Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

iPhone 5 - Pierwsze wrażenia

• Please log in to reply
1823 replies to this topic

#826 maciekdzieciol

maciekdzieciol
  • 1436 posts
  • SkądWarsaw, Poland

Posted 22 November 2012 - 09:29

dotarłem do chyba 75 i nie znalazłem dlatego napisałem

Odpowiem Ci za siebie, bo nie wiem jak inni mieli, u mnie tak bylo w 4 i teraz jest w 4s, wiec to nic złego, przynajmniej ja się tym nie przejmuje.

#827 qubuch

qubuch
  • 989 posts
  • SkądWarszawa

Posted 22 November 2012 - 09:41

Odpowiem Ci za siebie, bo nie wiem jak inni mieli, u mnie tak bylo w 4 i teraz jest w 4s, wiec to nic złego, przynajmniej ja się tym nie przejmuje.

Nawet do 60 dotarłem i jedyna wzmianka to, że żyroskop ale pytam się bo ja w 4 tak nie miałem i dlatego mnie to zaniepokoiło

#828 anko21

anko21
  • 142 posts
  • SkądPłock,PL

Posted 22 November 2012 - 09:47

U mnie zadnego dzwieku jak popukam w tyl obudowy nie slychac. Natomiast w 4s slysze jakby cos bylo nie dokrecone. Podobno to normalne :)

#829 maciekdzieciol

maciekdzieciol
  • 1436 posts
  • SkądWarsaw, Poland

Posted 22 November 2012 - 09:49

Nawet do 60 dotarłem i jedyna wzmianka to, że żyroskop ale pytam się bo ja w 4 tak nie miałem i dlatego mnie to zaniepokoiło

Ja miałem jedną 4 i dwie 4s, i w każdym tak miałem, wiec osobiście nie wiem czy jest to powód do paniki,.

#830 qubuch

qubuch
  • 989 posts
  • SkądWarszawa

Posted 22 November 2012 - 09:56

nie zamierzam panikować z powodu telefonu:) z ciekawości się pytam...

#831 mar99

mar99
  • 829 posts
  • SkądKraków

Posted 22 November 2012 - 11:17

a ja mam pytanko:)bo dzisiaj przy wyłączeniu budzika zauważyłem, że jak palcem stuknę w górną cześć telefonu tak mniej więcej od połowy to słysze dźwięk jakby mi coś tam brzęczało/latało...też tak macie?

http://myapple.pl/ip...ieciecego_.html

#832 GIZIU

GIZIU
  • 923 posts
  • SkądWarszawa

Posted 22 November 2012 - 11:34

Od wtorku posiadam iP5. Przesiadłem się z 4 po ponad 2 latach użytkowania, z którego byłem meeega zadowolony. Niestety czas uruchamiania aplikacji wydłużył się, do tego chciałem lepszy aparat a że żona miała mojego starego 3GS, dostała 4 i teraz będziemy FaceTime'ować Jak ktoś pisze że to "odgrzewany kotlet" jest idiotą. To zupełnie inny telefon. Każdy przycisk/przełącznik działa inaczej. Jakby sztywniej, twardziej. Jak wiadomo telefon jest lżejszy i wykonany z innego materiału. Czuć to od razu. Co do ekranu to jest trochę dziwnie jak się coś czyta w pionie, faktycznie ma się wrażenie trzymania takiego "jamnika" ale zupełnie w niczym to nie przeszkadza. Największą różnicą jest szybkość działania, w porównaniu do 4, różnica kolosalna. Strony www, aplikacje, gry uruchamiają się w mgnieniu oka. Aparatu jeszcze nie przetestowałem mimo że głównie dla niego przesiadłem się z 4. Co do baterii to nie widzę różnicy w stosunku do 5. Teraz % uciekają szybciej bo ciągle się nim bawię. Podsumowując: jeśli komuś wystarczy 4/4S to nie ma sensu zmieniać ale jeśli zależy na szybkości działania i najwyższej możliwej jakości zdjęć/filmów to jak najbardziej warto. Jeśli nie, to IMO nie ma sensu się przesiadać. 4 i 4S to wciąż super słuchawki. Ocena: 10/10 P.S. Odnośnie rysek/uszkodzeń, telefon dotarł w stanie idealnym, bez jakichkolwiek problemów z obudową, wyświetlaczem, przyciskami itp. P.S. 2 Próbowałem przyciąć micro-sim na nano-sim. Pacjent zmarł na stole operacyjnym i karta poleciała do kosza. Nano dostałem od ręki w salonie orange. Doliczą mi 25zł do rachunku.

#833 qubuch

qubuch
  • 989 posts
  • SkądWarszawa

Posted 22 November 2012 - 12:14

http://myapple.pl/ip...ieciecego_.html

Po co wklejasz link do tematu w którym piszemy?
Jak już napisałem przejrzałem w tył kilka a nawet naście stron i nie znalazłem problemu o który pytałem dlatego chcąc otrzymać szybką odpowiedź napisałem i dostałem odpowiedź więc nie wiem po co ta odpowiedź.

#834 mar99

mar99
  • 829 posts
  • SkądKraków

Posted 22 November 2012 - 12:34

Jak już napisałem przejrzałem w tył kilka a nawet naście stron i nie znalazłem problemu o który pytałem dlatego chcąc otrzymać szybką odpowiedź napisałem i dostałem odpowiedź więc nie wiem po co ta odpowiedź.

Po to, że jest coś takiego jak opcja "Szukaj" na forum.

#835 im@t

im@t
  • 147 posts

Posted 22 November 2012 - 12:37

to i moje "5 groszy" telefon uzywam tydzień czasu , pierwsze dni były zdecydowanie na "nie" - za lekki , za długi trzeba się obchodzić jak z jajkiem .. po tygodniu troszke się zmieniło , za lekki na odpowiedni , za długi na może być , a trzeba obchodzić się jak z jajkiem pozostaje. pierwszy raz uzywam do telefonu etui , bo wlasnie po zalozeniu wydaje mi sie wszystko takie jak ma byc . telefon przyszedl w stanie idealnym ,rowniez nie zauwazylem zadnych odpryskow itd . itp. filie zagg zamontowalem , ale po kilku dniach pojawil sie mini odprysk pomimo faktu , ze naprawde dbalem o tela. generalnei jest ok , ale zadnego zachwytu nie ma , przesiadka z 4S to jak dla mnie tylko i wylacznie zmiana obudowy ,

#836 qubuch

qubuch
  • 989 posts
  • SkądWarszawa

Posted 22 November 2012 - 14:10

Po to, że jest coś takiego jak opcja "Szukaj" na forum.

Masz rację, że jest i mi tego nie musisz mówić ale skoro napisałem użyłem w moim mniemaniu "szybkich" sposobów na dotarcie do informacji , której szukam więc Twoje odpowiedzi można traktować jako nabijanie sobie postów...
Nie każdy ma tyle czasu wolnego, żeby przerzucać każdą z 84 stron aby znaleźć odpowiedź. zazdroszczę, że ty go tyle masz:)

#837 EMU

EMU
  • 2372 posts

Posted 22 November 2012 - 14:37

To inny temat.

#838 qubuch

qubuch
  • 989 posts
  • SkądWarszawa

Posted 22 November 2012 - 16:46

zwracam honor użytkownikowi mar99 ponieważ byłem pewny, że pisałem w tamtym temacie i zostało on zmieniony w ten:)

#839 Michasss8

Michasss8
  • 1515 posts
  • SkądLeszno

Posted 22 November 2012 - 17:59

Co, bądź co pewnie masz luźny sleep button. Nie wiem czy w 5 to się często zdarza, ale w 4 i 4s było to powszechne. Pozdrawiam

#840 wolek92

wolek92
  • 96 posts

Posted 22 November 2012 - 18:41

Moge powiedzieć jedno, po 1,5 tygodniu używania 5tki, iPhone 4 wydaje się strasznie ciężki i gruby (serio, ciężko mi go dobrze chwycić). Wcześniej uważałem 4kę praktycznie za ideał, jeśli chodzi o rozmiar. Dla mnie powiększenie ekranu jest zdecydowanie na plus.

#841 Homer

Homer
  • 9977 posts
  • SkądGdańsk

Posted 22 November 2012 - 21:40

Co, bądź co

Chyba raczej, bądź co bądź.
Moja 5tka po 2 tygodniach nadal idealna. Folia Invisible Shield zamowiona, poki co telefon leżakuje na poduszce, do dzwonienia uzywam 2G ;)

#842 Dusiek

Dusiek
  • 541 posts
  • SkądWrocław

Posted 22 November 2012 - 22:41

Moja 5tka po 2 tygodniach nadal idealna. Folia Invisible Shield zamowiona, poki co telefon leżakuje na poduszce, do dzwonienia uzywam 2G ;)

:shock:

Tanio sprzedam szklaną gablotkę i ołtarzyk…

#843 _Frantic

_Frantic
  • 83 posts

Posted 22 November 2012 - 23:38

Chyba raczej, bądź co bądź.

A ja myślałem, że to telefon jest dla ludzi, a nie ludzie dla telefonu ...

#844 iron.gery

iron.gery
  • 4651 posts
  • SkądPolska | USA

Posted 22 November 2012 - 23:45

Jeszcze kołderka dla iPhone aby nie było mu chłodno i mamy komplet.

#845 anko21

anko21
  • 142 posts
  • SkądPłock,PL

Posted 22 November 2012 - 23:51

Koledzy też macie lużny power/sleep button?

#846 Dalvikir

Dalvikir
  • 168 posts
  • SkądPL

Posted 22 November 2012 - 23:54

Jeszcze kołderka dla iPhone aby nie było mu chłodno i mamy komplet.

Paranoja :)

#847 mar99

mar99
  • 829 posts
  • SkądKraków

Posted 23 November 2012 - 06:10

Koledzy też macie lużny power/sleep button?

Nie.

#848 GIZIU

GIZIU
  • 923 posts
  • SkądWarszawa

Posted 23 November 2012 - 08:40

Czy tylko ja mam wrażenie że ekran w 5-tce jest mniej podatny na zabrudzenia od paluchów ? 3 i 4 strasznie się palcowały a tutaj jest IMO ogromna różnica. Telefon używan od wtorku i przez to że naczytałem się o samopojawiających się odpryskach mam schizę i co godzinę go dokładnie oglądam :)

#849 magorka

magorka
  • 518 posts
  • SkądWarszawa

Posted 23 November 2012 - 08:48

Dobre. ;)))

#850 effe

effe
  • 6547 posts
  • SkądSzczecin

Posted 23 November 2012 - 09:40

Już mam, więc druga mi nie potrzebna :)

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users