Skocz do zawarto艣ci

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj si臋 aby uzyska膰 pe艂ny dost臋p do forum.

Zdj臋cie
- - - - -

iPhone 5 - problemy wieku dzieci臋cego.

• Zamkni臋ty Temat jest zamkni臋ty
1451 odpowiedzi w tym temacie

#576 mattkally

mattkally
  • 575 post贸w
  • Sk膮dZambr贸w

Napisano 06 listopada 2012 - 20:16

Witam, jak wygl膮daj膮 wasze ''dziurki do 艂adowania''. Czy po tych kilkunastu, kilkudziesi臋ciu 艂adowaniach iPhone'a ko艅c贸wka Lightning nie porysowa艂a wam obszaru wok贸艂 tego docka ? Wklejcie jakie艣 fotki je偶eli mo偶ecie.

#577 crisco

crisco
  • 1聽485 post贸w

Napisano 06 listopada 2012 - 20:17

U mnie jest ok, ale celuje zawsze w dziurk臋 za pierwszym razem:)

#578 effe

effe
  • 6聽547 post贸w
  • Sk膮dSzczecin

Napisano 06 listopada 2012 - 20:28

Jakie s膮 g艂贸wne powody?

Pewnie takie, 偶eby zarabia膰 na 偶ycie :)
Nie znasz powod贸w pracy?

#579 myszka23

myszka23
  • 32 post贸w
  • Sk膮dWarszawa

Napisano 06 listopada 2012 - 20:56

Czy wasze 5 te偶 nie wy艂apuj膮 automatycznie zasiegu po jego utracie i aby wr贸ci艂 zasi臋g trzeba wykona膰 dowolne po艂膮czenie lub zrestartowa膰 telefon. Dodam tylko 偶e u偶ywam sieci orange ??????

#580 mattkally

mattkally
  • 575 post贸w
  • Sk膮dZambr贸w

Napisano 06 listopada 2012 - 21:01

Czy wasze 5 te偶 nie wy艂apuj膮 automatycznie zasiegu po jego utracie i aby wr贸ci艂 zasi臋g trzeba wykona膰 dowolne po艂膮czenie lub zrestartowa膰 telefon. Dodam tylko 偶e u偶ywam sieci orange ??????

Po backupie ??

#581 crisco

crisco
  • 1聽485 post贸w

Napisano 06 listopada 2012 - 21:09

Pewnie takie, 偶eby zarabia膰 na 偶ycie :)
Nie znasz powod贸w pracy?

HA HA, chodzi艂o mi o g艂贸wne powody oddawania iP5 przez kupuj膮cych jako zwrot?

#582 myszka23

myszka23
  • 32 post贸w
  • Sk膮dWarszawa

Napisano 06 listopada 2012 - 21:10

Po backupie ??

Po wej艣ciu do budynku w kt贸rym mieszkam (konkretnie windy) trace zawsze zasi臋g kt贸ry samoczynie nie powraca pomaga tylko wykonanie dowolnego po艂膮czenia lub restart telefonu

#583 Dusiek

Dusiek
  • 541 post贸w
  • Sk膮dWroc艂aw

Napisano 06 listopada 2012 - 21:15

(...) a ja na razie nie znalazlem osoby, ktora bylaby zadowolona z 5tki (...)

No widzisz. A ja jestem zadowolony. Nic mi si臋 nie nagrzewa, nie mam rys, 偶adnych tragedii opisywanych na forum. Pierwszy egzempla偶 bez konieczno艣ci wymiany.
Czy s膮dzisz, 偶e powinienem otworzy膰 temat o zadowolonych posiadaczach iP5?

- - - Po艂膮czono posty - - -

Powiem tylko tyle, 偶e w AS gdzie pracuje w ostatnim czasie mamy mn贸stwo zwrot贸w iP5, znacznie wiecej ni偶 w ubieg艂ym roku gdy wypu艣cili艣my iP4S

A powiedz mniej wi臋cej ile 4S-贸w sprzedali艣cie w tym czasie a ile 5? Nie chodzi mi o ilo艣ci tylko o ich por贸wnanie.

#584 iAndrzej

iAndrzej
  • 932 post贸w
  • Sk膮dWarszawa, PL

Napisano 06 listopada 2012 - 21:18

Po wej艣ciu do budynku w kt贸rym mieszkam (konkretnie windy) trace zawsze zasi臋g kt贸ry samoczynie nie powraca pomaga tylko wykonanie dowolnego po艂膮czenia lub restart telefonu

Ja mia艂em inn膮 sytuacj臋 aczkolwiek mo偶e by膰 podobna. Te偶 sie膰 Orange.
Po wykonaniu po艂膮czenia do np. ma艂偶onki i zako艅czeniu po艂膮czenia chcia艂em od razu zadzwoni膰 to np te艣ciowej /bez 艣miech贸w prosz臋/.
Po艂膮czenia nie mo偶na by艂o ustanowi膰.
M贸j telefon by艂 po za zasi臋giem mimo 偶e na wy艣wietlaczu pokazywa艂 full zasi臋g.
Troch臋 mnie to wkurzy艂o i zadzwoni艂em do Orange.
Kazali wyci膮gn膮膰 nano sim i w艂o偶y膰 z powrotem. O dziwo, problem znikn膮艂 ale czasami jakby si臋 to powtarza艂o.
S膮dz臋 偶e jest w moim przypadku problem z kart膮 nano sim. Je偶eli to b臋dzie mnie irytowa艂o to zaczn臋 o jej wymiany.

#585 Dusiek

Dusiek
  • 541 post贸w
  • Sk膮dWroc艂aw

Napisano 06 listopada 2012 - 21:20

Ja r贸wnie偶 poruszam si臋 wind膮 i oczywi艣cie zasi臋g zanika ca艂kowicie. Po wyj艣ciu za kr贸tk膮 chwil臋 jednak si臋 pojawia.

Po wykonaniu po艂膮czenia do np. ma艂偶onki i zako艅czeniu po艂膮czenia chcia艂em od razu zadzwoni膰 to np te艣ciowej /bez 艣miech贸w prosz臋/.
Po艂膮czenia nie mo偶na by艂o ustanowi膰.
M贸j telefon by艂 po za zasi臋giem mimo 偶e na wy艣wietlaczu pokazywa艂 full zasi臋g.

Nie chcia艂by艣 mo偶e sprzeda膰 swojego egzempla偶a? :) To funkcja, kt贸rej mi brakuje.

#586 madaxaa

madaxaa
  • 1 post贸w

Napisano 06 listopada 2012 - 22:26

Problem z 艂adowaniem. Telefon 艂aduje si臋 bez problemu i pod艂膮cza do iTunes przez kabel lightining-USB z komputerem, natomiast od dzisiaj po nocnym 艂adowaniu za choler臋 nie mog臋 go na艂adowa膰 ju偶 za pomoc膮 tej 艂adowarki sieciowej do gniazdka. I teraz pytanie - ten typ 艂adowarki to model A1400 5v, natomiast na allegro s膮 dost臋pne modele A1300 5v, my艣licie 偶e to nie ma znaczenia ? Czyta艂em o podobnych problemach za granic膮, ale nie wiem czy mog臋 u偶ywa膰 tej 艂adowarki z poprzednich modeli. pozdrawiam

#587 mattkally

mattkally
  • 575 post贸w
  • Sk膮dZambr贸w

Napisano 06 listopada 2012 - 22:33

Problem z 艂adowaniem. Telefon 艂aduje si臋 bez problemu i pod艂膮cza do iTunes przez kabel lightining-USB z komputerem, natomiast od dzisiaj po nocnym 艂adowaniu za choler臋 nie mog臋 go na艂adowa膰 ju偶 za pomoc膮 tej 艂adowarki sieciowej do gniazdka. I teraz pytanie - ten typ 艂adowarki to model A1400 5v, natomiast na allegro s膮 dost臋pne modele A1300 5v, my艣licie 偶e to nie ma znaczenia ? Czyta艂em o podobnych problemach za granic膮, ale nie wiem czy mog臋 u偶ywa膰 tej 艂adowarki z poprzednich modeli.

pozdrawiam

Zdaje sie, 偶e one r贸偶ni膮 si臋 tylko nat臋偶eniem. Mo偶esz 艂adowa膰 przy pomocy A1300, telefon b臋dzie si臋聽艂adowa艂 delikatnie d艂u偶ej.

#588 myszka23

myszka23
  • 32 post贸w
  • Sk膮dWarszawa

Napisano 07 listopada 2012 - 04:07

"Ja r贸wnie偶 poruszam si臋 wind膮 i oczywi艣cie zasi臋g zanika ca艂kowicie. Po wyj艣ciu za kr贸tk膮 chwil臋 jednak si臋 pojawia." U mnie zasi臋g niestety po utracie ju偶 si臋 samoczynie nie pojawia. W jakiej sieci u偶ywasz swojego Iphona ???

#589 Solos

Solos
  • 227 post贸w
  • Sk膮dWarszawa, PL

Napisano 07 listopada 2012 - 06:25

Ja mam swojego iPhone-a (bia艂ego) od dw贸ch tygodni i ostatnio zauwa偶y艂em, 偶e te cztery paski na bokach dziel膮ce anteny jakby mi si臋 odbarwiaj膮. Nosz臋 g艂ownie granatowe jeansy i te paski robi膮 si臋 powoli niebieskie! Prob贸wa艂em to czy艣cic - my艣la艂em, 偶e to isad, brud, ale nie. To jakby same paski. Zauwa偶y艂 kto艣 co艣 podobnego?

#590 elpadre

elpadre
  • 12 post贸w

Napisano 07 listopada 2012 - 09:07

[QUOTE=Dusiek;2007830]No widzisz. A ja jestem zadowolony. Nic mi si臋 nie nagrzewa, nie mam rys, 偶adnych tragedii opisywanych na forum. Pierwszy egzempla偶 bez konieczno艣ci wymiany.
Czy s膮dzisz, 偶e powinienem otworzy膰 temat o zadowolonych posiadaczach iP5?

Feel free. Moze tam cos wniesiesz. I sie ciesz, bo raczej miales farta niz my pecha ;)

#591 Ament

Ament
  • 510 post贸w
  • Sk膮dCz臋stochowa

Napisano 07 listopada 2012 - 09:23

Wiekszosc problemow z gubieniem zasiegu, przelaczaniem sie na 3G i ogolnie z lacznoscia (a wlasciwie 99%) wynika ze zle przycietej karty do nano sim. Taka informacje dostalem nieoficjalnie od kolegi pracujacego w serwisie Orange. Najgorzej karcie sim robi szlifowanie na papierze sciernym w celu zmniejszenia jej grubosci. I nie chodzi tu wcale o to, ze podczas szlifowania mozna dojsc do chipu i go uszkodzic tylko wlasnie o grubosc i pozniejsze, ewentualne luzy juz w tacce. Zwykla karta sim czy micro sim nie wymaga w ogole takich zabiegow - samo przyciecie do rozmiaru nano sim wystarcza w zupelnosci. Tak przycieta karta bez problemu miesci sie w tacce i nawet jezeli tacka wchodzi z lekkim oporem do telefonu to karta ma pewny kontakt ze stykami w srodku. Akurat bylem w lokalnym, glownym salonie Orange bo zalatwialem sprawy firmowe i w miedzyczasie pokazywal mi kilka roznych kart po docieciu, ktore wymieniali pozniej na nano sim a ktore klienci zostawili. Pomyslowosc ludzi nie zna granic. Reasumujac, jak ktos szlifowal stara karte sim albo micro sim tak jak to jest pokazane na wielu tutorialach w sieci to proponuje wyciagnac karte i na strone bez stykow nakleic np. kawalek tasmy dwustronnie klejacej aby zwiekszyc grubosc karty. Taki zabieg czyni cuda i pozwala zaoszczedzic wiele nerwow.

#592 soczekpl

soczekpl
  • 3聽332 post贸w
  • Sk膮dWarszawa, PL

Napisano 07 listopada 2012 - 10:20

Potwierdzam, 偶e karty nie trzeba pi艂owa膰, bo spokojnie wchodzi. Ja przyci膮艂em i dzia艂a bez problemu.

#593 Dusiek

Dusiek
  • 541 post贸w
  • Sk膮dWroc艂aw

Napisano 07 listopada 2012 - 11:28

"Ja r贸wnie偶 poruszam si臋 wind膮 i oczywi艣cie zasi臋g zanika ca艂kowicie. Po wyj艣ciu za kr贸tk膮 chwil臋 jednak si臋 pojawia."

U mnie zasi臋g niestety po utracie ju偶 si臋 samoczynie nie pojawia. W jakiej sieci u偶ywasz swojego Iphona ???

T-Mobile. Oryginalna karta nano sim (nie przycinana)

Ja mam swojego iPhone-a (bia艂ego) od dw贸ch tygodni i ostatnio zauwa偶y艂em, 偶e te cztery paski na bokach dziel膮ce anteny jakby mi si臋 odbarwiaj膮. Nosz臋 g艂ownie granatowe jeansy i te paski robi膮 si臋 powoli niebieskie! Prob贸wa艂em to czy艣cic - my艣la艂em, 偶e to isad, brud, ale nie. To jakby same paski. Zauwa偶y艂 kto艣 co艣 podobnego?

iSad albo iDirt :)

#594 pepelino224

pepelino224
  • 54 post贸w
  • Sk膮dUnited Kingdom

Napisano 07 listopada 2012 - 18:09

G艂贸wnie problemy z bateri膮 oraz jako艣ci膮 wykonania modelu czarnego, z kt贸rego farba sie poprostu z艂uszcza, by艂o kilka przypadk贸w z wadliwymi ekranami oraz problemy z portem Lightning

#595 Mirko791

Mirko791
  • 4聽558 post贸w
  • Sk膮dJaworzno

Napisano 07 listopada 2012 - 18:20

Ja natomiast mam problem podczas rozm贸w :???: g艂os osoby z kt贸r膮 rozmawiam przerywa i robi si臋 taki jakby skomputeryzowany, zupe艂nie niezrozumia艂y (robot?)... Taki problem pojawia si臋 przy wi臋kszo艣ci po艂膮cze艅. Boje si臋, 偶e ju偶 drugi raz b臋d臋 musia艂 odda膰 5tke na gwarancje :-| Te problemy s膮 tak uci膮偶liwe, 偶e nie wykluczam powrotu na 4S...

Ja mam tak samo, pomaga restart.

#596 kusiek

kusiek
  • 832 post贸w

Napisano 07 listopada 2012 - 18:20

G艂贸wnie problemy z bateri膮 oraz jako艣ci膮 wykonania modelu czarnego, z kt贸rego farba sie poprostu z艂uszcza, by艂o kilka przypadk贸w z wadliwymi ekranami oraz problemy z portem Lightning

I co dalej z takim ipkiem ze zwrotu si臋 dzieje?

#597 pepelino224

pepelino224
  • 54 post贸w
  • Sk膮dUnited Kingdom

Napisano 07 listopada 2012 - 18:30

Do @Dusiek 4S sprzedaj膮 si臋 bardzo dobrze, okolo 20 sztuk dziennie, iP5 mamy obecnie ograniczone ilosci ale jak sie domyslasz sprzedalo sie ich tysi膮ce w naszym sklepie od 21 wrzesnia. Og贸lnie 4S sprzedaje sie BARDZO DOBRZE i jest to po iP5 i iPadzie Mini najlepiej sprzedaj膮cy si臋 produkt. Tele w tym temacie

#598 mattkally

mattkally
  • 575 post贸w
  • Sk膮dZambr贸w

Napisano 07 listopada 2012 - 18:30

I co dalej z takim ipkiem ze zwrotu si臋 dzieje?

Serwisuj膮 go i idzie na Refurbished.

#599 elpadre

elpadre
  • 12 post贸w

Napisano 07 listopada 2012 - 22:04

Re: czy problemy z iphonem 5 dotycza malej liczby osob:

"Na pocz膮tek suche liczby. Nieformalna ankieta przeprowadzona przez serwis MacRumors wykazuje, 偶e wi臋cej ni偶 1/3 respondent贸w z grupy licz膮cej 1260 os贸b wyj臋艂a z pude艂ka produkt lekko felerny. Wi臋kszo艣膰 doniesie艅 dotyczy zauwa偶alnych zadrapa艅 i mniej widocznych wgi臋膰 we fragmentach obudowy wykonanych z anodyzowanego aluminium."

Zrodlo: [url=http://komorkomania.pl/2012/09/24/zadrapania-tu-i-ukruszenia-tam-czyli-iphone-5-prosto-z-pudelka]Zadrapania tu i ukruszenia tam, czyli iPhone 5 prosto z pude艂ka [/url]

No comments

To tez ciekawe: "Ale to nie jedyna wada nowego produktu z Cupertino. Wysoka precyzja dopasowania odbi艂a si臋 tak偶e na szkle. Na jednym ze zdj臋膰 poni偶ej mo偶ecie zaobserwowa膰 ukruszon膮 kraw臋d藕 ekranu. Tak mocne spasowanie komponent贸w powoduje du偶e napr臋偶enia w ca艂ej konstrukcji i przy艂o偶enie dodatkowej si艂y (np. podczas lekkiego uderzenia) mo偶e spowodowa膰 p臋kni臋cie."

I to potwierdzam-telefon mi spadl z niskiej wysokosci (z pozycji siedzacej na but a potem na ziemie) i mam kilka wyraznych ukruszen na krawedzi szkla.

Takze mozemy sobie zafoliowac nasze 5tki i powiesic w ramce nad lozkiem (tylko ostroznie!) bo glownie to one ladnie wygladaja

#600 Dusiek

Dusiek
  • 541 post贸w
  • Sk膮dWroc艂aw

Napisano 07 listopada 2012 - 23:27

Do @Dusiek

4S sprzedaj膮 si臋 bardzo dobrze, okolo 20 sztuk dziennie, iP5 mamy obecnie ograniczone ilosci ale jak sie domyslasz sprzedalo sie ich tysi膮ce w naszym sklepie od 21 wrzesnia. Og贸lnie 4S sprzedaje sie BARDZO DOBRZE i jest to po iP5 i iPadzie Mini najlepiej sprzedaj膮cy si臋 produkt. Tele w tym temacie

Dzi臋ki dzi臋ki. Chodzi艂o mi raczej o por贸wnanie ilo艣ci sprzedanych iP5 w miesi膮c od premiery z ilo艣ci膮 sprzedanych iP4S w miesi膮c od premiery (rok temu nie teraz) i informacje o ilo艣ci zwrot贸w iP5 teraz i iP4S wtedy.
Mo偶naby ustali膰 mniej wi臋cej procentowy udia艂 zwrot贸w. Wydaj臋 mi si臋, 偶e by艂yby to warto艣ci mniej wi臋cej zbli偶one (mo偶e troch臋 na nieko偶y艣膰 iP5).

U偶ytkownicy przegl膮daj膮cy ten temat: 2

0 u偶ytkownik贸w, 2 go艣ci, 0 anonimowych