Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Opinia. Pancerny MacBook.

• Zamknięty Temat jest zamknięty
400 odpowiedzi w tym temacie

#251 Ka

Ka

• 6 050 postów
  • SkądKraków

Napisano 09 września 2007 - 21:36

Bo Pantera ssie i jest tylko na PowerPC :)

Poniżej 16. Wszystko jasne? :]

Ale wiesz, doświadczenie w pisaniu open-source dobrze wygląda w CV. Bodajże z Chimery facet został wzięty przez Apple do pisania Safari.
Nie chcesz się jakimś softem pochwalić? :)

#252 Wicko

Wicko
  • 1 405 postów
  • SkądBiałystok

Napisano 09 września 2007 - 21:46

Nie :) Zwłaszcza Tobie ;)

#253 Laborman

Laborman
  • 397 postów
  • SkądDeep Space 9

Napisano 09 września 2007 - 21:48

Myślałem, że ten temat umarł już a jak widzę dalej jest wałkowany. Śledząc go doszedłem do dość dziwnej obserwacji. Może niesłusznie. Chodzi o jedną sprawę. Jeżeli ktoś zgłosi "zamulanie" systemu (OSX) od razu pada hasło dołóż RAM'u. Z drugiej strony pada teza "mam 512 i wszystko pięknie działa bo OSX wspaniale zarządza pamięcią". Więc w końcu jak to jest ?? Bo przyznam szczerze pogubiłem się. Zamula czy działa pięknie, a może jest tak jak pisałem w innym poście, że wiele zależy od użytkownika danego systemu i nawet przebrzydły "łindołs" będzie działał dobrze gdy user jest rozgarnięty.

#254 Ka

Ka

• 6 050 postów
  • SkądKraków

Napisano 09 września 2007 - 22:03

Nie :) Zwłaszcza Tobie ;)

Może się zdziwisz ale recenzje to ja wystawiam obiektywne i bez uprzedzeń.

Tak, Laborman, wszystko zależy od użytkownika i jest to dokładnie również moje zdanie. Nie miałem jakichś specjalnych kłopotów w erze PC, przesiadłem się bo na mac os x jest lepszy soft dla mojej dziedziny. Dopiero później odkryłem zalety Maca jako komputera domowego i sprzedałem blachę. Ale to drugie to już kwestia indywidualnych preferencji, równie dobrze mógłbym korzystać z PC, tyle, że już nie chcę, mając porównanie. Dla mnie, OS X , jest po prostu lepszy od Windows. Ale nie przeszkadza mi to, że ktoś myśli odwrotnie. O ile poprze to rzeczowymi argumentami ;P Niebagatelną zaletą Windows, jeśli ktoś mnie spyta o zdanie, jest kompatybilność wstecz. Tego pod OS X mi brakuje. Ale to już inna bajka.

#255 Wicko

Wicko
  • 1 405 postów
  • SkądBiałystok

Napisano 09 września 2007 - 22:47

Dla mnie, OS X , jest po prostu lepszy od Windows. Ale nie przeszkadza mi to, że ktoś myśli odwrotnie.

Oj przeszkadza, przeszkadza.

O ile poprze to rzeczowymi argumentami ;P

Które ty zignorujesz i będziesz dalej prawił swoje ;)

Jeżeli ktoś zgłosi "zamulanie" systemu (OSX) od razu pada hasło dołóż RAM'u. Z drugiej strony pada teza "mam 512 i wszystko pięknie działa bo OSX wspaniale zarządza pamięcią".

No dokładnie to mówiłem parę postów wcześniej :) Tylko i wyłącznie on, insider, nagle oznajmia wszystkim w tym wątku, kiedy próbuje mi wcisnąć swoje racje, że IntelMac na 512mb RAM działa bez zająknięcia.

#256 lantiz

lantiz
  • 1 118 postów
  • SkądGdansk, Poland, Poland

Napisano 09 września 2007 - 23:04

Nie uważam, żeby znajomość takich terminów była oznaką*mądrości. O pytaniu retorycznym mówi się w podstawówce.

Nie chodzilem do podstawowki...

---- Dodano 10-09-2007 o godzinie 00:06 ----

Oj przeszkadza, przeszkadza.

moglbys sie nie wypowiadac za kogos?

#257 Wicko

Wicko
  • 1 405 postów
  • SkądBiałystok

Napisano 09 września 2007 - 23:52

Nie chodzilem do podstawowki...

A to przepraszam. Ale polskie prawo twierdzi, że dopóki nie ma się 18 lat TRZEBA chodzić do szkoły, która zapewnia wykształcenie podstawowe, tj. podstawówka i gimnazjum.
Żeby pójść do szkoły wyższej wpierw trzeba iść do średnej. Żeby do średniej wpierw idziemy do gimnazjum. Ale żeby pójść do gimnazjum trzeba skończyć podstawówkę. Więc co, 11 lat nielegalnie nie chodziłeś do szkoły? :)

moglbys sie nie wypowiadac za kogos?

Hm, nie wypowiedziałem się za niego.

#258 nicomsw

nicomsw
  • 728 postów

Napisano 10 września 2007 - 06:21

A to przepraszam. Ale polskie prawo twierdzi, że dopóki nie ma się 18 lat TRZEBA chodzić do szkoły, która zapewnia wykształcenie podstawowe, tj. podstawówka i gimnazjum.
Żeby pójść do szkoły wyższej wpierw trzeba iść do średnej. Żeby do średniej wpierw idziemy do gimnazjum. Ale żeby pójść do gimnazjum trzeba skończyć podstawówkę. Więc co, 11 lat nielegalnie nie chodziłeś do szkoły? :)

O pojęciu sarkazm, zdaje się, też uczą w podstawówce...

#259 Wicko

Wicko
  • 1 405 postów
  • SkądBiałystok

Napisano 10 września 2007 - 06:49

Nie, gimnazjum ;)

#260 lantiz

lantiz
  • 1 118 postów

Napisano 10 września 2007 - 14:18

a jednak podstawowka :] zazwyczaj razem z pojeciem ironi jest omawiane :)

#261 lukas_gab

lukas_gab
  • 828 postów

Napisano 10 września 2007 - 16:20

oraz z pojęciem groteski , w oparciu o fajne obrazy , mam babcie polonistkę :D mam przygotowanie merytoryczne ;p Dobra , a wracając do tematu to kiedyś widziałem filmik co gość robi z PM g4 i małą ilościąramu to mnie wgniotło , też bym tak chciał ;p .

#262 lantiz

lantiz
  • 1 118 postów

Napisano 10 września 2007 - 20:42

a co robil?

#263 Laborman

Laborman
  • 397 postów
  • SkądDeep Space 9

Napisano 10 września 2007 - 21:01

Pisał w text edytorze :)

#264 blackdog

blackdog
  • 205 postów
  • SkądBiałystok

Napisano 10 września 2007 - 21:02

To prawdzwy rzeźnik... :D nie ma co...

#265 lantiz

lantiz
  • 1 118 postów

Napisano 11 września 2007 - 15:47

ale mala ilosc ramu to ile to to jest? bo mala ilosc to troche subiektywne stwierdzenie

#266 lukas_gab

lukas_gab
  • 828 postów

Napisano 11 września 2007 - 16:01

No cóz tym ramem to nie miałem racji ;p Ma go gościu 1.5Gb ale proc i wiekowość kompa sprawiają , ze i tak to trzepie ;p http://pl.youtube.co...related&search= prosze bardzo .

#267 pajączek

pajączek
  • 21 postów

Napisano 11 września 2007 - 16:33

Po prostu działa normalnie :) Jak każdy Mac. Na moim macbooku działa to równie szybko :)

#268 blackdog

blackdog
  • 205 postów
  • SkądBiałystok

Napisano 11 września 2007 - 18:41

Noooo, windows by padł z blueskrinem po chwili. Mój MBP grzeje się nieco bardziej juź po samym odpaleniu windy.

#269 Wicko

Wicko
  • 1 405 postów
  • SkądBiałystok

Napisano 11 września 2007 - 18:42

To nie do końca z winy Windows.

#270 lantiz

lantiz
  • 1 118 postów

Napisano 14 września 2007 - 20:01

w duzej mierze to wina windowsa

#271 lukmac

lukmac
  • 23 postów

Napisano 14 września 2007 - 22:21

prosze o argumenty dlaczego dla profesjonalisty jest lepszy win niz osx ?!i i dlaczego apple jezt gorsze od różnej maści pc... argumenty nie ....

#272 pajączek

pajączek
  • 21 postów

Napisano 14 września 2007 - 22:31

prosze o argumenty dlaczego dla profesjonalisty jest lepszy win niz osx ?!i i dlaczego apple jezt gorsze od różnej maści pc... argumenty nie ....

Ale nikt przy zdrowych zmysłach nie będzie twierdził, że win jest lepszy dla profesjonalisty :) także ciężko przedstawić argumenty..

#273 lukmac

lukmac
  • 23 postów

Napisano 14 września 2007 - 22:42

Ale Wiciko napewno ma swoje argumenty (przy jego IQ i "w ogle")

#274 slash

slash
  • 400 postów

Napisano 14 września 2007 - 22:59

Zapytam wprost, kim jest dla Ciebie profesjonalista? Ogólniej tego stwierdzenia nie można użyć.

#275 lukmac

lukmac
  • 23 postów

Napisano 14 września 2007 - 23:03

profesjonalista- osoba która używa kompa "profesjonalnie" tzn. do pracy

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych