Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone 5 - dostępność i zakup w Polsce.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3348 odpowiedzi w tym temacie

#1101 iAndrzej

iAndrzej
  • 932 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 05 października 2012 - 17:12

Każdy coś takiego dostał jeżeli zamówił iP5 w AOS Kasa ściągnięta z konta. Zamówienie proforma. Teraz relaks. Czekanie

#1102 porter_1983

porter_1983
  • 364 postów
  • SkądSosnowiec

Napisano 05 października 2012 - 19:37

Po ponownym kontakcie z tmobile :-) okazało sie ze białego iphona nie ma i ma byc dopiero w następnym tyg czyli gdzieś dopiero czwartek piątek :-(

#1103 Baerok

Baerok
  • 141 postów
  • SkądStalowa Wola

Napisano 05 października 2012 - 19:43

Po ponownym kontakcie z tmobile :-) okazało sie ze białego iphona nie ma i ma byc dopiero w następnym tyg czyli gdzieś dopiero czwartek piątek :-(

A jak z czarnymi?

#1104 Shunkan

Shunkan
  • 85 postów

Napisano 05 października 2012 - 19:50

Dziś otrzymałem telefon od T-Mobile, że niestety telefonów jeszcze nie ma i moje zamówienie(kurier z umową i telefonem) przeniosłem na przyszły tydzień. Trochę się to śmieszne robi, że takie poważne firmy jak Orange czy T-Mobile nie potrafią zamówić konkretnej liczby telefonów. Albo to, albo starają się tworzyć popyt poprzez brak produktu(Co łatwo było zauważyć przy premierze Diablo III, gdzie dopiero po miesiącu od premiery można było kupić grę od ręki za cenę premierową).

#1105 Serwuskm

Serwuskm
  • 309 postów
  • SkądWarsaw, Poland, Poland

Napisano 05 października 2012 - 20:06

Wątpię zeby chodzilo o sztuczne utrudnianie zakupu... Nie tylko w polsce sa problemy siostra probowala w tmobile w niemczech kupic i takie same hece jak i u nas :(

#1106 crisco

crisco
  • 1 485 postów

Napisano 05 października 2012 - 20:09

Trochę się to śmieszne robi, że takie poważne firmy jak Orange czy T-Mobile nie potrafią zamówić konkretnej liczby telefonów.

To nie tak. Firmy te nie dostają od Apple tyle ile by chciały.

#1107 porter_1983

porter_1983
  • 364 postów
  • SkądSosnowiec

Napisano 05 października 2012 - 20:14

A jak z czarnymi?

Co do czarnego to w Dąbrowa Gornicza POGORIA jest jedna sztuka 16 jak by ktoś chciał.

#1108 pontonix

pontonix
  • 196 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 05 października 2012 - 20:15

Wydaje mi się ze w Playu w Jankach są, koleżka sprzedał przy mnie 2 sztuki + jest biała do pomacania. Jak ktos potrzebuje iPhone'a "na wczoraj" to moze tam sprobować.

#1109 Zeeck

Zeeck
  • 16 postów

Napisano 05 października 2012 - 20:40

Chce zakupic Iphona 5 w Szwecji i jak na oficjalnej stronie nie ma iphona i trzeba na niego czekac 3-4 tygodnie to w sklepie tym bardziej nie bedzie nie ?

#1110 Prodromos76

Prodromos76
  • 24 postów

Napisano 05 października 2012 - 20:47

Nie ma:) W Uppsali wszędzie są reklamy i tylko reklamy. W jednym tylko miejscu uczciwie napisali, że można zamówić.

#1111 skosu

skosu
  • 260 postów
  • SkądKielce, PL

Napisano 05 października 2012 - 20:55

Czyli zapewnienia od salonu Orange, że zamówiony dla mnie iPhone będzie na pewno na poniedziałek, mogę wrzucić między bajki ? :)

#1112 xtek

xtek
  • 172 postów
  • SkądKraków

Napisano 05 października 2012 - 20:56

To sobie poczekaaaamy:

Foxconn Workers on Strike After iPhone 5 Starts Brawls

To jest ciekawe:

"It was reported that factory management and Apple, despite design defects, raised strict quality demands on workers, including indentations standards of 0.02mm and demands related to scratches on frames and back covers. With such demands, employees could not even turn out iPhones that met the standard. This led to a tremendous amount of pressure on workers. On top of this, they were not permitted to have a vacation during the holiday. This combination of factors led to the strike."

#1113 luke_banks

luke_banks
  • 62 postów
  • SkądKraków

Napisano 05 października 2012 - 21:39

myślałem, że iP5 spokojnie będzie można kupować po kilku dniach od premiery. Ale takie braki pamiętm przy premierze OS X ostatniego na płytach i kolejki w iSpotach. Teraz muszę powiedzieć, że cieszę się, że kupiłem na 2 dzień po premierze (Play na Królewskiej już słynnej :D) Wszyscy piszą negatywnie o polskich operatorach, ale jak widać problemy są nie tylko w Polsce. Wygląda na to, że Polska wreszcie nie została potraktowana gorzej niż inne kraje. Po prostu Apple zostało zaskoczone tym, że znowu pobiło rekordy sprzedaży na całym świecie. To chyba dobrze, że nie wycofali się wogóle z premiery w PL, żeby na przykład mieć więcej telefonów na rynek niemiecki.

#1114 edyp

edyp
  • 121 postów
  • SkądDE / PL

Napisano 05 października 2012 - 21:43

Ja dziś dostałem maila z orange.pl :) "Twoje zamówienie zostało zamknięte". W mailu dziękują za zakupienie telefonu, za wybranie ich sieci i wskazują adres gdzie można aktywować kartę sim. Problem w tym że nie otrzymałem jeszcze ani umowy, ani karty sim, ani telefonu :) Dzwoniąc na infolinie dowiedziałem się że wszystko powinno przyjść poniedziałek, wtorek.

#1115 grzech987

grzech987
  • 387 postów
  • SkądWarsaw, Poland, Poland

Napisano 05 października 2012 - 22:20

Ja dziś dostałem maila z orange.pl :) "Twoje zamówienie zostało zamknięte". W mailu dziękują za zakupienie telefonu, za wybranie ich sieci i wskazują adres gdzie można aktywować kartę sim. Problem w tym że nie otrzymałem jeszcze ani umowy, ani karty sim, ani telefonu :) Dzwoniąc na infolinie dowiedziałem się że wszystko powinno przyjść poniedziałek, wtorek.

a kiedy zamawiałeś?

#1116 tomekb1978

tomekb1978
  • 33 postów
Napisano 05 października 2012 - 22:21

Hej, przeczytałem wszystkie posty - mieszkam w innym kraju... We wtorek uzgodniłem warunki zostania w Tmobile, proste negocjacje, zgodne z moimi oczekiwaniami. Wybór czarny IP5 16 GB. Dzisiaj odebrana przesyłka. Podjechałem do Salonu Firmowego odberałem nanosim. Czekam na wprowadzenie oferty promocyjnej (część usług już jest). I tyle. Cena Iphona wg Tmobile 2707 PLN. pozdrawiam tomek

#1117 oliverasek

oliverasek
  • 92 postów

Napisano 05 października 2012 - 23:38

Panowie, słyszał ktoś o dostępności gdziekolwiek u operatorów we Wrocławiu albo Opolu? Bo nigdzie nie odbierają telefonów.

#1118 bjabrzyk

bjabrzyk
  • 544 postów

Napisano 05 października 2012 - 23:40

Trzeba jeździć i się pytać. Jak ja dzwoniłem do salonów w wawie to żaden nie odebrał ;)

#1119 oliverasek

oliverasek
  • 92 postów

Napisano 06 października 2012 - 00:34

Ciekawe jak to jest, czy oni nie odbierają bo im sie nie chce czy po prostu tak są zawaleni pracą i ciągłym sprawdzaniem czy aby na pewno w magazynie jest 0 iPhonów.

#1120 kosa666

kosa666
  • 322 postów

Napisano 06 października 2012 - 07:03

Ciekawe jak to jest, czy oni nie odbierają bo im sie nie chce czy po prostu tak są zawaleni pracą i ciągłym sprawdzaniem czy aby na pewno w magazynie jest 0 iPhonów.

Tak, tak - bo oni nic innego nie robią tylko zajmują się iPhonami... Popatrz w salonach - iPhony to margines spraw, większość to ludzi załatwiający zwykłe sprawy, biorący dziesiątki innych telefonów, babci z reklamacjami itp.

#1121 edyp

edyp
  • 121 postów
  • SkądDE / PL

Napisano 06 października 2012 - 11:51

a kiedy zamawiałeś?

2 października

#1122 aerO^

aerO^
  • 894 postów

Napisano 06 października 2012 - 13:28

2 października

To co to za problem, oni go w tydzień sprowadzają tobie, a inni muszą czekać po miesiąc lub odrobinę dłużej jeszcze.
A jak wy to zamawiacie? Przez telefon się dogadujecie czy w salonie pracownicy mają jakąś większą moc sprawczą i mogą go zamówić? Bo na stronie orange.pl to wszystko jest "brak,brak,brak"

#1123 jabuka

jabuka
  • 155 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 06 października 2012 - 14:08

Czy zamawiał może ktoś iphona 5 w play i wie jaki może być czas oczekiwania w Warszawie? Niestety w salonie nie umieli mi odpowiedzieć nawet w przybliżeniu.

#1124 nrdragon

nrdragon
  • 23 postów

Napisano 06 października 2012 - 14:32

posiada ktoś informację czy w okolicach Katowic można nabyc białego ip 5 32gb w salonie orange ?? ; )

#1125 tomi676

tomi676
  • 229 postów
  • SkądKraków

Napisano 06 października 2012 - 15:01

Czy zamawiał może ktoś iphona 5 w play i wie jaki może być czas oczekiwania w Warszawie? Niestety w salonie nie umieli mi odpowiedzieć nawet w przybliżeniu.

Ja "zamówiłem" iPhone'a 5 biały 16GB w Play i do tej pory nic... w Krakowie pustki, po wuju mi premiera .... :/ Nawet w salonie nie mają wystawionego tylko 4S, a w tym dniu co zamówiem czyli Polska "premiera" 28-go sprzedawca powiedział, że owszem iPhone'y są na magazynie ale wszystkie zarezerwowane... :/

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych