Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone 5 - problemy wieku dziecięcego.

• Zamknięty Temat jest zamknięty
1451 odpowiedzi w tym temacie

#751 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 18 listopada 2012 - 14:16

Jako że telefon jest na rynku już od pewnego czasu mam pytanie do posiadaczy wersji black. Czy komuś poobdzierały się kanty / ramka.

O wypowiedzi proszę posiadaczy a nie że kiedyś gdzieś u kolegi mojego kolegi iPhone złapał ryskę :)

Tak jak pisałem kilka dni temu. Zero rysek, odrapań i innych bzdur wypisywanych w różnych opiniach. Telefonu używam normalnie, tzn nie cackam się z nim żadnych ochraniaczy czy futerałów i wygląda jak nowy. Albo są różne partie i jedne są do d... a drugie z wysokich jakości materiałów, albo ludzie to bajkopisarze i wystawiają zdjęcia przerobione fotoszopem. Bo jakoś na żywo jeszcze nie zobaczyłem porysowanych czarnych modeli.

#752 iAndrzej

iAndrzej
  • 932 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 18 listopada 2012 - 14:18

Jako że telefon jest na rynku już od pewnego czasu mam pytanie do posiadaczy wersji black. Czy komuś poobdzierały się kanty / ramka.

O wypowiedzi proszę posiadaczy a nie że kiedyś gdzieś u kolegi mojego kolegi iPhone złapał ryskę :)

U mnie OK.
Ale mnie zastanawia jedna rzecz.
Ja zakupiłem wersję 64GB i jest ok a mój znajomy otrzymał wersję 16GB i faktycznie boki strasznie wyglądały.
Mam jakieś odczucie że do wersji o najmniejszej pojemności jakby się producent nie przykładał a raczej Ci pracujący w fabryce

#753 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 18 listopada 2012 - 14:22

Mam jakieś odczucie że do wersji o najmniejszej pojemności jakby się producent nie przykładał a raczej Ci pracujący w fabryce

Nie sądzę żeby tak było, ponieważ większość iPhonów z jakimi miałem do czynienia to właśnie wersje 16GB. Sam taką posiadam, bo mi więcej nie potrzeba, nie bawię się gierkami, filmów też na iPhone nie oglądam za dużo.

#754 iron.gery

iron.gery
  • 4 651 postów
  • SkądPolska | USA

Napisano 18 listopada 2012 - 14:22

up Pojemność nie ma znaczenia, różnią się tylko kostką pamięci. U mnie jest jeden odprysk (minimalny) przy łączeniu z anteną. Nie przeszkadza mi w niczym ale tak sobie myślę oby nie zrobiło się ich więcej.

#755 iAndrzej

iAndrzej
  • 932 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 18 listopada 2012 - 14:25

Tak więc moja przypuszczenia padły ale to dobrze

#756 hisin

hisin
  • 162 postów

Napisano 18 listopada 2012 - 15:45

Ponowie pytanie, może teraz będzie ktoś mi wstanie pomóc. Pasek inne zajmuje mi już praktycznie 4 gb, a na samym początku było to "tylko" 2 gb. Odrazu uprzedam pytania w emailu, iBook, filmach itp...(muzyka, programy itp... są wyszczegolnione dlatego z tym sie wszystko zgadza) nie mam żadnych dużych plików. Jest to dla mnie ważna przeń bo mam tylko 16gb iphonea, a teraz zostało mi tylko 3,5 gb... :/

#757 Shalatar PL

Shalatar PL
  • 67 postów
  • SkądOśw

Napisano 18 listopada 2012 - 15:56

U mnie jest kilka odprysków. Łącznie z 5 może. Są malutkie i nie rzucają się w oczy ale ja wiem że one tam są :D. Telefon ostatnio noszę bez pokrowca i nie pojawiają się żadne nowe (to 5 to od nowości mam). Ogólnie jeśli telefon dostaniesz bez rys to moim zdaniem mała szansa zeby się potem porysował. Ale fakt że jest delikatny, jakoś czuje się to w dłoni.

#758 wrestler88

wrestler88
  • 80 postów
  • SkądRuda Śląska

Napisano 18 listopada 2012 - 16:03

spotkał sie ktoś z takim problemem ? iPhone 5 green mist at the bottom of the screen - YouTube mi sie wlasnie takie cos pokazalo :) wymieniaja tel od reki ?

#759 Solos

Solos
  • 227 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 18 listopada 2012 - 17:39

Teraz natomiast problem wydaje mi sie techniczny: Telefon nie wykrywa mi zadnego urzadzenia poprzez Bluetooth, ani innego iPhona, ani iPada, ani co najgorsze w moim przypadku zestawu glosnomowiacego Parrot MKi9100, ktory byl kupowany specjalnie do pracy z iPhonem i jest mi niezbedny, jako ze pol dnia spedzam w samochodzie.

U mnie jest w porządku. Mam Parrot-a MKi9200 w samochodzie oraz słuchawkę Plantronics M155 i wszystko działa bezproblemowo.

#760 dream4you

dream4you
  • 11 postów
  • SkądLubuskie

Napisano 18 listopada 2012 - 22:23

witam mam i5 32 gb czarny i już 2 odpryski -1 był już w pudełku a kolejny po tygodniu sam się pojawił a racze 3 na odcinku 2 cm, grzechotka po puknięciu w górę iphone też lekko słychać ale to chyba aparat ? Mam spory problem z zasięgiem tego tel. niby cały czas zasięg jest ale rozmowe klatkuje i nie można się dogadać. W aucie mam zestaw głośnomówiący Parrot i telefon go znajduje ale się nie łączy - inne telefony bez problemu.

#761 Krower

Krower
  • 10 postów

Napisano 18 listopada 2012 - 22:34

Rozwiązałem swoją sprawę z IP5. W Apple Store zaproponowane mi wymianę na nowego, ale tylko czarnego, i tylko telefon - czyli bez pudełka itd. Nie zgodziłem się na to i postanowiłem załatwić to u operatora. Tutaj też niestety tylko na czarny, ale już na cały komplet. Po otwarciu pudełka niestety okazało się, że znów trafił mi się model z odpryskiem. W ten oto sposób po przekonaniu menadżerki jestem szczęśliwym posiadaczem białej wersji i nie martwie się już o żadne odpryski.

#762 narapie

narapie
  • 177 postów

Napisano 19 listopada 2012 - 10:37

Śledzę ten wątek od pewnego czasu bo czekam na swoją 5. Rozumiem że można odsyłać telefon na wymianę za każdym razem. Ale powiedzcie czy te te 14-dni na odesłanie i zwrot kasy działa tak że używam sobie iPhone normalnie czyli: odfoliowuje go, aktywuje, przywracam ustawienia z mojego poprzedniego , sprawdzam sobie jak działa bateria, aparat a jak okazuje się że coś mi się nie podoba to robie zwrot urządzenia i czekam na kase?

#763 parmoz

parmoz
  • 39 postów
  • SkądManchester UK

Napisano 19 listopada 2012 - 11:00

Tel moze byc uzywany normalnie .Nie podoba Ci sie oddajesz oni Ci kase zwracaja.

#764 EMU

EMU
  • 2 372 postów

Napisano 19 listopada 2012 - 11:09

Tak jak pisałem kilka dni temu. Zero rysek, odrapań i innych bzdur wypisywanych w różnych opiniach. Telefonu używam normalnie, tzn nie cackam się z nim żadnych ochraniaczy czy futerałów i wygląda jak nowy. Albo są różne partie i jedne są do d... a drugie z wysokich jakości materiałów, albo ludzie to bajkopisarze i wystawiają zdjęcia przerobione fotoszopem. Bo jakoś na żywo jeszcze nie zobaczyłem porysowanych czarnych modeli.

Nie lubię takich wypowiedzi. To że Ty nie masz problemu ciesz się. Ale inni mają w tym i ja i sobie ich nie wymyślam. Po co miał bym przerabiać zdjęcia? Pomyśl zanim coś napiszesz. Nie osądzaj ludzi tylko dlatego bo Tobie się trafił dobry model.

#765 _Artek_

_Artek_
  • 1 048 postów

Napisano 19 listopada 2012 - 11:33

nie straszcie że jest tych iPhonów z odpryskami tak dużo tak mi się podoba czarna wersja moja przyjdzie między 4 a 10 grudnia i z jednej strony się boje a z drugiej kurcze jak mam go normalnie używać to taki odprysk i tak wcześniej czy później się zrobi..... oby tylko nie było problemów typu ekran czy sławny static z iPhone 4s bo to mnie doprowadza do szału cóż najwyżej wymienię za drugim razem na biały o ile w AOS się zgodzą a narazie żyje nadzieją że mój będzie idealny :D

#766 EMU

EMU
  • 2 372 postów

Napisano 19 listopada 2012 - 11:48

oby był idealny:) Mój tez był idealny przez 2 tygodnie:) Teraz też jest... prawie idealny.... użyłem czarnego lakieru do paznokci żony i delikatnie miejsca odprysków uzupełniłem. I przynajmniej nie widać srebrnego;-) I lakier nie schodzi jak po markerze.

#767 Boryxs

Boryxs
  • 60 postów

Napisano 19 listopada 2012 - 12:33

Mam 2 problemy, iPhone nadal nie widzi zestawu głośnomówiącego w samochodzi Parrto MKi 9100. Druga rzecz to zauwazylem, ze podczas rozmowy słyszę co jakiś czas (czasem tylko raz, dwa, a czasem prawie całą rozmowę) takie bzyczenie. Tak jakby procesor w telefonie pracował głośno, albo jakiś wiatraczek, nie mam pojęcia co to jest. Czy wy też zauważyliście takie zjawisko?

#768 kusiek

kusiek
  • 832 postów

Napisano 19 listopada 2012 - 13:23

W moim przypadku trzeci egzemplarz okazał się być ok. Pierwszy obdrapany, drugi nie widział sim karty, w ramach strat moralnych :) firma apple zaproponowała 200 zł rekompensty. :D

#769 _Artek_

_Artek_
  • 1 048 postów

Napisano 19 listopada 2012 - 13:47

Mam 2 problemy, iPhone nadal nie widzi zestawu głośnomówiącego w samochodzi Parrto MKi 9100.

Druga rzecz to zauwazylem, ze podczas rozmowy słyszę co jakiś czas (czasem tylko raz, dwa, a czasem prawie całą rozmowę) takie bzyczenie. Tak jakby procesor w telefonie pracował głośno, albo jakiś wiatraczek, nie mam pojęcia co to jest. Czy wy też zauważyliście takie zjawisko?

czyżbyś mówił o czymś takim Static iPhone 4S noise - YouTube

- - - Połączono posty - - -

W moim przypadku trzeci egzemplarz okazał się być ok.
Pierwszy obdrapany, drugi nie widział sim karty, w ramach strat moralnych :)
firma apple zaproponowała 200 zł rekompensty. :D

a ja wymieniłem 5 egzemplarzy 4s i nikt mi nie zaproponował rekompensaty sami z tym wyszli czy im zasugerowałeś?:D

#770 Krower

Krower
  • 10 postów

Napisano 19 listopada 2012 - 14:15

Ja na czarnej wersji zawiodlem się bardzo. Według mnie chcieli dobrze, a niestety nie wyszło. Jeżeli nie chcecie mieć problemów to bierzcie biały, bo niestety wymiana w Apple jest na like to like, czyli brales czarny to wymiana tez na czarny. Jak dla mnie odpryski na czarnym w ogóle mieć miejsca nie powinny, w końcu nie płaci się za telefon wcale mało, a tłumaczenie, ze prędzej czy pózniej jakieś bedą mnie nie zadowala. Ja na swoim czarnym po tygodniu obchodzenia się jak z jajkiem zauważyłem aż 4!! Aż strach pomyśleć ile można złapać w pól roku.

#771 Boryxs

Boryxs
  • 60 postów

Napisano 19 listopada 2012 - 15:23

[QUOTE=_Artek_;2016104]czyżbyś mówił o czymś takim Static iPhone 4S noise - YouTube

Dokladnie takie cos! czasami jest raz i koniec, a czasami co chwile, ale oczywiscie slychac to jak jestem w domu i jest dookola cisza.

a inna rzecz, to dzis juz 2 razy mialem czarny ekran (widac tylko zegar i siec na gorze), dzieje sie to przy probuje wybierania numeru i oczywiscie proby te sa nieudane. I mam taki zastuj i nie moge wybrac zadnego numeru (nawet *100 w Orange). Zazwyczja przy ktoryms wybieraniu robi sie czarny ekran.

Jesli mam byc szczery to zalamka jakas, gdyby wiedzial dalej bylbym przy moim iPhone 4.

Czy cos takiego (to bzyczenie) kwalifikuje sie do wymiany?

#772 dobryt

dobryt
  • 4 postów

Napisano 19 listopada 2012 - 15:27

Heja, po PONAD SZEŚCIU tygodniach czekania otrzymałem iPhone 5 biały 16GB od T-mobile. Na dzień dobry sprzęt nadaje się do zutylizowania albo na części. - ekran dotykowy zawiesza się po kilkudziesięciu sekundach zabawy (telefon nie zawiesza się, bo reaguje na normalne przyciski, ale dotyk nie działa; pomaga tylko hardreset) - przy przycisku HOME na samym dole ekranu NIEZALEŻNIE od uruchomionej aplikacji mam jakiś szum - kilka pikseli wysokości - wyświetlają się glupoty. Jeśli telefon używam w pozycji pionowej to ten szum mam z prawej strony - czyli jakaś wada fizyczna wyświetlacza - przy wybudzaniu ekranu - w trakcie jego rozjasniania - widze na ekranie (przy aktywnej tapecie) pionowe smugi które znikają całkowicie gdy ekran się już wybudzi/rozjaśni. Oddaje ten chłam i prawdopodobnie wymieniam telefon na produkt innej firmy. Nie widzę sensu w czekaniu półtora miesiąca na następny iPhone 5, ktory może mieć jakieś inne wady. Firma Apple sięgnęła dna.

#773 CanmeQ

CanmeQ
  • 9 postów

Napisano 19 listopada 2012 - 15:53

Trafiłeś na jakiś felerny egzemplarz ! Ja kupiłem z Apple Store i 0 problemów wszystko chodzi jak należy. A tak btw Aktywne Tapety na iPhone ?

#774 kusiek

kusiek
  • 832 postów

Napisano 19 listopada 2012 - 16:07

@_Artek_ zapytałem mejlowo kobietę która robiła ostatni zwrot i po dwóch dniach dostałem mejla z propozycją.

#775 _Artek_

_Artek_
  • 1 048 postów

Napisano 19 listopada 2012 - 18:10

czyżbyś mówił o czymś takim Static iPhone 4S noise - YouTube

Dokladnie takie cos! czasami jest raz i koniec, a czasami co chwile, ale oczywiscie slychac to jak jestem w domu i jest dookola cisza.

a inna rzecz, to dzis juz 2 razy mialem czarny ekran (widac tylko zegar i siec na gorze), dzieje sie to przy probuje wybierania numeru i oczywiscie proby te sa nieudane. I mam taki zastuj i nie moge wybrac zadnego numeru (nawet *100 w Orange). Zazwyczja przy ktoryms wybieraniu robi sie czarny ekran.

Jesli mam byc szczery to zalamka jakas, gdyby wiedzial dalej bylbym przy moim iPhone 4.

Czy cos takiego (to bzyczenie) kwalifikuje sie do wymiany?

co do wymiany to tak jak pisali wcześniej wszystko dosłownie wszystko co Ci się nie podoba podlega nie kwestionowanemej wymianie lub zwrotowi pieniędzy przez 14 dni co do problemu z trzaskiem w niektórych sytuacjach pomaga wyłączenie 3g ale co to za smartphone bez 3g :D

@_Artek_ zapytałem mejlowo kobietę która robiła ostatni zwrot i po dwóch dniach dostałem
mejla z propozycją.

a ja po 4 wymianie 4s jak się zapytałem kobieta powiedziała że nie mają takiej możliwości :D dziwne

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych