Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone 5 - problemy wieku dziecięcego.

• Zamknięty Temat jest zamknięty
1451 odpowiedzi w tym temacie

#801 Dalvikir

Dalvikir
  • 168 postów
  • SkądPL

Napisano 22 listopada 2012 - 18:29

Czy to jest jakaś wada czy "ten typ tak ma"?
Czekam na wasze opinie

Nie powinno tak być, mam np znajomych którzy mieli krzywo osadzony i np z jednej strony sie zapada, wymienili to bo to zdecydowanie wada fabryczna!
Słyszalem tez ze bardzo awaryjne są te power button'y w iP5 i czesto sie psują.

#802 iPhone HAL

iPhone HAL
  • 640 postów
  • SkądKraków

Napisano 22 listopada 2012 - 18:51

Witam,
Wczoraj po prawie 4 tygodniach oczekiwania dotarła do mnie moja biała 64.
Po rozpakowaniu pudełka okazało sie ze na ramce są 3 odpryski, które okazały sie klejem! Zeszło przy użyciu spirytusu....
Cała reszta bez zastrzeżeń.

Śledząc forum czytałem o wielu usterkach i wadach 5, dlatego swojemu przygladalem sie bardzo dokładnie.
Jedyne co przykuwa moja uwagę to power button, który jest tak jakby luźny i czuć to pod palcem (przy potrzasaniu telefonem słuchać lekka grzechotke - jak trzymam za guzik i potrzasam ip5, to w ogóle tego nie ma, więc nie jest to kamera). Czy to jest jakaś wada czy "ten typ tak ma"?
Czekam na wasze opinie i doświadczenia.

Pozdrawiam

Tez tak mam, i w mojej byłej 4ce tez tak miałem, boczny przycisk wyciszania dzwonka tez jest lekko luźny, generalnie nie przejmuje się tym, puki działa i się nie zapada nie będę świrował z wymiana, w chwili obecnej nie uznaje tego jako usterkę.

- - - Połączono posty - - -

Nie powinno tak być, mam np znajomych którzy mieli krzywo osadzony i np z jednej strony sie zapada, wymienili to bo to zdecydowanie wada fabryczna!
Słyszalem tez ze bardzo awaryjne są te power button'y w iP5 i czesto sie psują.

Różnie z tym jest, w 4kach i 4S tez były problemy z tym przyciskiem(sam miałem okazje się przekonać), ale zawsze zdarzają się sztuki wadliwe, to chyba normalne przy tak masowej produkcji i nie robił bym z tego afery.

#803 zbiczek

zbiczek
  • 116 postów

Napisano 22 listopada 2012 - 19:06

A da się w iOS6 zablokować folder ze zdjęciami? I jak się kasuje aplikacje to zostają jakieś pozostałości? i jak je usunąć ewentualnie?

#804 sopello

sopello
  • 15 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 22 listopada 2012 - 22:29

W tym wątku jest może 10 userów którzy dostali wadliwy telefon.

W takim razie już 11, odebrałem dziś swoją 5tkę black z T-Mobile i niestety występuje znany od początku problem z WiFi. Resety czy aktualizacja do 6.0.1 nie pomogła, iPhone widzi sieć tylko w odległości do metra od routera...

#805 Dusiek

Dusiek
  • 541 postów
  • SkądWrocław

Napisano 22 listopada 2012 - 22:31

A sprawdzałeś inne sieci? Tetowałeś jak "widzi" inne routery?

#806 sopello

sopello
  • 15 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 22 listopada 2012 - 22:38

A sprawdzałeś inne sieci? Tetowałeś jak "widzi" inne routery?

Tak, na dwóch różnych routerach, problem występuje zarówno na 2.4 jak i 5GHz..

#807 Głodny

Głodny
  • 8 postów

Napisano 23 listopada 2012 - 01:11

Wczoraj przyszedł mój długo wyczekiwany iPhone 16 Gb w kolorze białym. Odbierałem go w olbrzymiej euforii. Po chwili jednak przyszedł strach przed ewentualnymi wadami telefonu. Jednak przypomniałem sobie wypowiedź jednego z bardziej aktywnych użytkowników tego forum, cytat "ludzie to bajkopisarze i wystawiają zdjęcia przerobione fotoszopem. Bo jakoś na żywo jeszcze nie zobaczyłem porysowanych czarnych modeli" /białe może widział ???/ i natychmiast się uspokoiłem, ponieważ raczej nie jestem bajkopisarzem. Po otwarciu pudełka i dokładnym obejrzeniu mego egzemplarza, pomyślałem jednak, że napiszę wam bajkę. Oto co ujrzałem: - 2 mm wgłębienie na aluminiowej ramce - na dwóch łączeniach aluminiowych ramek znajdował się niebieski klej, farba lub jakieś inne paskudztwo ?? /nie za bardzo chciało to zejść, ale z drugiej strony, ja też za bardzo nie chciałem próbować tego wyczyścić, ponieważ skaza ramki od razu zdyskwalifikowała ten egzemplarz/. Telefon został już "zgłoszony" do wymiany. Pozdrawiam i życzę innym kolegom więcej szczęścia.

#808 zbiczek

zbiczek
  • 116 postów

Napisano 23 listopada 2012 - 07:18

W takim razie już 11, odebrałem dziś swoją 5tkę black z T-Mobile i niestety występuje znany od początku problem z WiFi. Resety czy aktualizacja do 6.0.1 nie pomogła, iPhone widzi sieć tylko w odległości do metra od routera...

Poczekaj do update do 6.1. Ja tez mam taki model i wifi śmiga bez problemu ;)

#809 artme

artme
  • 86 postów
  • SkądWarsaw

Napisano 23 listopada 2012 - 07:31

Po otwarciu pudełka i dokładnym obejrzeniu mego egzemplarza, pomyślałem jednak, że napiszę wam bajkę. Oto co ujrzałem:
- 2 mm wgłębienie na aluminiowej ramce
- na dwóch łączeniach aluminiowych ramek znajdował się niebieski klej, farba lub jakieś inne paskudztwo ?? /nie za bardzo chciało to zejść, ale z drugiej strony, ja też za bardzo nie chciałem próbować tego wyczyścić, ponieważ skaza ramki od razu zdyskwalifikowała ten egzemplarz/.
Telefon został już "zgłoszony" do wymiany.
Pozdrawiam i życzę innym kolegom więcej szczęścia.

Wydaje mi sie, ze skoro w calej Polsce nie ma nowej piatki a pojedyncze egzemplarze splywaja do forumowiczow, to raczej dostaja oni odnawiane/naprawiane egzemplarze a nie z nowej serii dlatego nie dziwia mnie takie opisy.

#810 zbiczek

zbiczek
  • 116 postów

Napisano 23 listopada 2012 - 07:55

Wydaje mi sie, ze skoro w calej Polsce nie ma nowej piatki a pojedyncze egzemplarze splywaja do forumowiczow, to raczej dostaja oni odnawiane/naprawiane egzemplarze a nie z nowej serii dlatego nie dziwia mnie takie opisy.

Nie wykluczone, ale co to za używany telefon? Wyciągniety z pudełka obejrzany czy ma rysy i odesłany :) Ja na szczęście nic w swojej białen 16g piątce nie miałem. Jedynie to ten brzdęk w okolicach słuchawki kamerki ale z tego co wiem to każdy tak ma...

#811 artme

artme
  • 86 postów
  • SkądWarsaw

Napisano 23 listopada 2012 - 09:08

Moim zdaniem tak dlugi czas oczekiwania na kolejna "turę" piatek moze byc dobrym sygnalem, ze jednak cos tam w nastepnej partii chcieli poprawic. Tylko pytanie co :-)

#812 Dalvikir

Dalvikir
  • 168 postów
  • SkądPL

Napisano 23 listopada 2012 - 09:35

To nie sa naprawiane egzemplarze tylko nowe, pomysl! Kto by naprawiony sprzet ladowal z wadami do pudelka?

#813 artme

artme
  • 86 postów
  • SkądWarsaw

Napisano 23 listopada 2012 - 09:39

Polacy???

#814 dc_breaks

dc_breaks
  • 4 postów

Napisano 23 listopada 2012 - 12:43

Witam, od kilku dni mam iphone 5, 16giga, z orange. Odtworzyłem sobie z icloud ze starego iphone`a 4, 16 giga, równiez z orange (myślę jednak, że nie ma to takiego znaczenia). Kilka dni wszystko było ok, jednak wczoraj DRAMATYCZNIE zaczęła leciec bateria. Mniej więcej około procenta na minutę. Przy wszystkich aplikacjach wyłączonych. Przy wyjściu z pracy (cały czas na kablu) było 96 proc, 10 minut spaceru z soundcloudem na uszach - minus 30 procent baterii. Dodatkowo zaobserwowałem dziwną rzecz w ipodzie - wchodząc w zakupione i odtworzone albumy nie mogłem nic odwtorzyć, na górnym pasku natomiast migała i wyłączała się co chwila ikonka "play". Czyli kompletnie to zwariowało. Utwory, które były przypisane do dzwonków również nie odtwarzały się jak dzwonił budzik. Dziś rano postawiłem to wszystko na nowo, wróciłem do archiwum z iphone 4. Na chwilę obecną wszystko jest ok, bateria zachowuje się normalnie - przez jakieś 3-4 godziny poleciało od 100 do 92 procent. Przy w miarę normalnym użytkowaniu (telefony, smsy, etc). Pytanie czy ktoś również spotkał się z taką sytuacją? Zakładam, że to problem softu i coś gdzieś poszło nie tak, bo przez dobrych kilka dni telefon działał idealnie, podobnie jak dziś, na odtworzonym systemie. Czytałem, że problemem może być właśnie odtworzenie ze "starego" telefonu i rozwiązaniem może być postawienie telefonu na nowo i ręczne przywrócenie wszystkiego. Co wcale nie jest takim super rozwiązaniem jak wiadomo.

#815 Dalvikir

Dalvikir
  • 168 postów
  • SkądPL

Napisano 23 listopada 2012 - 13:08

Polacy???

No jasne, prędzej krasnoludki :)

Witam,

od kilku dni mam iphone 5, 16giga, z orange. Odtworzyłem sobie z icloud ze starego iphone`a 4, 16 giga, równiez z orange (myślę jednak, że nie ma to takiego znaczenia). Kilka dni wszystko było ok, jednak wczoraj DRAMATYCZNIE zaczęła leciec bateria. Mniej więcej około procenta na minutę. Przy wszystkich aplikacjach wyłączonych. Przy wyjściu z pracy (cały czas na kablu) było 96 proc, 10 minut spaceru z soundcloudem na uszach - minus 30 procent baterii.

Dodatkowo zaobserwowałem dziwną rzecz w ipodzie - wchodząc w zakupione i odtworzone albumy nie mogłem nic odwtorzyć, na górnym pasku natomiast migała i wyłączała się co chwila ikonka "play". Czyli kompletnie to zwariowało. Utwory, które były przypisane do dzwonków również nie odtwarzały się jak dzwonił budzik.

Dziś rano postawiłem to wszystko na nowo, wróciłem do archiwum z iphone 4.

Na chwilę obecną wszystko jest ok, bateria zachowuje się normalnie - przez jakieś 3-4 godziny poleciało od 100 do 92 procent. Przy w miarę normalnym użytkowaniu (telefony, smsy, etc).

Pytanie czy ktoś również spotkał się z taką sytuacją? Zakładam, że to problem softu i coś gdzieś poszło nie tak, bo przez dobrych kilka dni telefon działał idealnie, podobnie jak dziś, na odtworzonym systemie. Czytałem, że problemem może być właśnie odtworzenie ze "starego" telefonu i rozwiązaniem może być postawienie telefonu na nowo i ręczne przywrócenie wszystkiego. Co wcale nie jest takim super rozwiązaniem jak wiadomo.

TAK, MOŻE TAK BYĆ W APPLE CUSTOMER SERVICE POWIEDZA CI PODOBNIE, PRZYWRACAJĄC Z ICLOUD ZE STAREGO MODELU MOZESZ PRZENIESC TEZ NIECHCIANE BŁĘDY KTÓRE SĄ ZAZWYCZAJ ELIMINOWANE POPRZEZ USTAWIENIE TELEFONU JAKO NOWY LUB KILKUKROTNĄ PRÓBĘ ODTWORZENIA ZE STAREGO MODELU. OSOBISCIE TEZ TAK MIAŁEM ALE PO DRUGIM RAZIE WSZYSTKO SIE POPRAWIŁO. NAPEWNO NIE JEST TO WADA TELEFONU.

#816 artme

artme
  • 86 postów
  • SkądWarsaw

Napisano 23 listopada 2012 - 13:52

Moze moja odpowiedz zabrzmiala jak spiskowa teoria dziejow ale wybacz - w naszym serwisie spotykalem sie kilkukrotnie z tak tragicznymi komentarzami i wyjasnieniami nie mowiac juz o sposobach radzenia sobie z usterkami, ze nie mam innego wytlumaczenia.

#817 EMU

EMU
  • 2 372 postów

Napisano 23 listopada 2012 - 15:14

TAK, MOŻE TAK BYĆ W APPLE CUSTOMER SERVICE POWIEDZA CI PODOBNIE, PRZYWRACAJĄC Z ICLOUD ZE STAREGO MODELU MOZESZ PRZENIESC TEZ NIECHCIANE BŁĘDY KTÓRE SĄ ZAZWYCZAJ ELIMINOWANE POPRZEZ USTAWIENIE TELEFONU JAKO NOWY LUB KILKUKROTNĄ PRÓBĘ ODTWORZENIA ZE STAREGO MODELU. OSOBISCIE TEZ TAK MIAŁEM ALE PO DRUGIM RAZIE WSZYSTKO SIE POPRAWIŁO. NAPEWNO NIE JEST TO WADA TELEFONU.

Musisz krzyczeć?

#818 sopello

sopello
  • 15 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 23 listopada 2012 - 20:00

Poczekaj do update do 6.1. Ja tez mam taki model i wifi śmiga bez problemu ;)

Dziś kurierem przyszła do innej umowy druga piątka, też black z T-M, egzemplarz pochodzi chyba już z nowszej serii bo miał fabrycznie wgrane 6.0.1 i nie zauważyłem jak dotąd żadnych problemów. Felerny telefon natomiast wrócił na Złotą, zobaczymy czy reklamacja zostanie uznana.

#819 zbiczek

zbiczek
  • 116 postów

Napisano 23 listopada 2012 - 21:18

Dziś kurierem przyszła do innej umowy druga piątka, też black z T-M, egzemplarz pochodzi chyba już z nowszej serii bo miał fabrycznie wgrane 6.0.1 i nie zauważyłem jak dotąd żadnych problemów. Felerny telefon natomiast wrócił na Złotą, zobaczymy czy reklamacja zostanie uznana.

Ja nie miałem 6.0.1 a tez mam ok wszystko ale być może już miałem z początku po poprawkach. A zobacz czy jak pukniesz telefon od tyłu na górze to brzęczy ci coś jak by z głośniczka

#820 minister23

minister23
  • 73 postów

Napisano 23 listopada 2012 - 22:28

Musisz krzyczeć?

o stary, ale błysnąłeś - a mi lepiej się czyta jak ktoś wali z capslockiem ...

#821 iron.gery

iron.gery
  • 4 651 postów
  • SkądPolska | USA

Napisano 23 listopada 2012 - 22:35

Mam małe zapytanie a ten temat będzie lepiej temu odpowiadał niż ''pierwsze wrażenia''. W moim czarnym iPhone jeżeli włączony jest ekran lekko świeci się czerwona dioda przy kamerce do wideorozmów. Raz mocniej a raz słabiej, trochę to denerwuje biorąc fakt że w moim starym 4S było to widoczne jedynie podczas rozmowy. Jak ekran jest podświetlony leciutko świeci, jeżeli dotknę ekranu zapala się mocniej i znowu przyciemnia się. Kolejna sprawa, telefon jest z Play. Jak oni podchodzą do gwarancji, dadzą mi nowy egzemplarz czy odnowionego refuba. Mam dowód zakupu z numerem seryjnym.

#822 proxx

proxx
  • 1 264 postów

Napisano 23 listopada 2012 - 22:42

Jeśli serwisy maja już refuby dostaniesz refuba.Jeśli nie,dostaniesz nówkę. Moim zdaniem odrzucą reklamację,ewentualnie zrobią restore :o

#823 iron.gery

iron.gery
  • 4 651 postów
  • SkądPolska | USA

Napisano 23 listopada 2012 - 22:46

Jeśli serwisy maja już refuby dostaniesz refuba.Jeśli nie,dostaniesz nówkę.
Moim zdaniem odrzucą reklamację,ewentualnie zrobią restore :o

Jeżeli by nie wymienili poszedłbym do adwokata, jeżeli inni tego nie mają jest to ewidentnie wada.

Czytałem że niektórzy dostają nowe egzemplarze w zafoliowanych pudełkach, jak to możliwe...?

#824 proxx

proxx
  • 1 264 postów

Napisano 23 listopada 2012 - 22:56

Bo tak jak ty kombinują z prawnikami/odpowiednimi pismami. Gdzieś było o tym na forum,poszukaj. Też słyszałem o paru przypadkach że dostają nówki zafoliowane (z play też),może warto uderzyć do rzecznika play jak będą robić problemy z wymianą na nowy?

#825 Łukasz Ignacyk

Łukasz Ignacyk
  • 4 943 postów
  • SkądKraków, PL

Napisano 24 listopada 2012 - 00:38

Czytałem że niektórzy dostają nowe egzemplarze w zafoliowanych pudełkach, jak to możliwe...?

Nikt cię nie zmusi do odebrania refurba zamiast nowego.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych