Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone 5 - dostępność i zakup w Polsce.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3348 odpowiedzi w tym temacie

#1076 Shunkan

Shunkan
  • 85 postów

Napisano 05 października 2012 - 12:07

Ja zamawiałem w orange w piatek od razu po pojawieniu sie w esklepie... miał być we wtorek - tak mi powiedzieli na infolinii. Dzwoniłem dzisiaj i może w przyszłym tygodniu dostaną i może będę miał pod koniec tygodnia przyszłego albo na początku następnego. Jak to się stało, że nie załapałem się na pierwszą dostawę. Amatorka.

Ja umówiłem się, że facet z T-Mobile zadzwoni do mnie jak tylko będą dostępne nowe umowy/abonamenty i iPhone 5. Wyszło na to, że nikt nie zadzwonił a ja czekam aż 16GB będzie dostępny. Trochę śmieszne jak nie zależy im na kliencie i jak łatwo są w stanie jednego stracić.

#1077 Serwuskm

Serwuskm
  • 309 postów
  • SkądWarsaw, Poland, Poland

Napisano 05 października 2012 - 12:32

Dzisiaj w orange dostalem informacje ze : mialy byc dzisiaj, ale prawdopodobnie beda najwczesniej w przyszlym tygodniu... No parodia po prostu

#1078 xtek

xtek
  • 172 postów
  • SkądKraków

Napisano 05 października 2012 - 12:39

To dałbyś znać tu na forum czy jest? Bo ja właśnie po drodze specjalnie nie mam... A jak są to napisz czy białe mają ;P Pozdro i dzięki!

Na Królewskiej stan magazynowy 0 sztuk. Na wystawie jest jeden biały, którego zmacałem. "Może będą na początku przyszłego miesiąca".

#1079 Serwuskm

Serwuskm
  • 309 postów

Napisano 05 października 2012 - 12:53

Na Królewskiej stan magazynowy 0 sztuk. Na wystawie jest jeden biały, którego zmacałem. "Może będą na początku przyszłego miesiąca".

Na krolewskiej powiedzieli ze w przyszlym miesiacu? Czy to juz tylko ironia? :D

#1080 robis4

robis4
  • 27 postów

Napisano 05 października 2012 - 13:20

Zamówiłem Iphone 5 w Apple Store ( Polska) w niedzielę 30.09 i zaraz zapłaciłem przelewem z konta i we wtorek dostałem mailem potwierdzenie o przetwarzaniu zmówienia. Wczoraj zadzwoniłem jeszcze dla potwierdzenia że wszystko jest ok, otrzymałem odpowiedż że we wtorek zaksięgowali pieniądze i wszystko jest ok. Miła Pani powiedziała mi że telefon zostanie do mnie wysłany z Czech, ale kiedy to oni nie wiedzą

#1081 stroner30

stroner30
  • 747 postów
  • SkądPoznań, PL

Napisano 05 października 2012 - 13:24

ktoś wie gdzie w Poznaniu można zobaczyć wersję białą? Czarna jest w iSpocie, więc fajnie by było porównać... ;)

#1082 xtek

xtek
  • 172 postów
  • SkądKraków

Napisano 05 października 2012 - 13:30

A powiedzcie mi taką rzecz. Czy ktoś już próbował płatności w AOS z Alior Sync? Kusi mnie te 5% zwrotu. Chodzi głównie o to żeby sprawdzić kod MCC. Jeśli ktoś już płacił tam kartą to w historii transakcji a Alior Sync w szczegółach operacji jest coś takiego: "Transakcja kartą debetową;obciążenie 4111 POL WARSZAWA SKYCASH POLAND S. A. M" To jest na przykładzie jednej z moich transakcji. To 4111 to kod MCC i chciałbym wiedzieć jaki kod jest w AOS. Pisaliście już wcześniej, że na próbę pobierali np. 1 zł - może ktoś płacił z Synca i powie jaki jest ten MCC?

#1083 maziboss

maziboss
  • 550 postów
  • SkądTychy

Napisano 05 października 2012 - 13:50

Zamówiłem Iphone 5 w Apple Store ( Polska) w niedzielę 30.09 i zaraz zapłaciłem przelewem z konta i we wtorek dostałem mailem potwierdzenie o przetwarzaniu zmówienia. Wczoraj zadzwoniłem jeszcze dla potwierdzenia że wszystko jest ok, otrzymałem odpowiedż że we wtorek zaksięgowali pieniądze i wszystko jest ok. Miła Pani powiedziała mi że telefon zostanie do mnie wysłany z Czech, ale kiedy to oni nie wiedzą

Czyli nic nowego :D

#1084 tomi676

tomi676
  • 229 postów
  • SkądKraków

Napisano 05 października 2012 - 13:51

Dzięki za sprawdzenie miałem cichą nadzieję że będą ale cóż... Polska....:/ W przyszłym miesiącu?!! Porażka!!!!!!!!!!!!!

#1085 Serwuskm

Serwuskm
  • 309 postów

Napisano 05 października 2012 - 13:58

Dzięki za sprawdzenie miałem cichą nadzieję że będą ale cóż... Polska....:/ W przyszłym miesiącu?!! Porażka!!!!!!!!!!!!!

No wlasnie mowili ze na pewno beda w tym tygodniu...

#1086 Baerok

Baerok
  • 141 postów
  • SkądStalowa Wola

Napisano 05 października 2012 - 14:25

No wlasnie mowili ze na pewno beda w tym tygodniu...

Mi w T-mobile zapewniali, że na pewno będą mieli dla mnie jedną sztukę 28.09, czyli w dzień premiery, minął tydzień i ani widu ani słychu.

#1087 Serwuskm

Serwuskm
  • 309 postów

Napisano 05 października 2012 - 14:35

Mi w T-mobile zapewniali, że na pewno będą mieli dla mnie jedną sztukę 28.09, czyli w dzień premiery, minął tydzień i ani widu ani słychu.

Tragedia nikt nic nie wie

#1088 kosa666

kosa666
  • 322 postów

Napisano 05 października 2012 - 14:46

W środę będę jechał ze Szczecina na Górny Slask. Zawsze jeżdżę przez Niemcy na Wrocław bo tak najszybciej. Zastanawiam się czy nie zajecheć po drodze do Drezna do sklepu Appla i nie zakupić kilki iP5 dla Was. i teraz moje pytania: 1) czy jest jakieś ograniczenie jednorazowej ilości zakupionych iPhonów? 2) czy jeżeli do ceny zakupu doliczyłbym 200zł za 16Gb, 300zł za 32Gb i 400zł za 64Gb, to byłaby uczciwa cena odsprzedaży? ps- proszę nie pisać na PW, to nie jest oferta handlowa a zwykłe zapytanie

#1089 Templar

Templar
  • 112 postów
  • SkądWarsaw City

Napisano 05 października 2012 - 14:49

Gdzieś czytałem, że w Dreźnie podobno aktualnie nie ma iPhonów, nie wiem czy coś się zmieniło teraz ;)

#1090 Serwuskm

Serwuskm
  • 309 postów

Napisano 05 października 2012 - 14:57

W środę będę jechał ze Szczecina na Górny Slask. Zawsze jeżdżę przez Niemcy na Wrocław bo tak najszybciej. Zastanawiam się czy nie zajecheć po drodze do Drezna do sklepu Appla i nie zakupić kilki iP5 dla Was. i teraz moje pytania:

1) czy jest jakieś ograniczenie jednorazowej ilości zakupionych iPhonów?
2) czy jeżeli do ceny zakupu doliczyłbym 200zł za 16Gb, 300zł za 32Gb i 400zł za 64Gb, to byłaby uczciwa cena odsprzedaży?

ps- proszę nie pisać na PW, to nie jest oferta handlowa a zwykłe zapytanie

Iphonow w niemczech brak, czas oczekiwania taki jak u nas czyli 3-4 tygodnie moga ci zamowic.
Stan na wczoraj.

#1091 kosa666

kosa666
  • 322 postów

Napisano 05 października 2012 - 14:58

Iphonow w niemczech brak, czas oczekiwania taki jak u nas czyli 3-4 tygodnie moga ci zamowic.
Stan na wczoraj.

dzięki za info

#1092 Baronik

Baronik
  • 395 postów
  • SkądOtwock

Napisano 05 października 2012 - 15:26

Dziwne, dziś rozmawiałem z Orange w kwestii przeniesienia numeru z T i zakupie i5 i dowiedziałem się, że jakbym chciał, to teoretycznie mógłbym to zrobić nawet dziś, bo telefony są, tylko kart nanoSIM nie mają, a nie mogą mi wysłać jednego bez drugiego...

#1093 stroner30

stroner30
  • 747 postów
  • SkądPoznań, PL

Napisano 05 października 2012 - 15:33

Ja odnoszę wrażenie, że dla przeniesienia numeru z innych sieci iPhone'y są częściej niż na przykład na przedłużenie. W sumie logiczne, jak ktoś przedłuża to poczeka, a zyskanie nowego klienta to priorytet ;)

#1094 tHE-oNE

tHE-oNE
  • 193 postów

Napisano 05 października 2012 - 15:41

Mi teraz powiedział w Orange, że "może" będą w środę ale kolejki ogromne.

#1095 Serwuskm

Serwuskm
  • 309 postów

Napisano 05 października 2012 - 16:16

ja mam wrazenie ze nikt w "centrali" nie wie dokladnie a w salonach wciskaja kazdy kit , byle tylko nie stracic klienta.

#1096 bjabrzyk

bjabrzyk
  • 544 postów

Napisano 05 października 2012 - 16:37

ekhm. Co do orange i braku nano simów. Nie jest to prawda. Nano-simy są i to w dużych ilościach we wszystkich salonach gdzie jest "dostępny" ip5 (widziałem na własne oczy całe pudełka) Problem leży gdzieś po stronie systemu informatycznego i przypisywania numerów (także przeniesionych) do danej karty sim. U mnie przy przeniesieniu z tmobile zadziałał dopiero 3 nano-sim i to po 2 dniach walki i wymian (tmobile wyłączyło swój nr. o godzinie 00.04 ;] widać bardzo nie chcieli żebym wydzwonił do końca swój abonament)

#1097 maciek1422

maciek1422
  • 170 postów
  • SkądGdynia

Napisano 05 października 2012 - 16:55

Zastanawiam się nad przeniesieniem numeru do orange, ale jestem ciekawy jak to jest z sms powiedzmy w abonamencie multi 89, bo piszą tylko o darmowych minutach a za smsy trzeba normalnie płacić czy jak?

#1098 Serwuskm

Serwuskm
  • 309 postów

Napisano 05 października 2012 - 16:57

ekhm. Co do orange i braku nano simów. Nie jest to prawda. Nano-simy są i to w dużych ilościach we wszystkich salonach gdzie jest "dostępny" ip5 (widziałem na własne oczy całe pudełka) Problem leży gdzieś po stronie systemu informatycznego i przypisywania numerów (także przeniesionych) do danej karty sim. U mnie przy przeniesieniu z tmobile zadziałał dopiero 3 nano-sim i to po 2 dniach walki i wymian (tmobile wyłączyło swój nr. o godzinie 00.04 ;] widać bardzo nie chcieli żebym wydzwonił do końca swój abonament)

z tego co wiem to nigdzie nie ma ip5...

---------- Wpis dodano o 17:57 ---------- Poprzedni wpis dodano o 17:56 ----------

Zastanawiam się nad przeniesieniem numeru do orange, ale jestem ciekawy jak to jest z sms powiedzmy w abonamencie multi 89 czy tam 79, bo piszą tylko o darmowych minutach a za smsy trzeba normalnie płacić czy jak?

tak są płatne wszystko bez limitu jest za 130zl

#1099 bjabrzyk

bjabrzyk
  • 544 postów

Napisano 05 października 2012 - 17:02

Dlatego "dostępny" napisałem w cudzysłowiu ;) Chodzi mi o te salony gdzie ip5 dostępny był, lub powinien być. Bo są takie w których w ogóle nie wiedzą co to, tylko pojawiło się w cenniku. ;)

#1100 konio124

konio124
  • 670 postów

Napisano 05 października 2012 - 17:06

Koledzy , ja swojego iPhone 5 zamówiłem w AOS ,28 o godzinie 1:30 ale do tej pory nie dostałem żadnego potwierdzenia :/
Płaciłem kartą płatniczą, więc odpowiednia kwoto od razu została pobrana z mojego konta bankowego.

Dostałem tylko jednego maila o takiej treści:

Dołączona grafika

Ale to chyba nie jest potwierdzenie o którym mowa w cytowanym poście ??

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych