Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

iPhone 5 - dostępność i zakup w Polsce.

• Please log in to reply
3348 replies to this topic

#1051 darqha

darqha
  • 119 posts
  • SkądMielec, Poland

Posted 05 October 2012 - 08:03

O co tu chodzi ?, równo tydzień temu zamówiełem w Apple Online Store iPhona 5 16GB czarny poprzez zapłatę kartą, a dzisiaj na konto wróciły mi pieniądze ? Czy Ktoś może mi powiedzieć o co tu chodzi ?

Nie dostałeś żadnego e-maila z informacją?
Dziwne dziwności się dzieją.

#1052 qubuss

qubuss
  • 518 posts
  • SkądKońskie, PL

Posted 05 October 2012 - 08:24

W Armago (Kielce) iPhone 5 biały 16 GB 3499, dostępny.

#1053 sebbirch

sebbirch
  • 38 posts

Posted 05 October 2012 - 08:45

O co tu chodzi ?, równo tydzień temu zamówiełem w Apple Online Store iPhona 5 16GB czarny poprzez zapłatę kartą, a dzisiaj na konto wróciły mi pieniądze ? Czy Ktoś może mi powiedzieć o co tu chodzi ?

Mam dokładnie taką samą sytuację - no comments - dodatkowo wczoraj napisałem maila
do pewnej Pani z AOS z zapytaniem co się dzieje z moim zamówieniem bo za chwilę pieniądze
wrócą na moje konto i zero reakcji

#1054 Blowy

Blowy
  • 72 posts
  • SkądŁódź

Posted 05 October 2012 - 08:51

A w ogóle pieniadze ci zeszly z konta po zakupie ? U mnie pobrali tylko złotówke. Zadzwonilem do AOS to powiedzili, ze pieniadze zostana pobrane z konta w momencie wysylki.

Ktos wie jak to w koncu dziala ?

#1055 xtek

xtek
  • 172 posts
  • SkądKraków

Posted 05 October 2012 - 08:51

Zadzwoncie tam i zapytajcie. Nie dzwonil do was ktos z irlandii? Pare dni temu ktos pisal, ze mial telefon potwierdzajacy zamowienie - moze bez tego po prostu zwracaja kase? Albo zwracaja z uwagi na tak dlugie oczekiwanie?

#1056 darqha

darqha
  • 119 posts
  • SkądMielec, Poland

Posted 05 October 2012 - 08:58

A w ogóle pieniadze ci zeszly z konta po zakupie ? U mnie pobrali tylko złotówke. Zadzwonilem do AOS to powiedzili, ze pieniadze zostana pobrane z konta w momencie wysylki.

Ktos wie jak to w koncu dziala ?

To miałoby sens, a nawet byłoby bardzo w porządku. Kasa pobrana w chwili realizacji zamówienia. Nie wiem tylko jak to wygląda od strony technicznej. Trzeba się uzbroić w cierpliwość, a potem szukać odpowiedzi u źródła. Bo zacznie się robić niepotrzebna nerwówka.

#1057 maziboss

maziboss
  • 550 posts
  • SkądTychy

Posted 05 October 2012 - 09:02

Takich jaj w AOS jeszcze nie było. Powtórze jeszcze raz: jest to kompromitacja Apple. Mam nadzieję, że w przyszłym tygodniu zaczną wysyłać iPhone'y bo zachowanie takiej korporacji to skandal.

#1058 celsus

celsus
  • 33 posts
  • SkądKłodzko

Posted 05 October 2012 - 09:36

Dzwoniłem do AOS i bardzo miła Pani powiedziała, że to jest normalna procedura w przypadku tak długiego oczekiwania na zamówiony towar, przeprowadzają tylką autoryzacje operacji (sprawdzenie dostepności odpowiednich środków na koncie), a sama kasa zostaje ściągnięta dopiero w chwili wysyłki sprzętu. Pozostaje zatem tylko cierpliwość :-)

#1059 Serwuskm

Serwuskm
  • 309 posts
  • SkądWarsaw, Poland, Poland

Posted 05 October 2012 - 09:51

Robia cos w AOS twkvjak kolega pisal, to moze rzuca troche sztuk dostepnych od razu (:

#1060 darqha

darqha
  • 119 posts
  • SkądMielec, Poland

Posted 05 October 2012 - 09:59

AOS już jest dostępny.

#1061 jakrzysztof

jakrzysztof
  • 2 posts

Posted 05 October 2012 - 10:12

Może to nie oferta z polski ale sami zobaczcie, znalazłem taka firmę [url=http://emplixelectronics.com/]Emplex Electronics[/url], tutaj Iphone 5 64GB sprzedają za 499GBP czyli w przeliczeniu wychodzi niecałe 2600 zł. Wysłałem do nich list z pytaniem skąd taka atrakcyjna oferta gdzie na appstore 64GB kosztuje 699GBP. Obadam sprawę, zobaczymy co z tego wyjdzie.

#1062 czacha

czacha

fotografista ;)

• 2209 posts
  • SkądBiałystok

Posted 05 October 2012 - 10:18

Wysłałem do nich list z pytaniem skąd taka atrakcyjna oferta gdzie na appstore 64GB kosztuje 699GBP.

Zgadnij skad tak atrakcyjna cena...

#1063 stroner30

stroner30
  • 747 posts
  • SkądPoznań, PL

Posted 05 October 2012 - 10:19

Może to nie oferta z polski ale sami zobaczcie, znalazłem taka firmę Emplex Electronics, tutaj Iphone 5 64GB sprzedają za 499GBP czyli w przeliczeniu wychodzi niecałe 2600 zł. Wysłałem do nich list z pytaniem skąd taka atrakcyjna oferta gdzie na appstore 64GB kosztuje 699GBP. Obadam sprawę, zobaczymy co z tego wyjdzie.

W tytule 64gb, a na samym dole:

"What's in the Box:

Apple iPhone 5 16GB

Apple EarPods with Remote and Mic
Lightning to USB Cable
USB Power Adapter
Documentation"

Więc opcje są dwie, albo wałek, albo jednak dostaniesz 16GB, co jest już normalną ceną ;-)

#1064 Serwuskm

Serwuskm
  • 309 posts

Posted 05 October 2012 - 10:20

is emplixelectronics.com a fake site ? | trust rating for emplixelectronics.com | is emplixelectronics.com safe to use | is emplixelectronics.com legit | is emplixelectronics safe

Zreszta skad by wzieli te iphony, ipady, blackberry w takich cenach?

#1065 czacha

czacha

fotografista ;)

• 2209 posts
  • SkądBiałystok

Posted 05 October 2012 - 10:20

Dajcie spokoj, niech kolega jakrzysztof sam sie przekona i se kupi w tak niebywale okazyjnej cenie :mrgreen:

#1066 Serwuskm

Serwuskm
  • 309 posts

Posted 05 October 2012 - 10:24

Ma ktos moze jakies info czy salony orange dostaly telefony?

#1067 grzech987

grzech987
  • 387 posts

Posted 05 October 2012 - 10:25

Jestem oburzony działaniem orange.pl, w poniedziałek złożyłem zamówienie na przedłużenie umowy z iphone 5 64GB black, dostałem info że w czwartek powinien być bo jest na sklepie. Dziś dzwonie co się dzieje że jeszcze go nie mam a pan mi mówi że czekają na iphone! Przecież wczoraj czy przed wczoraj na stronie jeszcze były - aaaa w t-mobile mają ale czarne, jeszcze 24 sztuki jakby ktoś chciał.

#1068 jakrzysztof

jakrzysztof
  • 2 posts

Posted 05 October 2012 - 10:40

Dajcie spokoj, niech kolega jakrzysztof sam sie przekona i se kupi w tak niebywale okazyjnej cenie :mrgreen:

Ryzykować raczej nie będzie :P

#1069 czacha

czacha

fotografista ;)

• 2209 posts
  • SkądBiałystok

Posted 05 October 2012 - 10:46

Ryzykować raczej nie będzie :P

No to mnie uspokoiles, bo myslalem ze pojawi sie potem kolejny watek jak to ktos uwierzyl ze cos mozna kupic za pol darmo ... a potem okazalo ze to jednak byli oszusci :mrgreen:

#1070 skosu

skosu
  • 260 posts
  • SkądKielce, PL

Posted 05 October 2012 - 11:06

W Kielcach ciągle dostępny iPhone 5 16GB Biały. Jakby ktoś chciał to w galerii Echo :) Niestety ja czekam na czarnego, dostałem informację, jeśli dzisiaj bym zamówił, na środę by już był. Więc nie jest tak źle :)

#1071 gtatarkin

gtatarkin
  • 401 posts

Posted 05 October 2012 - 11:18

No to mnie uspokoiles, bo myslalem ze pojawi sie potem kolejny watek jak to ktos uwierzyl ze cos mozna kupic za pol darmo ... a potem okazalo ze to jednak byli oszusci :mrgreen:

Absolutnie nie zachęcam ale kiedyś kupiłem w sklepie Buy Consumer Electronics at Simply Electronics Samsunga Omnię II na długo przed europejską premierą, w cenie niższej o kilkaset PLN od krajowej po premierze. Sprawdźcie opinię na Scamadviser.com | check a website for risk | check if dodgey | check is a website safe :) Na wielu forach czytałem o ich wałkach typu profesjonalny sprzęt foto taniej o 1000-1500 funtów niż na rynku. Ludzie wpłacali pieniądze, sprzętu oczywiście nie dostawali a potem miesiącami czekali na zwrot środków. Ja swój telefon na szczęście dostałem :)

#1072 Serwuskm

Serwuskm
  • 309 posts

Posted 05 October 2012 - 11:32

Tak, super cena : Mobile Phones MP3iPodMobiles - Apple iPhone 5 16GB (White) SIM Free / Never Locked with Full Apple Warranty

#1073 maziboss

maziboss
  • 550 posts
  • SkądTychy

Posted 05 October 2012 - 11:41

W Kielcach ciągle dostępny iPhone 5 16GB Biały. Jakby ktoś chciał to w galerii Echo :) Niestety ja czekam na czarnego, dostałem informację, jeśli dzisiaj bym zamówił, na środę by już był. Więc nie jest tak źle :)

Nie wiem jak to jest możliwe, że operatorzy mają dostęp do iPhonów, a AOS nie ma.

#1074 Baerok

Baerok
  • 141 posts
  • SkądStalowa Wola

Posted 05 October 2012 - 11:45

Nie wiem jak to jest możliwe, że operatorzy mają dostęp do iPhonów, a AOS nie ma.

Wszystko jest kwestią umowy, w tym przypadku oczywiście chodzi o grube dolary :D

#1075 tHE-oNE

tHE-oNE
  • 193 posts

Posted 05 October 2012 - 11:47

Ja zamawiałem w orange w piatek od razu po pojawieniu sie w esklepie... miał być we wtorek - tak mi powiedzieli na infolinii. Dzwoniłem dzisiaj i może w przyszłym tygodniu dostaną i może będę miał pod koniec tygodnia przyszłego albo na początku następnego. Jak to się stało, że nie załapałem się na pierwszą dostawę. Amatorka.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users