艣ci

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj si臋 aby uzyska膰 pe艂ny dost臋p do forum.

Zdj臋cie
- - - - -

iPhone 5 - Pierwsze wra偶enia

• Zaloguj si臋, aby doda膰 odpowied藕
1823 odpowiedzi w tym temacie

#1001 Dalvikir

Dalvikir
  • 168 post贸w
  • Sk膮dPL

Napisano 10 grudnia 2012 - 13:16

Obawiam si臋 ,偶e zaraz kto艣 napisze ,偶e to lepsze ni偶 orygina艂...

To lepsze ni偶 orygina艂..... :) 偶artuje, musia艂em to napisa膰:)

#1002 maciekdzieciol

maciekdzieciol
  • 1聽436 post贸w
  • Sk膮dWarsaw, Poland

Napisano 10 grudnia 2012 - 13:26

Obawiam si臋 ,偶e zaraz kto艣 napisze ,偶e to lepsze ni偶 orygina艂...

Nie m贸wie 偶e lepsze od orygina艂u ale ca艂kiem fajnie to wygl膮da. Bez ironii...

#1003 Sunmile

Sunmile
  • 241 post贸w
  • Sk膮dWarszawa

Napisano 10 grudnia 2012 - 13:27

dla mnie beznadziejnie, w艂a艣nie czarny jest dlatego taki 艂adny bo jest calute艅ki czarny

#1004 maciekdzieciol

maciekdzieciol
  • 1聽436 post贸w
  • Sk膮dWarsaw, Poland

Napisano 10 grudnia 2012 - 13:29

dla mnie beznadziejnie, w艂a艣nie czarny jest dlatego taki 艂adny bo jest calute艅ki czarny

No masz racj臋 w 100%. Ale pami臋tam, 偶e po premierze iP 5 jara艂em si臋 czarnym ale jednak bia艂e mi sie bardziej podobaj膮, ten bia艂y prz贸d ma to co艣 w sobie co mi si臋 strasznie podoba.

#1005 kucyk

kucyk
  • 1聽918 post贸w

Napisano 10 grudnia 2012 - 13:37

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=g92_17ZtH9Y

Paranoja

#1006 BIGPUN

BIGPUN
  • 210 post贸w
  • Sk膮dWarszawa

Napisano 10 grudnia 2012 - 14:29

paranoja to czarny iP5. jest 艂adny to fakt, ale co艣 nie zagra艂o. Jestem bardzo ciekawy 5S. czy p贸jd膮 w zaparte? czy zrobi膮 Black&Silver

#1007 maciekdzieciol

maciekdzieciol
  • 1聽436 post贸w
  • Sk膮dWarsaw, Poland

Napisano 10 grudnia 2012 - 14:36

paranoja to czarny iP5. jest 艂adny to fakt, ale co艣 nie zagra艂o.
Jestem bardzo ciekawy 5S. czy p贸jd膮 w zaparte? czy zrobi膮 Black&Silver

Wersj臋 "S" s膮 zawsze lepsze wi臋c ma nadziej臋 偶e jako艣 rozwi膮偶膮 ten problem na dobre.

#1008 Dalvikir

Dalvikir
  • 168 post贸w
  • Sk膮dPL

Napisano 10 grudnia 2012 - 15:44

Wersj臋 "S" s膮 zawsze lepsze wi臋c ma nadziej臋 偶e jako艣 rozwi膮偶膮 ten problem na dobre.

Zgadzam sie w 100% S-ki sa zawsze lepsze, bardziej dopracowane bo zawsze wady z poprzednika sa eliminowane, tego nie mozna zaprzeczyc.

#1009 maciekdzieciol

maciekdzieciol
  • 1聽436 post贸w
  • Sk膮dWarsaw, Poland

Napisano 10 grudnia 2012 - 15:49

Zgadzam sie w 100% S-ki sa zawsze lepsze, bardziej dopracowane bo zawsze wady z poprzednika sa eliminowane, tego nie mozna zaprzeczyc.

Tak samo by艂o z iP 3G i z iP 4. Wersje 3Gs i 4s by艂y lepsze, i tak ju偶 chyba zostanie na dobre. Dobrze 偶e iPad nie ma wersji "S" bo by dopiero zamiesznia by艂o :eek:

#1010 Wojtasio

Wojtasio
  • 337 post贸w
  • Sk膮d艁贸d藕

Napisano 10 grudnia 2012 - 16:15

Oficjalnie nie ma. A nieoficjalnie wymienili szybko 3 na 4.

#1011 michszy

michszy
  • 31 post贸w

Napisano 11 grudnia 2012 - 07:09

Od wczoraj posiadam 5. Jest rzeczywi艣cie 艂adny, lekki i cienki, wizualnie zdecydowanie na plus, ale jako posiadacz 4s wielkiej r贸偶nicy w dzia艂aniu, wydajno艣ci przynajmniej na chwil臋 obecn膮 nie widz臋. Dodatkowo wkurza mnie fakt, 偶e wiele kupionych program贸w na chwil臋 obecn膮 nadal nie wspiera rozdzielczo艣ci nowego wy艣wietlacza. Przesiadka z 4 na 5 jak najbardziej, z 4s na 5 to ju偶 powa偶nie bym si臋 zastanowi艂..

#1012 malisz

malisz
  • 9 post贸w

Napisano 11 grudnia 2012 - 16:31

Od dzisiaj posiadam czarn膮 wersj臋 i jestem bardzo zadowolony, lekki, szybki i ten ekran naprawd臋 robi r贸偶nic臋

#1013 Syberii

Syberii
  • 50 post贸w

Napisano 11 grudnia 2012 - 16:45

No wi臋c kupi艂em iPhone 5. M贸j pierwszy przyszed艂 do mnie 3.12.2012, lecz po paru dniach okaza艂o si臋, 偶e ma defekty (nie r贸wno sprasowany, gdy przyciska艂em w prawy dolny r贸g ekranu by艂o s艂ycha膰 taki "klik", jakby wy艣wietlacz "wchodzi艂" na swoje miejsce), wi臋c postanowi艂em zwr贸ci膰... Dzi艣 otrzyma艂em od Apple nowego. Jak si臋 po chwili okaza艂o p臋kni臋cie w prawym g贸rnym rogu, wi臋c r贸wnie偶 zwraca, tym razem ze zwrotem pieni臋dzy. Oby dwa by艂y z fabryki C3, a tydzie艅 47. W dodatku w tym nowym ekran za偶贸艂cony.

#1014 Kuba P

Kuba P
  • 102 post贸w
  • Sk膮dWarszawa

Napisano 11 grudnia 2012 - 19:16

Ja swojego zam贸wi艂em w Play, nie lubi臋 kupowa膰 w sklepie za got贸wk臋, poniewa偶 jak dolicz臋 do tego abonament bez limit贸w, to wychodzi bardzo drogo, w moim przypadku du偶o bardziej op艂acalnie jest to zrobi膰 w kontrakcie. Oczywi艣cie zam贸wi艂em bia艂膮 wersj臋, 5 grudnia, a 10 ju偶 odebra艂em (grodzi艂 weekend). Moja propozycja dla tych kt贸rzy kupuj膮 w umowie jest nast臋puj膮ca. Nie kupujcie w salonie, ale u doradc贸w biznesowych. Ja ze swoim um贸wi艂em si臋 w domu, na bie偶膮co mnie informowa艂 gdzie jest telefon, kiedy dotrze, przyjecha艂 z papierami do domu, przy nim telefon odpakowa艂em, sprawdzi艂em i podpisa艂em umow臋. Co nam daje taki myk? Dostaniemy jaki艣 rabat na telefon w stosunku do salonu - na umowie pozostanie cena z cennika, ale doradca zrobi nam rabat, dok艂adaj膮c ze swojej prowizji... Mo偶liwo艣膰 spokojnego sprawdzenia - pierwsze co sprawdzi艂em to brak zarysowa艅, optyka, czy ekran nie jest "za偶贸艂cony", czy home button nie jest lu藕ny, czy nic nie odstaje. Wszystko by艂o ok, wi臋c z艂o偶y艂em autograf. Mo偶liwo艣膰 odst膮pienia od umowy - poniewa偶 zawieramy poza lokalem przedsi臋biorstwa. Co prawda ustawa wskazuje, 偶e prawo do odst膮pienia nie dotyczy przypadk贸w um贸w okresowych, wynikaj膮cych z og贸lnodost臋pnych cennik贸w, ale iPhone ma to do siebie, 偶e nie jest sprzedawany typowo w abonamencie, ale na raty. Od umowy ratalnej mo偶emy odst膮pi膰 w ci膮gu 10 dni. W swoim rejonie by艂em pierwszym, kt贸ry kupi艂 iP5, natomiast z rozmowy z doradc膮 ewidentnie wynika艂o, 偶e magazyny opr贸偶niaj膮 si臋 z wersji bia艂ych - czarne telefony u pozosta艂ych doradc贸w z dnia na dzie艅 ciesz膮 si臋 coraz mniejszym powodzeniem, ze wzgl臋du na.... no wiadomo na co. Z telefonem jest wszystko jak najbardziej ok, mo偶e jestem zauroczony jego wygl膮dem i nagle wszystko mi pasuje, ale przekona艂em si臋 nawet do z艂膮cza jack na dole - pami臋tam 偶e gdy by艂o u g贸ry, kabel opada艂 przed ekran, teraz mo偶na swobodnie przegl膮da膰 internet. Bateria lepsza ni偶 my艣la艂em, spokojnie dzie艅 mojego u偶ytkowania wytrzymuje (pe艂en dzie艅 od 8:00 do 00:00) w艂膮czone 3G, dane pakietowe, w domu Wi-Fi, ok. 1 h rozm贸w, ok 60 sms, 1 konto push, facebook, godzina muzyki. Nie ogl膮dam film贸w, na telefonie jest to dla mnie nie do przyj臋cia. Co do aparatu - w tak膮 pogod臋 trudno zrobi膰 rewelacyjne zdj臋cia, czekam na wiosn臋. Jestem bardzo zadowolony i wszystkim polecam. Troch臋 mniej patrze膰 na legendy - pami臋tajcie 偶e ma艂o kt贸ry zadowolony wchodzi na forum, napisa膰 o tym post :) Ps. Dzisiaj sprawdzi艂em nawigacj臋 - musz臋 powiedzie膰 szczerze, 偶e doprowadzi艂a mnie do centrum 艣redniej wielko艣ci miejscowo艣ci (wizyta we W艂oc艂awku) bardzo sprawnie. GPS natychmiastowo 艂apie sygna艂, nie zd膮偶y艂em od艂o偶y膰 telefonu na jego miejsce, a ju偶 mi dyktowa艂 komunikaty g艂osowe, wy艣wietla bardzo przyjemnie tras臋. Mam nadziej臋, 偶e te mapy b臋d膮 si臋 rozwija膰...

#1015 truskaweczka89

truskaweczka89
  • 14 post贸w

Napisano 11 grudnia 2012 - 22:10

Czy te nowe supermapy w iP5 buforuj膮 si臋 tak, 偶e mo偶na jaki艣 obszar mie膰 zapami臋tany offline? Od d艂u偶szego czasy google mapsy maj膮 tak膮 funkcj臋...

#1016 maciekdzieciol

maciekdzieciol
  • 1聽436 post贸w
  • Sk膮dWarsaw, Poland

Napisano 11 grudnia 2012 - 22:32

Czy te nowe supermapy w iP5 buforuj膮 si臋 tak, 偶e mo偶na jaki艣 obszar mie膰 zapami臋tany offline? Od d艂u偶szego czasy google mapsy maj膮 tak膮 funkcj臋...

Nie.

#1017 xtek

xtek
  • 172 post贸w
  • Sk膮dKrak贸w

Napisano 11 grudnia 2012 - 22:39

Troche OT, ale wszystkie aplikacje z mapami oparte o openstreetmap.org urywaja glowe jesli chodzi o dokladnosc. Apple iOS - OpenStreetMap Wiki
Ja osobiscie niedawno zaczalem uzywac Galileo i jestem bardzo zadowolony.

Zobaczcie jak wyglada mapa:
OpenStreetMap

#1018 kucyk

kucyk
  • 1聽918 post贸w

Napisano 11 grudnia 2012 - 22:44

Nie moglem sie powstrzymac i jednak zaopatrzylem sie w bialego iPhone 5 Co prawda kobieta miala go wlasciwie w dniu premiery, ale nie mialem go na codzien. Trzeba przyznac, ze wykonanie po za wpadka z farba z czarnym to jest klasa swiatowa, nie ma drugiego producenta telefonow ktory mialby cos takiego w ofercie...Ten feeling w rece, to aluminium na plecach, po prostu czuje sie, ze trzyma sie produkt z najwyzszej polki. Samsunga Galaxy S3 mam ochote oddac corce do zabawy, materialowo nie rozni sie zbytnio od jej zabawek. No i ten ekran, powala. Nie moglem juz patrzec na tego Super Hiper Amoleda ++

#1019 truskaweczka89

truskaweczka89
  • 14 post贸w

Napisano 11 grudnia 2012 - 23:12

A mo偶na zainstalowa膰 google maps albo cokolwiek co sie buforuje?

#1020 zoom

zoom
  • 38 post贸w

Napisano 12 grudnia 2012 - 01:15

6 grudnia przyszedl mi czarny z AOS - piekny, ladny i w og贸le ochy achy. Ramka delikatnie porysowana, jako艣 mi strasznie to nie przeszkadza艂o, ale ju偶 1 dead pixel tak. 10 Grudnia zg艂osi艂em reklamacje z pro艣b膮 o wymian臋 - 11 ju偶 mia艂em drugi telefon - idealny, zero rysek - po prostu bajka. Jednak jak si臋 okaza艂o, ten te偶 ma dead pixela :) Chyba te ekrany w 5 s膮 bardziej podatne na wady produkcyjne ni偶 w 4 i 4s. C贸偶 czekamy na nast臋pn膮 wymian臋.

#1021 michszy

michszy
  • 31 post贸w

Napisano 12 grudnia 2012 - 06:41

Dorzuc臋 jeszcze kilka informacji ; - jestem pozytywnie zaskoczony bateri膮, po pierwszym 艂adowaniu wytrzyma艂 r贸wny jeden dzie艅 przy u偶yciu ponad 6 godzin ( internet, maile, gry, muzyka, dzwonienie ), wynik zdecydowanie lepszy od mojej starej 4s-ki na sofcie 6.0 - do nowych s艂uchawek jestem 艣rednio przekonany, mia艂y by膰 niby bardziej ergonomiczne a przynajmniej w moim przypadku jest odwrotnie i wol臋 te do艂膮czane do 4s - zaczynam docenia膰 i przyzwyczaja膰 si臋 do nowych rozmiar贸w, telefon na pewno przez to, 偶e jest d艂u偶szy i l偶ejszy sta艂 si臋 wygodniejszy do prowadzenia rozm贸w

#1022 xtek

xtek
  • 172 post贸w
  • Sk膮dKrak贸w

Napisano 12 grudnia 2012 - 09:17

A jak z purple haze? Dalej wystepuje? W moim z 43 tygodnia czasem sie pojawia - tzn. widze juz na ekranie, ze sie pojawi i wystarczy o centymetr przesunac telefon. Zdarza sie to jak swiatlo jest poza granica widocznosci na ekranie. Ktos pisal w innym watku, ze "podobno" w nowszych cos poprawili, ale nie wydaje mi sie, zeby to byla prawda. Co ciekawe pojawia sie to zarowno na tylnej jak i przedniej kamerze, wiec twierdzenia, ze to nowe pokrycie sa dziwne... PS. Wazycie swoje telefony? :D W watku o dostepnosci ktos porownywal, ze nowe wersje sa o 4g ciezsze i maja niby fioletowe pokrycie na przedniej kamerze.

#1023 Fifty-50

Fifty-50
  • 3聽314 post贸w
  • Sk膮dWarszawa

Napisano 13 grudnia 2012 - 15:35

A jak z purple haze? Dalej wystepuje?

Kolego, problem z aparatem w iPhone 5 nazywa si臋 purple halo. Purple haze to odmiana marihuany ;)

#1024 pontonix

pontonix
  • 196 post贸w
  • Sk膮dWarszawa

Napisano 13 grudnia 2012 - 16:39

Ja pierdziele ale jest pi臋kny! W艂asnie kurier go przywi贸z艂 z t-mobile, zero rysek odprysk贸w, wszystkie przyciski dzia艂aj膮 jak nale偶y, narazie nie uruchamiam bo jest cholernie zimny wi臋c jak z艂apie temperatur臋 to dopiero opisz臋 co i jak :D 48 tydzie艅 produkcji, fabryka C3

#1025 Konrado

Konrado

• 1聽844 post贸w
  • Sk膮d艢widnica

Napisano 13 grudnia 2012 - 16:57

U mnie podobnie jak u pontonix, jest jeszcze 艂adniejszy ni偶 my艣la艂em. :D Tydzie艅 47, fabryka C3. :)

U偶ytkownicy przegl膮daj膮cy ten temat: 4

0 u偶ytkownik贸w, 4 go艣ci, 0 anonimowych