Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

iPhone 5 - problemy wieku dziecięcego.

• This topic is locked This topic is locked
1451 replies to this topic

#701 zbiczek

zbiczek
  • 116 posts

Posted 14 November 2012 - 13:12

Wasze przygody utwierdziły mnie w przekonaniu, że kupno ip 5 to wydanie 3 tys. na bubla, którego trzeba będzie wciąż wymieniać. Śledząc wątek o galaxy s3 i jego wadach, to chyba jednak ipek wypada gorzej (bo jest droższy i wymaga się czegoś więcej). Kupię więc 4s i będę czekał na rozwój sytuacji. Może Apple wyda za pół roku 5s (jak to było z ipadem) i będzie lepiej. Swoją drogą to chyba najgorsza wpadka Apple w ogóle. Nie dziwne, że poleciały głowy.

Jakie ty tu wady widzisz? przycisk usypiania/wybudzenia gdzie sporadycznie się trafił :) i już został wyeliminowany ten problem w modelach które teraz kupisz. Ryski hmmm jak są malutkie i kilka to myślę że można podarować sobie wymianę. Puste odgłosy pukając od tyłu w telefon- w końcu to nie szkło a w środku jest już wnętrze to odgłos jak najbardziej normalny. I tyle :) Co do kolegi w/w biały wymiata! ;)

#702 hasos

hasos
  • 2164 posts
  • SkądWrocław

Posted 14 November 2012 - 13:32

Jakie wady? A o czym jest te 70 stron wątku?

#703 mar99

mar99
  • 829 posts
  • SkądKraków

Posted 14 November 2012 - 13:47

To bierzesz kase, kupujesz ponownie i to samo :D i tak do uzyskania poprawnego modelu bez rysek. A masz białego czy czarnego?

Tak tylko ze dosc dlugo czeka sie na zwrot kasy. Ok 2-3 tygodni.

#704 iron.gery

iron.gery
  • 4651 posts
  • SkądPolska | USA

Posted 14 November 2012 - 15:00

[CIACH]

Twój wpis został usunięty jako zupełnie niezwiązany z tematem wątku. Proszę znaleźć wątek traktujący o Twoim problemie i w nim zadać pytanie. renqien

#705 proxx

proxx
  • 1264 posts

Posted 14 November 2012 - 16:14

Tak tylko ze dosc dlugo czeka sie na zwrot kasy. Ok 2-3 tygodni.

I na telefon drugie tyle

#706 Blowy

Blowy
  • 72 posts
  • SkądŁódź

Posted 15 November 2012 - 00:58

Wymienialiście coś kiedyś w AOS ? akurat pod tym względem działają ekspresowo. Wymiana na nowy sprzęt trwa maksymalnie tydzień, a fizycznie bez telefonu jesteś raptem dwa-trzy dni. W przypadku zwrotu kasy to maksymalnie 7 dni roboczych. Może i5 się rysuje ale obsługa w AOS jest na najwyższym poziomie i do tego nie grymaszą tylko wymieniają, zwracają kasę bez najmniejszego problemu.

#707 elpadre

elpadre
  • 12 posts

Posted 15 November 2012 - 11:01

Wasze przygody utwierdziły mnie w przekonaniu, że kupno ip 5 to wydanie 3 tys. na bubla, którego trzeba będzie wciąż wymieniać. Śledząc wątek o galaxy s3 i jego wadach, to chyba jednak ipek wypada gorzej (bo jest droższy i wymaga się czegoś więcej). Kupię więc 4s i będę czekał na rozwój sytuacji. Może Apple wyda za pół roku 5s (jak to było z ipadem) i będzie lepiej. Swoją drogą to chyba najgorsza wpadka Apple w ogóle. Nie dziwne, że poleciały głowy.

O to ciekawe, a kto konkretnie polecial? Zamiast zwalniac ludzi mogliby nam wymienic telefony ;)

#708 _Artek_

_Artek_
  • 1048 posts

Posted 15 November 2012 - 11:24

Ja wymieniłem 4 egzemplarze iPhona 4s po czym poprosiłem o zwrot pieniędzy ze względu na static noise żadnych problemów miła obsługa jeżeli chodzi o wymiany wystarczyło tylko lekko oszukać kuriera że nie ma mnie w domu i w rezultacie miałem nowy egzemplarz kiedy stary jeszcze leżał na biurku jedyny problem to się nie pomylić który nowy a który do zwrotu standard w Polsce niespotykany(jeżeli chodzi o obsługę zamówienia) podejrzewam jednak że jest to "wliczone" w cenę iPhona :D teraz mały off top wczoraj zamówiłem iPhona 5 i mam dwa pytanka - ile tak naprawdę jest pojemności w wersji 32gb - przy nazwie zamówienia w nawiasie jest GSM dowiedziałem się że Play wystartował w przetargu na 1800mhz nie wiem czy go wygrał(może ktoś wie) pytanie czy wersja gsm będzie współpracować z częstotliwością 1800mhz pomijając oczywiście fakt że plus "zablokowa"ł LTE dla iphonów

#709 elpadre

elpadre
  • 12 posts

Posted 15 November 2012 - 12:25

Jakie ty tu wady widzisz? przycisk usypiania/wybudzenia gdzie sporadycznie się trafił :) i już został wyeliminowany ten problem w modelach które teraz kupisz. Ryski hmmm jak są malutkie i kilka to myślę że można podarować sobie wymianę. Puste odgłosy pukając od tyłu w telefon- w końcu to nie szkło a w środku jest już wnętrze to odgłos jak najbardziej normalny. I tyle :) Co do kolegi w/w biały wymiata! ;)

Przypominam o nagraewaniu, slabej baterii, fioletowych flarach na zdjeciach, swiatlo przeswitujace wokol przyciku home, ogolna kruchosc i delikatnosc, potencjalne probkemy z polaczeniami tel, i rozne wady ekranu (od zoltego koloru w niektorych egzemplarzach do problemu cla calego modelu tj. Zrywanie kontaktu z ekranem przy szybkim pocieraniu ekranu) :P

Ja zawsze lubilem apple'a, ale obserwuje ich od dluzszego czasu i stwierdzam, ze to jest niestety rownia pochyla, szczegolnie po smierci wizjonera Jobsa. Wiele wnieslimdo branzy, ale chyba nadchodzi czas androida, ktory rozwija sie w zastraszajacym tempie w porownaniu do ios i innych systemow

#710 Łukasz Ignacyk

Łukasz Ignacyk
  • 4943 posts
  • SkądKraków, PL

Posted 15 November 2012 - 13:15

- przy nazwie zamówienia w nawiasie jest GSM dowiedziałem się że Play wystartował w przetargu na 1800mhz nie wiem czy go wygrał(może ktoś wie) pytanie czy wersja gsm będzie współpracować z częstotliwością 1800mhz pomijając oczywiście fakt że plus "zablokowa"ł LTE dla iphonów

Przetarg jest w toku, zakończenie jest planowane w grudniu. Wystartowało w nim 6 firm, Play ma średnie szanse.

http://www.uke.gov.p...out=3&page=text

Model A1429 tak, ale A1428 już nie.

Ja zawsze lubilem apple'a, ale obserwuje ich od dluzszego czasu i stwierdzam, ze to jest niestety rownia pochyla, szczegolnie po smierci wizjonera Jobsa. Wiele wnieslimdo branzy, ale chyba nadchodzi czas androida, ktory rozwija sie w zastraszajacym tempie w porownaniu do ios i innych systemow

Telefony z Androidem są jeszcze bardziej niedopracowane, jeśli chodzi o jakość to lepsze będzie BlackBerry.

#711 zbiczek

zbiczek
  • 116 posts

Posted 15 November 2012 - 13:50

Przypominam o nagraewaniu, slabej baterii, fioletowych flarach na zdjeciach, swiatlo przeswitujace wokol przyciku home, ogolna kruchosc i delikatnosc, potencjalne probkemy z polaczeniami tel, i rozne wady ekranu (od zoltego koloru w niektorych egzemplarzach do problemu cla calego modelu tj. Zrywanie kontaktu z ekranem przy szybkim pocieraniu ekranu) :P

BullSzit!

Kumplowi przyszła wczoraj 5. Guzik OK, połączeń nie zrywa nawet w piwnicy, ekran OK, żadnych odbarwień, rys itp Szybkie pocieranie tow grach w które ja nie gram bo od tego jest konsola, laptop :) i szybko się pociera własną kobietę więc nie mam z tym problemu. Bateria hmmm 3 dni to źle? SGSIII trzyma 2 i ma więcej wad ;) Co do zdjęć nawet jak wezmę swojego Canona i zrobię pod światło na zdjęciu ładna tęcza się pojawia. Poza tym kto robi zdjęcia pod ostre światło?

#712 GIZIU

GIZIU
  • 923 posts
  • SkądWarszawa

Posted 15 November 2012 - 14:38

Nic dodać, nic ująć :)

#713 elpadre

elpadre
  • 12 posts

Posted 15 November 2012 - 14:48

BullSzit!

Kumplowi przyszła wczoraj 5. Guzik OK, połączeń nie zrywa nawet w piwnicy, ekran OK, żadnych odbarwień, rys itp Szybkie pocieranie tow grach w które ja nie gram bo od tego jest konsola, laptop :) i szybko się pociera własną kobietę więc nie mam z tym problemu. Bateria hmmm 3 dni to źle? SGSIII trzyma 2 i ma więcej wad ;) Co do zdjęć nawet jak wezmę swojego Canona i zrobię pod światło na zdjęciu ładna tęcza się pojawia. Poza tym kto robi zdjęcia pod ostre światło?

No nie bulszit, bo jakbys przejrzal caly watek, to bys ogarnal, ze problemow jest wiele i ludzi niezadowolych rowniez wiele.
Kumpel niech sie cieszy - ma szczescie, nie mowie ze wszystkie 5tki sa wadliwe, tylko ze jest to materialny odsetek. A sama 5tka jako model jest po prostu slaba. Pocieranie ekranu - ok minor issue, ale reszta to big issue. Bateria 3 dni? Chyba jak 3g wylaczysz, mi trzyma od rana do wieczora. Co do zdjec - wystarczy troche mocniejsze swiatlo i fiolet sie jz pojawa. Ja mam co 4rte zdjecie zwalone.

Iphone to moze nie lamborgini, ale mercedes jyz chyba tak. Jak kupujesz merca, to jak ktos juz slusznie zauwazyl, to oczekujesz ze nie bedzie mial oderwanych klamek albo ze nie bedzie palil tyle co czolg. Place i wymagam, za 3k pln 99% egzlsrzy powinno byc bezbledne, a jako model to powinien byc telefon ktory nie ma ewidentyc ma wtop strukturalnych. A tu sa.

Powtorze soja teze - wizkonerem byl jobs, cook jest managerem ktory chce wiecej i szybciej sprzedac, zeby zadowolic akcjonariuszy. Tylko jak kazdy manager dziala z perspektywy swojego bonusa tj. W krotkim terminie. Ch*** go obchodzi, ze jutro apple zejdzie na psy. Dzis jedzie na fali i sprzedaje niedotobiony, tani w wytworzeniu shit na olbrzymiej marzy. I jest git. Niestety konsument zawsze cierpi przy takim podejsciu. Polecam biografie jobsa-to jie byl kooles ktory chcial sie nachapac kosztem klienta. Chcial zmieniac swiat i de facto to zrobil.

#714 Łukasz Ignacyk

Łukasz Ignacyk
  • 4943 posts
  • SkądKraków, PL

Posted 15 November 2012 - 14:53

Iphone to moze nie lamborgini, ale mercedes jyz chyba tak. Jak kupujesz merca, to jak ktos juz slusznie zauwazyl, to oczekujesz ze nie bedzie mial oderwanych klamek albo ze nie bedzie palil tyle co czolg. .

Z tym Mercedesem toś trafił w sedno, bo na forach tej marki pełno narzekań, że jakość już nie ta co 20 lat temu..

#715 proxx

proxx
  • 1264 posts

Posted 15 November 2012 - 15:05

Ba to wszyscy teraz stosują taką praktykę aby produkt wytrwał 2 lata(gdy jest gwarancja) a potem niech się dzieje co chcę.

#716 artme

artme
  • 86 posts
  • SkądWarsaw

Posted 15 November 2012 - 16:03

I dziwi Was to? Za 2 lata dostaniecie znowu oferte na nowy telefon za zlotowke i pewnie wymienicie. Tez lubie rzeczy solidne i trwale ale niestety zeby taki byl iPhone musialby kosztowac pewnie 2 razy tyle a wtedy tez pojawilyby sie zarzuty i bunt ;-) Z kilkoma rzeczami fakt - dali ciala ale bedzie slabo jak ich nie poprawia. Toyota czy Mercedes nie boja sie przyznania do swoich wpadek i za darmo zapraszaja swoich klientow do serwisu w celu usuniecia usterki wiec nie widze nic dziwnego u Apple'a dopoki wadliwego iPhona beda wymieniac/naprawiac :-)

#717 zbiczek

zbiczek
  • 116 posts

Posted 15 November 2012 - 16:12

No nie bulszit, bo jakbys przejrzal caly watek, to bys ogarnal, ze problemow jest wiele i ludzi niezadowolych rowniez wiele.
Kumpel niech sie cieszy - ma szczescie, nie mowie ze wszystkie 5tki sa wadliwe, tylko ze jest to materialny odsetek. A sama 5tka jako model jest po prostu slaba. Pocieranie ekranu - ok minor issue, ale reszta to big issue. Bateria 3 dni? Chyba jak 3g wylaczysz, mi trzyma od rana do wieczora. Co do zdjec - wystarczy troche mocniejsze swiatlo i fiolet sie jz pojawa. Ja mam co 4rte zdjecie zwalone.

Iphone to moze nie lamborgini, ale mercedes jyz chyba tak. Jak kupujesz merca, to jak ktos juz slusznie zauwazyl, to oczekujesz ze nie bedzie mial oderwanych klamek albo ze nie bedzie palil tyle co czolg. Place i wymagam, za 3k pln 99% egzlsrzy powinno byc bezbledne, a jako model to powinien byc telefon ktory nie ma ewidentyc ma wtop strukturalnych. A tu sa.

Powtorze soja teze - wizkonerem byl jobs, cook jest managerem ktory chce wiecej i szybciej sprzedac, zeby zadowolic akcjonariuszy. Tylko jak kazdy manager dziala z perspektywy swojego bonusa tj. W krotkim terminie. Ch*** go obchodzi, ze jutro apple zejdzie na psy. Dzis jedzie na fali i sprzedaje niedotobiony, tani w wytworzeniu shit na olbrzymiej marzy. I jest git. Niestety konsument zawsze cierpi przy takim podejsciu. Polecam biografie jobsa-to jie byl kooles ktory chcial sie nachapac kosztem klienta. Chcial zmieniac swiat i de facto to zrobil.

Czytam na bieżąco cały wątek. 5 słaba bo ma te wady tak? No ja osobiście nie potrzebuje 3g mam wszędzie wifi :) i to na dodatek uruchamiam jak potrzebuje. Nie jestem jakimś uzależnionym człowiekiem by mieć pushe po włączane więc 3g i inne OFF ;) Z aparatu tez nie korzystam by sobie robić pamiątkowe zdjęcia tylko po pijaku na imprezach bo nie będę targał sprzętu fotograficznego więc tez dla mnie to nie wada (p.s są już programy które ci to eliminują, poszukaj). Był joobs jest cook. Wnioskując po tym co piszesz współczuję co będą pisali, przeżywali ludzie którzy kupią rzekomego 5s-a :D Bo po mojemu 5 to ostatni dobry telefon iPhona.

#718 artme

artme
  • 86 posts
  • SkądWarsaw

Posted 15 November 2012 - 16:48

To co piszesz niestety nie usprawiedliwia niedorobek i problemow, bo idac Twoja droga jak czlowiek uzywa etui, to i obic nie bedzie mial - ale przeciez sa ludzie, ktorzy nie chca "opakowywac" swojego telefonu i korzystaja czesciej z aparatu zeby zdjecia robic itd. itp. ;-) Zas co do tego, ze model 5 jest ostatnim najlepszym (bo jak wnioskuje jeszcze sie nim Jobs zajmowal), to wg mnie jeszcze przez rok czy dwa rzeczy, ktore sie ukażą beda nosily "nadzor" Jobsa, bo projekty robi sie na kilka kilkanascie miesiecy (jak nie lat) do przodu, tylko marketing decyduje kiedy wchodza do sprzedazy :-)

#719 harywi

harywi
  • 12 posts

Posted 15 November 2012 - 21:31

[CIACH]

Twój wpis został usunięty ze względu na błędną pisownię. Napisz jeszcze raz, poprawnie.
Pamiętaj, na tym forum bezwzględnie przestrzegamy zasad jęz. polskiego. Przeczytaj koniecznie [URL="http://myapple.pl/iphone-150/announcement-b-font-color-red-na-tym-forum-piszemy-zgodnie-z-zasadami-jez_-polskiego-font-b.html"]TO[/URL].

- - - Połączono posty - - -

Pisze nie z polskiej klawiatury, nie mam takiej mozliwosci, a wiec nie bede stosowac sie do zasad polskiej ortografii i koniec.
W regulaminie nic nie pisze nie ma na temat tego, ze wolno pisac na forum tylko osobom mieszkajacym w polsce.

Od kiedy w zagranicznej klawiaturze nie ma przecinków i wielkich liter? renqien

#720 Dusiek

Dusiek
  • 541 posts
  • SkądWrocław

Posted 15 November 2012 - 23:15

nie mowie ze wszystkie 5tki sa wadliwe, tylko ze jest to materialny odsetek.
Place i wymagam, za 3k pln 99% egzlsrzy powinno byc bezbledne.

Zakładam, że dajesz sobie radę z dodawaniem i dzieleniem i trochę z procentami.
Skoro tak to rozwiąż proste równianie:

1 - (ilość wadliwych iP5/ilość sprzedanych iP5 * 100) = X

Wnioski wyciągnij sam.
Uszkodzonych iP5S-ów będzie jeszcze więcej bo sprzeda się ich więcej. Od premiery pierwszego iP sprawdza się zasada, że każdy kolejny model sprzedaje się w większej ilości niż suma wszystkich poprzednich.
Policz dobrze. W tym wątku jest może 10 userów którzy dostali wadliwy telefon. Reszta wkleja w kółko te same linki do zdjęć albo filmów z YT. Inni mają znajomych, którzy słyszeli, że sąsiad koleżanki stał kiedyś na przystanku ze szwagrem prezesa firmy, której siedziba jest koło takiego jednego gościa, którego brat ponoć ma rysę na czarnym iP5 16GB.

#721 elpadre

elpadre
  • 12 posts

Posted 16 November 2012 - 00:10

Zakładam, że dajesz sobie radę z dodawaniem i dzieleniem i trochę z procentami.
Skoro tak to rozwiąż proste równianie:

1 - (ilość wadliwych iP5/ilość sprzedanych i5 * 100) = X

Wnioski wyciągnij sam.
Uszkodzonych iP5S-ów będzie jeszcze więcej bo sprzeda się ich więcej. Od premiery pierwszego iP sprawdza się zasada, że kżdy kolejny model sprzedaje się w większej ilości niż suma wszystkich poprzednich.

OMG... A ja zakladam, ze ty umiesz czytac. Pisalem juz wczesniej o odsetku wad. Na reprezentatywnej probie w usa 30% zgloszonych wad bylo. Ameryki nie odkryles-to oczywiste ze ilosciowo wadliwych egzemplarzy bedzie wiecej, problemem jest relatywnie bardzo duzy udzial. A czesc wad maja wszystkie egzemplarze bo to wina calego modelu a nie konkretnego egzemplarza. Ale starales sie...

Czytam na bieżąco cały wątek. 5 słaba bo ma te wady tak? No ja osobiście nie potrzebuje 3g mam wszędzie wifi :) i to na dodatek uruchamiam jak potrzebuje. Nie jestem jakimś uzależnionym człowiekiem by mieć pushe po włączane więc 3g i inne OFF ;) Z aparatu tez nie korzystam by sobie robić pamiątkowe zdjęcia tylko po pijaku na imprezach bo nie będę targał sprzętu fotograficznego więc tez dla mnie to nie wada (p.s są już programy które ci to eliminują, poszukaj). Był joobs jest cook. Wnioskując po tym co piszesz współczuję co będą pisali, przeżywali ludzie którzy kupią rzekomego 5s-a :D Bo po mojemu 5 to ostatni dobry telefon iPhona.

No ty nie uzywasz a ja uzywam. Co to za argument... Po co mi smartfon, w ktorym mam wszystki wylaczyc. I ktorego mam opakowywac w kolejne oslony. Iphone 4s robil calkiem spoko zdjecia, jak dla amatora na potrzebe cykniecia fotki na wycieczce to wystarczajace i tego od smartfona oczekuje. Iphone 5 tez robi ladne zdjecia o ile nie jest akurat fioletowe :P Jesli jest program ktory to eliminuje to ok-to moze zalatwiac sprawe choc nie slyszalem o takim, ale poszukam. Jak mam tel zpush to chce by ten push dzialal, ja akurat mam taka potrzebe i dlatego kupilem taki a nie inny tel. To samo w kwestii wifi-w moim przypadku mam wiele sytuacji gdzie go nie mam.

Nie rozumiem troche tej zajadlosci w bronieniu appla. Rozumiem ze kazdy ma swoje zdanie, ale sa pewne obiektywne fakty...

Poza tym rynek chyba jest zgodny i zaczyna wydawac swoj werdykt-spojrzcue na akcje apple'a po 12 wrzesnia (data premiery)-najpierw skok w gore na krotki czas (euforia bo nowy iphone jest taki cool) a potem juz tylko dol (duze prawdopodobienstwo ze wlasnie w zwiazku z pierwszymi reakcjami i testami). Blacberry. Google czy samsung rosly w tym czasie... A wczesniej apple mial praktycznie nieprzerwany wzrost. To nie jest przypadek.

Troche na potwierdzenie tej tezy:

[url]http://m.bizjournals.com/sanjose/blog/2012/11/iphone-supply-woes-sink-apple-into.html?ana=RSS&s=article_search&r=full[/url]

A jednoczesnie usprawiedliwienie dla Apple'a ... Mozliwe, ze to wina chinskiego producenta, ogromnego popytu i cisnienia na szybkie dostawy.

Ale dl mnie i tak odpowiedzialnosc spada na applea a ostatecznie na CEO. Jobs. by do takiej sytuacji nie dopuscil :P

Z zalozenia i w teorii iphone 5 to super telefon. Niestety tylko jako model w komputerze i projekt Jobsa. Jako produkt to niedorobka, ktora za szybko Cook puscil w rynek, "aby wiecej, aby szybciej"

#722 zbiczek

zbiczek
  • 116 posts

Posted 16 November 2012 - 09:39

OMG... A ja zakladam, ze ty umiesz czytac. Pisalem juz wczesniej o odsetku wad. Na reprezentatywnej probie w usa 30% zgloszonych wad bylo. Ameryki nie odkryles-to oczywiste ze ilosciowo wadliwych egzemplarzy bedzie wiecej, problemem jest relatywnie bardzo duzy udzial. A czesc wad maja wszystkie egzemplarze bo to wina calego modelu a nie konkretnego egzemplarza. Ale starales sie...

No ty nie uzywasz a ja uzywam. Co to za argument... Po co mi smartfon, w ktorym mam wszystki wylaczyc. I ktorego mam opakowywac w kolejne oslony. Iphone 4s robil calkiem spoko zdjecia, jak dla amatora na potrzebe cykniecia fotki na wycieczce to wystarczajace i tego od smartfona oczekuje. Iphone 5 tez robi ladne zdjecia o ile nie jest akurat fioletowe :P Jesli jest program ktory to eliminuje to ok-to moze zalatwiac sprawe choc nie slyszalem o takim, ale poszukam. Jak mam tel zpush to chce by ten push dzialal, ja akurat mam taka potrzebe i dlatego kupilem taki a nie inny tel. To samo w kwestii wifi-w moim przypadku mam wiele sytuacji gdzie go nie mam.

Nie rozumiem troche tej zajadlosci w bronieniu appla. Rozumiem ze kazdy ma swoje zdanie, ale sa pewne obiektywne fakty...

Poza tym rynek chyba jest zgodny i zaczyna wydawac swoj werdykt-spojrzcue na akcje apple'a po 12 wrzesnia (data premiery)-najpierw skok w gore na krotki czas (euforia bo nowy iphone jest taki cool) a potem juz tylko dol (duze prawdopodobienstwo ze wlasnie w zwiazku z pierwszymi reakcjami i testami). Blacberry. Google czy samsung rosly w tym czasie... A wczesniej apple mial praktycznie nieprzerwany wzrost. To nie jest przypadek.

Troche na potwierdzenie tej tezy:

IPhone supply woes sink Apple into bear territory - Silicon Valley / San Jose Business Journal

A jednoczesnie usprawiedliwienie dla Apple'a ... Mozliwe, ze to wina chinskiego producenta, ogromnego popytu i cisnienia na szybkie dostawy.

Ale dl mnie i tak odpowiedzialnosc spada na applea a ostatecznie na CEO. Jobs. by do takiej sytuacji nie dopuscil :P

Z zalozenia i w teorii iphone 5 to super telefon. Niestety tylko jako model w komputerze i projekt Jobsa. Jako produkt to niedorobka, ktora za szybko Cook puscil w rynek, "aby wiecej, aby szybciej"

Proszę: Ta aplikacja usunie fioletową poświatę ze zdjęć iPhone'a 5

Widzisz, wady stwarzają sobie użytkownicy :) Bo dla mnie fiolet w zdjęciach to nie wada a dla innych jest. I na tym zakończmy :)

#723 Łukasz Ignacyk

Łukasz Ignacyk
  • 4943 posts
  • SkądKraków, PL

Posted 16 November 2012 - 10:38

Pisze nie z polskiej klawiatury nie mam takiej mozliwosci a wiec nie bede stosowac sie do zasad polskiej ortografii i koniec.
W regulaminie nic nie pisze na temat tego ze wolno pisac na forum tylko osobom mieszkajacym w polsce.

Nie trzeba mieszkać w Polsce, wystarczy przełączyć układ klawiatury na polski co nawet na Windowsie zajmuje 1 sekundę.

#724 Nikki60

Nikki60
  • 2 posts

Posted 16 November 2012 - 11:48

Mam pytanie - czy w waszych iphonach 5 cos "klekocze" :???: :confused: to znaczy jak postukacie w tylna obudowe, lekko palcem przy gornej krawedzi , macie odglos jakby cos sie tam ruszalo, jakby byla jakas czesc nie do konca przymocowana.

#725 iron.gery

iron.gery
  • 4651 posts
  • SkądPolska | USA

Posted 16 November 2012 - 11:58

Mam pytanie
- czy w waszych iphonach 5 cos "klekocze" :???: :confused: to znaczy jak postukacie w tylna obudowe, lekko palcem przy gornej krawedzi , macie odglos jakby cos sie tam ruszalo, jakby byla jakas czesc nie do konca przymocowana.

Standard, każdy iPhone od modelu 4 wzwyż tak ma.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users