Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

iPhone 4s czy iPhone 5 co kupić?

• Please log in to reply
455 replies to this topic

#101 proxx

proxx
  • 1264 posts

Posted 07 December 2012 - 21:55

Telefony pochodzące z nieznanego źródła i podróbki to margines w sprzedazy na Allegro. Większość aukcji, to telefony wzięte za grosze na wysokie abonamenty, przez ludzi którzy i tak płacą duze rachunki za telefon, a przy okazji jescze zarobią na sprzedazy samego aparatu. Sam sie zastanawiałem, gdzie kupić, Aos czy Allegro. Spokojnie poczekałem, poszukałem okazji i kupiłem na aukcji. Za 2350 mam nowiutkiego, idealnego, bez zadnych wad iphona 5, białego, oryginalnie zapakowanego w folie. Zaoszczedzilem 500 zł i do tego mam 2 lata gwarancji z T-Mobile:-) Warto poszukac okazji:-)

Z tą gwarancją nie jest tak ciekaweie,ja bym chyba wolał roczną w AOS.
Czytałeś opinie o serwisie regenersis ?

#102 koliberek1

koliberek1
  • 1091 posts
  • SkądRadom, Poland

Posted 07 December 2012 - 22:12

Z tą gwarancją nie jest tak ciekaweie,ja bym chyba wolał roczną w AOS.
Czytałeś opinie o serwisie regenersis ?

Nie kapuje o co Ci chodzi, co ma jedno do drugiego? Przecież normalnie mam gwarancje roczną od Appla i dodatkowo rok od T-Mobile.

#103 proxx

proxx
  • 1264 posts

Posted 07 December 2012 - 22:30

Chodzi mi o to że gwarancję którą masz od appla zajmuje się firma regenersis.Poczytaj na tym forum opinie o nich,można powiedzieć że to jest loteria. Odsyłasz im telefon a oni Ci mówią że jest zalany,badź odkręcałeś go(po prostu taką mają politykę).I to jest raczej nie do udowodnienia,że nie mają racji,szczególnie gdy nie zrobisz tego przed wysłaniem do nich telefonu. A co do następnego roku gwarancji od t-mobile,to życzę powodzenia w wyegzekwowaniu jej...

#104 Balin0

Balin0
  • 1448 posts
  • SkądKraków

Posted 08 December 2012 - 01:22

Z tym, że iPhone 4S kosztuje w Apple Store tyle, ile raz włączony nieaktywowany iPhone 5 na Allegro.

Masz taniej, ale godzisz się na pewne ryzyko, coś za coś. Jeśli kupować przez allegro, to tylko z odbiorem osobistym i pod warunkiem, że wiesz co sprawdzić i jakich wad się doszukiwać. W przeciwnym razie to loteria.

#105 Arkhan

Arkhan
  • 1214 posts

Posted 08 December 2012 - 01:36

[CIACH]

Twój wpis został usunięty jako zupełnie niezwiązany z tematem wątku. Proszę znaleźć wątek traktujący o Twoim problemie i w nim zadać pytanie. renqien

#106 koliberek1

koliberek1
  • 1091 posts
  • SkądRadom, Poland

Posted 08 December 2012 - 11:53

Masz taniej, ale godzisz się na pewne ryzyko, coś za coś. Jeśli kupować przez allegro, to tylko z odbiorem osobistym i pod warunkiem, że wiesz co sprawdzić i jakich wad się doszukiwać. W przeciwnym razie to loteria.

Nie wiem, czy niektórzy z bywalców tego forum maja takiego niesamowitego pecha, czy jak, żeby sprzet tyle razy wymieniać?Ludzie pisza ze po 3,4 razy wymieniają bo cos nie tak. Jak kupilem w życiu 3 iPhony, 2 iPady, wszystkie na Allegro, od prywatnych ludzi i z żadnym nie miałem najmniejszych problemów, działały lub dzialaja do momentu sprzedazy. Żaden nie byl serwisowany czy naprawiany.

#107 NouNejm

NouNejm
  • 717 posts
  • SkądToruń

Posted 08 December 2012 - 12:25

Nie wiem, czy niektórzy z bywalców tego forum maja takiego niesamowitego pecha, czy jak, żeby sprzet tyle razy wymieniać?Ludzie pisza ze po 3,4 razy wymieniają bo cos nie tak. Jak kupilem w życiu 3 iPhony, 2 iPady, wszystkie na Allegro, od prywatnych ludzi i z żadnym nie miałem najmniejszych problemów, działały lub dzialaja do momentu sprzedazy. Żaden nie byl serwisowany czy naprawiany.

Popieram. Niektórzy chyba świadomie wolą bardzo dużo przepłacać.

#108 zszalbot

zszalbot
  • 9 posts
  • SkądToruń

Posted 08 December 2012 - 15:09

To nie jest kwestia wyłącznie wygody. Spora część ofert na Allegro to oferty prywatnych użytkowników lub sprzedawców, którzy są w stanie wystawić tylko FV-marża. To z definicji wyłącza tych, którzy chcieliby wziąć sprzęt na fakturę i odliczyć sobie VAT. Nie wiem tylko skąd biorą się kosmiczne ceny sprzętu w niektórych sklepach internetowych, skoro na apple.com/pl ten sam sprzęt jest często 300-400 złotych taniej?

Pozdrawiam

#109 Homer

Homer
  • 9977 posts
  • SkądGdańsk

Posted 08 December 2012 - 19:31

Polowanie na jelenie.

#110 Balin0

Balin0
  • 1448 posts
  • SkądKraków

Posted 09 December 2012 - 22:02

To nie do końca tak. Dokonując zakupu w sklepie (niekoniecznie AOS) przysługują ci pewne prawa, a kupując od osoby prywatnej już nie. Każdy sprzęt może się posypać (ten z jabłkiem też) i wtedy pojawia się pytanie "co dalej?". Niektórzy wolą dopłacić 100 zł i spać spokojnie.

#111 TomekB

TomekB
  • 310 posts

Posted 13 December 2012 - 09:16

Stoję właśnie przed dylematem używany 4s 16GB za 1600zł vs nowy 5 16GB za ~2200zł. W takim zestawieniu skłaniam się oczywiście do 5 ale tez kwestia jest taka czy 1600zł za 4s to normalna cena? (ogłoszenie forumowe, z folią i dokiem). Z waszego doświadczenia jakie są rozsądne oferty cenowe na 4s nowe a jakie na używane? Allegro patrzyłem ale mam wątpliwości co do "najlepszości" tamtych ofert.

#112 maciekdzieciol

maciekdzieciol
  • 1436 posts
  • SkądWarsaw, Poland

Posted 13 December 2012 - 09:19

Stoję właśnie przed dylematem używany 4s 16GB za 1600zł vs nowy 5 16GB za ~2200zł. W takim zestawieniu skłaniam się oczywiście do 5 ale tez kwestia jest taka czy 1600zł za 4s to normalna cena? (ogłoszenie forumowe, z folią i dokiem). Z waszego doświadczenia jakie są rozsądne oferty cenowe na 4s nowe a jakie na używane? Allegro patrzyłem ale mam wątpliwości co do "najlepszości" tamtych ofert.

Cena normalna jak za używanego 4s 16 GB.

#113 koliberek1

koliberek1
  • 1091 posts
  • SkądRadom, Poland

Posted 13 December 2012 - 09:26

Jak szukalem iPhona 5, to rozgladalem sie tez za 4s na allegro. Za 1500-1600 mozna juz kupic w foliach, nowke sztuke. Tylko trzeba przysiasc przy kompie i czesto odswiezac strone, bo takie oferty potrafia znikac po paru minutach.Kumpel wyrwal ostatnio nowa 4s za 1350 zl, z orange, z faktura zakupu.

#114 maciekdzieciol

maciekdzieciol
  • 1436 posts
  • SkądWarsaw, Poland

Posted 13 December 2012 - 09:30

Jak szukalem iPhona 5, to rozgladalem sie tez za 4s na allegro. Za 1500-1600 mozna juz kupic w foliach, nowke sztuke. Tylko trzeba przysiasc przy kompie i czesto odswiezac strone, bo takie oferty potrafia znikac po paru minutach.Kumpel wyrwal ostatnio nowa 4s za 1350 zl, z orange, z faktura zakupu.

Rzadko się zdarzajątakie oferty, z iP 5 jest podobnie, trzeba mieć szczęście żeby znaleźć takie oferty cenowe.

#115 jabuka

jabuka
  • 155 posts
  • SkądWarszawa

Posted 22 December 2012 - 12:08

ja bym raczej uważał z takimi promocjami na allegro, bo potem jest płacz i zgrzytanie zębami i jak to polska policja nic nie potrafi zrobić.

#116 Homer

Homer
  • 9977 posts
  • SkądGdańsk

Posted 23 December 2012 - 17:12

1600? To ja sam kupilem za 1050 i sprzedalem za 1450, wlasnie 4S 16GB. I to z wrzesnia tego roku, czyli mial 3 miechy przebiegu.

#117 iPit

iPit
  • 143 posts
  • SkądK-ce

Posted 26 December 2012 - 20:20

ile warto dać za 5 ?? interesuje mnie biały 16gb, ceny na allegro są trochę przesadzone, negocjacje z niektórymi osobami to jak głową w mur. Nie muszę mieć sztuki zafoliowanej, ale mysle że jak ktos odpakuje telefon to za 2100-2200zł powinien max go sprzedać. Co innego sztuki zafoliowane.

#118 michszy

michszy
  • 31 posts

Posted 27 December 2012 - 07:06

Ceny to są przesadzone za 4s-a, jak widzę nawet te niektóre oferty na forum po 1800 za ten telefon to naprawde gratuluję poczucia humoru tej osobie.. Można spokojnie na allegro kupić za 1200-1300 sztukę w idealnym stanie. Co do białej piątki 2100 to za mało moim zdaniem. Jest ich mniej ( nie mają osławionego problemu odprysków, choć mój czarny ma miesiąc, też ich nie ma i nigdy u nikogo ich nie widziałem ) i na allegro jak nie są w zaporowej cenie schodzą jak przysłowiowe ciepłe bułeczki. 2200-2300 to takie optimum na chwilę obecną.

#119 Krempy

Krempy
  • 3 posts

Posted 27 December 2012 - 09:45

mnie udalo sie 4s 64gb za 1250zl kupic. kwestia dogadania sie ze sprzedajacym, ktory mowil ze jeden z dwoch glosnikow na dole nie dziala, tyle, ze nie wiedzial, ze to mikrofon

#120 iPit

iPit
  • 143 posts
  • SkądK-ce

Posted 27 December 2012 - 20:04

Ceny to są przesadzone za 4s-a, jak widzę nawet te niektóre oferty na forum po 1800 za ten telefon to naprawde gratuluję poczucia humoru tej osobie.. Można spokojnie na allegro kupić za 1200-1300 sztukę w idealnym stanie.

Co do białej piątki 2100 to za mało moim zdaniem. Jest ich mniej ( nie mają osławionego problemu odprysków, choć mój czarny ma miesiąc, też ich nie ma i nigdy u nikogo ich nie widziałem ) i na allegro jak nie są w zaporowej cenie schodzą jak przysłowiowe ciepłe bułeczki. 2200-2300 to takie optimum na chwilę obecną.

Tak tez mi się wydaje, chętnie bym przygarnął nawet czarnego ale za taką sume jak własnie podałes. bo 2600zł to jednak trochę za dużo. To nie sklep przeciez. Nic trzeba polować na okazje.

#121 Albertinho7

Albertinho7
  • 202 posts
  • SkądIstebna

Posted 30 December 2012 - 13:07

WItam. Podpinam się pod temat. Czytałem wszystkie wypowiedzi ale nie jest to to co ja chcę wiedzieć bo w większości piszecie że dużą różnicę robi cena i temu lepszy ten czy ten:) Ja za tydz przedłużam umowę z orange. Za przedłużenie, zrabatowanie telefonu iPhona 5 16GB białego mogę mieć za ok 500zł, iPhona 4s białego bez rabatu za 1zł. Ale jak mówiłem proszę ani słowa na temat pieniędzy tylko co lepsze pod wszystkimi innymi względami:) Ja używam iPhona do rozmów, pisania SMS, grania w gry, siedzenia na necie, facebook, gmail i inne podobne aplikacje:) i chciałbym usłyszeć opinię od tych co mieli 4s a mają 5tke czy warto czy nie:) b widzę że czasami wypowiedzi to że nie mieli ale się bawili a to nie to samo:) jak mówię proszę o opinię nie patrząc na cenę!!:)

#122 North

North
  • 1336 posts

Posted 30 December 2012 - 14:32

Skoro pieniądze nie mają znaczenia, to oczywiście, że iP5. Nowy model, lepszy znacznie sprzęt (zwłaszcza patrząc w przyszłość, bo na razie różnice w działaniu systemu nieduże). Do tego lżejszy, z większym wyświetlaczem (teraz 3,5 cala wydaje mi się jakieś maciupińkie:d). I nie przejmuj się za bardzo problemami opisywanymi na forum, bo jak się czyta, to się wydaje, że każdy iP5 ma na wejściu jakąś wadę fabryczną, a wcale tak nie jest;)

#123 szela_512

szela_512
  • 450 posts
  • SkądChoszczno , PL

Posted 30 December 2012 - 15:07

Jak kolega wyżej już pisał. Wybrór jest tylko jeden w takiej sytuacji - iPhone 5. Wszystko wymienił kolega i dziękuj mu za to . Co by dużo nie pisać , telefon jest poprostu nowszy , bardziej przyszłościowy. To nie jest zwykły Android jak dajmy na to SGS3 , że zaraz zostanie wchłonięty przez konkurencje , tylko iPhone. Gry i inne funkcje minimum rok działają na full detalach i full płynności . A z takimi bebechami powinny działać spokojnie 1,5 roku . 4S mógłby być interesujący w tym starciu tylko jeżeli byłaby to wersja 32 lub 64 Gb vs iPhone 5 16Gb. Tak jak obie wersje pojemnościowe te same , to nie ma co wybierać. Tylko 5.

#124 Ernest05

Ernest05
  • 829 posts
Posted 30 December 2012 - 17:08

To samo co wyżej. Jak pieniądze nie grają woli, to proste ze ip5. Nowszy, dłużej będzie wspierany i jest po prostu wydajniejszy. Słyszałem gdzieś ze ciszej czy tam ciut gorzej działa na sluchawkach, ale sam nie sprawdzalem.

#125 Albertinho7

Albertinho7
  • 202 posts
  • SkądIstebna

Posted 30 December 2012 - 22:19

Aha no właśnie nie grają bo jak mówię mam w salonie kolegę i będę miał max zniżki i rabaty a zbierałem parę miesięcy coś odkładałem i mam te 500zł na dopłatę specjalnie na wymarzonego iphona:) aha no ale właśnie boję się o te wyginanie się iphona co było o tym pisane;/ ja zawsze z przodu w kieszeni noszę i dbam bardzo no ale czy on nie jest za bardzo słaby? taki cienki i lekki a w 4s chociaż szybka z 2 stron;/ no i jak widać jest dużo bardziej podatny tył na zarysowania ( rozważam opcję zakupu folii tył+przód ). no tak ale też tak teraz myślę o jailbreaku na którym mi bardzo zależy.. a jak na ios 6 wyjdzie dopiero za pół roku to będzie trochę ciężko;/;) dzięki wielkie za opinie!

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users