Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone 5 - dostępność i zakup w Polsce.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3348 odpowiedzi w tym temacie

#1026 deepack

deepack
  • 242 postów
  • SkądPoznań

Napisano 04 października 2012 - 22:13

No to fajnie, że w końcu ogarnęli i transfer spada, a nie ucieka kasa. A ktoś wie czy w wypadku jakby się skończył limit można dokupić okazjonalnie 1gb czy 2gb za jakąś drobną opłatą? W Play jest tak, że jak wykorzystasz to można kupić co najwyżej 50mb, a jak chcesz 1gb czy 2gb to ok, ale musisz wykupić abonament do końca umowy...

Bzdura kolego możesz kupić 1GB za 25 zł na jeden cykl rozliczeniowy

Niechaj jakiś admin to połączy

#1027 edyp

edyp
  • 121 postów
  • SkądDE / PL

Napisano 04 października 2012 - 22:20

No to fajnie, że w końcu ogarnęli i transfer spada, a nie ucieka kasa. A ktoś wie czy w wypadku jakby się skończył limit można dokupić okazjonalnie 1gb czy 2gb za jakąś drobną opłatą? W Play jest tak, że jak wykorzystasz to można kupić co najwyżej 50mb, a jak chcesz 1gb czy 2gb to ok, ale musisz wykupić abonament do końca umowy...

Są na stacjonarne też nielimitowane. Dziś byłem w Złotych Tarasach w Orange to potwierdzić. Tylko za MMS się płaci - chyba 40gr.
Regulamin.

Z regulaminu na temat nielimitowanych rozmów.

"Abonent otrzymuje możliwość wykonywania bezpłatnych nielimitowanych połączeń
głosowych do wszystkich sieci komórkowych w Polsce oraz na numery stacjonarne.
Usługa nie może być wykorzystana na połączenia z numerami specjalnymi, 501 80 80
80, *888, 501 800 800, z numerami skróconymi *100, *200, *500, na połączenia
realizowane w ramach usługi Rozmowa Konferencyjna i przekierowanie, połączenia
międzynarodowe, połączenia w roamingu oraz na wideorozmowy, które są naliczane
zgodnie z cennikiem usług."

Promocja super. A wszystko przejrzyste.

#1028 corba

corba
  • 242 postów
  • SkądBielsko-Biała

Napisano 04 października 2012 - 22:59

To jest konkretne info ;) Powiedz tylko jeszcze jaka paczka danych w pakiecie? Bo rozmowy i SMSy rozumiem bez ograniczeń. Poza tym w Orange jest jeden problem, jest to jedyna sieć w Polsce, gdzie po wykorzystaniu pakietu nie spada szybkość transferu danych, tylko chodzi normalnie, ale płacimy wtedy grubą kasę za każdy MB...

Raczysz żartować. Mam internet od początku jak tylko pomarańczowy miał w ofercie i nigdy nie doplacilem złotówki mimo, iż limit wyszedł...to samo w BE na iPadzie.

#1029 stroner30

stroner30
  • 747 postów
  • SkądPoznań, PL

Napisano 04 października 2012 - 23:00

Raczysz żartować. Mam internet od początku jak tylko pomarańczowy miał w ofercie i nigdy nie doplacilem złotówki mimo, iż limit wyszedł...to samo w BE na iPadzie.

W Internecie abonamentowym Orange też nigdy nie było dopłat tylko spadek szybkości, ale ilekroć chciałem przejść do Orange to zawsze odstraszało mnie właśnie to, że biorą u nich telefon takiej opcji nie było. Przez to wcześniej byłem w Plusie, teraz w Play.

#1030 skosu

skosu
  • 260 postów
  • SkądKielce, PL

Napisano 04 października 2012 - 23:15

"Abonent otrzymuje możliwość wykonywania bezpłatnych nielimitowanych połączeń głosowych do wszystkich sieci komórkowych w Polsce oraz na numery stacjonarne. Usługa nie może być wykorzystana na połączenia z numerami specjalnymi, 501 80 80 80, *888, 501 800 800, z numerami skróconymi *100, *200, *500, na połączenia realizowane w ramach usługi Rozmowa Konferencyjna i przekierowanie, połączenia międzynarodowe, połączenia w roamingu oraz na wideorozmowy, które są naliczane zgodnie z cennikiem usług." Ale jak *100 to jest numer do biura obsługi, który nawet z telefonu na kartę jest darmowy, więc niby czemu tutaj jest wykluczony ?

#1031 grzech987

grzech987
  • 387 postów
  • SkądWarsaw, Poland, Poland

Napisano 04 października 2012 - 23:20

"Abonent otrzymuje możliwość wykonywania bezpłatnych nielimitowanych połączeń
głosowych do wszystkich sieci komórkowych w Polsce oraz na numery stacjonarne.
Usługa nie może być wykorzystana na połączenia z numerami specjalnymi, 501 80 80
80, *888, 501 800 800, z numerami skróconymi *100, *200, *500, na połączenia
realizowane w ramach usługi Rozmowa Konferencyjna i przekierowanie, połączenia
międzynarodowe, połączenia w roamingu oraz na wideorozmowy, które są naliczane
zgodnie z cennikiem usług."

Ale jak *100 to jest numer do biura obsługi, który nawet z telefonu na kartę jest darmowy, więc niby czemu tutaj jest wykluczony ?

darmowy to był dla biznesu, kiedyś 1 zł, a teraz 1,50 zł i idzie poza abonament.

#1032 skosu

skosu
  • 260 postów
  • SkądKielce, PL

Napisano 04 października 2012 - 23:22

UUU, to teraz każdy kontakt z biurem obsługi jest płatny... super. W każdym razie oferta i tak najlepsza, jutro dzwonię do salonów po południu.

#1033 grzech987

grzech987
  • 387 postów

Napisano 04 października 2012 - 23:23

UUU, to teraz każdy kontakt z biurem obsługi jest płatny... super. W każdym razie oferta i tak najlepsza, jutro dzwonię do salonów po południu.

Za czasów idea płaciłem 1pln.

#1034 topfacet

topfacet
  • 18 postów

Napisano 04 października 2012 - 23:26

Czy w tej promocji Orange 6 miesiecy za free, mozna sie tez do nich przeniesc np. z Play na karte?

#1035 skosu

skosu
  • 260 postów
  • SkądKielce, PL

Napisano 04 października 2012 - 23:27

No, ale chyba *500 jest za free, bo nie zauważyłem aby pobierało mi opłatę za połączenia, a mam numer na kartę.

#1036 grzech987

grzech987
  • 387 postów

Napisano 04 października 2012 - 23:31

No, ale chyba *500 jest za free, bo nie zauważyłem aby pobierało mi opłatę za połączenia, a mam numer na kartę.

To jest za free:)

#1037 skosu

skosu
  • 260 postów
  • SkądKielce, PL

Napisano 04 października 2012 - 23:36

Czy w tej promocji Orange 6 miesiecy za free, mozna sie tez do nich przeniesc np. z Play na karte?

Niestety numer, który jest na kartę możesz przenieść jedynie w salonie. No i niestety dostajesz tylko 3 miesiące za darmo ;)

#1038 bjabrzyk

bjabrzyk
  • 544 postów

Napisano 04 października 2012 - 23:42

Słuchajcie, może pytanie tak średnio na temat ale.. Wziąłem ip5 w orange z tym abonamentem 129zł i jest tam coś takiego jak pakiet tv. Czy oznacza to, że za darmo (bez dodatkowych opłat 60gr/min) mogę oglądać tv na iphonie? Jak to zrobić? jakiś program czy coś? Pokierujcie mnie ;)

#1039 oliverasek

oliverasek
  • 92 postów

Napisano 04 października 2012 - 23:43

Witam, panowie czy ktos z was ma jakies informacje na temat dostaw w orange, czy to do salonów czy do magazynów na telesprzedaż? zamawiał może ktoś dzisiaj w telesprzedaży w orange?

#1040 skosu

skosu
  • 260 postów
  • SkądKielce, PL

Napisano 04 października 2012 - 23:46

Słuchajcie, może pytanie tak średnio na temat ale.. Wziąłem ip5 w orange z tym abonamentem 129zł i jest tam coś takiego jak pakiet tv. Czy oznacza to, że za darmo (bez dodatkowych opłat 60gr/min) mogę oglądać tv na iphonie? Jak to zrobić? jakiś program czy coś? Pokierujcie mnie ;)

Oczywiście, nazywa się to Telewizja Tu i Tam i jest dostępna TUTAJ. Należy się zalogować na numer konta Orange, na którym jest uruchomiona ta usługa. Aplikację znajdziesz również w App Store dla iPhone i iPad.

#1041 topfacet

topfacet
  • 18 postów

Napisano 04 października 2012 - 23:48

Niestety numer, który jest na kartę możesz przenieść jedynie w salonie. No i niestety dostajesz tylko 3 miesiące za darmo ;)

Czyli moge sie powiedzmy przeniesc do Play na miesiac na abonament i potem wrocic do Orange?

#1042 skosu

skosu
  • 260 postów
  • SkądKielce, PL

Napisano 04 października 2012 - 23:58

A jest taki abonament na miesiąc ? Wydawało mi się, że najmniejsze to 12 miesięcy. Jeśli tak to jak najbardziej, tylko nie wiem czy promocja się utrzyma.

#1043 topfacet

topfacet
  • 18 postów

Napisano 05 października 2012 - 00:06

Umowa na czas nieokreslony

#1044 bjabrzyk

bjabrzyk
  • 544 postów

Napisano 05 października 2012 - 00:22

@skosu Dzięki, ale widzę że w tym moim pakiecie są tylko badziewia typu 4funtv albo deutsche welle. Szkoda ;)

#1045 pmoo

pmoo
  • 406 postów
  • SkądKraków, PL

Napisano 05 października 2012 - 00:22

Czy ktoś tutaj z forum zakupił iPhone'a w sieci Play w Krakowie? Bo w Galerii Krakowskiej nie ma a zostały dwa salony na Królewskiej i w Bonarce tylko jak chciałem sie zorientować czy tam są telefonicznie to nikt nie odbiera...

Kupiłem w PlayZone. Myślałem że się wygłupie idąc o północy w dniu polskiej premiery ALE wychodzi na to że zrobiłem dobrze. Oferta najlepsza, telefon od ręki, nano sim za darmo (no chyba że się zdziwię z pierwszym rachunkiem), wszystko aktywne w moment. Kosztowało mnie to godzinę siedzenia w kolejce ale dostałem kawę i fioletowe ciastko ;-)

#1046 Dastin88

Dastin88
  • 221 postów
  • SkądBielsko-Biała/Kraków

Napisano 05 października 2012 - 06:18

Konsultantka dodala ze jezeli przenosze numer to musze sie isc udac do salonu i tylko tam moge sie przeniesc.

#1047 darqha

darqha
  • 119 postów
  • SkądMielec, Poland

Napisano 05 października 2012 - 06:52

W AOS szykują się jakieś zmiany. "Przylepiona" karteczka o aktualizacji.

#1048 Baerok

Baerok
  • 141 postów
  • SkądStalowa Wola

Napisano 05 października 2012 - 07:04

W AOS szykują się jakieś zmiany. "Przylepiona" karteczka o aktualizacji.

Może chodzi tu o premierę toucha 5g.

#1049 celsus

celsus
  • 33 postów
  • SkądKłodzko

Napisano 05 października 2012 - 07:15

O co tu chodzi ?, równo tydzień temu zamówiełem w Apple Online Store iPhona 5 16GB czarny poprzez zapłatę kartą, a dzisiaj na konto wróciły mi pieniądze ? Czy Ktoś może mi powiedzieć o co tu chodzi ?

#1050 maziboss

maziboss
  • 550 postów
  • SkądTychy

Napisano 05 października 2012 - 07:26

O co tu chodzi ?, równo tydzień temu zamówiełem w Apple Online Store iPhona 5 16GB czarny poprzez zapłatę kartą, a dzisiaj na konto wróciły mi pieniądze ? Czy Ktoś może mi powiedzieć o co tu chodzi ?

Aż sprawdze swoje zamówienie. Ogólnie to jest wstyd i hańba jeżeli chodzi o iP5!
EDIT
U mnie nie wróciły.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych