Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Moutain Lion... Co Wam się podoba, a co Was denerwuje?

• Please log in to reply
330 replies to this topic

#26 Tojot

Tojot
  • 1187 posts

Posted 28 July 2012 - 21:04

@savage4pl: albo kliknij prawym i wybierz otwórz

#27 Zetor

Zetor
  • 624 posts
  • SkądGdańsk

Posted 28 July 2012 - 21:17

W kontaktach jak dodać zdjęcie z iPhoto.

#28 guru22

guru22
  • 205 posts
  • SkądLondon, United Kingdom, United Kingdom

Posted 28 July 2012 - 21:21

Mnie denerwują problemy z uruchamianiem tego systemu na moim SSD OCZ PETROL 256GB i jestem zmuszony czekać na rozwiązanie tego problemu :/ ...

#29 DzonLon

DzonLon
  • 403 posts

Posted 28 July 2012 - 21:25

chato.pl po prostu przeciągnij swój avatar w to mniejsce ze zdjęciem konta.

#30 Zetor

Zetor
  • 624 posts
  • SkądGdańsk

Posted 28 July 2012 - 21:32

Ta zdjęcia twarze w iPhoto za chiny nie przeciągniesz do kontaktów, albo ja coś robię źle. W Lionie mogłem sobie wybrać jakie zdjęcie twarzy chciałem dodać.

#31 chato.pl

chato.pl
  • 1182 posts
  • SkądWrocław

Posted 28 July 2012 - 21:33

Dzięki DzonLon - pomogło :)

#32 DrunkenBear

DrunkenBear
  • 174 posts
  • SkądWroclaw, Poland, Poland

Posted 28 July 2012 - 22:39

Mnie irytuje nadal nie poprawiony problem z polem search (teraz to pasek adresu) dla Googla. Mianowicie jak wpisze się w nim frazę i np. potem zmieni w oknie od Googla, to przechodząc na stronę jakąś z wyników i cofając się wstecz wracamy do tekstu jaki był wpisany w pasku adresu. A tak poza tym wszystko mi się podoba. Chociaż mógłby ktoś opisać jak działają te powiadomienia dla Safari.

#33 gonzi250

gonzi250
  • 155 posts
  • SkądPiła

Posted 28 July 2012 - 23:03

iMac 21,5 połowa 2011 zaczął się grzać, a pracuje tak samo jak na Lion i temperatura jest wyższa. Mam nadzieje że to się nie odbije na matrycy.

#34 savage4pl

savage4pl
  • 46 posts
  • SkądŁódź

Posted 28 July 2012 - 23:09

Bardzo dziękuję Panowie za pomoc ... Jeszcze długi czas przede mną za nim poznam system od podszewki, tyle lat w niewiedzy (win) :D

#35 Zetor

Zetor
  • 624 posts
  • SkądGdańsk

Posted 28 July 2012 - 23:16

Na Mac Mini 2010 też zauważyłem wyższe temperatury.

#36 lucjannl mac mini

lucjannl mac mini
  • 67 posts
  • SkądRotterdam , NL Katowiece ,PL

Posted 28 July 2012 - 23:17

cześć ja też jestem zadowolony za instalowania nowego systemu i nareszcie mam klonowanie na TV za pomocą Apple TV zobaczymy jak będzie się sprawował

#37 iEnzo

iEnzo
  • 182 posts
  • SkądPoznań

Posted 28 July 2012 - 23:55

Jak dla mnie to jest to trochę śmieszne, że każą sobie płacić za tak małą aktualizację. Ja tu nic nowego nie widzę. Dla mnie te zmiany są tak kosmetyczne, że jak wspomniałem jest to śmieszne. Komputer działa tak samo jak na Lionie, nie odczułem żadnej zmiany. Denerwuje mnie, że strasznie trudno teraz odpiąć coś od docka.

#38 Dorsześ

Dorsześ
  • 170 posts
  • SkądToruń / Aberdeen

Posted 29 July 2012 - 00:03

Denerwuje mnie, że nie można usunąć aplikacji przeciągając ją do kosza...

#39 Wojtasio

Wojtasio
  • 337 posts
  • SkądŁódź

Posted 29 July 2012 - 06:35

U mnie system zdecydowanie przyśpieszył przy uruchamianiu - od wciśnięcia power do biurka 13s, wcześniej SL- 15, L-21s. Temperatury na tym samy poziomie, bateria trzyma troszkę dłużej. O ile dłużej jeszcze ciężko mi dokładnie powiedzieć. W klonowaniu nie podoba mi się to, że ustawiając dopasowanie biurka do Apple TV po zakończeniu połączenia AirPlay biurko nie wraca do swojej rozdzielczości- trzeba ją ręcznie przywrócić. Nie wiem dlaczego nie można mieć takiego fajnego docka jak te boczne - przeźroczysty i dobrze widać co jest odpalone. Braku czasu przy baterii jakoś mi nie brakuje, ponieważ i tak co chwila się zmieniał w zależności od chwilowego użycia procesora więc to żadna sensowna informacja.

#40 matematicus

matematicus
  • 29 posts
  • SkądMiędzyzdroje,Polska

Posted 29 July 2012 - 07:00

Widoczny na pasku Safari iCloud będzie aktywny dopiero z iOS 6 :)

#41 saki

saki
  • 7 posts

Posted 29 July 2012 - 07:35

Sam system wizualnie i funkcjonalnie jest lepszy od Snow Leoparda, którego wcześniej użytkowałem. Niestety moja instalka chyba nie poszła tak jak miała pójść. Laptop grzeje się na potęgę a bateria niknie w oczach. Sprawdziełem w monitorze aktywności. mam tam proces CrashReport używający 97% mocy kompa i tak cały czas. Zamknięcie procesu nic nie daje - po chwili i tak uruchamia sie na nowo, jakaś pomoc, poza reinstalka systemu mile widziana

#42 revanmj

revanmj
  • 687 posts
  • SkądWarszawa, PL

Posted 29 July 2012 - 08:26

Fakt, powiadomienia to fajna rzecz lecz w moim przypadku kompletnie zbędna.
Wiązałem nadzieję, że będzie to działać z programami firm trzecich (Microsoft outlook) lecz niestety tak się nie dzieje :)

Działa z aplikacjami firm trzecich, jeśli programista doda ich obsługę (jest już np. w Chromie czy Sparrowie). MS się z tym nigdy nie śpieszył, więc nie ma czemu się dziwić, że w Outlooku nie działa.

#43 chato.pl

chato.pl
  • 1182 posts
  • SkądWrocław

Posted 29 July 2012 - 09:01

Mam coś takiego w Przypomnieniach (sytuacja powtarzalna).
Gdy tworzę nowy wpis z zaznaczeniem "przypomnij mi w miejscu" i szybko zmieniam to na "w dniu" i odznaczam miejsce, to aplikacja się wywala.
Posted Image

#44 wasil16

wasil16
  • 541 posts
  • SkądMielno

Posted 29 July 2012 - 09:09

Witam, System działa bardzo sprawnie na moim Macbook Air 2011. Bardzo dobra praca na baterii, dobra szybkość,na razie nie uświadczyłem piłeczki plażowej lub innych opóźnień. Fakt nowy dock,a raczej podświetlenie programów które są użytkowane nie jest najlepszym pomysłem-słabo to wygląda. U mnie występuje jeszcze jeden problem z Dashbordem. Nie działa poprawnie widget zegaru (nie mogę wejść w jego ustawienia,aby zmienić miasto itp) oraz widget iStat na którym w miejscu kategorii "Processes" widnieją 4 kwadraciki :mad: Są to jednak bardzo mało znaczące błędy,które nie wypływają na ogólną wydajność i przyjemność pracy z systemem. P.S. Bardzo mi się podoba nowa funkcja "Power Nap" który w trakcie uśpienia komputera,aktualizuje pocztę,programy i tworzy kopie zapasowe Time Machine :)

#45 cidik

cidik
  • 317 posts

Posted 29 July 2012 - 09:24

A moze te kompy wam się grzeje bo indeksuje finder.... Miałem coś takiego jak się przesiadalem z leoarda na snow leoarda.... Mielił chyba z 28 h. Potem już wszystko było oki... Ja jeszcze czekam z aktualizacja, bo moze jak 1.8.1 wyjdzie to i inne błędy bedą poprawione.

#46 Shrek

Shrek
  • 1329 posts

Posted 29 July 2012 - 09:26

P.S. Bardzo mi się podoba nowa funkcja "Power Nap" który w trakcie uśpienia komputera,aktualizuje pocztę,programy i tworzy kopie zapasowe Time Machine :)

Mountain Lion: About Power Nap

Czy to znaczy, że MBP 2011 nie będzie miał tej funkcjonalności?? żenada …

#47 Paprochwbody

Paprochwbody
  • 462 posts
  • SkądWarszawa

Posted 29 July 2012 - 09:42

A z nowych Macbook Pro tylko Retina...

#48 Zetor

Zetor
  • 624 posts
  • SkądGdańsk

Posted 29 July 2012 - 09:44

Nie podoba mi się to, że Finder nie pokazuje dużej ilości katalogów, okno Findera jest puste. Jeżeli np. kliknę na katalog Muzyka jest on pusty nie są wyświetlane katalogi dopiero kliknięcie myszką i katalogi się pokazują, czy też tak macie.?

#49 Dognier

Dognier
  • 45 posts

Posted 29 July 2012 - 10:32

Okazuje się, że system nadal ma niedopracowane sterowniki od grafiki HD 4000, na wszystkich nowych Makach wyposażonych w ten układ przycinają animacje (np. przy otwieraniu Mission Control), co ciekawe dzieje się to nawet na nowym MBP Retina... Trochę żal.

#50 credens

credens
  • 99 posts

Posted 29 July 2012 - 11:04

Ja za to mam wrazenie, ze zwolnil mi internet. Dluzej laduja mi sie strony, filmiki YT dlugo sie buforuja (gdzie wczesniej lecialy prosto z playa), Steam laczy mi sie chyba ze 3 minuty zanim sie uruchomi... Czy tylko ja tak mam? Czy ma to zwiazek z jakims pobieraniem aktualizacji czy czegos w tle bez powiadamiania uzytkownika? Autentycznie korzystalem z Liona, nawet sie sciagnal w miare szybko, tak jak oczekiwalem, zrobilem upgrade i od ponownego uruchomienia komputera strasznie dlugo sie wszystko laduje z sieci, a to juz trzeci dzien...

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users